SPOR - 10 Ekim 2024 Perşembe 12:52

Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı yapıldı

A
A
A
Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.


Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı İstanbul’da bir otelde yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle katıldı. Dünya Atletizm Federasyonu’nun Gold Label kategorisinde koşulacak maraton, Avrupa’nın 5; dünyanın 28 Gold Label yarışı arasında yer alıyor. Toplamda 40 binden fazla kişinin katılmasının beklendiği maratonda, halk koşusunda 5 bin, 15K ve kurumsal koşuda toplam 30 bin ve 42 km kategorisinde 5 bini aşkın kişi ter dökecek.



Sezgin Lüle: "Spor hayatları iyileştiriyor ve değiştiriyor"


İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı geçen yılki maratonun ’Yüzyılın Koşusu’ sloganıyla gerçekleştirildiğini, bu sene de İş Bankası’nın ikinci yüzyılına adım atarken bu önemli maratona yeniden isim sponsoru olduklarını vurguladı.


Spora verdikleri desteğin temelinde hayatları iyileştirme ve değiştirme gücüne olan inancın yattığını ifade eden Sezgin Lüle, "Farklı dallarda profesyonel sporcuların yetişmesini; gelecek nesiller için başarma azmini ve değişime inancı destekleyen rol modeller ortaya çıkmasını çok kıymetli buluyoruz. Bu sayede ülkemizin uluslararası spor organizasyonlarında başarısı artıyor. Ayrıca daha fazla insanın günlük yaşamında sporu bir alışkanlık haline getirmesi yetenekli sporcuların keşfedilmesinde ve daha sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli rol oynuyor" diye konuştu.



"Maraton dayanıklılığın, sabrın, azmin sınandığı bir spor dalı"


Lüle, maratonun esas olarak dayanıklılığı sabrın, azmin ve sürekliliğin sınandığı aynı zamanda birliktelik duygusunun güçlendiği bir spor dalı olduğunu belirterek, "Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, uluslararası spor camiasının yoğun ilgisini çektiği gibi sunduğu farklı kategorilerle tüm sporseverleri ve tüm şehir sakinlerini kendi sınırlarını zorlayabilecekleri ama bunu eğlenerek başarabilecekleri bir maceraya dahil ediyor. Spora amatör ilgi duyanlar da belki spora daha fazla zaman ayırmak için motive oluyor. Maraton günü, İstanbul’un, Türkiye’nin gündemi maraton haline geliyor" dedi.


Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda bu yıl birbirinden başarılı atletlerin yer alacağını ve sonuçları heyecanla beklediğini belirten Sezgin Lüle, tüm koşuculara başarılar diledi.



Fatih Çintimar: "Umarım önümüzdeki olimpiyatta Türkiye, atletizmden madalyalarla dönecektir"


Olimpiyatlara değinerek sözlerine başlayan Fatih Çintimar, "Atletizmde bir önceki olimpiyata 23, bu olimpiyata 16 sporcuyla katıldık. Bir önceki kafilede 11 Kenya-Etiyopya doğumlu sporcu vardı. Ama bu olimpiyatta hepsi bizim çocuklarımızdı. Sadece 1 tane Kenya doğumlu sporcu vardı. Umarım önümüzdeki olimpiyatta Türkiye, atletizmden madalyalarla dönecektir" dedi.



"İstanbul Maratonu, Türkiye’nin açık ara en büyük organizasyonu"


Bu yıl Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu’nun 46.’sının düzenleneceğine dikkat çeken Başkan Çintimar, "Sporcu, idareci ve federasyon başkanı olarak yaklaşık 25’inin içinde bulunmuş biri olarak şunu söyleyebilirim; İstanbul, dünyanın en önemli şehirlerinden bir. İstanbul Maratonu da Türkiye’nin açık ara en büyük organizasyonudur. Dünyanın da en önemli organizasyonlarından biridir" açıklamasında bulundu.



"Topluma bir kültür oluşturabilecek organizasyon"


Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, Türkiye’de 11 yıl önce 16 yol yarışının olduğunu, günümüzde ise bu sayının 250 civarına ulaştığını aktararak, "Herkes bu organizasyonlarla hareketliliğin sağlanacağını biliyor. Maraton günü en hafif ihtimalle 2 milyon insan hareket edecek. Topluma bir kültür oluşturabilecek organizasyon" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da tamamlanan okulun açılışı yapıldı Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Malatya’da hayırsever Fatma Demirbilek’in katkılarıyla inşa edilen okulun açılışına Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz, eğitimin bir ülkenin bağımsızlığı, huzuru ve refahı için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Eğitim, sadece bilgi aktarmaktan ibaret değildir, iyi insan yetiştirmek de eğitim sisteminin bir parçasıdır” dedi. Hayırsever Fatma Demirbilek’e yaptığı katkılardan ötürü teşekkür eden Vali Yavuz, “Fatma Demirbilek hanımefendi, yurt dışında kazandıklarını ülkesine bağışlayarak bu okulun yapımını sağladı. Kendisine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde 6 Şubat depreminden etkilenen Malatya’da yeniden inşa çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Vali Yavuz, “Hep birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Deprem konutlarını inşa ederken, şehrimizi afetlere dirençli hale getirecek yapı stokunun yenilenmesine de büyük önem veriyoruz. Malatya’nın önünde tarihi bir fırsat var. 50-70 yıllık binaların bizi koruyamayacağını artık hepimizin idrak etmesi gerekiyor. Bu yüzden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından ortaya konan muazzam projelere hep beraber sahip çıkalım. Şehrimizi, enkazlar altında ağlayan değil, afet anında huzurla evinden çıkabilen bir yer haline getirmek için büyük bir fırsatımız var. Unutmayalım ki, afetler değil, binalar öldürür. Bu düşüncelerle, Fatma Demirbilek hanımefendiye yaptırdığı bu güzel eğitim kurumu için çok teşekkür ediyor ve İbrahim Özoğlu okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Rahmet-i Rahman’a kavuşmuş büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Tören, kurdele kesimi ve okulun gezilmesiyle sona erdi.
Eskişehir Eşi gözaltına altına kadın çılgına döndü Eskişehir’de çeşitli suçlar nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan şüphelinin öfkeli eşi polis ekiplerine zorluk çıkartırken, sinir hastası olduğunu iddia ederek önüne gelenle kavga etti. Olay, saat 13.30 sularında Odunpazarı ilçesi Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yakalama kararı bulunan O.Y. isimli şüpheli, bir işlem yaptırmak için Eskişehir İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne gitti. Sistemde O.Y. hakkında çeşitli suçlar nedeniyle yakalama kararı olduğunun görülmesi üzerine polis ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen polis ekiplerine zorluk çıkartan O.Y., kaçmaya çalışması üzerine kelepçelenerek araca götürüldü. Eşinin kelepçelendiğini görünce ortalığı yıktı Bu esnada O.Y’nin eşi de polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınan eşiyle aynı araca binmek istediğini söyleyen öfkeli kadın, hem müdürlük yetkililerine hem de polis ekiplerine sesini yükseltti. O.Y.’nin araca bindirilmesinin ardından kadın, kırmızı reçetesi bulunduğunu belirterek önüne gelen herkesle tartışmaya başladı. Ameliyatlı ve sinir hastası olduğunu iddia eden kadın, tartıştığı birisine ise, "Ben sinir hastasıyım, tek tek yolarım seni. Alırım, parça pinçik ederim bak. Bunu yaparım" dedi. Öfkeli kadının araca bindirilmesinin ardından O.Y. polis ekiplerince adliyeye götürüldü.
Erzurum ETSO Erzurum’u Yörex’e taşıdı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Anadolu’nun yerel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te bu yıl da büyük ilgi gördü. Antalya’da 14. kez düzenlenen fuara Erzurum’dan geniş bir katılım gerçekleşti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum Ticaret Borsası, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum’un esnafı, şehrin zengin kültürel mirasını ve yöresel ürünlerini ulusal ve uluslararası platformda tanıtmak üzere fuarda yer aldı. ETSO standında coğrafi tescilli ürünlerimiz olan Oltu taşı, civil peynir, kadayıf dolması, bal ve köme gibi Erzurum’a özgü yöresel lezzetler ile el sanatları sergileniyor. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken bu ürünler, Erzurum’un bu yıl fuara adeta damga vurduğunu gösterdi. Sunulan ürünler ve kültürel değerler büyük beğeni topladı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, YÖREX’in Erzurum’un marka değerini yerel ve uluslararası alanda tanıtma adına önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, “Bu fuar, yöresel ürünlerimizin hem tanıtılması hem de ticari anlamda değerlendirilmesi için büyük bir fırsat. Erzurum’un kültürel ve ekonomik potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi. Başkan Özkalın, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na Oltu taşı tespih hediye etti. Fuar, 9-13 Ekim tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.