SPOR - 19 Ağustos 2022 Cuma 21:54

Spor Toto Süper Lig: Ümraniyespor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı)

A
A
A
Spor Toto Süper Lig: Ümraniyespor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig’in 3.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Ümraniyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)


4. dakikada Ümraniyespor savunmasının yaptığı pas hatasında Seferovic ceza yayı üzerinde topun sahibi oldu. Ceza sahasına girerek pasını aktarmak isteyen Seferovic’in gönderdiği top doğrudan auta gitti.


6. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Onur Ayık’ın çaprazdan kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.


19. dakikada sağ taraftan Mrsic’in yerden içeri çevirdiği topa kale önünde del Valle’nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.


28. dakikada Kerem’in pasıyla ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Oliveira’nın yerden şutunda meşin yuvarlağı kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede kontrol etti.


31. dakikada Muslera’nın yaptığı degajın ardından Ümraniyespor yarı sahasının ortalarında topla buluşan Yunus’un sağ çaprazdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Serkan’da kaldı.


45+1. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Oliveira’nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.



Stat: Atatürk Olimpiyat


Hakemler: Ali Şansalan xx, Samet Çavuş xx, Ata Yıldırım xx


Ümraniyespor: Serkan Kırıntılı xx, Serkan Göksu xx, Santos xx, Glumac xx, Lenjani xx, Oğuz Gürbulak xx, del Valle xx, Mrsic xx, Avounou xx, Onur Ayık xx, Bettaieb xx


Yedekler: Orkun Özdemir, Mustafa Eser, Gheorghe, Sackey, Yunus Emre Mertoğlu, Metehan Mimaroğlu, Emre Nefiz, Gagnidze, Umut Nayir, Geraldo


Teknik Direktör: Recep Uçar


Galatasaray: Muslera xx, Boey xx, Nelsson xx, Abdulkerim Bardakcı xx, Patrick Van Aanholt xx, Torreira xx, Oliveira xx, Emre Akbaba xx, Yunus Akgün xx, Kerem Aktürkoğlu xx, Seferovic x


Yedekler: Okan Kocuk, Omar, Emin Bayram, Berkan Kutlu, Cicaldau, Emre Kılınç, Mertens, Gomis, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş


Teknik Direktör: Okan Buruk


Sarı kartlar: Abdulkerim Bardakcı (Galatasaray), Serkan Göksu (Ümraniyespor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Back to School etkinliğiyle kampüste teknoloji ve eğlence bir arada Türkiye’nin teknoloji markası Casper, oyun ve performans bilgisayarı Excalibur’un gücünü üniversite öğrencileriyle buluşturmak için Türkiye’nin dört bir yanında yolculuğa çıktı. Back to School etkinliği kapsamında, 15 farklı üniversitenin öğrencileriyle bir araya gelmeyi planlayan Excalibur, eğlenceli aktiviteleri ve sürpriz hediyeleri ile gençlerin yeni eğitim dönemine dinamik bir başlangıç yapmasına destek sağladı. Yeni eğitim döneminde öğrencilerin öğrenim hayatını kolaylaştıracak çözümler sunmayı amaçlayan Excalibur, Back to School etkinliği kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki 15 farklı üniversitenin öğrencileriyle buluştu. Etkinlikteki ilk durağını 7 Ekim’de İstanbul’da başlayarak Ankara, Antalya ve Isparta gibi büyük şehirlerde toplamda 3 bin 500 kilometre yol katederek önemli üniversitelerin öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerin akademik hayatına renk katmayı ve sosyal bağlantılarını geliştirmeyi hedefleyen etkinlikler, aynı zamanda teknoloji dünyasına dair yeni bilgiler öğrenme fırsatı sundu. Aynı zamanda Excalibur’un bilgisayarlarını deneyimleyen öğrenciler, ödüllü aktivitelerle üniversite hayatına keyifli bir başlangıç yapma imkanı da yakaladı. Teknoloji meraklısı gençler için özel fırsatlar 7 Ekim’de başlayan ve 25 Ekim’de son bulacak etkinlik sonunda 600 bine yakın öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Excalibur, etkinlik alanlarında yer alan Excalibur bilgisayarlar ile öğrencilere en güncel teknolojileri yakından keşfetme imkanı sağladı. Böylelikle Excalibur bilgisayarların maksimum performansını ve verimliliğini deneyimleyen öğrenciler, eğlenceli etkinliklerle de çeşitli hediyeler kazanma fırsatı elde etti. “Yeni eğitim dönemine teknolojik bir başlangıç” Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman, “Excalibur olarak Back to School etkinliği kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteleri ziyaret ederek, öğrencilerin eğitim dönemine başlarken hem eğlenmelerini hem de teknolojiye olan ilgilerini artırmayı amaçladık. Biliyoruz ki, akademik hayatın yoğunluğuna hazırlanan gençler, böyle etkinliklerle rahat bir nefes alabiliyor ve eğitim programlarına daha motive hazırlanabiliyor. Bunun için Excalibur’un sunduğu maksimum performanslı ve verimli bilgisayarlarımızla gençlerin hem akademik başarılarına hem de oyun dünyasına olan ilgilerine dokunmak istedik. Back to School etkinlik serisi kapsamında sunduğumuz deneyimlerle, öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, sosyal bağlarını güçlendirmeyi ve üniversite ortamında eğlenceli bir şekilde teknolojiyle buluşmalarını amaçladık. Bununla birlikte etkinlik boyunca sunduğumuz sürpriz hediyeler ve ödüllü aktivitelerle ile gençlerin Casper ile keyifli vakit geçirmelerini sağladık” açıklamasında bulundu.
Düzce Eğitimin Düzce’si hayata geçirilecek DÜZCE (İHA) – Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Eğitimin Düzce’si projesi tüm hızı ile devam ediyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimi, herkesin hayat boyu erişimine açık temel bir hak olarak görülüyor. Eğitim ve öğrenme; toplumsal güvenliği artırma, birlikteliği pekiştirme ve Türkiye Cumhuriyeti’nin vizyonunu güçlü bir şekilde sürdürme bağlamında önemli bir ödev olduğunu düşünen Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimin Düzce’si çalışmalarına başladı. Eğitimin Düzce’si bu yolda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen işyerinde çalışanların psikolojik sağlamlığını artırma projesi çerçevesinde, Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar tarafından Kendine Yolculuk Atölyesi gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüz, çalışanların yoğun fiziksel ve zihinsel yükler altında karşılaştıkları psikolojik sorunları göz önünde bulundurarak, tükenmişlik ve verimlilik kaybını önlemek için bu tür eğitimlerin önemini benimsemektedir. Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar tarafından verilen atölyede, katılımcılara kendini tanıma ve keşfetme süreçlerinde destek olundu. Eğitim alanında sağlanan esnek ve özgür öğrenme ortamlarının yanı sıra, bireylerin zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerini bütüncül bir şekilde ele almayı amaçlayan proje ile, eğitim çalışanlarımızın genel yaşam kaliteleri artırılmasına ve iş yerlerine olan bağlılıkları güçlendirilmesine katkı sağlanmaktadır. Eğitimin Düzce’si olarak çalışanlarının psikolojik sağlığını ön planda tutarak, bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” denildi.
Gaziantep ÇİMKO, biyoçeşitlilik için ödüllü proje yarışması düzenliyor Dünyanın geleceğine katkıda bulunmak için çalışan ÇİMKO, çimento ham madde maden sahalarının rehabilitasyonu için fikir yarışması düzenleyecek. Gençlerin çevre duyarlılığını pekiştirmeyi ve sürdürülebilir projeler geliştirmelerini teşvik eden yarışmanın başvuruları 10 Ekim’de başladı. ÇİMKO, sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik alanında gençlerin oluşturucu fikirlerini desteklemek amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü bir fikir yarışması düzenliyor. Yarışmanın başvuruları 10 Ekim’de başladı. Biyoçeşitlilik Proje Yarışması ile gençleri doğa dostu ve sürdürülebilir projeler geliştirmeye teşvik etmek, aynı zamanda biyoçeşitlilik ve çevreye duyarlı yaklaşımları toplumun her kesimine yaymak amaçlanıyor. Yarışma, geleceğe yönelik oluşturucu ve uygulanabilir fikirlerin desteklenmesi için de önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Başvurular 11 Kasım’a kadar sürecek ÇİMKO’nun faaliyet gösterdiği lokasyonlarda yer alan Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Bartın Üniversitesi’ni kapsayacak yarışmaya mühendislik, fen edebiyat, orman ve ziraat fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler yenilikçi fikirleriyle başvurabilecek. 10 Ekim 2024’te başlayan ve Biyoçeşitlilik Yarışması Başvurusu - Çimko (cimko.com.tr) linki üzerinden yapılan başvurular, 11 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek. Yarışmanın kazananları ise 12 Aralık 2024 tarihinde açıklanacak. Yarışma sonucunda birinci olan gruptaki her bir üyeye 50 bin TL, ikinci olan gruptaki her bir üyeye 30 bin TL ve üçüncü olan gruptaki her bir üyeye 10 bin TL ödül verilecek. 15 kişiden oluşan jüri; projelerin toplumsal, çevresel ve bölgesel yönden sağladığı faydayı 30 puan, projelerin uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliğini 25 puan, inovasyon kriterini ele alacağı projenin özgünlüğünü 15 puan, hesaplamaların bilimsel doğruluk ve veri desteği ile ispatlanabilirliğini 15 puan, iletişim ve sunum becerisini ise 15 puan üzerinden değerlendirecek.