Yerel Haberler
İstanbul
EasyCep Bakü’de ilk mağazasını açtı 09 Mayıs 2024 Perşembe - 12:53:07 Yenilenmiş elektronik cihaz marketi EasyCep, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında Azerbaycan’ın başkentinde ilk deneyim ve satış mağazasını açtı. Şirketin müşterileriyle 150’nci buluşma noktası olan yeni mağaza Bakü’nün en prestijli caddelerinden biri üzerinde yer alıyor. EasyCep, sürdürülebilir ve yenilikçi iş modeliyle uluslararası büyümesine devam ediyor. Katar’dan sonra yurt dışındaki bir sonraki büyük adımını Azerbaycan’ın başkentinde atan şirket, Bakü’nün en prestijli caddelerinden biri olan 28 May Caddesi’nde ilk deneyim ve satış mağazasını açtı. 2023 yılında dört kat büyüme kaydetmesinin ardından bu yıl 340 bine yakın elektronik cihazı yenilemeyi hedefleyen şirket, yeni mağazasıyla Azerbaycan’da tüketicileri bütçe dostu yenilenmiş telefonların ekonomik ve çevresel avantajlarıyla tanıştıracak. Müşteri deneyimi odaklı yaklaşımı ile tüketicilerin güvenilirlik ihtiyacını karşılayan şirket, Azerbaycan’ın önde gelen mobil operatörlerinden Nar ile iş birliği yaparak, yenilenmiş telefonlar, uzman teknik inceleme ve yenileme hizmetleri, zengin aksesuar çeşitleri sunuluyor. Nar tarafından yenilenmiş telefonlar için sağlanan 12 ay garanti güvencesi ise Azerbaycan’da ikinci el telefon pazarını dönüştürecek bir ilk olma özelliğini taşıyor. EasyCep Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir konuyla ilgili olarak, “Katar’da başlayan yurt dışı yolculuğumuza Azerbaycan’la devam ederek ülkenin lider iletişim şirketi Azerconnect ve önde gelen mobil operatörlerinden Nar ile iş birliğine gitmiştik. Bu kez ise Azerbaycan’da kendi mağazamızı müşterilerimizle 150’nci buluşma noktamız olarak açmanın gururunu yaşıyoruz. Azerbaycan’da tüketicilerin, eski telefonları yenileyerek sunduğumuz güvenilir, esnek ödeme seçenekleri ile çok daha ulaşılır, çevreci ve profesyonel hizmetlerimizi hızla benimseyeceğine inanıyoruz” dedi. EasyCep Azerbaycan’ın CEO’su Seymur Cavadov ise, Bakü’de yeni açılan mağazanın açılış etkinliğinde heyecanını dile getirdi: “Azerbaycan’da ilk mağazamızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenilenmiş telefon kavramı buradaki tüketiciler için yeni olabilir, ancak yenilenmiş telefonların avantajları ile tanışınca hızla benimseyeceklerinden eminiz. Müşterilerimizin, sunduğumuz garanti güvencesi ve esnek ödeme seçeneklerine yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz. Bunun yanında, yenilenmiş telefonların yeni cihaz üretiminden kaynaklı karbon emisyonunu engellediği göz önünde bulundurulduğunda, müşterilerimizin çevresel açıdan bilinçli tercihler yapmaktan da memnuniyet duyacaklarını öngörüyoruz. Herkesi, sunduğumuz bu önemli avantajları keşfetmeye davet ediyoruz.” Şirket, 2024 yılında toplam cirosunun yüzde 5’ini yurt dışı operasyonlarından elde etmeyi öngörürken, bu stratejik adım şirketin bölgesel oyuncu olma yolundaki kararlı ilerleyişini ve yenilenmiş elektronik cihazların avantajlarını tüketicilere tanıtma misyonunu güçlendiriyor.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 12:28 Sultangazi’de küçük kızların İstiklal Marşı sevgisi Sultangazi’de karşı binadaki okul arkadaşının balkonda İstiklal Marşı okuduğunu duyan küçük kız, balkondan arkadaşına eşlik etti. İstiklal Marşı okuyan küçük kızların o anları, cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, önceki gün Sultançiftliği Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, ailesi ile birlikte kahvaltı yapan 7 yaşındaki Cemre Erkan, dışarıdan gelen sesleri duyunca hızla kalkarak balkona koştu. Duruma anlam veremeyen baba Oğuz Erkan ise, odanın penceresinden bakınca kızı Cemre ve karşı binada oturan okul arkadaşının, birlikte İstiklal Marşı okuduklarını fark etti. Bunun üzerine cep telefonunu çıkartan Erkan, o anları kayıt altına aldı. Küçük kızların birlikte İstiklal Marşı okuduğu anlar görenleri gülümsetti. “Kızımda İstiklal Marşı’na karşılık verince bu görüntüleri çok hoşuma gitti” Yaşanan olayı anlatan baba Oğuz Erkan, "Sabah ailem ile birlikte kahvaltı yaparken sokaktan bir ses geldiğini duydum. Ne olduğunu anlayamadım. Biz kahvaltıya devam ederken, Cemre sofradan hemen kalktı ve mutfağın balkonuna koştu. Bende o an neden koştuğunu anlamadım ve hemen odadaki camdan Cemre’ye baktım. Karşı komşumuzun kızı, İstiklal Marşı okuyormuş duyunca çok hoşumuza gitti. Sonra Cemre’de İstiklal Marşı okuyan arkadaşına karşılık verdi. Aynı zamanda okuldan da arkadaşlar. Kızımda İstiklal Marşı’na karşılık verince bu görüntüleri çok hoşuma gitti. Hatta bir süre sonra karşı komşumuzun kızı bazı notaları eksik okurken, Cemre düzeltmeye başladı ve güzel bir görüntü ortaya çıktı. Bizde çok büyük keyif aldık dinlerken. Bende sosyal medyada yayınlamak için video kaydı aldım. Çokta keyifli bir kayıt idi bizim için. Ve bunu sosyal medyada yayınladım. Hatta yerel televizyon kanalları var bizim ilçemizde onlara takdim ettim, etiketledim. Ve sonra çok güzel izlendi, video beğenildi. Güzel bir anı olarak biz sakladık, çok keyif aldık" dedi. “İstiklal Marşı’nı okuması için yardım ettim” 7 yaşındaki Cemre Erkan ise, "Arkadaşım İstiklal Marşı okuyordu. Bende sesini duydum ve hemen cama koştum. Sonra arkadaşım İstiklal Marşı’nı yanlış okuyordu. Ben de arkadaşıma yardım ettim okuması için" dedi. O anlar kamerada 7 yaşındaki Cemre Erkan dışarıdan gelen sesi duyarak balkona koşup İstiklal Marşı okuyan arkadaşına eşlik ederken, ne olduğunu anlamak için camdan bakan baba Oğuz Erkan ise o anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı. Görüntülerde karşı binada oturan küçük kızın İstiklal Marşı okuduğu, Cemre’nin ise arkadaşına eşlik ettiği görülüyor.
Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:52 Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik ve teknoloji fuarı AISTech’e katıldı. 2001 yılından beri deneyimli ve uzman mühendisleri ile hizmet sunan şirket, fuardaki standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı. Demir-çelik sektörüne mühendislik çözümleri sunan Erdemir Mühendislik, 6-9 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Columbus kentinde düzenlenen AISTech Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldı. Tüm ana mühendislik disiplinlerini bünyesinde barındıran şirket, fuarda; proje yönetimi, tasarım, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük gibi fizibilite çalışmalarından tesisin devreye alınmasına kadar geçen süreçte sunduğu yenilikçi çözüm önerilerini tanıttı. 70’i aşkın ülkeden 16 bin 600 üyeye sahip Demir Çelik Teknolojileri Derneği (AIST) tarafından organize edilen etkinlik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik teknoloji konferansı ve fuarı olma özelliğini taşıyor. İnovatif çözümler sunuyor Yapılan açıklamaya göre, 2001 yılından bu yana deneyimli ve uzman mühendisleri ile müşterilerine hizmet sunan şirket, değer oluşturan projeler üretmek, nitelikli ve inovatif çözümler geliştirmek hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 2020 yılında Erdemir Mühendislik bünyesinde kurulan Ereğli ve İskenderun Tasarım Merkezleri’nde bulunan yaklaşık 200 mühendis, tasarımcı ve teknisyenin çalışmaları ile toplam 48 tasarım projesi, 30’a yakın patent ve faydalı model başvurusu gerçekleştirildi. Yetkin mühendis ve tasarımcıları ile faaliyet gösteren Tasarım Merkezleri’nde; projelerin tüm mimari, inşaat, borulama, mekanik, elektrik, otomasyon ve enstrümantasyon tasarımları yapılıyor. Erdemir Mühendislik Tasarım Merkezleri, yatırımların hayata geçirilmesinin yanı sıra Türkiye’de mühendisliğin endüstriyel tasarım alanında gelişimini de destekliyor. Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinden Erdemir ve İsdemir’e tasarım çalışmalarının yanı sıra fizibilite, proje yönetimi, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük hizmeti sunan şirket, birçok başarılı projeye imza attı. Şirketin öne çıkan çalışmaları arasında; Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi, 2. Yüksek Fırın Zübeyde, 60 MW Yeni Turbo Jeneratör, Çelikhane Konvertör Modernizasyonu, 1. Slab Fırını Modernizasyonu, Levha Haddehanesi Housing Sisteminin Yenilenmesi, Yerli Soğuk Dilme Yatırımı, 6. Buhar Kazanı ve 3. Kok Bataryası yer alıyor.
Birikim Okulları Genel Müdürü Salih Eren oldu
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:45 Birikim Okulları Genel Müdürü Salih Eren oldu Birikim Okullarında 20 yılı aşkın çeşitli kademelerde görev yapan Eğitim Birimi Genel Müdür Yardımcısı Salih Eren, Birikim Okulları Genel Müdürü oldu. ’Birikim Gelecek Vizyonu’ programı, Birikim Okulları Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Programda Birikim Okulları’nın yeni genel müdürü, Birikim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ tarafından ilan edildi. Katırağ, yaptığı konuşmada, "Birikim markasını Türkiye’nin en kaliteli eğitim markası haline getirmek için, güçlü bir genel müdürlük yapımızla çalışmalarımız devam ediyor. 29 yıl boyunca köklerimizden güçlenen eğitim modelimizle Gelecek Vizyonumuzu oluşturduk ve bugün yeni genel müdürümüzün ilanı ile birlikte bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Katırağ, ardından yeni genel müdürün, Eğitim Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salih Eren olduğunu ilan ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Genel Müdürlük görevine getirilen Salih Eren, Birikim Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ’a teşekkür ederek, “Eğitim, üzerinde titizlikle çalışılması gereken alanların başında geliyor. Biz de Birikim Okulları olarak eğitim sistemimize katkıda bulunmak için milli, özgün ve bütüncül bir eğitim yaklaşımı olan kendi modelimiz ’hayat denge modelini’ çağın şartlarına ve imkanlarını dikkate alarak uygulamaya devam edeceğiz. Bu vesile ile 29 yıl boyunca aldığımız ilhamla tüm paydaşlarımızla birlikte Gelecek Vizyonumuzu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Eren, Gelecek Vizyonu ile 1 yıl içinde 20, 5 yıl içinde 50 müstakil anaokulu; 1 yıl içinde 25, 5 yıl içinde 40 kampüs; 1 yıl içinde 40, 5 yıl içinde 100 kurs açmayı planladıklarını ifade etti. Birikim Okulları Genel Müdürü Eren, bugüne kadar görev alan herkese teşekkür ederek, "Bundan sonra Birikim Okullarımızın Gelecek Vizyonu ile mevcut hikayesini ilerleterek devam ettirmek ve böylece ülkemizin eğitim sistemine bu yolla katkıda bulunmak için ekip arkadaşlarımızla beraber canla başla çalışacağız. Yeni süreç Birikim Okullarımız için hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Yönetim Kurulu Başkanı Katırağ ve Genel Müdür Eren’in birbirlerine hediye takdimleri ile Birikim Gelecek Vizyonu programı sona erdi.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen’den el emeğinin kazanca dönüştüğü mağazalara ziyaret
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:43 Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen’den el emeğinin kazanca dönüştüğü mağazalara ziyaret Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, özel öğrencilerin ve kadınların el emeği ürünlerinin satıldığı mağazayı ziyaret etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Eyüpsultan Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) El Emeği Ürünleri Satış Mağazası ile Eyüpsultan’ın ruhuna ve dokusuna uygun ürünlerin satıldığı Hediyem Eyüpsultan mağazasını ziyaret etti. İlk olarak Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan özel öğrencilerin ve Eyüsultanlı kadınların el emeği ürünlerinin satıldığı “Hediyem Eyüpsultan” mağazasını gezerek incelemelerde bulunan Başkan Özmen, “Üretici kadınlar, engelli ve sosyal hizmet alan hemşehrilerimiz için bir gelir ve istihdam fırsatı sunan mağazamızı tüm İstanbullu hemşehrilerimize tavsiye ederim. Eyüpsultan’a gelen misafirler artık tamamen Eyüpsultan’a özgü tasarlanmış bu ürünlerden alarak sevdiklerine hediye edip, yanlarında Eyüpsultan’dan bir hatıra götürebilirler” dedi. “Yüzlerce kadın ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor” Başkan Özmen, ardından ESMEK El Emeği Ürünleri Satış Mağazası’nı gezerek bilgi aldı. Eyüpsultanlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen Başkan Özmen, “Yüzlerce üretici kadının el emeği, nadide ürünlerini tüketiciyle buluşturduğu mağazalarımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu. "500 yıllık gelenek bu atölyede hayat buluyor" Yazılı tarihi 1600’lü yıllara dayanan Eyüp oyuncaklarının yaygınlaştırılmasını desteklemek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Eyüp Oyuncakları Atölyesi’ni de ziyaret eden Başkan Özmen, “500 yıllık bir Eyüpsultan geleneği olan Eyüp oyuncakçılığı usta ellerde yeniden hayat buluyor. Çocuklar için eğitici, antibakteriyel ve doğa dostu ahşap oyuncakları tüm İstanbullu hemşehrilerimize tavsiye ediyorum. Mutlaka mağazamızı gezip, Somut Olmayan Kültürel Miras olarak değerlendirilerek ulusal envantere de kaydedilen bu tarihi oyuncakları görmeliler” ifadelerini kullandı.
Türk Telekom’un gençlik markası Selfy ile kampüslerde festival başlıyor
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:28 Türk Telekom’un gençlik markası Selfy ile kampüslerde festival başlıyor Türk Telekom’un gençlik markası Selfy, özgür ve keyifli dünyasını müzik ve sporla üniversite kampüslerine taşıyor. ‘Her Anın Sponsoru Selfy Kampüste’ konseptiyle 16-30 Mayıs tarihleri arasında üniversitelerde; konserler, Selfy3X3 Basketbol Turnuvası, çeşitli yarışmalar ve birbirinden renkli aktiviteler düzenlenecek. Türk Telekom’un gençlik markası Selfy, birbirinden özel etkinlikleri öğrencilerle buluşturmayı sürdürüyor. ‘Her Anın Sponsoru Selfy Kampüste’ konseptiyle düzenlenen Türk Telekom Selfy Fest’24; bu yıl 16-30 Mayıs tarihleri arasında Erzurum, Antalya, Eskişehir, Isparta ve İzmir’de gerçekleştirilecek. Festival kapsamında; Mert Demir, Fatma Turgut ve Gripin sevilen şarkılarını üniversitelilerle birlikte seslendirecek. Festivalde DJ performanslarının yanı sıra, üniversite kulüplerinin müzik grupları da ana sahnede performanslarını sergileme fırsatı yakalayacak. Yüz binlerce öğrencinin katılacağı festival, konserler, basketbol müsabakaları, oyun turnuvaları, sürpriz hediyeli yarışmalar ve birbirinden heyecanlı aktivitelere sahne olacak. Üniversitelerin en iyi basketbolcuları Selfy3X3’te sahne alacak Festivalde; Türkiye Basketbol Federasyonu’nun katkılarıyla ‘Selfy3X3’ Basketbol Turnuvası gerçekleştirilecek. Üçer kişiden oluşan takımlar tek pota konseptinde maç yapacak; üniversitelerinde birinci olan takımlar ve en iyi ikinciler 30 Mayıs’ta İzmir Ege Üniversitesi’nde düzenlenecek büyük finalde mücadele edecek. Büyük finalde şampiyon olan takım, A Milli Basketbol Takımı’nın, İstanbul’da oynayacağı bir maçta şirket tarafından ağırlanacak. Selfy3X3 Basketbol Turnuvası’na katılım için kayıtlar üniversiteler selfy.com.tr/ adresinden yapılabilecek. Selfy Fest’24 etkinlik takvimi şöyle açıklandı: 16 Mayıs Perşembe - Erzurum Atatürk Üniversitesi 21 Mayıs Salı - Antalya Akdeniz Üniversitesi 23 Mayıs Perşembe- Eskişehir Anadolu Üniversitesi 28 Mayıs Salı - Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 30 Mayıs Perşembe - İzmir Ege Üniversitesi
Garanti BBVA Emeklilik’ten çocuklara BES duyurusu
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:27 Garanti BBVA Emeklilik’ten çocuklara BES duyurusu Garanti BBVA Emeklilik 23 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında dijital kanallarından Çocuklara BES başlatan müşterilerine çekiliş ile birçok farklı hediyeden birini kazanma fırsatı sunuyor. Daha çok çocuğun BES’li olmasını ve emeklilik hakkını bugünden başlatmasını hedefleyen Garanti BBVA Emeklilik, müşterilerine dijital kanallarından kolayca BES başlatma imkanı sunarken özel kampanyalar da düzenliyor. Garanti BBVA Emeklilik 23 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında dijital kanallarından Çocuklara BES başlatan müşterilerine çekiliş ile birçok farklı hediyeden birini kazanma fırsatı sunuyor. Şirket kampanya kapsamında 5 kişiye ailesiyle birlikte Land of Legends’ta 2 gece konaklama, 5 kişiye Airpods Max, 5 kişiye Ipad Air, 3 kişiye Meta Quest, 3 kişiye 3’lü Lego seti hediye edecek. “1 milyondan fazla çocuk BES’li” Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, “18 yaş altı BES, çocuklarının geleceğine yönelik tasarruf ve birikim yapmak isteyen ebeveynler için kazançlı bir yatırım aracı. Biz de çocukların BES’e dahil olmalarını ve gelecekleri için birikime küçük yaşta başlanmasını önemsiyoruz. Çünkü sisteme ne kadar erken girerlerse, sistemin avantajlarından o kadar fazla yararlanabilirler. Yetişkinler de artık bu bilince sahip, kendilerinden önce çocuklarına hatta torunlarına BES yaptırıyorlar. Şimdiden 1 milyondan fazla çocuk BES’li oldu. Bugün, dileyen herkes şubeye gitmeye veya çağrı merkezini aramaya gerek kalmadan direkt kendisi veya çocuğu için BES ile birikim yapmaya başlayabiliyor. Bunun için bankacılık işlemleri için kullandıkları Garanti BBVA Mobil’e giriş yapılması ve BES başvuru alanından ilgili adımları takip etmeleri yeterli oluyor. BES sözleşmeleri birkaç dakika içerisinde oluşturuluyor. Gururla söyleyebilirim ki dijitalden başlatılan her 2 sözleşmeden biri şirketimizden başlatılıyor. Biz de bu yoğun ilgiye cevap verebilmek için müşterilerimize farklı avantajlar sunmaya devam ediyoruz. Bir yandan sık sık hediyeli kampanyalar düzenlerken bir yandan da ayda sadece 250 TL’ye BES başlatma imkanı sunuyoruz. Daha çok ödeme yapmak isteyen müşterilerimiz için 1.000 TL aylık ödemeye 1.000 TL hediye ettiğimiz kampanyalarımıza da devam ediyoruz.” dedi.
Küçükçekmece’de özel çocuklara trafik eğitimi verildi
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:23 Küçükçekmece’de özel çocuklara trafik eğitimi verildi Küçükçekmece Belediyesi, Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla ilçede yaşayan 20 özel gereksinimi olan çocuğu parkta misafir etti. Çocuklar, hem eğlendi hem de trafik kurallarını öğrendi. Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla ilçede yaşayan 20 özel gereksinimi olan çocuğu misafir etti. Çocuklar, Halkalı Atakent’te bulunan Çocuk Trafik Parkı’nda hem eğlendi hem de trafik kurallarını öğrendi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve çocuklara küçük yaşta trafik bilincini kazandırmak amacıyla çalışmalarını yürüten Trafik Eğitim Parkı, içerisinde engelli parkuru da bulundurması yönüyle İstanbul ilçe belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. Trafik Eğitim Parkı hizmet verdiği 9 yıl boyunca bin 400’e yakın özel gereksinimi olan çocuğa trafik eğitimi verdi. 150 bin öğrenci eğitim gördü Alanında uzman trafik eğitmenleri tarafından teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği Trafik Eğitim Parkı, yılda 25 bin öğrenciyi misafir ederken, kuruluşundan bu yana ise 150 bine yakın öğrenciye ulaştı. Ayrıca parkın içinde yer alan amfi tiyatro, yürüyüş alanları ve çocuk oyun alanları öğrencilerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Trafik Eğitim Parkı’na öğrenci toplulukları ve bireysel olarak başvurular kabul ediliyor. İl genelinden parka misafir olmak isteyen okullar hafta içi, bireysel başvuruda bulunmak isteyen kişiler ise Cumartesi günleri misafir ediliyor. Konuyla ilgili randevu ve ayrıntılı bilgi almak isteyenler 444 4 360 nolu telefonu arayabilirler. “Trafik eğitim parkına ilçe dışından da yoğun bir ilgi var” Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı Yöneticisi Melek Bozacıoğlu, “Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla özel gereksinimli çocuklarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurumumuzda 5-12 yaş arası çocuklar üst geçit, yaya geçidi, araç kullanımı ve trafik ışıkları eğitimlerini alıyor. Ayrıca öğrencilerimize okulda ve evlerinde kullanmaları için trafik konulu boyama kitabı, puzzle ve trafik eğitim kartları gibi eğitici materyaller veriyoruz. Trafik Eğitim Parkı’na ilçe dışından da yoğun bir ilgi var. Bizlerde uygunluk durumumuza göre gelen talepleri değerlendiriyoruz. Birçok ilçe ve ilden park ile ilgili bilgi almak isteyenler, bu projeyi hayata geçirmek isteyenler oluyor’’ dedi.
Kartallı minikler toprakla buluştu
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:20 Kartallı minikler toprakla buluştu Çevreci belediyecilik çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Kartal Belediyesi, gelecek nesillere nefes alabilecekleri yeşil bir dünya bırakma arzusuyla ‘Hobi Bahçeleri ve Organik Tarım Üretimi’ ile ilgili yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Kartal Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren 14 kreşte eğitim gören minikler için her kreşte bir hobi bahçesi oluşturdu. Toprak verimliliği, çevrenin korunması ve gıda güvenliğini esas alan organik tarım sistemiyle ilgili bilgiler eşliğinde minik öğrenciler hobi bahçelerinde vakit geçirdi. Kreş öğrencilerinin minik elleri toprağın bereketi ile buluştu. Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kreşi’nde yapılan etkinlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan hobi bahçesine fidan diken öğrenciler toprakla vakit geçirmekten fazlasıyla keyif aldı. “Çevreye duyarlı nesiller yetiştiriyoruz” Kreş öğrencilerinin toprakla buluştuğu etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ve Kreş Müdürü Hilal Kıraç da eşlik etti. Çocuklara toprakla ilgilenmenin önemini anlatan Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, “Kreş öğrencilerini çağdaş ve bilimsel eğitim çalışmalarıyla geleceğe hazırlarken, erken yaşta çevre duyarlılığı ve doğa sevgisi kazanabilmeleri amacı ile önemli projelere hayat vermeye devam ediyoruz. Bu anlayışla Kreş Müdürlüğü tarafından oluşturulan “Hobi Bahçeleri ve Organik Tarım Üretimi” projesi çerçevesinde minik öğrencilerimiz, kreşlerinde oluşturulan hobi bahçelerinde; organik tarımın ne olduğuna, çevre ve insan sağlığına, ekonomiye katkısına, sürdürülebilir tarımsal üretimdeki yerinin ne olduğuna dair önemli bilgiler ediniyor” ifadelerini kullandıktan sonra diktikleri fidanların özelliklerini çocuklara detaylıca anlattı. Organik tarım eğitiminde öğretmenleri ile birlikte ellerine çapaları alan öğrenciler, toprakla temas ediyor, toprağa zarar vermeden, üstelik en sağlıklı yoldan yetiştirdikleri sebzelerin; fide ve tohum aşamasından ürün verinceye kadar olan tüm safhalarını bizzat tecrübe ediyor.