Yerel Haberler
İstanbul
Asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlar iPhone tutkunlarını durduramadı 20 Eylül 2024 Cuma - 16:30:17 İSTANBUL (İHA) – Apple’ın yeni modeli iPhone 16 serisi Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye’deki asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlara rağmen iPhone 16 serisi yoğun ilgi görüyor. Apple’ın iPhone 16 serisi, yüksek fiyatlara rağmen Türkiye’de büyük bir ilgiyle karşılandı. Asgari ücretin 6 katını aşan fiyatlar tüketicileri ekonomik olarak zorlasa da, marka sadakati ve teknolojik yenilikler bu durumu gölgede bıraktı. Türkiye’deki bu yoğun talep, Apple’ın güçlü marka algısının ve ürün stratejisinin ne denli etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni iPhone fiyatlarının yüksek olmasına rağmen mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Asgari ücretin 6 katına ulaşan iPhone 16 serisine talep yine de düşmedi. Yeni seri satışa sunulmadan 24 saat öncesinde dahi vatandaşlar yeni model iPhone alabilmek için mağazalara akın etti. Sabah saatlerinde mağazalar açıldığında, günler öncesinden ön siparişte bulunan tüketiciler telefonlarını satın alabildi. Serinin en ucuz modelinin fiyatı 64 bin 999 TL’den satılırken en fazla özelliğe sahip modelinin fiyatı ise 119 bin 999 TL’den satışa sunuldu. 17 saat mağazanın açılışını beklediğini söyleyen Oktay Özkaya, "Dün geceden beri sıradayız. Yaklaşık 17 saat mağazanın açılışını bekledik. En pahalı iPhone satılan ülkelerden biriyiz. Mağazada stok yok, ön talep oluşturmadan ürünü alamıyorsunuz. Aynı zamanda limit var, istediğiniz kadar telefon alamıyorsunuz" dedi. Bir başka vatandaş ise iPhone 16 Pro Max modelini alabildiğini ifade ederken "Arkadaşımla birlikte 16-17 saat kadar mağazanın kapılarının açılmasını bekledik. Kapılar açıldığında bir kargaşa oldu. Ön talebimiz vardı, o sebeple telefonlarımızı zatın alabildik. Her sene yeni model çıktığında takip ediyoruz, yeni model telefonu almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
20 Eylül 2024 Cuma - 16:29 Zeytinburnu’nda kadınların el emeği ürünleri görücüye çıktı Kadınların el emeği ürünlerini satışa sunduğu “3. Zeytinburnu El Emeği Günleri” başladı. Kadınların ürünleri 120 stantta yerini alırken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Emekçi kadınlarımız hem ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de bir hobiyle meşgul olarak hayatlarını güzelleştiriyorlar. Oldukça güzel bir ilgi var" dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, “Zeytinburnu el emeği günlerinin 3.‘sünün açılışını yaptık. Bu yıl da 120 stantta kadınlarımızın el emeği, göz nuru, ürünleri görücüye çıktı” dedi. Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kent Konseyi, Zeytinburnu Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile ilçedeki kadınların el emeği, göz nuru ürünleri satışa sunduğu “Zeytinburnu El Emeği Günleri” başladı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda 20 -22 Eylül tarihleri arasında satılacak kadınların ürünleri görücüye çıktı. 120 standın açıldığı etkinlikte, örgü, el sanatları, takı, amigurumi, dantel, nakış, işleme, makrome, iğne oyası, giyim, ev tekstili, el örgüsü, bebek ve çocuk, dokuma kategorilerinde ürünler yer alıyor. “Bugün Zeytinburnu el emeği günlerinin 3.’sünün açılışını yaptık” Zeytinburnu El Emeği Günleri etkinliği hakkında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda bugün Zeytinburnu el emeği günlerinin 3.‘sünün açılışını yaptık. Bu yıl da 120 stantta Zeytinburnu’nda ikamet eden kadınlarımızın el emeği, göz nuru, ürünleri 3 gün boyunca burada görücüye çıktı. Zeytinburnu’ndan ve İstanbul’dan bütün hemşehrilerimizi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanındaki 20-21 ve 22 Eylül tarihlerinde devam edecek olan Zeytinburnu El Emeği göz nuruna davet ediyoruz. Buradan Zeytinburnu’ndaki emekçi kadınlarımız hem ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de bir hobiyle meşgul olarak hayatlarını güzelleştiriyorlar. Biraz önce de söylediğim gibi bu yıl 3.’sünü düzenliyoruz. Oldukça güzel bir ilgi var. Hemşehrilerimiz kadınlar çok memnun. İnşallah bu yıl da Zeytinburnu’ndaki kadınlarımız için el emeği göz nuruyla uğraşan hemşehrilerimiz için verimli, bereket bir zaman olur. El emeği, göz nuru ürünleriyle katılan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonu Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Zeytinburnu Kent Konseyi ile birlikte yürütüyoruz. Emek veren bütün arkadaşlarıma biraz önce saydığım kişi ve kurumlar olmak üzere, emek veren bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün dahil 3 gün boyunca Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda devam edecek olan bu güzel festivale, bu güzel pazara bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
20 Eylül 2024 Cuma - 16:15 Arnavutköy’de temizlik seferberliği başladı Arnavutköy Belediyesi tarafından 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde büyük temizlik seferberliği başlatıldı. Arnavutköy Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü çerçevesinde ilçenin 38 mahallesinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. 3 ay sürecek olan bu seferberlik, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü gibi belediyenin birçok birimi tarafından koordineli bir şekilde yürütülecek. Temizlik çalışmaları, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun öncülüğünde Mavigöl Mahallesi’nde öğrencilerle birlikte başlatıldı. “İlçemizde üç ay sürecek bir temizlik seferberliği başlattık” Çevre temizliği konusundaki duyarlılığı vurgulayan Başkan Mustafa Candaroğlu, “Bugün Dünya Temizlik Günü vesilesiyle geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için farkındalık oluşturuyoruz. İlçemizde üç ay sürecek bir temizlik seferberliği başlattık. Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile zabıta ekiplerimiz ve halkımızla birlikte 38 mahallemizi pırıl pırıl yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bizleri eksik gördükleri alanlarda uyarmalarını bekliyoruz” dedi. “Çevremizi korumak bence çok gurur verici” Etkinliğe katılan öğrencilerden Emin Ertürk, “Çevremizi korumak bence çok gurur verici. Hepimiz bir araya gelirsek, mahallemiz daha düzenli ve temiz olur” dedi. “Milletimiz için çok önemli bir iş yaptığımıza inanıyorum” Yiğit Yaman ise “Bugün Mavigöl Mahallesi’ni temizlemek için toplandık. Belediye Başkanımızın da burada olması bizi çok mutlu etti. Milletimiz için çok önemli bir iş yaptığımıza inanıyorum” diyerek temizlik çalışmalarına verdiği desteği ifade etti.
Asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlar iPhone tutkunlarını durduramadı
20 Eylül 2024 Cuma - 16:30 Asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlar iPhone tutkunlarını durduramadı İSTANBUL (İHA) – Apple’ın yeni modeli iPhone 16 serisi Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye’deki asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlara rağmen iPhone 16 serisi yoğun ilgi görüyor. Apple’ın iPhone 16 serisi, yüksek fiyatlara rağmen Türkiye’de büyük bir ilgiyle karşılandı. Asgari ücretin 6 katını aşan fiyatlar tüketicileri ekonomik olarak zorlasa da, marka sadakati ve teknolojik yenilikler bu durumu gölgede bıraktı. Türkiye’deki bu yoğun talep, Apple’ın güçlü marka algısının ve ürün stratejisinin ne denli etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni iPhone fiyatlarının yüksek olmasına rağmen mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Asgari ücretin 6 katına ulaşan iPhone 16 serisine talep yine de düşmedi. Yeni seri satışa sunulmadan 24 saat öncesinde dahi vatandaşlar yeni model iPhone alabilmek için mağazalara akın etti. Sabah saatlerinde mağazalar açıldığında, günler öncesinden ön siparişte bulunan tüketiciler telefonlarını satın alabildi. Serinin en ucuz modelinin fiyatı 64 bin 999 TL’den satılırken en fazla özelliğe sahip modelinin fiyatı ise 119 bin 999 TL’den satışa sunuldu. 17 saat mağazanın açılışını beklediğini söyleyen Oktay Özkaya, "Dün geceden beri sıradayız. Yaklaşık 17 saat mağazanın açılışını bekledik. En pahalı iPhone satılan ülkelerden biriyiz. Mağazada stok yok, ön talep oluşturmadan ürünü alamıyorsunuz. Aynı zamanda limit var, istediğiniz kadar telefon alamıyorsunuz" dedi. Bir başka vatandaş ise iPhone 16 Pro Max modelini alabildiğini ifade ederken "Arkadaşımla birlikte 16-17 saat kadar mağazanın kapılarının açılmasını bekledik. Kapılar açıldığında bir kargaşa oldu. Ön talebimiz vardı, o sebeple telefonlarımızı zatın alabildik. Her sene yeni model çıktığında takip ediyoruz, yeni model telefonu almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Zeytinburnu’nda kadınların el emeği ürünleri görücüye çıktı
20 Eylül 2024 Cuma - 16:29 Zeytinburnu’nda kadınların el emeği ürünleri görücüye çıktı Kadınların el emeği ürünlerini satışa sunduğu “3. Zeytinburnu El Emeği Günleri” başladı. Kadınların ürünleri 120 stantta yerini alırken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Emekçi kadınlarımız hem ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de bir hobiyle meşgul olarak hayatlarını güzelleştiriyorlar. Oldukça güzel bir ilgi var" dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, “Zeytinburnu el emeği günlerinin 3.‘sünün açılışını yaptık. Bu yıl da 120 stantta kadınlarımızın el emeği, göz nuru, ürünleri görücüye çıktı” dedi. Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kent Konseyi, Zeytinburnu Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile ilçedeki kadınların el emeği, göz nuru ürünleri satışa sunduğu “Zeytinburnu El Emeği Günleri” başladı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda 20 -22 Eylül tarihleri arasında satılacak kadınların ürünleri görücüye çıktı. 120 standın açıldığı etkinlikte, örgü, el sanatları, takı, amigurumi, dantel, nakış, işleme, makrome, iğne oyası, giyim, ev tekstili, el örgüsü, bebek ve çocuk, dokuma kategorilerinde ürünler yer alıyor. “Bugün Zeytinburnu el emeği günlerinin 3.’sünün açılışını yaptık” Zeytinburnu El Emeği Günleri etkinliği hakkında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda bugün Zeytinburnu el emeği günlerinin 3.‘sünün açılışını yaptık. Bu yıl da 120 stantta Zeytinburnu’nda ikamet eden kadınlarımızın el emeği, göz nuru, ürünleri 3 gün boyunca burada görücüye çıktı. Zeytinburnu’ndan ve İstanbul’dan bütün hemşehrilerimizi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanındaki 20-21 ve 22 Eylül tarihlerinde devam edecek olan Zeytinburnu El Emeği göz nuruna davet ediyoruz. Buradan Zeytinburnu’ndaki emekçi kadınlarımız hem ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de bir hobiyle meşgul olarak hayatlarını güzelleştiriyorlar. Biraz önce de söylediğim gibi bu yıl 3.’sünü düzenliyoruz. Oldukça güzel bir ilgi var. Hemşehrilerimiz kadınlar çok memnun. İnşallah bu yıl da Zeytinburnu’ndaki kadınlarımız için el emeği göz nuruyla uğraşan hemşehrilerimiz için verimli, bereket bir zaman olur. El emeği, göz nuru ürünleriyle katılan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonu Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Zeytinburnu Kent Konseyi ile birlikte yürütüyoruz. Emek veren bütün arkadaşlarıma biraz önce saydığım kişi ve kurumlar olmak üzere, emek veren bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün dahil 3 gün boyunca Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda devam edecek olan bu güzel festivale, bu güzel pazara bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Arnavutköy’de temizlik seferberliği başladı
20 Eylül 2024 Cuma - 16:15 Arnavutköy’de temizlik seferberliği başladı Arnavutköy Belediyesi tarafından 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde büyük temizlik seferberliği başlatıldı. Arnavutköy Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü çerçevesinde ilçenin 38 mahallesinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. 3 ay sürecek olan bu seferberlik, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü gibi belediyenin birçok birimi tarafından koordineli bir şekilde yürütülecek. Temizlik çalışmaları, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun öncülüğünde Mavigöl Mahallesi’nde öğrencilerle birlikte başlatıldı. “İlçemizde üç ay sürecek bir temizlik seferberliği başlattık” Çevre temizliği konusundaki duyarlılığı vurgulayan Başkan Mustafa Candaroğlu, “Bugün Dünya Temizlik Günü vesilesiyle geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için farkındalık oluşturuyoruz. İlçemizde üç ay sürecek bir temizlik seferberliği başlattık. Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile zabıta ekiplerimiz ve halkımızla birlikte 38 mahallemizi pırıl pırıl yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bizleri eksik gördükleri alanlarda uyarmalarını bekliyoruz” dedi. “Çevremizi korumak bence çok gurur verici” Etkinliğe katılan öğrencilerden Emin Ertürk, “Çevremizi korumak bence çok gurur verici. Hepimiz bir araya gelirsek, mahallemiz daha düzenli ve temiz olur” dedi. “Milletimiz için çok önemli bir iş yaptığımıza inanıyorum” Yiğit Yaman ise “Bugün Mavigöl Mahallesi’ni temizlemek için toplandık. Belediye Başkanımızın da burada olması bizi çok mutlu etti. Milletimiz için çok önemli bir iş yaptığımıza inanıyorum” diyerek temizlik çalışmalarına verdiği desteği ifade etti.
Esenler’de evine gittiği arkadaşını öldürüp, cesedin fotoğrafını çekti
20 Eylül 2024 Cuma - 16:00 Esenler’de evine gittiği arkadaşını öldürüp, cesedin fotoğrafını çekti Esenler’de bir evde bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada yabancı uyruklu biri, evine çağırdığı arkadaşı tarafından sırtından bir kaç kez bıçaklanarak öldürdü. Ardından arkadaşının cansız bedeninin fotoğrafını çeken şüpheli, polis ekipleri tarafından evde yakalandı. Olay saat 13.00’da Esenler Tuna Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre korsan taksicilik yapan 52 yaşındaki yabancı uyruklu İbrahim Alobeid, yine yabancı uyruklu olan arkadaşını evine çağırdı. Evde bir süre oturan iki arkadaş arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Arkadaşını sırtından bıçaklayarak öldürdü Kavga sırasında şüpheli şahıs, arkadaşı İbrahim Alobeid’i birkaç bıçak darbesiyle sırtından bıçaklayarak öldürdü. Şüpheli daha sonra arkadaşının fotoğrafını çekti. Olayın olduğunu duyan vatandaşlar, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, İbrahim Alobeid’in hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yerine geldiklerinde şüpheliyi yakalayan polis ekipleri, şüphelinin kaçak yollarla yurda giriş yapan biri olduğunu tespit etti. “Bıçakla arkadaşını kesmiş” Mahalle sakini bir vatandaş ise, “Vatandaşın biri burayı kiraya verdi, sahibi rahmetli oldu. Bunlar sokaklarda satıcılık yapıyor. Şimdi duyduğuma göre bıçakla arkadaşını kesmiş” şeklinde konuştu. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. İbrahim Alobeid’in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz"
20 Eylül 2024 Cuma - 15:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin huzurunu kaçıran, kamu düzenini bozan, yaptığının yanına kar kalacağını zanneden herkes, devletimizin kadife eldiveni içindeki çelikten yumruğuyla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz. Bu konuda son derece kararlıyız, dirayetliyiz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, jandarma ve emniyet teşkilatlarında 7 bin 204 yeni aracın hizmete alım töreninde bir konuşma yaptı. Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 85 milyonun emniyeti, huzuru, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için fedakarca çalışan emniyet ve jandarma teşkilatının hiç tartışmasız ülkemizin de, milletimizin de kıvanç kaynağı olduğunu belirterek, "Eğer evlerimizde huzur ve güven içinde oturabiliyorsak, eğer millet olarak birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, eğer çocuklarımız hiçbir korku olmadan okullarına gidiyorsa, eğer gençlerimiz ülkemizin her yanında özgürce dolaşabiliyorsa, eğer malımız mülkümüz, canımız, namusumuz, bayrağımız ve tüm kutsal değerlerimiz teminat altındaysa, hiç şüphesiz bunda aslan payı sizindir, gece gündüz demeden görevlerini özveriyle yerine getiren polis ve jandarmalarımızındır. Devletimize ve milletimize karşı mesuliyetlerinizi yerine getirebilmemiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. İşte bugün jandarma ve emniyet teşkilatlarımıza 7 bin 204 yeni aracın hizmete alım törenini gerçekleştiriyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve Jandarma Genel Komutanlığımızın envanterinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan taşıtlarımızı artık yeniliyoruz. Trafik ve asayiş hizmetleri için alınan ve hizmete sunulan bu araçlarımızın 5 bin 1 tanesini emniyet teşkilatımız kullanacak, 2 bin 203 adedini ise jandarma teşkilatımız kullanacak. Toplamda 7 bin 204 adet yeni taşıt emniyet ve jandarma birimlerimizin emrinde olacak" dedi. "Güçlü devlet ve toplumun birincil şartı güvenliktir" Bu araçların asayiş, terör ve uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere güvenlik faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesini kolaylaştıracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her zaman söylüyorum, polisimizin ve jandarmamızın ayağının değmediği, devriye atmadığı hiçbir yer olamaz. Sadece personel sayısıyla arzu ettiğimiz güvenlik iklimini tesis edemeyiz. İnsan kaynağıyla birlikte araç gereç, donanım ve teknolojik kapasitenin de güçlendirilmesi şart. Kolluk birimlerimizi görünür kılacak, daha hızlı, daha caydırıcı kılacak olan teknik, donanım ve imkanlardır. Bugün sizlerin kullanımına sunacağımız araçlarla inşallah bu amacımıza bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. İnsanın ihtiyaçlar hiyerarşisinde ikinci sırada güvenlik vardır. Devletin de asli vazifesi vatandaşının huzur ve güvenliğini sağlamaktır. Huzur ve emniyetin olmadığı bir yerde ne devlet olur ne demokrasi ve özgürlükler olur ne de ekonomik kalkınma olur. Güçlü devlet ve toplumun birincil şartı güvenliktir. Vatan topraklarının her karışında asayişin en üst düzeyde temin edilmesidir. Biz yakın tarihimizde güvenlik noktasında yaşanan sıkıntıların acısını çok çekmiş bunun bedelini ödemiş bir ülkeyiz. 70’lerde sokaklarımızın nasıl kaosa sürüklendiğini, daha sonra 80’lerde, 90’larda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde nasıl bir atmosferin hakim olduğunu gayet net hatırlıyoruz. Gençlerimizi, pırıl pırıl evlatlarımızı maalesef o karanlık iklimde kaybettik. Ekonomik açıdan da millet olarak çok ağır faturalarla karşılaştık. Bizi yıllarca ikinci sınıf ekonomiye, ikinci sınıf demokrasiye mahkum ettiler. Kargaşa ve çatışma ortamını da milletin ensesinde adeta boza pişirdikleri vesayet teşebbüslerinin bahanesi olarak kullandılar" diye konuştu. "2024 yılı içerisinde 35 bin 500 operasyon düzenlendi, 825 terörist etkisiz hale getirildi" 2002 yılında göreve geldiklerinde geçmiş acı tecrübelerin ışığında asayiş hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına büyük önem verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, savunma sanayiinden enerjiye ve ulaşıma varıncaya kadar ülkemizi büyük yatırımlarla donatırken, Türkiye Yüzyılı’nın taşıyıcı kolonlarından birini güvenlik olarak gördük. Değişen güvenlik tehditleri karşısında teknik kapasitelerimizi artırdık, yeni mücadele konseptleri geliştirdik. Terörü kaynağından bertaraf etme stratejimiz bunlardan biriydi. Mafyayla, çetelerle, organize suç örgütleriyle tavizsiz mücadele bunlardan diğeriydi. Zehir tacirlerine, şehir eşkıyalarına göz açtırmama aynı şekilde bunlardan biriydi. Vatandaşımızın huzuruna kastedenler karşılarında ilk önce devletimizin güvenlik birimlerini buldu. Kendini devletten, kanundan, nizamdan üstün gören, kendini dokunulmaz gören alçakların tepesine tepesine bindik. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında nefes alacakları hiçbir alan bırakmadık. Burada sadece şu rakamı vermek isterim. 2024 yılı içerisinde PKK’sından FETÖ’süne, DHKP-C’sinden DEAŞ’ına eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. Hemen her gün üst düzey bir teröristin imha haberini alıyoruz" ifadelerini kullandı. "Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz" Yapılan operasyonların neredeyse tamamının Türkiye’nin kendi silahlarıyla, yerli ve milli teknolojiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayiinde dışa bağımlılığımızı azaltmak, bu alanda muhannete muhtaç olmamak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Lübnan’a karşı düzenlenen siber terör saldırılarıyla bunun ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gördük. Hem yerli milli yazılım geliştirme projelerimizin, hem milli teknoloji hamlemizin, hem de elektronik harp sistemlerine yaptığımız yatırımların kıymeti böylece anlaşılmış oldu. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Polisimiz, jandarmamız, askerimiz, istihbaratımız, güvenlik korucularımız katil sürülerinin peşini bırakmıyor, inlerini tek tek başlarına geçiriyor. Aynı durum çeteler için, mafyalar için, organize suç şebekeleri için, zehir tacirleri, insanlıktan nasibini almamış insan tacirleri için de geçerlidir. Şunun bilinmesini isterim. Milletimizin huzurunu kaçıran, kamu düzenini bozan, yaptığının yanına kar kalacağını zanneden herkes, devletimizin kadife eldiveni içindeki çelikten yumruğuyla karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu. "Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz" Terörle ve suç örgütleriyle mücadelede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz. Bu konuda son derece kararlıyız, dirayetliyiz. Devletimize, milletimize veya demokrasimize yönelik en küçük bir güvenlik tehdidini dahi görmezden gelmiyoruz. Hem güvenliğimizi tam manasıyla sağlamaya çalışıyoruz hem de bunu hukuk ve demokrasi çerçevesinde yapmaya hassasiyet gösteriyoruz. Türkiye’yi güvenlik hizmetleri başta olmak üzere her alanda dünyada örnek gösterilen seviyelere taşıyana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah bunu da sizlerle birlikte başaracağız. Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyelerde sizin emeğinizin ve alın terinizin çok önemli rolü bulunuyor. Aşılmaz denilen dağlarda, Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde tüm o mağaralara, inlere girdiniz ve bu teröristleri oralardan çıkarmak suretiyle temizlediniz. İşte o ’geçilmez’ denilen yamaçlarda, bu cennet vatanın her karışında, her noktasında büyük bir sorumluluk üstlendiniz. Bu milletin huzuru, güvenliği ve istikbali için nöbet tutarken namlunun ucuna sadece gözünüzü değil, gönlünüzü de koyuyorsunuz. Sizler bizim gururumuzsunuz. Milletimizin medarı iftiharısınız. Sizler bu milletin bağrından çıkmış öz be öz evlatlarısınız. Ne denli çetin şartlar altında vazife yapmakta olduğunuzun farkındayım. 85 milyonun esenliği için nasıl büyük bir özveride bulunduğunuzu çok iyi biliyorum" dedi. "Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız oluyorlar" Türkiye’nin kendi başına asla bırakılmayacak bir ülke olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Attığımız her adım, yaptığımız her hamle, hayata geçirdiğimiz her proje, bu bölgeye dair planları olanları rahatsız etmektedir. Devletimizi lime lime etmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız oluyorlar. Eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Silah lobileri, kaos lobileri, mazlumların gözyaşından beslenen kan tüccarları bizden, büyüyen ve güçlenen Türkiye’den rahatsız oluyorlar. Nasıl atalarımız bu toprakları canlarını feda ederek vatan eylediyseler biz de burayı vatanımız olarak korumak için daima mücadele edeceğiz. Rehavete kapılmayacak, gardımızı asla indirmeyeceğiz. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor. Sizlerden şuna dikkat etmenizi istiyorum. Huzurumuza, emniyetimize, birliğimize, toplumsal barışımıza kasteden tahrikler karşısında her zaman müteyakkız olun. Milletimizin sizden beklediği vazifeyi yerine getirirken vakur, soğukkanlı ama çok kararlı bir şekilde davranın. Nerede görev yaparsanız yapın, milletimizle el ele, gönül gönüle verin. Milletimizin kalbini kazanmaya daima özen gösterin. Üzerinde şerefle taşıdığınız üniformada şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkı olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak meşruiyet içerisinde özellikle bu çizgiden sapmayan her kamu görevlisi gibi sizlerin de sonuna kadar yanınızdayım. Polisimizle, jandarmamızla milletimizin arasına nifak sokmak isteyenlere bugüne kadar fırsat vermedik, bundan sonra da asla vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Hüseyin Başaran: “Türk tüketicisinin gıda alışverişlerindeki öncelikleri dünyadan biraz faklı”
20 Eylül 2024 Cuma - 15:26 Hüseyin Başaran: “Türk tüketicisinin gıda alışverişlerindeki öncelikleri dünyadan biraz faklı” Statista araştırmasından hareketle, tüketicilerin tercihlerini sosyo-ekonomik faktörlere göre inceleyen Freelance Group Kurucusu Hüseyin Başaran, 10 yıllık deneyimini, bu alanlardaki içgörülerini ve başarı hikayelerini paylaştı. Türklerin gıda alışverişlerindeki önceliklerine ışık tutan araştırmadan hareketle, disiplinler ve sektörler arası dinamikleri değerlendiren hizmet, gayrimenkul ve yatırım şirketi, mevcut şartlarda markaların izlemesi gereken yolları açıklayan Freelance Group Kurucusu Hüseyin Başaran, 10 yıllık deneyiminden hareketle tüketicilere dair içgörülerini ve kendi başarı hikayelerini paylaştı. Almanya merkezli araştırma şirketi Statista’nın binden fazla tüketicinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk tüketicilerin yüzde 72’si gıda tercihlerinde tazeliği önceliklendirirken, yüzde 61’i iyi tat ve lezzeti ön planda tutuyor. Yüzde 56’sı ise yüksek kaliteyi belirleyici bir unsur olarak değerlendiriyor. Bu bilgilerden hareketle içgörülerini paylaşan iş insanı Hüseyin Başaran, “Tüketicilerimizin eğilimlerinde de anlaşılacağı üzere, yiyecek ve içecek seçimlerinde lezzet ve kalite birçok kişi için kritik önem taşıyor. Bunun yanı sıra hizmet sektöründeki 10 yıllık deneyimimize dayanarak, insanların son yıllarda sadece bu unsurları değil, farklı etkenleri de göz önünde bulundurduğunu gözlemliyoruz. Örneğin, son yıllarda yerli markalara ya da farklı bölgelerimizdeki yöresel tatlardan ilham alınarak oluşturulmuş ürünlere yoğun rağbet olduğunu görüyoruz” dedi. “8 markamızla İzmir halkına ve turistlere hizmet veriyoruz” Freelance Group Kurucusu Hüseyin Başaran, “Türkiye’deki tüketicilerin öncelikleri arasında artık sağlık, yerellik ve deneyim gibi metrikler ön planda. Bizim gibi fark oluşturan ve yenilikçi fikirleri hayata geçirerek tüketicilerin beklentilerini karşılayan markalar başarıyı garantiliyor. Örneğin, İzmir, Bornova’nın ilk ve tek bubble tea mağazası olan işletmemizle birlikte müşterilerimize taze ve farklı tatlar sunarak yeni bir dünyanın kapılarını açıyoruz. Bunun yanı sıra yine kafe, bar ve restoran gibi 8 markamızla İzmirlilere ve şehrin turistlerine farklı konseptlerle hitap ediyoruz. Bu gibi butik projelerimizden elde ettiğimiz perakende çıktılarını, diğer sektörlerimize taşıyarak hizmete dönüştürüyor, yeni yatırım alanları açıyoruz” ifadelerini kullandı. “Başarıya giden basamakların her adımını birlikte çıkıyoruz” Faaliyet gösterdikleri sektörlerde yeni markalar oluştururken danışmanlık almadıklarını ve kendi stratejileriyle ilerlediklerini belirten Hüseyin Başaran, “Amaç ve fikirlere uygun taşınmazları belirleyip geliştirdiğimiz, uygulama sonrası müşterilerimize sunduğumuz gayrimenkul ve inşaat sektöründe; sosyal medya içerikleri ürettiğimiz ve analizler gerçekleştirdiğimiz dijital hizmetlerde butik projeler geliştiriyoruz. İşin başından sonuna kadar her adımında aktif olarak yer alıyoruz. Örneğin, bir emlak projesinde lokasyonunu kendim buluyorum. Tüm konsepti, tadilat ve şantiyenin süreçlerini ve iç mimarlık konularını birebir yürütüyorum. Ardından müşterimizin logosuna kadar üstleniyorum. Böylece profesyonel ekibimle birlikte müşterilerimizin başarıya giden basamaklarını birlikte çıkıyoruz” şeklinde konuştu. “Enflasyona yenik düşmemek için markaların sağlam adımlarla ilerlemesi gerekiyor” Rekabetin yoğun olduğu ve dinamikleri sürekli değişen iş dünyasında şirketlerin, küresel makro ekonomik şartlara göre sağlam adımlarla ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Freelance Group’un Kurucusu Hüseyin Başaran, “Hem dünyada hem de Türkiye’deki piyasalar enflasyona göre şekillenmeye ve değişmeye devam ediyor. Tam da bu yüzden, markaların her zaman dikkatli adımlar atarak ilerlemesi gerekiyor. Biz de büyüme stratejilerimizi tamamen bu temeller üzerine inşa ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Başaran, “Sürekli olarak Ar-Ge çalışmaları yapmaya ve yeni işbirliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Halihazırda oluşturduğumuz büyük bir franchise sistemimiz var. Yakın zamanda birçok ilde yeni markalarla işbirliği yapacağız. Hizmet, gayrimenkul & yatırım ve sosyal medya sektörlerinde özgün projeler oluşturan, yetkin ekibiyle dinamik bir organizasyon şeklinde konumlanan Freelance Group olarak, disiplinler ve sektörler arası ilişkiyi kendi bünyemizde harmanlamaya devam edeceğiz. Markaların en iyi çözüm ortağı olarak hikayemize yeni başarılı projeler ekleyeceğiz” diye konuştu.
SANKON üyesi 3 federasyonda bayrak değişimi
20 Eylül 2024 Cuma - 15:12 SANKON üyesi 3 federasyonda bayrak değişimi Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) üyesi olan Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu Başkanlığı’na İş İnsanı Nisa Özfidan, Ankara Ekonomi ve Kalkınma Federasyonu Başkanlığı’na Bürokrat Çağlar Koç ve Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Başkanlığı’na ise İş İnsanı Fatih Akgül seçildi. Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kuruluşuna üye olan Ankara Ekonomi ve Kalkınma Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara’da Federasyonun Genel Merkezi’nde yapıldı. Ankara Ekonomi ve Kalkınma Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda kullanılan 600 delegenin oylarının tamamını bürokrat Çağlar Koç alarak, oy birliğiyle federasyon başkanlığına seçildi. Olağanüstü Genel Kurul’da başkan seçilen Bürokrat Çağlar Koç, tüm delegelere şahsına ve yönetim kuruluna olan güvenlerinden dolayı teşekkür ederek “Ekonomik kalkınma, bir ülkedeki tüm insanların refahını ve yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlamaktadır. Ekonomik büyüme ise, bir ülkenin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir gerekliliktir. Ekonomik büyüme ve kalkınmanın gerçekleşmesi tüm ülkelerde önemlidir ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde ön plana çıkan temel ekonomik amaçlardan biri olmuştur. Bizlerde yönetim kurulu olarak, ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması için tüm gücümüzle gayret göstereceğiz.” dedi. Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu Başkanlığı’na İş İnsanı Nisa Özfidan seçildi Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu da federasyonun Genel Merkezi’nde üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Kurulda 600 delegenin oylarının tamamını alan iş insanı Nisa Özfidan federasyon başkanlığına seçildi. Yeni Başkan Nisa Özfidan, genel kurul sonunda yaptığı konuşmada federasyon hizmet etmenin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek “Şuanda da bayrağı ben teslim almış bulunmaktayım ve görevimi de yine sizlerin destek ve katkılarıyla layıkıyla yerine getirmeyi düşünüyorum. Sanayi ve teknoloji birbirini tamamlayan çok önemli yapılardır. Gelişen teknoloji sayesinde dijital sanayi çok önemli bir yer tutmaktadır. Sanayi ve teknoloji, günümüzde birbiriyle iç içe geçmiştir. Teknolojinin olmadığı yerde sanayi gelişemez ve yurt dışındaki şirketlerle sanayicilerimiz rekabet edemez. Sanayinin olmadığı bir ülkede de teknoloji bir işe yaramaz. Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu olarak, sanayimizi üstün teknolojiyle buluşturarak, özellikle Türk markalarını oluşturmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Başkanlığı’na İş İnsanı Fatih Akgül seçildi SANKON üyesi Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Başkanlığı’nda da Olağanüstü Genel Kurul heyecanı vardı. Ankara’da Federasyon Merkezi’nde yapılan genel kurulda 600 delegasyonun oyunu alan İş İnsanı Fatih Akgül federasyonun yeni başkanı seçildi. Yeni Başkan Akgül, burada yaptığı konuşmada enerji ve madencilik alanında SANKON üyesi Türk şirketleriyle, tüm dünyada enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet göstermeyi hedeflediklerini belirterek, “Çünkü, ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın bir numaralı hammaddesi enerjidir. Enerjinin önemi her geçen gün artmaktadır. Son zamanlarda enerji, uluslararası arenada en stratejik araçlardan biri haline gelmiştir ve savaşların başlıca sebeplerinden biri olmuştur. Enerjinin yanında madencilik sektörü, birçok sektöründe temel girdilerini oluşturmaktadır. Enerji ve madencilik sektörleri, bir ülkenin sanayileşmesinin, istihdamının artmasının ve üretim artışının en önemli unsurudur.” İfadelerine yer verdi. Genel kurullar sonrası yazılı bir açıklama yapan SANKON Genel Sekreteri Av. Özkan Atalay ise yeni seçilen isimlere başarılar dileyerek “Yeni görevlerinde de kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemize ve camiamıza hayırlı uğurlu olsun. SANKON Genel Merkezi olarak, Nisa Özfidan’a, Fatih Akgül’e ve Çağlar Koç’a desteğimiz ve güvenimiz tamdır.” İfadelerini kullandı.
Gaziosmanpaşa’da kahraman gaziler onuruna tören düzenlendi
20 Eylül 2024 Cuma - 15:10 Gaziosmanpaşa’da kahraman gaziler onuruna tören düzenlendi Gaziosmanpaşa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yürüyüş ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, gazi ve gazi yakınlarını kahvaltı programında ağırladı. Gaziosmanpaşa’da Gaziler Günü programı, Bağlarbaşı Caddesi’nde mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Törene, İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Albay Ali Ukay, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, ilçe protokolü, gaziler, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu. “Şehitlik ve gazilik hem milletimiz hem de inancımız açısından en yüksek mertebedir” Tören sonrası gaziler ve gazi yakınlarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Başkan Bahçetepe, “Gaziler Günü’nü kutlamak ülkemiz adına çok kıymetli. Milletimiz tarih boyunca; Milli Mücadeleden Kore’ye, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 15 Temmuz’a nice cephelerde mücadele vererek, var olmuştur. Bir savaş kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ortaya koyduğu vizyon ve mücadele, ülkemizin kuruluş felsefesini yansıtıyor. Bu açıdan şehitlik ve gazilik hem milletimiz hem de inancımız açısından en yüksek mertebedir” dedi. “Bu kıymetli emaneti yaşatmak ve bu duyguyu geleceğe aktarmak bizim boynumuzun borcudur” Gazilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi adına Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Başkan Bahçetepe, “Onları hak ettiği saygı ve değerde her alanda ağırlamak ve unutmamak çok kıymetli. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Gaziler, yaşayan birer anıttır.’ Bu kıymetli emaneti yaşatmak ve bu duyguyu geleceğe aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gazilerimizi, şehitlerimizi, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Terörle mücadelede ve yurdun dört bir yanında görev yapan tüm askerlerimize, polisimize, kolluk kuvvetlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.