SPOR - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 10:12

Bakan Bak’tan milli yüzücüler için tebrik mesajı

A
A
A
Bakan Bak’tan milli yüzücüler için tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yüzmede Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası elde eden Kadınlar 4x200 metre Serbest Bayrak Takımı’nı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yüzmede Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası alan Kadınlar 4x200 metre Serbest Bayrak Takımı için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Bak tebrik mesajında, “Dünya sıralamasında ilk 16’ya girerek, Uluslararası Yüzme Federasyonundan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için davet alan Kadınlar 4x200 metre Serbest Bayrak Takımımızı kutluyorum. Milli sporcularımızın elde ettiği sonuçta emeği olanlara teşekkür ediyorum. Ela Naz Özdemir, Gizem Güvenç, Ecem Dönmez ve Zehra Bilgin’den oluşan Kadınlar 4x200m Serbest Bayrak Takımımıza ülkemizi temsil edeceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Vali Çelik: "Bize düşen bilimin imkanlarını kullanmak" Hakkari Valisi Ali Çelik, fay hattı ile ilgili yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Bizlere düşen bilimin verdiği imkanları sonuna kadar kullanmak. Burada da Şemdinli ve Yüksekova fay hattı alanının tespit edilmesi ile fay hattının deprem üretme sıklıklarının ortaya çıkarılması ve fayın gözle görülür bir yapı olup olmadığını tespit etmek için bir çalışma yürütüldü” dedi. Vali Çelik, beraberindeki heyet ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen bilimsel çalışmaları yerinde inceledi. Vali Çelik, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken, projenin bölge için önemine dikkat çekti. Vali Çelik, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız acı tecrübelerin tekrarını engellemek, farkındalığı ve bilinirliği arttırmak için bilimin bizlere sunduğu imkânlarla deprem üretme kapasitelerini, sıklıklarını ve süreçlerini tespit etmek için bir proje yürütüyorlar, bu meyanda Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu projeler, bölgemizdeki deprem risklerini daha iyi anlamamıza ve muhtemel depremlere karşı hazırlıklı olmamıza yardımcı olacaktır. 6 Şubat depreminde yaşadığımız asrın felaketinde de tecrübe ettiğimiz üzere, deprem hepimizin hayatını birçok can kaybına neden olacak şekilde etkileyen, ondan sonra oluşturduğu maddi kayıplar açısından da inanılmaz zor bir süreçtir. Rabbim tüm ülkemizi ve vatandaşlarımızı depremlerden, afetlerden korusun” dedi. “Bizlere düşen bilimin verdiği imkânları sonuna kadar kullanmak” diyen Vali Çelik, şöyle devam etti: “Burada da; Şemdinli ve Yüksekova fay hattı alanının tespit edilmesi ile fay hattının deprem üretme sıklıklarının ortaya çıkarılması ve fayın gözle görülür bir yapı olup olmadığını tespit etmek için bir çalışma yürütüldü. Bilimsel anlamda güzel veriler ve sonuçlar üretildi. Araştırmacılar, iki büyük deprem arasındaki tekrarlama sıklıklarını karbon testleri ile fayları ve deprem kırıklıklarını gördüler, bu çalışmalar ilerisi için bizlere fikir verecek ve rehber olacak. Dolayısıyla, bu çalışmalarda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” Proje kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından oluşturulan bir ekip, fay hatlarının geçmişteki hareketlerini ve gelecekteki potansiyel tehlikelerini belirlemek amacıyla detaylı kazılar ve analizler gerçekleştirdi. Bu çalışmaların, bölgenin depremsellik haritasının güncellenmesine ve risklerin minimize edilmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Bölgenin afet ve yeni yerleşim planlama çalışmalarına katkı sağlayacak olan bu bilimsel çalışmalarda; 30 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde hendek kazılarında numuneler alınacağı kaydedildi.
Bilecik TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bilecik’te Mühendislik Laboratuvarı’nın açılışına katıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilecik’te Mühendislik Laboratuvarı’nın açılışını yaptı. İlk olarak Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, ardından Şeyh Edebali Türbesi’ne geçerek burada TOBB tarafından yaptırılan asansör önünde kurdele kesim törenine katıldı. Ardından Hisarcıklıoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’yı makamında ziyaret etti. Vali Şefik Aygöl, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şermin Kahraman’ında eşlik ettiği ziyarette Hisarcıklıoğlu, TOBB hibesiyle yapımı tamamlanan ve faaliyete geçirilen Mühendislik Laboratuvarının açılışını yaptı. Üniversitenin bazı bölümlerini de gezen Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, yeni yapılan Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nun önünde fotoğraf çektirdi. Ardından Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün ve oda üyeleri tarafından karşılandı. Burada toplantı salonunda sanayiciler ve iş adamlarıyla bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, kentin ticareti ve sanayisiyle ilgili bilgiler alarak talep ve önerileri dinledi.
Konya Konyaspor yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor Konyaspor, 2024-2025 sezonu hazırlıklarına Konya’da gerçekleştirdiği antrenman ile devam etti. Teknik Direktör Ali Çamdalı, "Bu sezon ligde 12. yılımız. Ligde kalıcı hale gelmek lafını artık rafa kaldırmamız gerekiyor. Nasıl daha iyi işler yapabiliriz bence ona bakmak lazım" dedi. Kayacık Tesisleri’nde Teknik Direktör Ali Çamdalı yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Mobilizasyon ve core ısınma ile devam eden idman, aerobik koşu ile sona erdi. İdmanda yeni transferlerden Yusuf Erdoğan, Ufuk Akyol, Josip Calusic yer aldı. Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktör Ali Çamdalı, "1. etap kamp dönemini yarın itibarıyla bitiyoruz. Planladığımız 3 etaptan birisini burada bitirmiş olacağız. Pazartesi itibarıyla Kayseri’ye gideceğiz. Aynı 19’una kadar 2. etabı tamamlayıp sonrasında da yurt dışı kampımız olacak. Kayseri etabında bir tane hazırlık maçı düşünüyoruz. Yurt dışı kampını tamamen hazırlık maçları için kendimize ayırdık. Toplamda 4 tane hazırlık maçı düşünüyoruz. Rakiplerimizin hepsi de dişli olacak. Hem kendi gücümüzü hem kendi durumuzu analiz edebilmek için iyi rakipler tercih ediyoruz. Umarım orayı da en sağlıklı şekilde tamamlayıp mutlu bir şekilde Konya’ya geri döneriz" şeklinde konuştu. "Futbolcularımızın hepsi en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyor" Çalışmaların verimli geçtiğine değinen Çamdalı, "Futbolcularımızın hepsi en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyor. Günleri çift idman ile tamamlıyoruz. 7. idmanımızı tamamlamış olacağız. Sadece antrenmanlar ile değil testlerle de bunu tamamlamak istiyoruz. Bütün futbolcularımızın form düzeylerini hem yükleme planlamasını iyi yapabilmek için bunlara ihtiyacımız var. Bunun içinde tesislerimiz çok uygun" diye konuştu. "Biz bu ligde kalıcıyız" Gelecek sezon hakkında da konuşan Çamdalı, "Takımı, yeniden inşa etmek istiyoruz. Aslında Konyaspor’un yüzünü de biraz değiştirmek istiyoruz. En büyük hedefimiz bu. Uygun bir bütçe ile çalışmak kaliteyi düşürmek anlamına gelmez. Biz seviyemizi ve kalitemizi düşürmeden doğru hamleler yapmak istiyoruz. Biz zaten bu ligde kalıcıyız. Ligde 12. yılımız bu sezon. Ligde kalıcı hale gelmek lafını artık rafa kaldırmamız gerekiyor. Nasıl daha işler yapabiliriz bence ona bakmak lazım. Sağlam, tekrar ayağını yere basan, doğru planlama ile ilerlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Yeşil-beyazlılar, yarın yapacağı antrenmanla 1. etap kamp çalışmalarını tamamlayacak.