Yerel Haberler
Hatay
Korna tartışmasıyla başlayıp, yol verme tartışmasıyla devam eden olayda polis memuruna soruşturma
19 Ağustos 2024 Pazartesi - 10:29 Korna tartışmasıyla başlayıp, yol verme tartışmasıyla devam eden olayda polis memuruna soruşturma Hatay’da trafikte seyir halinde olan vatandaş ve polis memuru arasında yaşanan tartışma sonrası konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz Mart ayında aracıyla Antakya ilçesi Habibi Neccar kavşağında seyahat eden Emre Akgül, sivil ekip aracıyla trafikte ilerleyen polis memuruyla yol verme yüzünden tartışma yaşadı. Anbean araç kamerasına yansıyan görüntülerde; Akgül ve polis memurunun kornaya basmayla başlayan tartışmasının yol verme süreciyle devam ettiği görüldü. Akgül, polis memurunun ikazı üzerine aracını yol kenarında duran başka bir polis grubunun yanına çekerek durdu ve ardından polisin ’dur’ ihtarına uymadığı için kendisine trafik cezası uygulandı. Yaşananlar üzerine Akgül, trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunan polis memuru hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan adli ve idari işlemlerin yapıldığı öğrenildi. Polis memuruyla arasında yaşananları anlatan Emre Akgül, yaşananların “Ben trafikte kendi şeridimde seyir halindeyken karşı taraf plakasız ve sinyalsiz bir şekilde benim önüme doğru hamle yaptı. Ben de buna tepki olarak sadece kornaya bastım. Ardından durarak bana karşı ’ne var, ne var’ diyerek benimle tartışmak istedi. Yol vermeyeceğimi belirterek devam ettim. Hiçbir şekilde polis olduğunu bilmiyordum, polis olduğunu belirten ibare yoktu. Polis olduğunu bilsem ben en başta yol verirdim. Tartışmadan ötürü yanındaki arkadaşı silah çekip arkamdan koşunca ben aslında polisten kaçmadım, ileride gördüğüm polis ekiplerinin yanına doğru kaçıyorum. Arkadaş gelip polis olduğunu söyleyince olayın şokuyla derdimi anlatmaya çalıştım. Gerekli yerlere müracaatları yaptım. Umarım adalet yerini bulur. Olay tamamen kişiseldir, tüm polisleri bağlayan bir durum yoktur” dedi.
Uzmandan önemli uyarı: Denizde ve havuzda yüzdükten sonra temiz suyla duş sağlık için önem arz ediyor
19 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:29 Uzmandan önemli uyarı: Denizde ve havuzda yüzdükten sonra temiz suyla duş sağlık için önem arz ediyor Hatay’ın İskenderun ilçesinde görevli Doç. Dr. Doktor Akın Çam, yaz aylarında sıklıkla görülen ishal vakalarına karşı vatandaşların hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Yaz ayının gelmesiyle toplumda sıklıkla görülmeye başlanan ishal vakaları vatandaşların sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. İskenderun ilçesinde özel bir hastanede görevli İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, ishal vakalarına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. El hijyenine ve gıda tüketiminde hijyene önem verilmesi gerektiğini belirten uzman doktor, denizde ve havuzda yüzdükten sonra temiz su ile duş almanın önemine dikkat çekti. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, yaz aylarında sıklıkla yaşanan ishal vakalarına karşı alınması gereken önlemlerden bahsederek, “Yaz döneminde bizim çok karşılaştığımız sorunlardan biri ishaller. Tabii önemli nedeni de yaz döneminde, yaz sıcakları buna yol açan mikropların çoğalması için uygun bir ortam oluşturuyor. Bu yüzden yaz döneminde ishal vakalarıyla çok sık karşılaşıyoruz. İshal vakalarına önlem olarak şunlar yapılabilir; önemli sorun su ve gıda hijyeninden kaynaklanan problemlerden oluşuyor. Özellikle seyahatlerde yeme, içme konusunda hijyenden temizliğinden emin olmadığımız ürünleri tüketmememizde fayda var. Evde ya da dışarıda bir şey yediğimiz zaman yine aynı şekilde taze sebze ve meyvelerin hijyeninden temizliğinden emin olmamız gerekiyor. Bekletilmiş gıdalardan, bekletilmiş yemeklerden tüketmemiz özellikle tekrar ısıtılmış yemekler önemli bir sorun buna da dikkat etmemiz gerekiyor. Temizliğinden ve hijyeninden emin olmadığımız suları tüketmememiz daha çok kapalı su kullanmamızda fayda var. Ayrıca yaz döneminde girdiğimiz havuzlar ve denizlerde de temizliğinden emin değilsek mümkünse girmememiz de fayda var. Yani şöyle denizde ve havuzda yüzdükten sonra temiz güzel bir duş almak gerekir ama şikayetler semptomlar başladığı zaman, erken dönemde hastaneye başvurup bir medikal yardım almakta fayda var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum: “11 ilimizde inşaatlarını başlattığımız konut sayısı 296 bin 755 sayısına ulaşmıştır”
18 Ağustos 2024 Pazar - 13:28 Bakan Kurum: “11 ilimizde inşaatlarını başlattığımız konut sayısı 296 bin 755 sayısına ulaşmıştır” Hatay’da temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde inşaatlarına başlanan konut sayısının 296 bin 755 olduğunu belirterek yıl sonuna kadar 200 bin konutu afetzede vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Kurum, programına İskenderun ilçesi Cebike Mahallesi’nde bulunan TOKİ şantiyesinde incelemelerde bulunarak başladı. Bakan Kurum, TOKİ şantiyesindeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “11 ilimizde inşaatlarını başlattığımız konut sayısı 296 bin 755 sayısına ulaşmıştır” Deprem bölgesinde inşaatına başlanan konut sayısının 296 bin 755 olduğunu dile getiren Bakan Kurum, “6 Şubat’ın ilk saatlerinden itibaren omuz omuza mücadelemizi veriyoruz ve depremin yaşandığı ilk saatten itibaren devletimiz tüm birimleriyle 11 ilimizde ve ilçelerimizde sahadadır. Vatandaşımızın yanındadır ve vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutmak içinde gece gündüz çalışmaktadır. Aklımız fikrimiz her zaman deprem bölgesinde oldu. Kalbimiz buradaki afetzede vatandaşlarımızla birlikte attı. 11 ilimizde inşaatlarını başlattığımız konut sayısı 296 bin 755 sayısına ulaşmıştır. Şu ana kadar 76 bin konutumuzu bitirip, vatandaşlarımıza teslim ettik. 45 gün içinde 21 bin konutumuzun yeniden inşa sürecini başlattık. Eylül ayında 24 bin konutu daha bitirip teslim sayımızı 100 bine ulaştırmış olacağız” dedi. “Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun teslimi için çalışmalarımızı yürüteceğiz” Yıl sonuna kadar teslim edilen konut sayısını 200 bine ulaştırmak için çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Bakan Kurum, “Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun teslimi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. 2025 yılında geldiğimizde depremzede kardeşlerimizin yeni yuvalarına, yeni bereketli iş yerlerine kavuştuğu günlere hep birlikte sahiplik edeceğiz. Şu ana kadar Hatay’da 11 bin 366 yuvamızı bu güne kadar teslim ettik. Eylül ayında sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hep birlikte 12 bin 259 yeni konutumuzu da Hatay özelinde teslim etmiş olacağız. Teslim edilen konut sayımızı 23 bin 625’e çıkaracağız. Hatay’ımızın ilçelerinde 152 bin 486 konutumuzun çalışmaları da süratle devam etmektedir” dedi.
Bakan Kurum yangından zarar gören konutların sayısını açıkladı
18 Ağustos 2024 Pazar - 13:16 Bakan Kurum yangından zarar gören konutların sayısını açıkladı Hatay’da açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’de yangınlardan etkilenen 43 bina, 45 bağımsız bölümün ağır yıkık veya orta hasarlı olduğunun ve Manisa’da 36 binada 52 bağımsız bölümün ağır yıkık, acil yıkılacak bina olarak tespitlerinin yapıldığını söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Kurum, programına İskenderun ilçesi Cebike Mahallesi’nde bulunan TOKİ şantiyesinde incelemelerde bulunarak başladı. Bakan Kurum, TOKİ şantiyesindeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, yangından etkilenen bölgelerde yürütülen zarar tespit çalışmaları hakkında bilgi vererek, “İzmir’imizin Karşıyaka ilçesinde rüzgarın da etkisiyle yangın yerleşim yerlerine ve sanayi bölgelerine sıçradı. 5 ayrı hasar tespit ekibimiz, bakan yardımcımız yangından etkilenen tüm illerde Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde ekiplerimiz de yangından etkilenen tüm bölgelerde soğutma işlemlerinin başlamasını müteakip hasar tespit çalışmalarını yürütmektedir. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde İzmir’de 52 bina 97 bağımsız bölümün incelemelerini yaptık. Bunlardan 43 bina, 45 bağımsız bölümün yangından etkilendiğini ağır yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk. An itibarıyla yangın Tarım ve Orman Bakanımızın da açıkladığı gibi kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Tire ve dün gece başlayan Urla yangınında da soğutma çalışmalarının bitmesiyle hasar tespit çalışmalarını ekiplerimiz orada da yürütecektir. Bununla beraber Manisa’mızın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallemizde çıkan orman yangını sebebiyle Boyalı ve Karayakup köylerimiz de yangından etkilendi. Soğutma çalışmalarımızın bittiği alanlarda hasar tespit çalışmalarını ekiplerimiz yürütüyorlar. 3 ekibimizi bölgeye sevk ettik. Şuanda 46 binamızda 66 bağımsız bölümde incelmelerimizi yaptık. 36 bina 52 bağımsız bölümünde etkilendiğini ağır yıkık, acil yıkılacak bina olarak tespitlerini yapmış olduk. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her depremde, selde, yangında milletimizi bir an olsun bile yalnız bırakmadık” dedi.
Akdeniz’de can pazarı: Teknenin batmasıyla ölümle burun buruna gelen 3 kişi böyle kurtarıldı
18 Ağustos 2024 Pazar - 09:55 Akdeniz’de can pazarı: Teknenin batmasıyla ölümle burun buruna gelen 3 kişi böyle kurtarıldı Hatay’ın İskenderun Körfezi’nde 3 kişinin bulunduğu tekne battı. Teknenin batmasıyla Akdeniz’de ölümle burun buruna gelen 3 vatandaşı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtardı.Olay, saat 08.30 sıralarında İskenderun Körfezi Madenli Yat Limanı açıklarında yaşandı. Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ihbar hattına bir teknenin battığı ihbarının alınmasıyla Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bot bölgeye intikal etti. Batan teknede 3 şahıs denizde yüzer durumda ekipler tarafından bulundu. Batan tekne deki şahısların; tekne sahibi 53 yaşındaki Rıfat Bozkır, 45 yaşındaki Nuri Gökhan Seçkin ve 47 yaşındaki Ender Balcı isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Şahısların ‘Buseli’ isimli tekneyle balık tutmak amaçlı denize açıldıkları ve bir anda arka taraftan su almaya başladıklarını ön tarafa doğru ağırlık vermelerine rağmen su almaya devam ettiğini , teknenin bir anda battığını sadece bir telefon kurtararak ihbarı kendilerinin verdiği öğrenildi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan şahıslar, sağlık kontrolü maksadıyla Madenli Yat Limanında hazır durumda bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından Arsuz Devlet Hastanesine kaldırılan şahıslar tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatılacağı öğrenildi.