SPOR - 19 Ağustos 2022 Cuma 21:54

Spor Toto Süper Lig: Ümraniyespor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı)

A
A
A
Spor Toto Süper Lig: Ümraniyespor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig’in 3.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Ümraniyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)


4. dakikada Ümraniyespor savunmasının yaptığı pas hatasında Seferovic ceza yayı üzerinde topun sahibi oldu. Ceza sahasına girerek pasını aktarmak isteyen Seferovic’in gönderdiği top doğrudan auta gitti.


6. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Onur Ayık’ın çaprazdan kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.


19. dakikada sağ taraftan Mrsic’in yerden içeri çevirdiği topa kale önünde del Valle’nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.


28. dakikada Kerem’in pasıyla ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Oliveira’nın yerden şutunda meşin yuvarlağı kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede kontrol etti.


31. dakikada Muslera’nın yaptığı degajın ardından Ümraniyespor yarı sahasının ortalarında topla buluşan Yunus’un sağ çaprazdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Serkan’da kaldı.


45+1. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Oliveira’nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.



Stat: Atatürk Olimpiyat


Hakemler: Ali Şansalan xx, Samet Çavuş xx, Ata Yıldırım xx


Ümraniyespor: Serkan Kırıntılı xx, Serkan Göksu xx, Santos xx, Glumac xx, Lenjani xx, Oğuz Gürbulak xx, del Valle xx, Mrsic xx, Avounou xx, Onur Ayık xx, Bettaieb xx


Yedekler: Orkun Özdemir, Mustafa Eser, Gheorghe, Sackey, Yunus Emre Mertoğlu, Metehan Mimaroğlu, Emre Nefiz, Gagnidze, Umut Nayir, Geraldo


Teknik Direktör: Recep Uçar


Galatasaray: Muslera xx, Boey xx, Nelsson xx, Abdulkerim Bardakcı xx, Patrick Van Aanholt xx, Torreira xx, Oliveira xx, Emre Akbaba xx, Yunus Akgün xx, Kerem Aktürkoğlu xx, Seferovic x


Yedekler: Okan Kocuk, Omar, Emin Bayram, Berkan Kutlu, Cicaldau, Emre Kılınç, Mertens, Gomis, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş


Teknik Direktör: Okan Buruk


Sarı kartlar: Abdulkerim Bardakcı (Galatasaray), Serkan Göksu (Ümraniyespor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Sporcular moral kampında buluştu 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyatları hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcuları, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde düzenlenen moral ve motivasyon kampında bir araya geldi. 2024-2025 güreş sezonu öncesi gerçekleştirilen bu kamp, sporcuların hem fiziksel hem de zihinsel olarak yeni sezona hazır hale gelmelerini amaçladı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kamp, çeşitli spor ve sosyal aktivitelerle dolu dolu geçti. TOHM ve SEM sporcuları, sezon boyunca katılacakları ulusal ve uluslararası turnuvalar için güç toplarken, uzun vadede 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Özellikle genç güreşçilerin, dünya arenasında boy gösterebilecek donanıma sahip olmaları için planlanan bu kamp, sporcuların gelişimine büyük katkı sağladı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu kamp, sporcularımızın hem fiziksel kondisyonunu geliştirmek hem de onları motive etmek açısından son derece önemli. Hedefimiz 2028 Los Angeles Olimpiyatları ve bu hedef doğrultusunda yoğun bir çalışma içindeyiz. Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği genç sporcularımızın büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.” dedi. Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) Müdür Vekili Hakan Kıvrık ise kampın teknik açıdan da son derece verimli olduğunu vurgulayarak, “Sultandağı’nda gerçekleştirilen bu kamp, TOHM ve SEM sporcuları için hem yeni sezona hazırlık hem de 2028 Los Angeles Olimpiyatları hedefi doğrultusunda önemli bir adım oldu. Antrenmanlar ve etkinliklerle geçen bu süreç, sporcuların moral ve motivasyonlarını artırarak onları sezona hazır hale getirdi. Afyonkarahisar’ın genç yetenekleri, Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Güreşçilerimiz bizim için değerli.” ifadelerini kullandı.
Bursa Yeşimliler meme kanseri farkındalığı için bir araya geldi Yeşim Grup, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çerçevesinde Hayat Hastanesi iş birliğiyle çalışanlarına yönelik bir seminer düzenledi. Seminerde Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Servet Yetgin, meme kanserinin nedenleri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Yeşim Grup, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çerçevesinde Hayat Hastanesi iş birliğiyle çalışanlarına yönelik seminer gerçekleştirdi. Büyük Konferans Salonu’ndaki seminere yoğun katılım oldu. Seminerde meme kanserinin kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olduğunu vurgulayan Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Servet Yetgin, her 8 kadından birinin bu hastalığa yakalanma riski taşıdığını belirtti. Yetgin, yaş, cinsiyet, aile geçmişi, yaşam tarzı ve alkol-sigara kullanımı gibi faktörlerin de bu riski artırabileceğinin altını çizdi. Erken teşhisin tedavi başarısındaki önemine dikkat çekerek kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmasının basit ve etkili bir yöntem olduğunu ifade eden Yetgin, “Her ay düzenli olarak yapılan kendi kendine muayene, meme kanserinin erken teşhisinde kritik rol oynuyor. Araştırmalara göre, meme kanserinin yüzde 70’i kadınlar tarafından fark edilirken yüzde 20’si doktor kontrolü ile yüzde 10’u ise mamografi ile tespit ediliyor. 40 yaş üzerindeki kadınların da yılda bir kez mamografi çektirmesi gerektiğini tavsiye ediyoruz” dedi. Muayene sırasında dikkat edilmesi gereken belirtileri sıralayan Yetgin, memede portakal kabuğu görünümü, deri döküntüleri, boyut farklılıkları ve kanlı akıntı gibi anormalliklerin meme kanseri belirtisi olabileceğini söyledi. Yetgin ayrıca, koltuk altlarının da muayene sırasında ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Muayene sırasında bir anormallik tespit edildiğinde durumu hemen bir sağlık profesyoneline bildirmek gerektiğinin altını çizen Yetgin, bilinçli bir yaklaşımın meme kanseri ile mücadelede kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Seminerin sonunda Hayat Hastanesi, Yeşim çalışanlarına mamografi ve meme check-up hediye ederek, farkındalık çalışmalarına destek oldu.
Muğla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda gerçekleştirildi. Tören, üniversite orkestrasının sunduğu müzik konseriyle başladı ve ardından Gazi Üniversitesi ve Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın "Tütün, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı Risk Etmenleri" konulu açılış dersi ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Gazze’de devam eden olaylara dikkat çekerek, "Gazze’de bütün dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanmaktadır. Masum insanlar, İsrail’in saldırıları altında hayatlarını kaybetmekte ve evleri yok edilmektedir. Bu vicdansız saldırıları lanetliyorum" dedi. Rektör Kaçar, konuşmasında üniversitenin mevcut durumuna ve tarihine de değindi. Üniversitenin, 44 binden fazla öğrencisi ve 3 bine yakın personeli ile Türkiye’nin önemli akademik yapılarından biri olduğunu vurgulayan Kaçar, üniversitenin bugünkü başarısına katkı sağlayan hayırseverlere ve kurumun gelişiminde emeği geçenlere teşekkür etti. Sıtkı Davut Koçman’ın üniversiteye yaptığı katkılara da dikkat çeken Kaçar, "Sıtkı Koçman, kampüsümüzdeki birçok binayı vergisi ödenmiş kazancından yaptırarak bize miras bıraktı. Onu minnet ve saygıyla anıyoruz" dedi. Açılış töreninde ayrıca, Teknofest 2024’te önemli başarılar elde eden iki öğrenci grubuna da yer verildi. Disiplinler Arası Proje Topluluğu’nun "Sirius İHA" takımı, arama kurtarma ve istihbaratta kullanılacak insansız hava aracı projesiyle finale kalıp ikincilik elde ederken, İnovasyon ve Teknoloji Topluluğu’nun "Turgut Reis İDA" takımı, İnsansız Deniz Araçları yarışmasında altıncı oldu. Rektör Kaçar, öğrencileri ve danışman öğretim üyelerini tebrik ederek, üniversitenin bu tür başarılarla uluslararası arenada daha da büyüdüğünü ifade etti. Rektör Kaçar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 62 farklı ülkeden gelen 1200 uluslararası öğrenci ile birlikte toplamda 44 bin 837 kayıtlı öğrenciye ev sahipliği yaptığını ve 120 bine ulaşan mezunuyla sadece Muğla’nın değil, dünyanın da saygın bir üniversitesi haline geldiğini söyledi.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne çocuk acil, ameliyathane ve yoğun bakım binası yapılacak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hayırsever katkısıyla çocuk acil, ameliyathane ve yoğun bakımın içerisinde yer alacağı bir bina yapılacak. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Yeni çocuk acil bölümümüz sadece Antalya değil, bölgeye de önemli katkılar sağlayacak” dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Güzelant İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Rıdvan Güzel tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil, Ameliyathane ve Yoğun Bakım Binası İnşaatı İşinin Zemin Etüdü ve Tüm Uygulama Projelerinin Hazırlaması ve Yapım İşine İlişkin Protokol imzalandı. Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imzalama törenine; Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre ve Rıdvan Güzel katıldı. “Bölgenin sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlayacak” Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bugün, şehrimizin hayırsever gücünün üniversitemize olan katkısının bir kez daha taçlandığı bir gün. Bugün burada, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil, Ameliyathane ve Yoğun Bakım Binası inşaatı için önemli bir protokol imzalıyoruz. Protokol kapsamında 5 adet ameliyathane, 12 yataklı yoğun bakım ünitesi ve bekleme salonu, triaj alanı, izole odalar, acil müdahale salonu, gözlem odaları ve muayene alanlarından oluşan tam donanımlı bir çocuk acil servisi inşa edilecektir. Bu bağlamda, Güzelant İnşaat Ticaret Anonim Şirketi’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Sayın Rıdvan Güzel, soyadı gibi güzel bir işe vesile oluyor. Kendileriyle bugün imzalayacağımız bu protokolle, üniversitemize kazandırılacak olan yeni Çocuk Acil Bölümü, sadece Antalya’nın değil, bölgenin de sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. 9 ayda 28 bin çocuğa tedavi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi olarak çok önemli bir sağlık hizmeti sunduklarını ve tüm Türkiye’den yurtdışından tedavi için yoğun talep olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “2023 yılında toplamda 1 milyon 441 bin 668 hastaya hizmet verdik; 2024 yılında ise, Ocak-Eylül ayları arasında 1 milyon 049 bin 354 hastaya hizmet sağladık. 2023 yılında çocuk acil servisimize başvuran 39 bin 951 hasta varken, bu sayı 2024 yılının ilk 9 ayında şimdiden 28 bin 849’a ulaşmış durumda. Bu rakamlar, çocuk sağlığına yapılacak yatırımların ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu. Türkiye’nin en yüksek bağış oranına sahip devlet üniversitesi Üniversitelerin devletin ekonomik gücüyle değil, şehrin ve hayırseverlerin desteğiyle de büyümesi gerektiğini ifade eden Rektör Özkan, “Ancak o zaman daha sağlam ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olunabilir. Göreve geldiğimiz günden itibaren, üniversitemiz ile şehir arasında güçlü bağlar kurmanın önemini vurguladım. Akdeniz Üniversitesi olarak Antalya’nın sahip olduğu hayırseverlik gücünden daha fazla faydalanmamız gerektiğine inandım. Antalya, özellikle milli eğitim alanında Türkiye’nin en çok bağış yapılan şehirlerinden biridir. Ne var ki, geçmişte bu büyük potansiyel üniversitemize yeterince yansımamıştı. Bu durumun değişmesi için büyük çaba sarf ettik. Bugün, bu çabaların meyvelerini topluyoruz. Üniversitemizin 2024 YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda Türkiye’nin en yüksek bağış oranına sahip devlet üniversitesi olması da bu çalışmaların bir sonucudur. Üniversitemiz, şehirle yeniden bütünleşiyor ve hayırseverlerin desteğiyle gücüne güç katıyor. Bu vesileyle, bugün yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen hayırseverimize bir kez daha teşekkür ediyor, Antalya’nın hayırsever gücünü üniversitemizle buluşturma misyonumuzu sürdüreceğimizi vurguluyorum. Akdeniz Üniversitesi, şehrimizin en büyük markalarından biri olarak el birliğiyle daha da yükselecektir” dedi. “Birilerinin böyle bir eksik var, hadi yapalım demesi gerekiyor” Bağışa vesile olanlara teşekkür eden özel bir şirketin Genel Müdürü Rıdvan Güzel ise, “Böyle bir ihtiyacın olduğunu bilmiyordum. İnsanların kalp gözü kapalı oluyor. Bu yardımlara birilerinin vesile olması gerekiyor. Birçok kişinin güzel işlere gönül verebileceğini düşünüyorum ama birilerinin böyle bir eksik var hadi yapalım demesi gerekiyor. Sizlere çok teşekkür ederim beni böyle bir şeye vesile kıldığınız için” dedi. Protokol imza törenin ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.