ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 09:06

Evlenme vadiyle vatandaşı dolandıran kadın yakalandı

A
A
A
Evlenme vadiyle vatandaşı dolandıran kadın yakalandı

Kayseri’de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından; evlenme vadiye kandırarak vatandaşı dolandıran kadın ile birlikte 39 suç kaydı bulunan şahıs yakalandı.


Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; bir vatandaşı evlenme vaadiyle kandırarak kendisine 30 bin TL değerinde altın, elbise aldırıp bin dolar nakit parasını alarak dolandırdığı belirlenen N.K. (59) yakalandı. Ayrıca ekiplerce; ’Nitelikli Dolandırıcılık/Dolandırıcılık’, ’Yankesicilik’, ’Hırsızlık’, ’Güveni Kötüye Kullanma’, ’Cinsel Taciz’, ’Şantaj’ ve ’Fuhşa Teşvik’ suçlarından 39 suç kaydı bulunan F.O . (33) de yakalanarak gözaltına alındı.


Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri devam ederken İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Halkımızın huzurunu bozmaya çalışanlar ile mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanlığı: “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır” Dışişleri Bakanlığı, Suriye politikası ile ilgili ortaya çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır” denildi. Dışişleri Bakanlığı Suriye politikası ile bağlantılı olarak çıkan iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı. Dış politikada devletin ve milletin çıkarlarının esas alındığı belirtilen açıklamada, “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır. Türkiye, bu anlayış tahtında, güçlü tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da barış, istikrar ve refahın tesisini hedeflemektedir. Bu siyasetin oluşturulmasında uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışı temel prensiplerimizdir” ifadelerine yer verildi. Ulusal güvenliğe yönelik gerekli önemlerin alınmaktan çekinilmediği belirtilen açıklamada, “Türkiye, Suriye’deki iç kargaşa neticesinde yaşanan insani trajedi karşısında da başlangıçtan bu yana ilkeli bir tutum sergilemiştir. Dış politikasını milli menfaatleri doğrultusunda güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir. Demokrasilerde yapıcı eleştirilerle dış politikaya katkı sağlamak elbette mümkündür. Bununla birlikte, siyasi rant uğruna gerçeklerin çarpıtılması ve ideolojik bağnazlığa dayalı ithamlarda bulunulması bu kapsamda değerlendirilemez. Ortadoğu ve Suriye politikamıza yönelik ortaya atılan iddialar, herhangi bir analitik nitelik taşımadığı gibi temel tarih bilgisinden dahi yoksundur” denildi. Ortaya atılan iddiaların siyasi rant amacıyla yapıldığı söylenen açıklamada, “Türkiye, yıllardır taammüden ateş çemberine dönüştürülmüş bir coğrafyada huzur ve istikrar adası olmayı başarmıştır. Ülkemiz bölgede yaşanan savaşların dışında kaldığı gibi milletimizin huzur ve güvenliğini perçinlemiş, refahını artırmıştır. Bu süreçte savunma yeteneklerini de geliştiren ülkemiz, kendi coğrafyasında akamete uğrattığı terörle sınır ötesinde de mücadele edebilir hâle gelmiştir. Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek salt siyasi rant amacıyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri hâline geldikleri de gözden kaçırılmamalıdır. Dış politikadaki adımlarımızı, devletimizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda atmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.