ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 11:14

İstanbul’da 100 milyon lira değerinde 73 bin adet kaçak saat ele geçirildi

A
A
A
İstanbul’da 100 milyon lira değerinde 73 bin adet kaçak saat ele geçirildi

İstanbul’da polis tarafından düzenlenen operasyonda, çeşitli markalara ait, 100 milyon lira değerinde 73 bin adet kol saati ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekiplerince planlı olarak yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında bir firmanın yurt dışından yurda illegal yollardan getirilen kol saatlerini piyasaya sürülmeye hazırlandığı bilgisine ulaşıldı. Tespit edilen firmanın saatleri gizledikleri depolar takibe alındı. Yapılan teknik ve fiziki takibin sonunda 7 Ekim günü Fatih ilçesinde 3 depoya operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda ise bir uzak doğu ülkesinden getirildiği tespit edilen koliler içerisinde saklanmış, piyasa değeri yaklaşık olarak 100 milyon lirayı bulduğu ifade edilen çeşitli markada 73 bin 104 kol saati ele geçirildi.


Saatlere el konulurken, gözaltına alınan 2 kaçakçı sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan başlatılan adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.


Öte yandan operasyonda ele geçirilen gümrük kaçağı saatler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’teki Vatan Yerleşkesi’nde sergilendi.



İstanbul’da 100 milyon lira değerinde 73 bin adet kaçak saat ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta jandarma, erken yaştı zorla evlilikle ilgili bilgilendirme yapıyor Kars’ta, jandarma ekipleri erken yaşta zorla evliliklerin önlenmesi amacıyla bilgilendirme yapıyor. Jandarma ekiplerince köylerde gerçekleştirilen etkinliklerde, uzman ekipler, ailelere ve gençlere erken yaşta evliliklerin sağlık, eğitim ve sosyal yaşam üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi verdi. Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Büyükçatak köyünde jandarma ekiplerince 38’i kadın, 15’i erkek olmak üzere toplam 53 kişiye "6284 Sayılı Kanun ve Erken Yaşta Zorla Evlilik’’ konularında bilgilendirme yaptı, 21 kadının telefonuna KADES uygulaması yükledi. Ayrıca Jandarma, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerlerde, zorla evliliğin hukuki boyutlarına da değinerek, mağdurların hangi yollara başvurabileceklerini anlattı. Etkinliklerde, aile içi iletişimin önemine vurgu yapıldı ve gençlerin eğitimlerine devam etmelerinin gerekliliği üzerinde duruldu. Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca bu tür bilgilendirme toplantılarının düzenli olarak devam edeceği bildirildi. Jandarma zorla evliliklerin önlenmesi ve gençlerin sağlıklı bir geleceğe adım atabilmesi için ailelerin desteğinin büyük önem taşıdığına da dikkat çekti. Etkinlikler kapsamında dağıtılan broşürlerde, erken yaşta evliliğin sadece bireyleri değil, toplumu da olumsuz etkilediği ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiği mesajı da verildi.
Tekirdağ Geçmişin geleneği, geleceğe hediyesi: Bulama Tekirdağ’da "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında, kadın çiftçilere üzüm ürünleri ve bulama yapımı üzerine eğitim verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteğiyle düzenlenen bu proje, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün iş birliğiyle gerçekleştirildi. "Geçmişin Geleneği, Geleceğe Hediyesi: Bulama" projesi, bölgedeki kadın çiftçileri tarımsal yeniliklerle buluşturmayı hedefliyor. Projeye dâhil olan 20 kadın çiftçiye, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Üzüm çeşitleri ve ürünlerinin tanıtıldığı eğitimlerde, bulamanın modern ve geleneksel yöntemlerle nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatıldı. Gıda Mühendisi Gamze Uysal Seçkin ve ekibi tarafından verilen eğitimlerde katılımcılar, bulama yapım sürecini adım adım öğrenerek üretim tekniklerini deneyimleme fırsatı buldu. Eğitimin ardından Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, eğitim programını başarıyla tamamlayan kadın çiftçilere sertifikalarını takdim etti. Proje kapsamında üretilen bulama ürünleri, geleneksel yöntemlerle üretilen tarımsal ürünlerin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.