Yerel Haberler
Hatay
21 Eylül 2024 Cumartesi - 10:30 Yılların sarrafından yeni evlenen çiftlere altın değerinde öneri Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, gram fiyatı 3 bin TL’yi bulan altınla ilgili yeni evlenen çiftlere altından vazgeçmemeleri önerisinde bulundu. Yaz mevsiminin sonuna gelindiği bu günlerde evlenecek çiftlerde düğünlerini yaparak saadete erdiler. Düğünlerin ardından çiftler arasında altınla ilgili yaşanan diyaloglarsa en çok bilinmeyenlerden olmuş durumda. Çiftlerin düğünün ardından hayallerini gerçekleştirmek için kullandıkları düğün takıları bir süre sonra pişmanlığa neden oluyor. Hatay’da sarraflık yapan Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, yeni evlenen çiftlere önerilerde bulundu. Sarraf Güney, günümüzde altına yapılan yatırımın en karlı yatırım aracı olduğunu söyledi. “Altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor” Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, altının hemen hemen her gün artış sağladığını ve çiftlerin şartları zorlayarak en son takılarını bozdurmaya yönelmeleri gerektiğini belirterek, “Düğün mevsimindeyiz, yoğun bir şekilde düğünler yapılıyor. Düğünde yapılan takıları genç çiftler heyecanla alıp, kuyumcuda bozdurduktan sonra araç alımı gibi çeşitli ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizim onlara tavsiyemiz, böylesi düğün takılarını bir anda hemen getirip nakde dönmelerine gerek yoktur. İmkanlarını zorlayarak, güçlerini toparlayarak, paralarını ayarlayıp ihtiyaçlarını ona göre gidersinler. Çünkü altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor. Bugün siz 100 gram altın bozdurup araba aldınız ama ileride arabayı satıp 100 gram alamıyorsunuz. Bunun kayıp olarak algılanması biraz daha seviyeli şekilde araç değişimlerine gitmelerini biz tavsiye ediyoruz” dedi. “Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” Altının gram fiyatının 3 bin TL’ye dayandığına dikkat çeken Sarraf Güney, altının diğer tüm argümanlara oranla yükselme ihtimalinin daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Genç çiftlerin ihtiyaçları olduğu anda son dakikasında altınlarını bozdurmalarını öneririz. Günümüz şartlarında altının gramının 3 bin TL’ye dayandığını ön görürsek çok zarara uğramamaları için bu tavsiyelerimizi dikkate almalarını istiyoruz. Şu anda altın diğer tüm madenlere, tüm işçilikli ürünlere, materyallere, tüm argümanlara oranla düşük seviyelerde seyretmektedir. Altının yükselme durumu diğer tüm ürünler içerisinde daha güçlü, daha favori ve daha bilindik yatırım aracıdır. Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
21 Eylül 2024 Cumartesi - 10:10 Yılların sarrafından yeni evlenen çiftlere altın değerinde öneri Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, gram fiyatı 3 bin TL’yi bulan altınla ilgili yeni evlenen çiftlere altından vazgeçmemeleri önerisinde bulundu. Yaz mevsiminin sonuna gelindiği bu günlerde evlenecek çiftlerde düğünlerini yaparak saadete erdiler. Düğünlerin ardından çiftler arasında altınla ilgili yaşanan diyaloglarsa en çok bilinmeyenlerden olmuş durumda. Çiftlerin düğünün ardından hayallerini gerçekleştirmek için kullandıkları düğün takıları bir süre sonra pişmanlığa neden oluyor. Hatay’da sarraflık yapan Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, yeni evlenen çiftlere önerilerde bulundu. Sarraf Güney, günümüzde altına yapılan yatırımın en karlı yatırım aracı olduğunu söyledi. “Altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor” Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, altının hemen hemen her gün artış sağladığını ve çiftlerin şartları zorlayarak en son takılarını bozdurmaya yönelmeleri gerektiğini belirterek “Düğün mevsimindeyiz, yoğun bir şekilde düğünler yapılıyor. Düğünde yapılan takıları genç çiftler heyecanla alıp, kuyumcuda bozdurduktan sonra araç alımı gibi çeşitli ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizim onlara tavsiyemiz, böylesi düğün takılarını bir anda hemen getirip nakite dönmelerine gerek yoktur. İmkanlarını zorlayarak, güçlerini toparlayarak, paralarını ayarlayıp ihtiyaçlarını ona göre gidersinler. Çünkü altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor. Bu gün siz 100 gram altın bozdurup araba aldınız ama ileride arabayı satıp 100 gram alamıyorsunuz. Bunun kayıp olarak algılanması biraz daha seviyeli şekilde araç değişimlerine gitmelerini biz tavsiye ediyoruz” dedi. “Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” Altının gram fiyatının 3 bin TL’ye dayandığına dikkat çeken Sarraf Güney, altının diğer tüm argümanlara oranla yükselme ihtimalinin daha yüksek olduğuna dikkat çekerek “Genç çiftlerin ihtiyaçları olduğu anda son dakikasında altınlarını bozdurmalarını öneririz. Günümüz şartlarında altının gramının 3 bin TL’ye dayandığını ön görürsek çok zarara uğramamaları için bu tavsiyelerimizi dikkate almalarını istiyoruz. Şuan da altın diğer tüm madenlere, tüm işçilikli ürünlere, materyallere, tüm argümanlara oranla düşük seviyelerde seyretmektedir. Altının yükselme durumu diğer tüm ürünler içerisinde daha güçlü, daha favori ve daha bilindik yatırım aracıdır. Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’a yapılan geri göç kırtasiye esnafının yüzünü güldürdü
08 Eylül 2024 Pazar - 09:29 Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’a yapılan geri göç kırtasiye esnafının yüzünü güldürdü Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da geçtiğimiz yıla oranla geri göçün fazla olması okul alışverişi yapan vatandaşların da sayılarını arttırdı. Kırtasiyeci Mehmet Çin, şehri geri göçün olduğundan dolayı işlerinin iyi olduğunu söyledi. Asrın felaketi sonrası barınacak yaşam alanı sıkıntısı yaşayan afetzede vatandaşlar Hatay’dan göç etmek zorunda kalmışlardı. Afetzede vatandaşlara evlerinin teslim edilmesi ve konteyner sayılarının artmasıyla birlikte kentte tersine göç başlamıştı. Bölgede Hatay Valiliğinin özverili ve koordinasyonlu çalışmaları sonrası eğitim yuvalarının hizmete sokulmasıyla aileler, okul sezonu öncesi memleketlerine gönül rahatlığıyla döndüler. Depremde iş yeri yıkılan Mehmet Çin, 15 yıldır kırtasiyecilik yaparak öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu yılın başlarında Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yeniden iş yeri açarak kırtasiye ürünleri satarak kazanç sağlamaya başladı. Geçen yıla göre bu yıldaki fiyatlarda değişkenlik olmadığını belirten Çin, şehre geri göçün olduğundan dolayı geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerine talebin arttığını söyledi. “Bu yıl şehre göç olduğundan dolayı kırtasiye ürünlerine talep çok oluyor” 15 yıldır kırtasiyecilik yapan Mehmet Çin, “Burada ürün çeşidi olarak çeşitliliklerimiz fazladır. Kalem, defter, uç, pastel boyalar ve sulu boyalar var. Bunun yanında oyuncak grubumuz ve takılar var. Geçen yıl burada iş yerimiz aktif değildi. Çünkü iş yerimiz depremde yıkıldı. Bu yılda tekrar hayata tutunabilmek için bu iş yerimizi açtık. Defterler 15 TL - 60 TL arasında oluyor. Çantaların fiyatları da 300 TL’den başlıyor ve bin 500 TL’ye kadar fiyatlar var. Anaokulu çantaları ise 150 TL ila 400 TL arasında fiyatları var. Bu yıl şehre göç olduğundan dolayı kırtasiye ürünlerine talep çok oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Geçen yıla göre bu yıl fiyat geçişlerinde çok fazla değişkenlik yok” dedi. 5 çocuğunun okul ihtiyaçlarını almak için alışveriş yapan Belgin Aygün, “Benim 5 çocuğum var. Hepsinin okul ihtiyaçlarını almaya geldim. Deprem bölgesinde geçen yıl okullarımız ve kırtasiyelerimiz çok yoktu. Bu yüzden ihtiyaçlarımızı bulamıyorduk. Şimdi ise okullarımız tadilat ediliyor ve her şey düzeltildi. Kırtasiyelerinde sayıları çoğaldı. Okul ihtiyaçlarımızı bulabiliyoruz. Kırtasiyeler çok olunca biz de rahatlıyoruz. Çocuklarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını alabiliyoruz. Kalemlerini, silgilerini, defterlerini ve çantalarına kadar her şeylerini alacağım. İhtiyaçları bütçemize uygun alabiliyoruz” şeklinde konuştu. Okul ihtiyaçları için alışveriş yapan öğrenci Birsen Parlakyıl, “Depremden sonra okulların güzel bir şekilde başlaması hepimiz için daha iyi oldu. Geçen yıl depremden sonra her şey bitmişti. Zamanla düzeldi, geçen yıl böyle güzel yerler yoktu. Buradan 4 defter aldım ve şimdi kalemlere bakacağım. Hepsinin fiyatları uyguna geliyor” ifadelerini kullandı.
Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’a yapılan geri göç kırtasiye esnafının yüzünü güldürdü
08 Eylül 2024 Pazar - 09:17 Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’a yapılan geri göç kırtasiye esnafının yüzünü güldürdü Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da geçtiğimiz yıla oranla geri göçün fazla olması okul alışverişi yapan vatandaşların da sayılarını arttırdı. Kırtasiyeci Mehmet Çin, şehri geri göçün olduğundan dolayı işlerinin iyi olduğunu söyledi. Asrın felaketi sonrası barınacak yaşam alanı sıkıntısı yaşayan afetzede vatandaşlar Hatay’dan göç etmek zorunda kalmışlardı. Afetzede vatandaşlara evlerinin teslim edilmesi ve konteyner sayılarının artmasıyla birlikte kentte tersine göç başlamıştı. Bölgede Hatay Valiliğinin öz verili ve koordinasyonlu çalışmaları sonrası eğitim yuvalarının hizmete sokulmasıyla aileler, okul sezonu öncesi memleketlerine gönül rahatlığıyla döndüler. Depremde işyeri yıkılan Mehmet Çin, 15 yıldır kırtasiyecilik yaparak öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu yılın başlarında Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yeniden işyeri açarak kırtasiye ürünleri satarak kazanç sağlamaya başladı. Geçen yıla göre bu yıldaki fiyatlarda değişkenlik olmadığını belirten Çin, şehre geri göçün olduğundan dolayı geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerine talebin arttığını söyledi. “Bu yıl şehre göç olduğundan dolayı kırtasiye ürünlerine talep çok oluyor” 15 yıldır kırtasiyecilik yapan Mehmet Çin, “Burada ürün çeşidi olarak çeşitliliklerimiz fazladır. Kalem, defter, uç, pastel boyalar ve sulu boyalar var. Bunun yanında oyuncak grubumuz ve takılar var. Geçen yıl burada işyerimiz aktif değildi. Çünkü işyerimiz depremde yıkıldı. Bu yılda tekrar hayata tutunabilmek için bu işyerimizi açtık. Defterler 15 TL - 60 TL arasında oluyor. Çantaların fiyatları da 300 TL’den başlıyor ve 1500 TL’ye kadar fiyatlar var. Anaokulu çantaları ise 150 TL ila 400 TL arasında fiyatları var. Bu yıl şehre göç olduğundan dolayı kırtasiye ürünlerine talep çok oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Geçen yıla göre bu yıl fiyat geçişlerinde çok fazla değişkenlik yok” dedi. 5 çocuğunun okul ihtiyaçlarını almak için alışveriş yapan Belgin Aygün, “Benim 5 çocuğum var. Hepsinin okul ihtiyaçlarını almaya geldim. Deprem bölgesinde geçen yıl okullarımız ve kırtasiyelerimiz çok yoktu. Bu yüzden ihtiyaçlarımızı bulamıyorduk. Şimdi ise okullarımız tadilat ediliyor ve her şey düzeltildi. Kırtasiyelerinde sayıları çoğaldı. Okul ihtiyaçlarımızı bulabiliyoruz. Kırtasiyeler çok olunca biz de rahatlıyoruz. Çocuklarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını alabiliyoruz. Kalemlerini, silgilerini, defterlerini ve çantalarına kadar her şeylerini alacağım. İhtiyaçları bütçemize uygun alabiliyoruz” şeklinde konuştu. Okul ihtiyaçları için alışveriş yapan öğrenci Birsen Parlakyıl, “Depremden sonra okulların güzel bir şekilde başlaması hepimiz için daha iyi oldu. Geçen yıl depremden sonra her şey bitmişti. Zamanla düzeldi, geçen yıl böyle güzel yerler yoktu. Buradan 4 defter aldım ve şimdi kalemlere bakacağım. Hepsinin fiyatları uyguna geliyor” ifadelerini kullandı. (RMZ-VK-
Hatay’da çöpten 60 milyon TL gelir elde edildi
07 Eylül 2024 Cumartesi - 16:41 Hatay’da çöpten 60 milyon TL gelir elde edildi Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gökçegöz Katı Atık Depolama Tesisi’nde çöp gazından elektrik üretilerek 7 yılda 60 milyon TL gelir elde edildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin "Katı Atıktan Elektrik Üretme Projesi" kapsamında Antakya ilçesi Gökçegöz Mahallesi’nde 2016 yılında hizmete açtığı tesis, 2024 Ağustos ayı itibarıyla elektrik enerjisi satışından yaklaşık 60 milyon TL gelir ederek ülke ve il ekonomisine katkı sağladı. Antakya, Altınözü, Defne, Kırıkhan, Kumlu, Hassa, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı olmak üzere 9 ilçeden gelen atıkların toplandığı tesiste, bugüne kadar 5 milyon ton evsel katı atık bertaraf edildi. 7,065 megavat (MWH) güç birimiyle çöp gazından (metan) elektrik üretimine başlayan tesis, 2017- Ağustos 2024 yılları arasında toplam 249 bin 288 megavat (MW) elektrik üretti. Tesisin kurulduğu günden bu yana 50 bin hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacına eş değer miktarda üretim yapıldığını aktaran HBB yetkilileri, çöp gazından elektrik enerjisi üretim tesisi ile birlikte karbondioksitten 28 kat daha zehirli ve sera etkisi oluşturan metan gazının kontrollü bir şekilde yönetimini de sağladıklarını vurguladı. Ayrıca yetkililer, 9 ilçenin atıklarını bertaraf ederken hem çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini hem de sera gazı etkisini azalttıklarını da kaydetti.
Çuvala konulup, çöplük alana terk edilen köpeği vatandaşlar kurtardı
07 Eylül 2024 Cumartesi - 09:15 Çuvala konulup, çöplük alana terk edilen köpeği vatandaşlar kurtardı Hatay’ın Antakya ilçesinde çöplük alanda ağzı bağlı çuval içerisinde yavru köpeği bulan vatandaşlar, hayvanı sahiplenerek tedavisini yaptırdılar. Köpeği bulan İbrahim Koçak ile Murat Asan’ın köpeği buldukları anlar kameraya yansıdı. Antakya ilçesi Zülüfhan Mahallesi’nde yaşayan İbrahim Koçak ile Murat Asan, zaman geçirmek için Gülderen Mahallesi’ne doğru yola çıktı. Gülderen Mahallesi’nde yanlış yola giren vatandaşların araçları çöplük alanda mahsur kaldı. Aracı kurtarmak için etrafa bakınan Koçak’ın dikkatini içinde bir şeyin hareket ettiği çuval çekti. Koçak, çuvaldan yavru köpeğin mırıldanma sesleri geldiğini fark edince çuvalı açtı. Vicdansızlar tarafından ölüme tek edilen yavru köpeği kurtaran Koçak, hayvanı sahiplenerek veterinerde tedavi ettirdi. Yavru köpeği ölüme terk edenlere tepki gösteren 2 arkadaş, yaptıklarıyla takdir topladılar. Terk edilmiş köpeği çuvalda bulan İbrahim Koçak, “Ben Antakya ilçesi Güldüren Mahallesi’ne giderken yanlış yola girmiştim. Yanlış yola girdiğimde aracım battı. Etrafa bakınırken çuvalın oynadığını fark ettim. Arkadaşımla beraber çuvaldaki köpeği fark ettik. Köpeklerden korktuğum için çuvalı yavaş yavaş açtım ve köpeği çıkarttım. Elimizde olan imkanlarla yiyeceğini ve suyunu verdik. Aracımız battığı yerden kurtulunca köpeği veterinere götürdük. Hiçbir çaresiz hayvana ve kendini ifade edemeyen Allah’ın verdiği bu cana kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur” dedi. “Bir cana nasıl bunu nasıl yapabiliyorlar aklımızı almıyor” Arkadaşıyla birlikte çuval içerisindeki köpeği fark ettiklerini belirten Murat Asan, “Arkadaşımla beraber Gülderen’e giderken patika yola girdik. Aracımızı çıkartmak için birini beklerken arkadaşım yürüdüğü sırada bir çuval gördü. Çuvalı açtı. Arabada olan suyu ve keki köpeğe verdik. Ondan sonra bir veterinere gösterdik. Şimdi de getirdik bizimle beraber. Arkadaşım kendisi bakıyor. Yani bir cana nasıl bunu nasıl yapabiliyorlar aklımızı almıyor” ifadelerini kullandı.