SPOR - 10 Ekim 2024 Perşembe 11:06

Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri’ye iki madalya

A
A
A
Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri’ye iki madalya

Antalya’da düzenlenen Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü Sporcuları iki madalya kazandı.


7-8 Ekim Tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Spor A.Ş. Spor Kulübü okçuları 1 gümüş, 1 bronz olmak üzere iki madalya kazandı. Müsabakalarda Erkek W1 Açık Kategorisinde Şehit Kemikkıran Türkiye üçüncüsü olurken, Makaralı Yay Erkek Açık Çiftler Kategorisinde ise Tanju Kula ve Kenan Babaoğlu Türkiye ikincisi olmayı başardı.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç dereceye giren sporcuları ve antrenörleri Furkan Dernekli ile Emre Çömez’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.



Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri’ye iki madalya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İstinaf, avukat Coşğun’u öldüren sanık Balcı’nın cezasını hukuka uygun buldu İstinaf Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Ankara’da silahla vurularak öldürülen avukat Belen Nesil Coşğun’un katil zanlısı Muhammet Balcı hakkında yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını hukuka uygun buldu. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince sanık Muhammed Balcı hakkında verilen karara sanık, avukatları ve müdahillerin yaptığı istinaf başvurularını inceledi. Davaya bakan Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimi yapmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararın istinaf incelemesinde estinaf mahkemesi, oybirliği ile ilk derece mahkemesinin verdiği hükümde bir isabetsizlik bulunmadığı gerekçesiyle sanık Balcı’ya verilen cezayı hukuka uygun buldu. 15 Haziran 2023 tarihinde avukat Belen Nesil Coşğun, Ankara’da Muhammet Balcı ile kaldığı rezidansta sabah saatlerinde silahla vurulmuş halde bulunmuştu. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, olay sabahı tarafların tespit edilmeyen nedenle tartışmaya başladığı, o sırada avukat Çoşğun’un kullandığı cep telefonuna yüklü olan Kadın Destek Programı’ndan (KADES) üç kez yardım istediği, şüphelinin Kahramanmaraş’tan getirdiği ruhsatsız tabanca ile bir kez ateş ederek genç avukatı öldürdüğü belirtilmişti. Sanık Balcı ise savunmalarında genç avukatın intihar ettiğini ileri sürmüştü.
Samsun Kömür yardımı alan 104 eve doğal gaz Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi’ çerçevesinde, kömür yardımı alan 104 hane doğal gaza kavuşacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yürütülen Samsun’da Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi’nin 2’nci etabı başladı. Projenin 2’nci etabı İlkadım ilçesinde 17 mahallede gerçekleşecek. Proje için pilot mahalleler hava kirliliği yoğunluğuna göre, evler ise hane gelir durumuna göre belirlendi. Isınmadan kaynaklı hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltabilmek amacıyla gerçekleştirilen projenin 2’nci etabından 104 hane faydalanabilecek. Daha önce kaymakamlıktan kömür yardımı alarak ısınma ihtiyacını gideren ailelerin de proje sayesinde hem yaşam standartları artacak hem de daha temiz bir yakıt ile buluşmuş olacaklar. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak Pilot bölge olarak belirlenen mahallelerdeki evlerde Büyükşehir Belediyesi ekipleri ısınma tesisatı, sıcak su tesisatı, kombi ve abonelik desteği çalışmalarına başladı. 13 konutta çalışmalar tamamlanırken kalan 91 evde de kısa sürede çalışmaların tamamlanması planlanıyor. “Karbon salınımının en az olduğu şehir olmak istiyoruz” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bizler Samsun’umuza, hemşehrilerimize hizmet için yola çıktık. Her alanda da hemşehrilerimizin refahını ve mutluluğunu önceleyen çalışmaları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Bir yandan da daha temiz bir Samsun, daha temiz bir hava hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz Samsun’da Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi ile birçok ailemizi doğal gazla buluşturuyoruz. Hem ailelerimizi kömürle uğraşmaktan kurtarıyoruz hem de çevreye önemli bir katkı sağlıyoruz. Ekiplerimiz 104 evin daha temiz yakıta geçişini sağlamak adına doğal gaz tesisat dönüşümü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Proje için pilot mahalleler hava kirliliği yoğunluğuna göre, evler ise hane gelir durumuna göre belirlendi. Hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layık diyoruz, bu kapsamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevreci yaklaşımımızla Büyükşehir Belediyesi olarak İklim Değişikliği Eylem Planına uygun bir şekilde hareket ediyor; projeler, hizmetler gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Karbon salınımının en az olduğu şehir olmak istiyoruz. Tüm projelerimizde de bu doğrultuda hareket ediyoruz. Projenin şehrimize ve tüm ailelerimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Batman Batman’da düğün salonlarına vergi denetlemesi Batman’da hizmet veren düğün salonları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetime tabi tutuldu. Batman Belediyesinden alınan listeyle düğün salonlarını gezen vergi denetçileri, fatura kesmeyen salonlara ceza kesti. Batman Defterdarlığı Vergi Dairesi müfettişlerince düğün salonları işletmelerinin 2023 ile 2024 yılları arasında yapmış oldukları düğün, nişan, sünnet gibi faaliyetler denetim altına alındı. Batman Belediyesi nikah memurluğunca nikahları kıyılan yeni evli çiftlerin isim listeleri vergi denetçileri ile paylaşılıyor. Belediyeden alınan isim listesi üzerinden hareket eden ekipler, yaptıkları denetimlerde düğün salonlarının fatura kesip kesmediğini denetlerken, faturalandırmanın yapılmadığı düğün salonlarına cezai işlem gerçekleştiriyor. Batman merkezde kayıtlı 60’a yakın düğün salonunun bulunduğunu belirten yetkililer, 2023 yılı içerisinde düğün başına 2 bin 200 TL cezai işlem gerçekleştirildiğini, bu rakamın yüzde 80 oranında artırılarak 2024 yılının 8. ayı itibarıyla 10 bin TL’ye yükseltildiğini ifade etti. Batman’da 2024 yılında düğün salonlarında düğün yapılarak fatura kesmeyen işletme sahiplerine düğün başı 10 bin TL cezai işlem gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer, “İşletme sahibi ile müşteri arasında düzenlenen sözleşme, faturalar, irsaliye, sipariş formları gibi belgelerin olup olmadığı konusunda detaylı bilgi alınıyor. İşlemler bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.
Bolu Otomobil pazarında kavga gibi pazarlık Bolu’da 2. el otomobil pazarında müşteriyle adeta kavga eder gibi pazarlık yapan esnaf sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Sesleri duyanların kavga zannettiği o anlar saniye saniye kaydedildi. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinden Bolu’ya gelen bir aile, Galericiler Sitesi’nden otomobil bakmaya başladı. Bolu’da galerici esnafı Gürkan Güler’in dükkanından otomobil beğenen aile, pazarlık için masaya oturdu. Depremden dolayı mağdur olduklarını ve yeniden yeşermeye başladıklarını ifade eden müşteri, Güler ile pazarlık yapmaya başladı. Pazarlık esnasında seslerin aşırı yükseldiği anları Gürkan Güler’in yeğeni hatıra olması amacıyla cep telefonunun kamerasıyla kaydetti. Güler, adeta kavga eder gibi görüntülerin oluştuğu pazarlık anlarını sosyal medya hesabından "Kolum bir an çıktı sandım" notu ile paylaştı. Depremzede ailenin 2 otomobil aldığı öğrenildi. "Namazdan kalkıp yanımıza geldi" Böyle bir pazarlığı uzun zamandır yapmadığını anlatan Gürkan Güler, "Pazarlık bir Anadolu kültürüdür. Genelde böyle pazarlıklar kurban bayramı için kurulan hayvan pazarlarında görülür. Komşu esnafımızın bizim pazarlığımızı kavga zannetmişler. Hatta bir galerici arkadaşımız bu sırada namaz kılıyormuş. Namazdan kalkıp yanımıza geldi, ’Ne oluyor?’ diye sordu" dedi. "O günler gözümün önüne geldi" Pazarlık yaptığı müşterilerinin Gaziantep’ten gelen depremzede aile olduğunu ifade eden Güler, "Videoda duyulacağı üzere, kendisi deprem dolayısıyla mağdur olduğunu söyledi. Hayata yeniden başlıyorlar. Bizde aslında esnaf dayanışması yaptık. 1999 yılında bizde deprem geçirmiştik, o günler geldi gözümüzün önüne. Bizde yardımcı ve destek olmak amacıyla fiyatta indirdim yaptık" şeklinde konuştu. "Az daha kolumu çıkarıyorlardı" Güler, sıkı bir pazarlık yaşandığını belirterek, "Az daha kolumu çıkarıyorlardı. Paylaştığım pazarlık videosunu doktor bir arkadaşım da görmüş. ’Hastaneye gel bir kontrol edelim. Belki kolunu askıya alırız’ dedi. Spontane gelişen bir olay oldu. Yanımda çalışan Ogün isimli yeğenim hatıra olsun diye o anları kayda aldı. Bizde uzun yıllarda böyle bir pazarlık görmemiştik. Bizim için de güzel bir hatıra oldu" ifadelerini kullandı.
Ankara TİKA’dan 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması’na destek Türk Dünyası’nın farklı coğrafyalarından tasarımcılar, sanatçılar ve kültür elçilerini bir araya getiren "7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması", Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği ile İzmir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi. 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması, 3 Ekim Türk Devletleri İşbirliği Günü çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başladı. TÜRKSOY ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türk Dünyası’nın geleneksel kıyafetleri modern tasarımlarla harmanlanarak sergilendi. "Türk Devletleri Kültürel Diplomasi" panelinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleşen defile büyük ilgi gördü. Etkinliğin devamı, 5 Ekim’de İzmir’de gerçekleşen "Türk Dünyası El Sanatları Sergisi" ve atölye çalışmaları ile sürdü. İzmir Valiliği himayelerinde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ev sahipliğinde TİKA’nın destekleriyle düzenlenen sergi, Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasını el sanatları ve moda aracılığıyla tanıttı. Etkinliğin açılışını Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabuluk ve TÜRKSOY yetkilisi Arman Nurmakhamatuly gerçekleştirdi. Moda buluşmasının en görkemli etkinliği ise İzmir Efes Antik Kenti’nde düzenlenen etnik giysi defilesi oldu. İzmir Valisi Süleyman Elban ve TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı’nın açılışını yaptığı defilede, 11 ülkeden gelen tasarımcılar geleneksel kıyafetleri modern bir yaklaşımla sundu. Defile, tarihi atmosferdeki görkemli kapanışıyla hafızalarda yer etti.