POLİTİKA - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 08:21

Dışişleri Bakanlığı: “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır”

A
A
A
Dışişleri Bakanlığı: “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır”

Dışişleri Bakanlığı, Suriye politikası ile ilgili ortaya çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır” denildi.


Dışişleri Bakanlığı Suriye politikası ile bağlantılı olarak çıkan iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı. Dış politikada devletin ve milletin çıkarlarının esas alındığı belirtilen açıklamada, “Dış politikamız, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını esas almaktadır. Türkiye, bu anlayış tahtında, güçlü tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da barış, istikrar ve refahın tesisini hedeflemektedir. Bu siyasetin oluşturulmasında uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışı temel prensiplerimizdir” ifadelerine yer verildi.



Ulusal güvenliğe yönelik gerekli önemlerin alınmaktan çekinilmediği belirtilen açıklamada, “Türkiye, Suriye’deki iç kargaşa neticesinde yaşanan insani trajedi karşısında da başlangıçtan bu yana ilkeli bir tutum sergilemiştir. Dış politikasını milli menfaatleri doğrultusunda güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir. Demokrasilerde yapıcı eleştirilerle dış politikaya katkı sağlamak elbette mümkündür. Bununla birlikte, siyasi rant uğruna gerçeklerin çarpıtılması ve ideolojik bağnazlığa dayalı ithamlarda bulunulması bu kapsamda değerlendirilemez. Ortadoğu ve Suriye politikamıza yönelik ortaya atılan iddialar, herhangi bir analitik nitelik taşımadığı gibi temel tarih bilgisinden dahi yoksundur” denildi.



Ortaya atılan iddiaların siyasi rant amacıyla yapıldığı söylenen açıklamada, “Türkiye, yıllardır taammüden ateş çemberine dönüştürülmüş bir coğrafyada huzur ve istikrar adası olmayı başarmıştır. Ülkemiz bölgede yaşanan savaşların dışında kaldığı gibi milletimizin huzur ve güvenliğini perçinlemiş, refahını artırmıştır. Bu süreçte savunma yeteneklerini de geliştiren ülkemiz, kendi coğrafyasında akamete uğrattığı terörle sınır ötesinde de mücadele edebilir hâle gelmiştir. Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek salt siyasi rant amacıyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri hâline geldikleri de gözden kaçırılmamalıdır. Dış politikadaki adımlarımızı, devletimizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda atmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tarım A.Ş’den Ankara çıkarması Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş yöneticileri Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti (ANFA)’yı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunuldu. Ekip ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da ziyaret etti. Tarım Peyzaj A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız, Genel Müdür Sedat Akar ve yöneticiler ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer’in misafiri oldu. Tesiste sera, ekim-dikim alanları ve fidanlıklarını gezen ekip, ANFA’nın yürüttüğü projeler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi edindi. Tarımsal Araştırma, Geliştirme ve Üretim Şube Müdürü Alparslan Özcan ile Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) 3 bin 500 dekarlık bir arazide Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen tarım kampüsünü ziyaret eden Tarım A.Ş yöneticileri, eğitim, Ar-Ge, üretim, tarım turizmi fonksiyonlarını yerinde görüp, inceledi. BAKAP projesi çerçevesinde elde edilen ürünler de ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, ayrıca KIRBİS sistemleri ile başvuruları online olarak alıp arazi ve ürün takibi yaptıklarını, geniş bir tarım ağı takibine sahip oldukları görüldü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu’nu ziyaret eden ekip, Bursa’nın tarım ve peyzaj konularındaki gelecek vizyonunu, çevresel sürdürülebilirlik ve kentsel yeşil alanların geliştirilmesi üzerine değerli görüşlerini aldık. İş birliği ve şehrimizin doğal güzelliklerini geliştirme yolunda önemli adımlar atıldı. Belplas Genel Müdürü Adnan Demirci eşliğinde tesisler gezilerek faaliyet alanları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Tesislerde vatandaşlara ücretsiz toprak analizi, termoplastik yol çizgi boyası üretimi, vektör mücadelesi (ilaçlama) faydalı mikroorganizmalar, organik sıvı gübre, el temizleme sıvısı, antibakteriyel sıvı sabun ve buz çözücü solüsyon ürünleri üretimi, damlama sulama borusu üretimi, atık ağaç ahşaplardan palet ve talaş yapımı hakkında bilgi alındı.
Bursa Altıparmak ortak akılla dönüşecek Bursa’nın bir dönem en prestijli bölgelerinden biri olan ancak son yıllarda değerini yitiren Altıparmak-Çarşamba bölgesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ortak akılla dönüştürülecek. Bursa’nın depreme dirençli kent haline gelmesini amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbi konumundaki Altıparmak-Çarşamba bölgesi için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Altıparmak-Çarşamba Proje Alanı’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yetkilileri katıldı. Projeyle ilgili ortaklaşa yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda, bundan sonraki süreç hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca uygulama takvimine göre belirli aralıklarla devam edecek toplantılarla, Altıparmak-Çarşamba Bölgesi’nin dönüşümü için katılımcı bir yol izleneceği belirtildi. 82 hektar büyüklüğündeki proje alanı, Osmangazi İlçesi sınırları içerisinde güneyde Altıparmak Caddesinin her iki yakası, batıda Stadyum Caddesi, kuzeyde Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve doğuda Fevzi Çakmak caddesi ile sınırlandırılan, Altıparmak, Çırpan, Selimiye, İntizam, Hocahasan, Ahmetpaşa, Şehabettinpaşa, Aktarhüssam, Kuruçeşme ve Yahşibey mahallelerinin bir kısmını kapsıyor.