ASAYİŞ - 22 Ekim 2024 Salı 13:26

Kargo dolandırıcılığına polis operasyonu: 11 gözaltı

A
A
A
Kargo dolandırıcılığına polis operasyonu: 11 gözaltı

E-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirilen kargo dolandırıcılığına yönelik Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 23 kişinin dolandırıldığı tespit edilirken 11 şüpheli gözaltına alındı.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kargo dolandırıcılığı vakalarıyla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Dolandırıcıların, popüler e-ticaret sitelerinde bulunan ilanlara müşteri gibi talip oldukları, ürünleri yakından incelemek istediklerini öne sürerek satıcıları kandırdıkları belirlendi.


Dolandırıcıların, "Yakın bir tanıdığım var, ürünü ona gönderirseniz daha rahat inceleyebilirim" diyerek satıcıları ürünü kargoyla belirttikleri adrese göndermeye ikna ettikleri öğrenildi. Satıcılar ürünü gönderdikten sonra dolandırıcılar kargo takip numarasını öğrenerek sahte kimliklerle kargoyu teslim aldı. Bu süreçte satıcılar hem parasını hem de kargoyu geri alamadı. Dolandırıcıların hedefinde özellikle pahalı telefonlar ve teknolojik cihazlar bulunuyor.


Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla 11 şüpheli gözaltına alınırken, 23 kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Gebze Adliyesine sevk edildi.



Kargo dolandırıcılığına polis operasyonu: 11 gözaltı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te çevreci ve sürdürülebilir ulaşım için toplu taşıma filosu yenileniyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Paris Antlaşması ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’nın ardından, kentin hava kalitesini iyileştirmek ve ulaşımdan kaynaklı karbon salınımlarını azaltmak amacıyla şehir içi toplu taşımada kullanılacak 20 elektrikli otobüsü araç filosuna ekliyor. Gaziantep Büyükşehir, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırarak, çevre dostu bir şehir inşa etmek ve küresel iklim krizine karşı farkındalık oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda, Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) 2. Dönem kapsamında “Gaziantep İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Mobilite Strateji Planı” çerçevesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrupa Birliği ile iş birliği yaparak 20 elektrikli otobüs alımı gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, yoğun göç ve şehirleşme nedeniyle artan ulaşım sorunlarına çevreci çözümler sunmaya devam ediyor. Araç filosunu elektrikli araçlarla genişleten belediye, hidrojenle çalışan otobüslerin kullanımı için de teknik incelemelerini sürdürüyor. Hidrojenli otobüsler yolda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve teknik ekibi, Almanya’nın Köln şehrinde yapılan incelemeler sonrasında, hidrojen yakıtlı otobüslerin toplu taşımada kullanılmasına yönelik çalışmalara hız verdi. Başkan Şahin, hidrojen yakıtının iklim değişikliğiyle mücadelede önemine vurgu yaparak, kentte hidrojenle çalışan otobüslerin faaliyete geçeceğinin sinyallerini vermişti. Gaziantep, sera gazı salınımını en aza indirmek amacıyla su buharıyla çalışan hidrojenli otobüsleri toplu taşımaya kazandırarak, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşımda öncü olmayı hedefliyor. Hali hazırda şehirde hizmet veren 355 belediye otobüsünün 145’i CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) ile çalışırken, belediye yeşil ulaşım vizyonuyla bu sayıyı artırmayı planlıyor.
Ankara Bakan Fidan: "Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "AB ile ilişkilerimizin yapıcı ve sonuç odaklı bir şekilde geliştirilmesi yönünde siyasi irademiz mevcuttur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu hususu yeri geldikçe vurgulamaktadır. Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ile bakanlıkta gerçekleşen görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Letonyalı mevkidaşının göreve geldikten sonra ilk kez Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirdiğini aktaran Fidan, ilerleyen dönemde karşılıklı üst düzey ziyaretlerin artırılmasını beklediklerini ve ekonomik iş birliğini hem geliştirmeyi hem de çeşitlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. FETÖ elebaşının ölümü ile rehavete kapılmadan terörle mücadeleye devam edileceğini vurgulayan Fidan, mevkidaşı ile terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını belirterek, "Özellikle FETÖ’yle mücadelede daha kuvvetli iş birliği ve somut adımlar atılması beklentimizi buradan da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünkü basın toplantımızda da ifade etmiştim, FETÖ’yle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Asla ve asla rehavete kapılmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. "Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde Letonya’nın samimi destek veren ülkelerden biri olduğunu dile getiren Fidan, "AB üyeliği Türkiye için stratejik bir hedeftir. AB ile ilişkilerimizin yapıcı ve sonuç odaklı bir şekilde geliştirilmesi yönünde siyasi irademiz mevcuttur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu hususu yeri geldikçe vurgulamaktadır. Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Fidan, uluslararası hukukun dünyanın hem kuzeyinde hem de güneyinde uygulanması gerektiğinin altını çizerek, "İsrail’in Lübnan’daki saldırısının durmasını istiyoruz. İsrail, sivilleri öldürerek barışa ve güvenliğe ulaşamaz. İsrail’e ve tüm Orta Doğu’ya barış ve güvenlik gelmesini istiyorsak, Filistinlilerin kendi ülkelerinde kendi devletlerini kurmalarını uluslararası kamuoyu olarak desteklemeliyiz" diye konuştu. Diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin 30. yılının kutlandığını hatırlatan Braze, "Biz gerçekten güvenliğin ve savunmanın önemini anlıyoruz. NATO’da müttefikiz ama son derece önemli coğrafi bölgelerde yer alıyoruz. Türkiye’nin güneyinde yaptığı ve NATO’nun tamamı için yaptıkları takdire şayan. Biz güvenliğimizi ve savunmamızı önemli bir husus olarak değerlendiriyoruz. Savunma harcamalarımızın yüzde 3’ünden fazlasını aktarıyoruz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nin 2025 yılı mali bütçesi kabul edildi Sancaktepe Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı üçüncü oturumu Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin başkanlığında gerçekleştirildi. Sancaktepe Belediyesi “2025-2029 Yılı Stratejik Planı” ile “2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı’nın görüşüldüğü toplantıda, 2025 yılı mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantı öncesi meclis üyelerine yönelik sunum yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “2025-2029 Stratejik Planı’nın vatandaş odaklı yerel yönetim anlayışının yaygınlaşması ve hep birlikte yaşama kültürünün gelişimi açısından çok önem taşıdığının farkındayız. Bu planı hazırlarken, katılımcılık ve sahiplenmenin ulaşılabilir ve gerçekçi bir stratejik plan üzerindeki önemi ve rolünden yola çıktık. Stratejik planı hazırlarken vatandaşlarımız ile birlikte karşılıklı fikir alışverişin yapıldığı bir çalıştay düzenledik. Artan nüfusumuz ile birlikte İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen ilçemiz için komşularımızın görüş ve önerilerini dikkatle dinledik. Sancaktepe’de yaşayan her vatandaşımızı; kültürde, sanatta, eğitimde, sosyal hayatta, sporda, sağlıkta kısacası her alandaki hizmet politikalarımızla ülke ekonomisinin içinde bulunduğu olumsuzluklara rağmen mağdur bırakmamaya özen göstererek, hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Sunumda hem Sancaktepe Belediyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçede yapılacak hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Yeğin İstanbul’u bekleyen deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm konularının da altını çizerek, 2025-2029 Stratejik Planı’nda, bu konularla ilgili atılacak adımları da yerel ölçekte, bütünlükçü bir bakış açısıyla ele aldıklarını söyledi. Başkan Yeğin konuşmasının devamında, “Stratejik Planımızın ve bütçemizin hazırlanmasına katkı sağlayan bütün çalışma arkadaşlarıma, Meclis Üyelerimize ve kıymetli Sancaktepelilere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, meclis üyeleri 2025 yılı performans programı ve bütçe kalemlerini tek tek görüşüp oylayarak, görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantı sonunda 8 milyar 6 milyon TL’lik, 2025 yılı mali bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.