GÜNDEM - 10 Ekim 2024 Perşembe 13:10

Batman’da düğün salonlarına vergi denetlemesi

A
A
A
Batman’da düğün salonlarına vergi denetlemesi

Batman’da hizmet veren düğün salonları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetime tabi tutuldu. Batman Belediyesinden alınan listeyle düğün salonlarını gezen vergi denetçileri, fatura kesmeyen salonlara ceza kesti.


Batman Defterdarlığı Vergi Dairesi müfettişlerince düğün salonları işletmelerinin 2023 ile 2024 yılları arasında yapmış oldukları düğün, nişan, sünnet gibi faaliyetler denetim altına alındı. Batman Belediyesi nikah memurluğunca nikahları kıyılan yeni evli çiftlerin isim listeleri vergi denetçileri ile paylaşılıyor. Belediyeden alınan isim listesi üzerinden hareket eden ekipler, yaptıkları denetimlerde düğün salonlarının fatura kesip kesmediğini denetlerken, faturalandırmanın yapılmadığı düğün salonlarına cezai işlem gerçekleştiriyor. Batman merkezde kayıtlı 60’a yakın düğün salonunun bulunduğunu belirten yetkililer, 2023 yılı içerisinde düğün başına 2 bin 200 TL cezai işlem gerçekleştirildiğini, bu rakamın yüzde 80 oranında artırılarak 2024 yılının 8. ayı itibarıyla 10 bin TL’ye yükseltildiğini ifade etti.


Batman’da 2024 yılında düğün salonlarında düğün yapılarak fatura kesmeyen işletme sahiplerine düğün başı 10 bin TL cezai işlem gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer, “İşletme sahibi ile müşteri arasında düzenlenen sözleşme, faturalar, irsaliye, sipariş formları gibi belgelerin olup olmadığı konusunda detaylı bilgi alınıyor. İşlemler bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da tamamlanan okulun açılışı yapıldı Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Malatya’da hayırsever Fatma Demirbilek’in katkılarıyla inşa edilen okulun açılışına Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz, eğitimin bir ülkenin bağımsızlığı, huzuru ve refahı için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Eğitim, sadece bilgi aktarmaktan ibaret değildir, iyi insan yetiştirmek de eğitim sisteminin bir parçasıdır” dedi. Hayırsever Fatma Demirbilek’e yaptığı katkılardan ötürü teşekkür eden Vali Yavuz, “Fatma Demirbilek hanımefendi, yurt dışında kazandıklarını ülkesine bağışlayarak bu okulun yapımını sağladı. Kendisine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde 6 Şubat depreminden etkilenen Malatya’da yeniden inşa çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Vali Yavuz, “Hep birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Deprem konutlarını inşa ederken, şehrimizi afetlere dirençli hale getirecek yapı stokunun yenilenmesine de büyük önem veriyoruz. Malatya’nın önünde tarihi bir fırsat var. 50-70 yıllık binaların bizi koruyamayacağını artık hepimizin idrak etmesi gerekiyor. Bu yüzden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından ortaya konan muazzam projelere hep beraber sahip çıkalım. Şehrimizi, enkazlar altında ağlayan değil, afet anında huzurla evinden çıkabilen bir yer haline getirmek için büyük bir fırsatımız var. Unutmayalım ki, afetler değil, binalar öldürür. Bu düşüncelerle, Fatma Demirbilek hanımefendiye yaptırdığı bu güzel eğitim kurumu için çok teşekkür ediyor ve İbrahim Özoğlu okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Rahmet-i Rahman’a kavuşmuş büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Tören, kurdele kesimi ve okulun gezilmesiyle sona erdi.
Eskişehir Eşi gözaltına altına kadın çılgına döndü Eskişehir’de çeşitli suçlar nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan şüphelinin öfkeli eşi polis ekiplerine zorluk çıkartırken, sinir hastası olduğunu iddia ederek önüne gelenle kavga etti. Olay, saat 13.30 sularında Odunpazarı ilçesi Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yakalama kararı bulunan O.Y. isimli şüpheli, bir işlem yaptırmak için Eskişehir İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne gitti. Sistemde O.Y. hakkında çeşitli suçlar nedeniyle yakalama kararı olduğunun görülmesi üzerine polis ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen polis ekiplerine zorluk çıkartan O.Y., kaçmaya çalışması üzerine kelepçelenerek araca götürüldü. Eşinin kelepçelendiğini görünce ortalığı yıktı Bu esnada O.Y’nin eşi de polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınan eşiyle aynı araca binmek istediğini söyleyen öfkeli kadın, hem müdürlük yetkililerine hem de polis ekiplerine sesini yükseltti. O.Y.’nin araca bindirilmesinin ardından kadın, kırmızı reçetesi bulunduğunu belirterek önüne gelen herkesle tartışmaya başladı. Ameliyatlı ve sinir hastası olduğunu iddia eden kadın, tartıştığı birisine ise, "Ben sinir hastasıyım, tek tek yolarım seni. Alırım, parça pinçik ederim bak. Bunu yaparım" dedi. Öfkeli kadının araca bindirilmesinin ardından O.Y. polis ekiplerince adliyeye götürüldü.
Erzurum ETSO Erzurum’u Yörex’e taşıdı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Anadolu’nun yerel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te bu yıl da büyük ilgi gördü. Antalya’da 14. kez düzenlenen fuara Erzurum’dan geniş bir katılım gerçekleşti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum Ticaret Borsası, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum’un esnafı, şehrin zengin kültürel mirasını ve yöresel ürünlerini ulusal ve uluslararası platformda tanıtmak üzere fuarda yer aldı. ETSO standında coğrafi tescilli ürünlerimiz olan Oltu taşı, civil peynir, kadayıf dolması, bal ve köme gibi Erzurum’a özgü yöresel lezzetler ile el sanatları sergileniyor. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken bu ürünler, Erzurum’un bu yıl fuara adeta damga vurduğunu gösterdi. Sunulan ürünler ve kültürel değerler büyük beğeni topladı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, YÖREX’in Erzurum’un marka değerini yerel ve uluslararası alanda tanıtma adına önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, “Bu fuar, yöresel ürünlerimizin hem tanıtılması hem de ticari anlamda değerlendirilmesi için büyük bir fırsat. Erzurum’un kültürel ve ekonomik potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi. Başkan Özkalın, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na Oltu taşı tespih hediye etti. Fuar, 9-13 Ekim tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.