KÜLTÜR SANAT - 21 Eylül 2022 Çarşamba 09:54

Türkiye’de ‘Kendin Yap’ showroomu açılmaya hazırlanıyor

A
A
A
Türkiye’de ‘Kendin Yap’ showroomu açılmaya hazırlanıyor

Türkiye’de “Kendin Yap” showroomu kapılarını açmaya hazırlanıyor. İç Mimar Lara Öntürk, sergileyecekleri ürünleri titiz bir şekilde seçtiklerini belirterek, güçlü bir ekip ile çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Vitze Home markasının kurucusu İç Mimar Lara Öntürk Türkiye’de “Kendin Yap” showroomunun kapılarını açmaya hazırlanıyor. Showroomda ziyaretçiler yapılan ürünleri yerinde görüp satın alabilecek. Ayrıca ziyaretçiler kendi ürünlerini de yapabilecek. Showroomda ayrıca düzenli olarak atölyeler düzenlenecek. Buradaki atölyelerde ürün yapacaklar dilerse ürünlerini satışa da koyabilecek veya alıp evine de götürebilecek.

Hem iç mimari hem de ‘Kendin Yap’ alanında çalışmalarda bulunan Lara Öntürk bu projenin kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Showroomlar hem marka hem de ürünlerin tanıtımı açısından bir hayli önemli. Dolasıyla büyüme hedefinde olan firmaların ya da halihazırda geniş bir kitleye hitap eden markaların showroom açarak potansiyel müşterilerine başarılı tanıtımlar da bulunduğunu görüyoruz. Biz de Türkiye’de 'Kendin Yap' showroomunu açarak bu alandaki çalışmaların önünü açmak istiyoruz” dedi.

Sergileyecekleri ürünleri titiz bir şekilde seçtiklerini belirten Lara Öntürk, güçlü bir ekip ile çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Öntürk, sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz geçmişten günümüze farklı alanlarda showroomlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Marka ve ürün tanıtımı açısından bir hayli önemli olan showroomlar, genellikle otomotiv sektörü ve kozmetik sektöründe sıklıkla tercih ediliyor. Şu ana kadar Türkiye’de Kendin Yap alanında bir showroom açılmadı. Umuyorum biz ilk olacağız. Çalışmalara kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Güçlü bir ekibimiz var, bu gerçekten çok büyük bir avantaj. Ekibimiz ile birlikte showroomda bulunması gereken ürünlerle ilgili de yoğun bir çalışma içindeyiz. Açacağımız showroomun bu alandaki çalışmaların öncüsü olacağına inanıyoruz.”

"Ülkemizde bu tür projelerin yaygınlık kazanmasını amaçlıyoruz"

Yenilikçi projelerine devam edeceklerini belirten Lara Öntürk, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Kendin Yap alanında Türkiye’nin adını duyurmasını istediğimiz için bu alandaki çalışmalarımızı amacımız doğrultusunda sürdürüyoruz. Yurt dışında Kendin Yap projeleri artık ön planda yer alıyor. Bizde ise yavaş yavaş bu alanda yenilikçi çalışmalar gerçekleşiyor. Bizim amacımız ülkemizde bu tür projelerin yaygınlık kazanmasını sağlamak. Elbette bu, doğru ve sistemli bir çalışma ile gerçekleşebilir. Ayrıca her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de tanıtım çok önemli. Bu nedenle çalışmalarımızı ve markamızı tanıtabilmek için Kendin Yap shoowromunu açacağız. Böylelikle hem başarılı bir tanıtım çalışması gerçekleştirecek hem de Kendin Yap alanında fark oluşturan çalışmaların da önünü açacağız."
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’nın karanfilleri Avrupa’yı renklendiriyor Isparta’da hasadı yapılan karanfiller, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Kentte 2 bin dekar alanda bu yıl yaklaşık 300 milyon dal karanfil üretimi hedefleniyor. Türkiye’de gül, lavanta, kiraz, domates gibi ürünlerle güçlü bir tarım altyapısına sahip olan Isparta’da karanfil üretimi de gerçekleştiriliyor. Isparta merkeze bağlı Deregümü köyü ve Çünür Mahallesi’nde bulunan seralarda yetiştirilen karanfiller Rusya, Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Kentte yayla şartlarında her yıl yaklaşık 300 milyon dal karanfil üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen karanfillerin bir kısmı yurt dışı pazarına gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Karanfil üreticisi Murat Arslan Isparta’da 5 yıldır karanfil üreticiliği yaptığını belirterek, “Çünür Mahallesi’nde 85 dönüm seramızda üretim gerçekleştiriyoruz. Kasım ayında diktiğimiz karanfillerin şuanda hasadını gerçekleştiriyoruz. Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayında karanfillerin dikimini gerçekleştiriyoruz. Diktiğimiz tüm karanfillerin kesimine başladık. Bu yıl 85 dönüm serada 13 milyon karanfil çiçeği kesmeyi hedefliyorum” dedi. Üretici Arslan geçen yıla göre bu yıl karanfil dal sayılarında artış olduğunu söyleyerek, “Geçen yıla göre dal sayımız bu sene daha güzel. İklim şartları bir de çalışan ailelerimizin, işçi sayımızın fazla olması bizi olumlu etkiledi. Bu yıl işçi sayımızda da artış var. Yaptığımız iş bize keyif veriyor, çalıştığımız insanlarla daha toplu bir işçilik çıkıyor” dedi. 2 bin dönüm alanda 300 milyon dal rekolte hedefleniyor Isparta Ziraat Odası ve Ziraat Odaları Birlik Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise bu yıl kentte 2 bin dönüm serada 300 milyon dal karanfil üretiminin hedeflendiğini söyledi. Selçuk, "Ekim, Kasım ayında dikilen karanfillerin Haziran ayı itibariyle hasadı başladı. Bu yıl 2 bin dönüm alanda yaklaşık 300 milyon dal rekolte beklemekteyiz. Isparta’da üretilen bu karanfiller Rusya, İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bu sıcak havalarda üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan her bireye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Karanfil seralarında 8 yıldır çalışan işçi Hatice Çetin ise sabahın erken saatlerinde kesime başladıklarını söyledi. Çetin, "Sabah saat 6’da kesime başlıyoruz daha sonra depoda işleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Gün içerisinde biraz dinlendikten sonra tekrardan kesime devam ediyoruz. Bu işin biraz zorlukları da var tabi aynı zamanda ev hanımıyım. Hem evimle ilgilenip hem de çalıştığım için bazen zorlanıyorum ama bir kadın olarak kendi maddi gelirimi sağladığım için gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Tek tek kesilen karanfiller özenle paketlenerek yurt dışına gönderime hazır hale getiriliyor.