Yerel Haberler
Kütahya
Başkan Önsay, “Jeotermal su Emet ve Eğrigöz ekonomisine katkı sağlayacak” 27 Kasım 2024 Çarşamba - 11:38:08 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Emet ilçesi Eğrigöz köyünde maden sondajları sonucu açığa çıkan jeotermal suyun Emet ve Eğrigöz ekonomisine katkı sağlayacak şekilde değerlendirileceğini ifade etti. Önsay, ilçeye bağlı Eğrigöz köyünde son dönemde yapılan maden sondajları sonucu açığa çıkan jeotermal suyun, kültür turizm ve jeotemal sera gibi seçeneklerle Emet ve Eğrigöz ekonomisine katkı sağlayacak şekilde değerlendirileceğini söyledi. İl Başkanı Mustafa Önsay, ”Bu çerçevede Valimiz Musa Işın Milletvekillerimiz Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Mücahit Eracar ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Emre Yeniay ile birlikte bölgede incelemelerde bulunduk. Bölgeye özgü projelerin geliştirilmesiyle hem yerel istihdam açısından hem de bölgenin ekonomik büyümesi hususunda katkı sağlanabileceği, ayrıca jeotermal suyun doğru ve sürdürülebilir bir şekilde kullanmamız durumunda, çevresel etkilerin en aza indirilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Mevcut Drakula ile özdeşleşen Kalesi ve İkitaş kanyonu ile turizm anlamında öne çıkan Eğrigöz köyünün termal potansiyeli kazanması ile önemli bir turizm lokasyonu olması ve jeotermal sera imkanı ile de organize sanayi bölgesi olması önümüzdeki seçenekler olarak durmaktadır. Bu çalışmalar bölgenin hem ekonomik, hem de sosyal kalkınmasını destekleyecek nitelikte olmasından dolayı büyük önem taşımaktadır” dedi.
Kütahya İl Afet Risk Azaltma Planı’ndaki gerçekleşme oranı yüzde 65
10 Ekim 2024 Perşembe - 11:46 Kütahya İl Afet Risk Azaltma Planı’ndaki gerçekleşme oranı yüzde 65 Kütahya Valisi Musa Işın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında Afet Risk Azaltma Planı kapsamında düzenlenen video konferans toplantısı sonrası, valilikte basın toplantısı düzenledi. Kütahya’nın İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde yürütülen çalışmalar ve belirlenen hedefler hakkında bilgiler veren Işın, bu kapsamda 192 eylem planının hazırlandığını ve gerçekleşme oranının yüzde 65 olduğunu belirtti. Vali Musa Işın, "İl Afet Risk Risk Azaltma Planı’nda takip ve izlemesi yapılan eylemlerden yüzde 65’i tamamlandı, diğer eylemler ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup belirlenen eylemlerin gerçekleşmesi için AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda 36 kurum ve kuruluşun çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. "Kurum ve kuruluşun çalışmalarını sürdürüyor" Işın, Afet Risk Azaltma Planı kapsamında düzenlenen video konferans toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Kütahya’mızı afetlerden minimize edecek şekilde çalışıp, ilimizi her türlü yangın, sel, deprem, heyelan gibi afetlerden korumak için tüm gayreti göstereceklerini belirterek, “Kütahya’da afetleri azaltmaya yönelik hazırlanan 1 amaç, 20 hedef ve 192 eylemin ‘Kütahya riskleri azaltma planını’ değerlendirdik. İlimizin afet risklerini azaltmaya yönelik belirlenen 192 eylemden 131’i normal eylem, 61’i ise kırmızı eylem diye tabir ettiğimiz acil yapılması gereken eylemlerdir. Belirlenen eylemlerin gerçekleşmesi için AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda 36 kurum ve kuruluşun çalışmalarını sürdürüyor. İlimizin geneli için risk azaltma planı ile belirlenen 192 eylemin bugün itibariyle gerçekleşme oranı yüzde 65’tir. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerindedir. Türkiye ortalaması ise yüzde 40’tır" diye konuştu. “İlimizin afet risklerini azaltmaya yönelik yeni eylemler belirlenecek” Henüz başlanmayan eylemler ile devam eden eylemlerin tamamlanmasına yönelik il değerlendirme kurulunda yeni kararlar alındığını belirten Vali Işın, “İl değerlendirme kurulumuz ve kamu kurumlarımızın katılımı ile ilimizin afet risklerini azaltmaya yönelik yeni eylemler belirlenecek ve bu eylemler hayata geçirilecektir. Özellikle acil alınması gereken önlemler “Kırmızı Eylem” olarak belirlenecek ve gerçekleştirilmesi önceliklerimizin arasında yer alacaktır” ifadelerini kullandı. “Edindiğimiz tecrübe ile afetlerde hızlı bir şekilde koordine oluyoruz” Belirlenen amaç ve zaman doğrultusunda çalışmaların süratle devam edeceğini belirten Vali Musa Işın, “İlave olarak hedeflediğimiz veya kurulumuz tarafından tespit edilecek olan risklerin de bertaraf edilmesi için ilgili kurumlarımız gerekli çalışmaları yapacaktır. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe ile ilimizde yaşadığımız orman yangınlarında bütün kurumlarımız çok süratli bir şekilde koordine olmuşlardır. Eşgüdüm ve iş birliği çerçevesinde olaya anında müdahale ederek zararları asgariye indirmişlerdir” dedi.
Balık pazarında hareketlilik
09 Ekim 2024 Çarşamba - 12:34 Balık pazarında hareketlilik Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki balık pazarında sezon açılmasının ardından balık satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Tavşanlı balık pazarına farklı denizlerden çeşit çeşit balık günlük olarak getirilerek satışa sunuluyor. Balık pazarı satıcılarından Hasan Şen, sezonu açılmasının ardından günlük olarak bol balık çeşidiyle hizmet verdiklerini belirtti. Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nden gelen balık çeşitlerinin palamut, çinakop, sardalye, alabalık, istavrit ve hamsi olduğunu belirten pazardaki balık satıcıları, herkesi omega-3 deposu balık almaya davet etti. Hasan Şen, "Tavşanlı balık halinde coşkulu bir sezon açtık. Eylül ayının ilk haftasından itibaren Kütahya ve ilçelerinde ülke genelinde olduğu gibi balık satışları başladı. Direk denizden çıkan balığı günlük olarak aracısız Tavşanlı halkımız ile buluşturuyoruz" dedi. Balık satıcılarından Niyazi Turgut ise "Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde havalar tam olarak soğumasa da balık çeşitleri çoğaldı. Bilindiği gibi çocuklarımızın ve kendi sağlığımız için balık tüketmemiz gerekiyor. Balıkta bulunan Omega - 3 yağ asitleri vücudu soğuklara karşı koruyor. Bu sene eskisine nazaran çok balık yok ancak sağlığımız için de bol balık tüketmek gerekiyor. Fiyatlar ise balığın denizden çıkma durumuna göre bazen günlük olarak bile değişebiliyor" dedi. Pazarda balık fiyatlarının ise; alabalık, Karadeniz hamsi 150 TL, sardalye 100 TL, Çipura ve Levrek 300 TL palamut 150 TL ve istavrit 100 TL olduğu söylendi.
Balık Pazarı’nda hareketlilik
09 Ekim 2024 Çarşamba - 11:41 Balık Pazarı’nda hareketlilik Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki balık pazarında sezon açılmasının ardından balık satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Tavşanlı balık pazarına farklı denizlerden birçok çeşit balık günlük olarak getirilerek satışa sunuluyor. Balık Pazarı satıcılarından Hasan Şen, sezonu açılmasının ardından günlük olarak bol balık çeşitleriyle hizmet verdiklerini belirtti. Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nden gelen balık çeşitlerinin palamut, çinakop, sardalye, alabalık, istavrit ve hamsi olduğunu belirten pazardaki balık satıcıları, herkesi omega deposu balık almaya davet etti. Hasan Şen, " Tavşanlı balık halinde coşkulu bir sezon açtık. Eylül ayının ilk haftasından itibaren Kütahya ve ilçelerinde ülke genelinde olduğu gibi balık satışları başladı. Direk denizden çıkan balığı günlük olarak aracısız Tavşanlı halkımız ile buluşturuyoruz." derken balık satışı yapan bir diğer balık satıcılarından Niyazi Turgut ise " Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde havalar tam olarak soğumasa da balık çeşitleri çoğaldı. Bilindiği gibi çocuklarımızın ve kendi sağlığımız için balık tüketmemiz gerekiyor. Balıkta bulunan Omega - 3 yağ asitleri vücudu soğuklara karşı koruyor. Bu sene eskisine nazaran çok balık yok ancak sağlığımız için de bol balık tüketmek gerekiyor. Fiyatlar ise balığın denizden çıkma durumuna göre bazen günlük olarak bile değişebiliyor. " diyerek herkesi yeni açmış oldukları balık ızgara salonuna balık yemeye davet etti. Pazarda balık fiyatlarının ise; alabalık, Karadeniz hamsi 150 TL, sardalye 100 TL, Çipura ve Levrek 300 TL palamut 150 TL ve istavrit 100 TL olduğu söylendi.