ASAYİŞ - 13 Nisan 2024 Cumartesi 12:17

Bayram ziyareti için gelmişti, annesini bulamayınca hayatından endişe etmeye başladı

A
A
A
Bayram ziyareti için gelmişti, annesini bulamayınca hayatından endişe etmeye başladı

Hatay’ın Erzin ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Nurcan Demir‘den haber alamayan evladı, bayram ziyareti için geldiği evde annesini bulamayınca kayıp başvurusunda bulundu.


Erzin ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 51 yaşındaki Nurcan Demir’i ziyarete gelen 21 yaşındaki oğlu Batıkan Arapoğlu, karakola giderek durumu polis ekiplerine bildirdi. Bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenilen pilates eğitmeni kadını bulmak için çalışma başlatıldı. Annesiyle en son bir buçuk ay önce telefonla görüşen Arapoğlu, bayram ziyareti için geldiği anne evinde şimdiyse gelecek umutlu haberi bekliyor.


“Nereye gittiğini bilmiyoruz, en son Cuma günü saat 11.00 ile 13.00 arasında görülmüş”


Annesini psikolojik sorunlarının olduğunu ifade eden oğlu Batıkan Arapoğlu, “1 aydır hiç aramıyordu. Genelde aradığı zaman kendi numarasından aramıyordu. Başkalarının numaralarından arıyordu. Annemin psikolojik rahatsızlığı vardı. Bayram izninde buraya geldim. Annemi görmek için Erzin’e geldiğimde uzun süredir olmadığını öğrendim. Emniyet başvurdum, savcılık kararıyla kapısını açtırdım. Annem Erzin’de pilates eğitmenliği yapıyordu ve tek yaşıyordu. Dedemin ölüm maaşıyla geçiniyordu. Kimliğini evde bulduk ama ehliyet kartı yanında taşıyor. En son Dörtyol’da göründü. Babama başının belada şeklinde konuşmuş. Emniyete başvurduk. Erzin’de akrabası yok bu yüzden Dörtyol’a gidiyorum demiş. Nereye gittiğini bilmiyoruz, en son Cuma günü saat 11.00 ile 13.00 arasında görülmüş. Ondan sonra ne gören var ne duyan var” dedi.



Bayram ziyareti için gelmişti, annesini bulamayınca hayatından endişe etmeye başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Sportif Etkinlikler Gerçekleşti Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Altıeylül Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşü ve sportif etkinlikler, Atatürk Parkı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik, vatandaşların sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefliyor. Etkinlikte bir açıklama yapan Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Akan, "Bugün burada sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bir araya geldik. Sporun ve hareketin, sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini herkesin görmesini istiyoruz. Gençlerimizden yaşlılarımıza kadar herkesin katılım gösterdiği bu etkinlikler, toplumsal dayanışmanın ve sağlıklı bir yaşamın önemini bir kez daha vurguluyor" dedi. Etkinlik kapsamında yürüyüşün yanı sıra çeşitli spor aktiviteleri de düzenlendi. Katılımcılar, yoga, zumba ve çeşitli takım sporları ile keyifli anlar yaşadı. Altıeylül Sağlık Müdürlüğünün de destekleriyle gerçekleşen etkinlik, sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıyor. Akan, ayrıca "Bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Amacımız, daha sağlıklı bir toplum oluşturmak ve bireylerin spor yapma alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmaktır" diye ekledi. Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi ve herkes keyifli anılarla parkı terk etti.
Balıkesir AK Parti’ye farklı partilerden katılım sürüyor AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, yeni üyelere parti rozetlerinin takdim edildiği buluşmada AK Parti’nin 23 yıldır süregelen güçlü halk desteğine vurgu yaptı. Başkan Aka, Karesi Teşkilatı olarak yeni katılan üyelerle birlikte partinin daha da güçlendiğini belirterek, "Birlikte daha büyük başarılara imza atacağız" dedi. Başkan Aka: “Halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağız”* Hakan Aka, AK Parti’nin 23 yıldır halkın teveccühüyle güçlendiğini, bu güvenin her geçen gün artarak devam ettiğini dile getirdi. Aka, "Her yeni katılımla birlikte partimizin halka hizmet yolundaki kararlılığı daha da perçinleniyor. AK Parti’nin, Karesi’de halkımıza sunduğu projelerle büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz," dedi. Katılımlar AK Partiyi güçlendiriyor Yeni üye katılımlarıyla AK Parti’nin gücüne güç kattığını ifade eden Başkan Aka, "Partimize olan güven ve teveccüh, 23 yıldır olduğu gibi, artarak devam ediyor. Yeni katılan üyelerimizle birlikte AK Parti’nin sağlam temellere dayanan geleceğini daha da güçlendireceğiz," ifadelerini kullandı. Farklı partilerden gelen üyeler AK Parti saflarında AK Parti’ye katılan yeni üyeler arasında farklı partilerden istifa ederek AK Parti’ye katılan isimler de yer aldı. Bu üyeler, AK Parti’nin vizyonuna inandıklarını ve partinin halkın teveccühüne layık olmaya devam edeceğini belirttiler. Aka, "Her bir yeni üyemizle birlikte Karesi’de AK Parti daha da güçleniyor. Bu birliktelik, ilçemize ve ülkemize büyük başarılar getirecek," şeklinde konuştu. Başkan Hakan Aka, "AK Parti ailesine katılan her yeni üyemize teşekkür ediyorum. Partimiz, halkımızın teveccühüne layık olabilmek için çalışmaya devam edecek," dedi ve yeni üyelerin AK Parti’ye katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
Ankara “Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları” sempozyumu başladı Ankara’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle düzenlenen “Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları” sempozyumu başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle “Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları” sempozyumu düzenlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ana binasındaki sempozyumda Ankara’daki vakıf eserleri üzerine alanında uzman isimler fikir alışverişi yapacak. Sempozyumun açılışında konuşan Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, “Vakıf hizmetlerinin toplumun her alanına ulaşması noktasında Osmanlı dönemi zirve yapmış. Bu vakıf hizmetlerinin faaliyetlerinin ve vakıf insanlarının tek bir hedefleri olmuş. Allah rızasını kazanmak ve öldükten sonra amel defterlerinin açık kalmasını sağlamak. İslam’da sadaka-ı cariye dediğimiz öldükten sonra sevap hanesine sevapların yazılması mucibince vakıf hizmetleri devam etmiş” ifadelerini kullandı. "Ankara devasa bir şehir" Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara bir vakıf medeniyetinin önemli şehirlerinden başında gelmekte. Selçuklu ve Osmanlı döneminde başkentlik yapmamış olabilir. Ankara Cumhuriyet’ten önce de bir köy değildi. Köy olmadığını şuradan anlıyoruz. Roma ve Bizans yapılarına bakıyoruz. O dönemin çok büyük bir şehri olduğunu görüyoruz. Amfi tiyatroda oturan sayısına, Roma hamamına, tapınaklara bakıyorum. Ankara devasa bir şehir. Aynı zamanda Ankara bir ticaret şehri. Tarihi İpek Yolu’nun Bursa’dan önceki en büyük durağı. Osmanlı’dan kalan bir minyatürde hatırladığım kadarıyla kalenin eteklerinde büyük bir pazar var. Ankara’da tiftik ve çuha var. Bunun üretim merkezi. Bundan dolayı dünyanın dört bir yanından Ankara’ya gelen bir ticaret gurubu var.” Sempozyum, ikinci gününde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ndeki Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda devam edecek.
Adana Adana’nın utanç tablosu Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Listede Adana’dan bir çok firma yer aldı. Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş Türkiye genelinde 56 farklı ürünün yanı sıra taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı. Tek tırnaklı hayvan eti, bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi. Bakanlığın yayınladığı listede bir çok Adana firması da yer aldı. İşte Adana’da taklit / tağşiş ürün satan firmalar; Çiğdem Çalışkan’a ait; ‘01 Et&Tavuk ve Adaklık Dünyası’ adlı işletmesinde ‘tek tırnaklı hayvan eti’; ‘Altıyol Yemekçilik’te satışa sunulan pişmiş dana kavurmada ‘tek tırnaklı et’ bulundu. Mahmut Altun’a ait ‘Beğendik Lahmacun ve Etli Pide Pişirim Fırını’ndaki lahmacun harcında da at veya eşek gibi tek tırnaklı hayvanlara ait ete rastlandı. Mehmet Aslan Tozman’ın işlettiği kasaptaki karkas et de yine aynı bulguya rastlandı. Nurettin Sayğılı’ya ait seyyar araçtaki kırmızı et ile Rabia Saylan’ın işlettiği ‘PTT-2 Kebap ve Lahmacun Salonu’ndaki çiğ lahmacun harcında da ‘tek tırnaklı et’ tespit edildi. Burak Ardıç’a ait ‘Şoray Et ve Et Ürünleri’nde ısıl işlem görmüş dana sucukta ‘tek tırnaklı hayvan eti’ tespiti yapılırken, ‘Umut Can Yemekçillik’teki dana etli kuru fasulyede de yine at ve eşek gibi tek tırnaklı hayvanlara ait et çıktı. Oya Akyüzlü’nün işlettiği ‘Yeşil Köşe Kebap ve Lahmacun Salonu’ndaki çiğ lahmacun harcında yine ‘tek tırnaklı hayvan eti’ bulundu. Nevzat Öksüzoğlu’nun işlettiği ‘Altın Kasap’taki dana parça ette ‘tek tırnaklı et’ çıktı. Hüseyin Saklı’ya ait ‘Farket Et ve Et Ürünleri’nde ait ısıl işlem görmüş piliç sucukta ‘mekanik ayrılmış kanatlı eti’; Nurettin Üzül’e ait ‘Hilal Et’de çiğ kıymada ‘kanatlı eti’; Mehmet Emin Öztekin’e ait ‘Kılıçlı Et ve Et Ürünleri’ndeki ısıl işlem görmüş dana sucukta ‘kanatlı et’ bulundu. Mehmet Koçaklı’nın işlettiği ‘Koç Et’de kuzu-dana karışık kıymada ‘kanatlı eti’, Afra Adıgüzel Bırakoğlu’na ait ‘Tekir Gurme Sucukları’nda ısıl işlem görmüş dana sucukta da ‘kanatlı eti’ bulgusuna rastlandı. İbrahim Avcı’nın işlettiği ‘Avcı Çay Sanayi’nin ürettiği siyah çayda ‘gıda boyası’; ‘Affan Kiralama Yedek Parça Tarım ve Gıda Sanayi’nin ürettiği tam yağlı taze kaşar peynirindeyse; bitkisel yağla birlikte nişasta tespit edildi. Aynı firma ait tost peynirinde de bitkisel yağ çıktı. ‘Else Gıda İmalat İthalat İhracat Sanayi’nin ürettiği siyah çayda ‘gıda boyası’; ‘Ereli Gıda’ya ait yarım yağlı lavaş peynirinde ‘bitkisel yağ’ bulundu. Firmalara cezai işlem uygulanırken, uygunsuz ürünlerin de piyasadan toplanıp imha edildiği bildirildi.
Elazığ Elazığ’da ‘Su altı arama ve kurtarma’ eğitimi gerçekleştirildi Elazığ Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle Elazığ’da itfaiye ve Elazığ Arama Kurtarma Strateji Derneği personeline Doğu Dalış ve Doğa Sporları Kulübü tarafından ‘Su altı arama ve kurtarma’ eğitimi verildi. Elazığ Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle Elazığ’da itfaiye ve Elazığ Arama Kurtarma Strateji Derneği personeline Doğu Dalış ve Doğa Sporları Kulübü tarafından ‘Su altı arama ve kurtarma’ eğitimi verildi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde, ekipler tarafından 3 tarafı sularla çevrili olan Elazığ’da balık yetiştiriciliği faaliyetlerinin yoğun olarak yapılması ve muhtemel bir afet ve boğulma olaylarında dalgıç yetiştirmeyi hedefleyen projede 8 kişilik itfaiye personeli ve 4 kişilik Elazığ Arama ve Kurtarma Strateji Derneği personeline eğitim verilecek. Elazığ Belediyesinin bu projeyi hazırlamasında ki temel amacının il ve kurum üzerindeki dalgıç kapasitesinin arttırılmasına destek olmak olduğunu belirten AR-GE ve Proje birim sorumlusu Eda Akliman, ’’Bu projeyle Elazığ Belediyesi yerel ve bölgesel kalkınmaya destek vermiş dalgıç yetiştiriciliğini desteklemiştir. Mevcut bölgelerde meydana gelen suda boğulma olaylarına zamanında müdahale edebilme kapasitesine varmış olacaktır. Eğitimlerin tamamlanmasıyla Türkiye Su Altı Federasyonuna 2 yıldızlı arama kurtarma sertifikasını almayı hak eden dalgıçlarımız, arama ve kurtarma çalışmalarına tam ehliyet kazanabilmek için ilk adımı bu proje ile atmış olacaklardır. Bundan sonraki arama ve kurtarma çalışmalarında 3 yıldız dalgıç eşliğinde arama ve kurtarma çalışmalarında bulunabilecek destek eleman görevini yüklenebileceklerdir. En son adım olan 3 yıldız ve balık adam eğitimlerini ise almaya hak kazanmış olacaklardır. Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na çözüm ortağımız Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz” dedi.