ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 20:13

Hatay’da toprak altında kalan iş makinası operatörü kurtarıldı

A
A
A
Hatay’da toprak altında kalan iş makinası operatörü kurtarıldı

Hatay’da tren yolu üzerindeki üst geçitte yürütülen çalışmalar esnasında meydana gelen toprak kayması sonucu toprak altında kalan iş makinesi operatörü, yaralı olarak kurtarıldı.


Olay, Payas ilçesi Karacaami Mahallesi’nde meydana geldi. Tren yolu üst geçidinde yürütülen çalışmalar esnasında toprak kayması meydana geldi. Çökmeyle birlikte iş makinası operatörü toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 40 dakika süren çalışmasıyla operatör yaralı olarak kurtarıldı. Operatör, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.



Hatay’da toprak altında kalan iş makinası operatörü kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanı Fidan, Etiyopyalı ve Somalili mevkidaşlarıyla bir araya geldi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Etiyopyalı mevkidaşı Taye Atske Selassie ve Somalili mevkidaşı Ahmed Muallim Fiqi ile Ankara’da bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Etiyopyalı mevkidaşı Taye Atske Selassie ile Somalili mevkidaşı Ahmed Muallim Fiqi’yi Ankara’da ağırladı. Etiyopya ve Somali Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin ev sahipliğinde buluşmaları neticesinde, "Ortak Ankara Açıklaması" yayımlandı. Ortak Ankara Açıklaması’nda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan’ın daveti üzerine, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Taye Atske Selassie ve Somali Federal Cumhuriyeti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sayın Ahmed Moallim Fiqi 1 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da bir araya gelmiştir. İki ülkenin Bakanları, Türkiye’nin kolaylaştırıcılığında, farklılıklarına yönelik samimi, dostça ve ileriye dönük, ayrı ayrı görüş alışverişinde bulunmuş ve görüş farklılıklarını karşılıklı olarak kabul edilebilir çerçevede ele almaya yönelik perspektifler geliştirmişlerdir. Somali ve Etiyopya’nın Dışişleri Bakanları, farklılıkların barışçı yöntemlerle çözülmesi konusundaki kararlılıklarını yinelemişler; kolaylaştırıcılığı ve yapıcı katkılarından dolayı Türkiye’ye takdirlerini ifade etmişlerdir. Bakanlar, ihtilafların çözüme kavuşturulması ve bölgesel istikrarın sağlanması amacıyla diyaloğu sürdürme konusunda mutabık kalmışlardır. Bakanlar, 2 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da ikinci tur görüşmeleri gerçekleştirme konusunda anlaşmışlardır. Her iki taraf da bu girişiminden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunmuştur."