EĞİTİM - 04 Temmuz 2024 Perşembe 13:02

Müdür Başyiğit, Anadolu Lisesindeki güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi

A
A
A
Müdür Başyiğit, Anadolu Lisesindeki güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinde devam eden güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi.


Okul inşaatının güçlendirme süreci hakkında detaylı bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, çalışmaların zamanında ve planlandığı şekilde ilerlemesi için gerekli denetim ve değerlendirmelerde bulundu.


Öğrenci ve öğretmenlerin güvenli ve uygun şartlarda eğitim almalarının öncelikleri olduğunu belirten Müdür Hasan Başyiğit, bu doğrultuda, okul binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve modern eğitim ihtiyaçlarına uygun şekilde yenilenmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Başyiğit, yapılan güçlendirme çalışmalarının okulun eğitim kalitesini de olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.


İnşaat Emlak Birimi personeli Faruk Özkutlu, güçlendirme çalışmaları devam eden Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesini ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’e eşlik ederek teknik konularda gerekli bilgilendirmelerde bulundu.



Müdür Başyiğit, Anadolu Lisesindeki güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sağanak yağış Terme’yi yine korkuttu Samsun’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve işyeri su taşkınlarına maruz kaldı. Meteorolojinin uyarıda bulunduğu Samsun’da sağanak yağış etkili oldu. Samsun’un Terme ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağışta Samsun Ordu karayolu göle dönerken birçok ev ve işyeri su taşkınına maruz kaldı. Aniden başlayan yağmur, kısa sürede ilçede kot farkı olan noktalarda su birikintilerine sebep oldu. Önceki yıllarda sel felaketiyle karşılaşan vatandaşlar şiddetli sağanak yağış sonrası tedirginlikle taşkın nöbeti tuttular. Samsun- Ordu karayolunda su tahliye hattının tıkanması sonucu karayolu göle döndü. Su birikintisini fark etmeyen araç sürücüleri araçlarını suya kaptırarak zor anlar yaşadı. Aynı zamanda Terme Sanayi Sitesi’nde bulunan rögarların tıkanmasıyla oluşan su birikintileri SASKİ ve Terme Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edildi. Terme’de ekipler teyakkuzda Meteorolojinin yaptığı sağanak yağış uyarısı sonrası Terme Belediyesi ekiplerinin çalışmalara başladığını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Sağanak yağış uyarısıyla beraber Terme Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hareket planımızı oluşturduk. Kot farkından dolayı su taşkınlığı yaşanabilecek noktaları tespit ettik ve ilk andan itibaren gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 1.5 saat süren ve aralıklı olarak devam eden yağış sürecinde Terme Belediyesi ve SASKİ ekiplerimizle sahada teyakkuzdayız” dedi.