Yerel Haberler
Hatay
İnternette gördüğü burs ilanına başvuran öğrenciye dolandırıcılar 10 TL gönderip, 5 TL geri istediler 03 Ekim 2024 Perşembe - 09:07:03 Hatay’da internette gördüğü kurumsal bir kuruluşa ait burs ilanına başvuran üniversite öğrencisinin hesap ve kişisel bilgilerini ele geçirmek isteyen dolandırıcılar, 10 TL gönderip, 5 TL’yi geri istediler. Kurumla görüşen ve internette araştırma yapan üniversite öğrencisi, dolandırıcıların taktiğini kısa sürede çözdü. Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan yüksek lisans öğrencisi Nazime Avcıoğlu, üniversite eğitimi için internet üzerinden bursları araştırırken kurumsal bir kuruluşa ait ilanı görüp başvuruda bulundu. Bir süre sonra kimlik bilgilerinin olduğu ve hesabına gönderilen 10 TL’nin 5 TL’sinin geri istendiği bir mesaj aldı. Durumdan şüphelenen Avcıoğlu, internette araştırma yaptı ve firmayla iletişime geçti. Daha önce benzer dolandırıcılık olaylarının yaşandığını öğrenince kendisine mesaj gönderen numaraya şikayette bulunacağını söyleyen Avcıoğlu, numara tarafından engellendi. Nazime Avcıoğlu’nun annesi Cebrail Mahallesi Muhtarı Gülay Avcıoğlu, çikolata parası gönderildiğini ve sakız parası istendiğini dile getirerek, öğrencileri sahte burs ilanlarına karşı uyardı. “Kuruluşu defalarca aradık ve mesajlar attık ama cevap vermediler” Gülay Avcıoğlu, dolandırıcıların oyununu anlatarak, “Kızım internetteki ilana başvurduktan 2 gün sonra geri dönüş yapıldı. Sahte kuruluş tarafından 10 TL yatırıldıktan sonra 10 TL’nin 5 TL’sini geri göndermemizi istediler. Bu durum bizde bir şüpheye neden oldu. Kuruluşun internetten yorumlarına baktık. Kuruluşu defalarca aradık ve mesajlar attık ama cevap vermediler. Polise şikayette bulunduk. 10 TL verip tekrardan 5 TL’sini geri istemesine şaşırdık. İnternetteki yorumlara baktığımızda birçok öğrencimizin başına gelmiş. Öğrencilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Burs başvurusu yaptıkları kuruluşları iyi incelemeleri ve yorumları okumaları gerekiyor. Dolandırıcı olan bu kuruluşlara başvuru yapmasınlar ve mağduriyetleri olmasın. Gönderdikleri 10 TL resmen çikolata parası gibi ve onun da 5 TL’sini geri istiyorlar. Şaka gibi ve inanılmaz bir şey. Kuruluş başvurusunda tüm hesap bilgilerini içeren bilgileri içeriyor. Bu mağduriyete kesinlikle düşmeyin ve dikkatli olun. Burs başvurusu yapacağınız kuruluşları iyice araştırın ve inceleyin” dedi.
Bayram ziyareti için gelmişti, annesini bulamayınca hayatından endişe etmeye başladı
13 Nisan 2024 Cumartesi - 12:17 Bayram ziyareti için gelmişti, annesini bulamayınca hayatından endişe etmeye başladı Hatay’ın Erzin ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Nurcan Demir‘den haber alamayan evladı, bayram ziyareti için geldiği evde annesini bulamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Erzin ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 51 yaşındaki Nurcan Demir’i ziyarete gelen 21 yaşındaki oğlu Batıkan Arapoğlu, karakola giderek durumu polis ekiplerine bildirdi. Bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenilen pilates eğitmeni kadını bulmak için çalışma başlatıldı. Annesiyle en son bir buçuk ay önce telefonla görüşen Arapoğlu, bayram ziyareti için geldiği anne evinde şimdiyse gelecek umutlu haberi bekliyor. “Nereye gittiğini bilmiyoruz, en son Cuma günü saat 11.00 ile 13.00 arasında görülmüş” Annesini psikolojik sorunlarının olduğunu ifade eden oğlu Batıkan Arapoğlu, “1 aydır hiç aramıyordu. Genelde aradığı zaman kendi numarasından aramıyordu. Başkalarının numaralarından arıyordu. Annemin psikolojik rahatsızlığı vardı. Bayram izninde buraya geldim. Annemi görmek için Erzin’e geldiğimde uzun süredir olmadığını öğrendim. Emniyet başvurdum, savcılık kararıyla kapısını açtırdım. Annem Erzin’de pilates eğitmenliği yapıyordu ve tek yaşıyordu. Dedemin ölüm maaşıyla geçiniyordu. Kimliğini evde bulduk ama ehliyet kartı yanında taşıyor. En son Dörtyol’da göründü. Babama başının belada şeklinde konuşmuş. Emniyete başvurduk. Erzin’de akrabası yok bu yüzden Dörtyol’a gidiyorum demiş. Nereye gittiğini bilmiyoruz, en son Cuma günü saat 11.00 ile 13.00 arasında görülmüş. Ondan sonra ne gören var ne duyan var” dedi.
Avrupa Sivaslılar Birliği, depremzede vatandaşların yüzünü güldürdü
13 Nisan 2024 Cumartesi - 12:14 Avrupa Sivaslılar Birliği, depremzede vatandaşların yüzünü güldürdü Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan afetzede vatandaşlara yardım eli Avrupa’da yaşayan Sivaslılardan geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bin insan vefat etmiş ve binlerce insanın hayatı olumsuz etkilenmişti. Hayırsever vatandaşlar, depremzede vatandaşlara yardım ellerini uzatmaya devam ediyorlar. Avrupa’da yaşayan Sivaslıların bir araya gelmesiyle yaklaşık 20 yıl önce kurulan Avrupa Sivaslılar Birliği, Türkiye’de yaşanan her büyük afet sonrası yardım elini uzatma devam ediyor. Avrupa Sivaslılar Birliği tarafından Hatay’da Ramazan ayınca insanlara yemek dağıtımı, 500 bin TL değerinde alışveriş çeki ve 100 çocuğa ayakkabı hediye edildi. Hayırsever vatandaşlar, hemşerilerine de unutmayarak Sivas’ta yaşayan çocuklara da bayramlık ayakkabı hediye etti. Avrupa Sivas Birliği Genel Başkan Yardımcısı Metin Özcan, “Avrupa’da 20 yıldan fazla faaliyette olan derneğiz, uzun yıllardır teşkilatlarımızla hizmetler sunuyoruz. Çalışmalarımızın başında memleketimizin her türlü mağduriyetlere destek olmaktayız. Geçen yıl asrın felaketi olan depremlerde 500 bin Euro’luk karşılığında destek olduk. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız çok duyarlılar. Onların katkılarıyla vatandaşlarımıza ulaşmaktayız. Vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın katkılarıyla ülkemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarımız sürüyor” dedi.
Camide yaşanan görüntülerle ülke gündemine oturan yerli örümcek adam yaşananları anlattı
12 Nisan 2024 Cuma - 10:37 Camide yaşanan görüntülerle ülke gündemine oturan yerli örümcek adam yaşananları anlattı Hatay’ın İskenderun ilçesinde örümcek adam kostümüyle camiye giden 28 yaşındaki Ayaz Koç, sosyal medyada gündem olan görüntülerle ilgili yaşananları anlattı. Örümcek adam kostümü giyerek Türkiye’nin dört bir yanını gezen ve deprem bölgesine çocukları eğlendirmek için gelen Ayaz Koç, yerli örümcek adam olarak biliniyor. Yerli örümcek adam, Ramazan Bayram’ının ilk günü bayram namazını kılmak için gittiği Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Kaptan Paşa Cami’sinden maskesini çıkarmak istememesi üzerine kolluk kuvvetleri tarafından dışarı çıkarılmıştı. Yaşananların cep telefonuyla görüntülendiği anlar ülke gündeminde dikkat çekti. Örümcek adam kostümünü çocukları eğlendirmek için giydiğini ifade eden Ayaz Koç, “Asrın felaketi 6 Şubat depremi herkes zaten biliyor. Ülkemizce bu deprem olduktan sonra anneme ve babama kostüm aldırıp deprem bölgelerine gideceğim dedim. Oradaki çocukların yanında olacağım ve onlara yardım edeceğim. Anneme örümcek adam kıyafeti aldırıp deprem bölgelerine gittim. Trabzon’dan Hatay’a geldim. İnsanlar beni burada tanıyorlar. Gönüllü olarak burada; çocukları eğlendirmek, onlarla oyun oynamak, halkı selamlamak ve insanlara moral vermek için geldim” dedi. “İmam bana, insanları rahatsız etmeden fotoğrafını ve video çekebilirsin dedi” Örümcek adam kostümüyle namaz kılmak için imamdan izin aldığını iddia eden Ayaz Koç, “Bayram sabahı kalktım, yüzümü yıkadım ve örümcek adam kostümümü giyip camiye gittim. Beni orada görenler fotoğraf ve video çektiler. Caminin içinde beni tanıyan çok kişi vardı. Caminin içine girmeden imam beni gördü. İmama yüzümü gösterdim ve tamam dedi. İmam bana, insanları rahatsız etmeden fotoğraf ve video çekebilirsin dedi. Vaaz sırasında beni çektiler, dışarı çıkardılar. Şuralarımda izler de var. Kimliğime baktılar. Adli sicil kaydım temizdi. Sonra hastaneye götürdüler. Böyle bir talihsiz olay yaşadım” ifadelerini kullandı.