Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Giresun’da kar görmek için yaylalara çıkan vatandaşlar ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor
26 Kasım 2024 Salı - 15:18:36
Giresun’un Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Kulakkaya Yaylası, önceki gece başlayan kar yağışının ardından kar görmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Kar yağışı nedeniyle araçlarıyla yayla yollarında zaman zaman mahsur kalan vatandaşların yardımına ise belediye ekipleri yetişti. Giresun’un en önemli turizm alanlarından birisi olan Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Kulakkaya Yaylası kar yağışının ardından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biri oldu. Ancak birçok sürücü yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kaldı. Yolda kalanların yardımına ise Yavuzkemal Belediyesi ekipleri yetişti. Yayla yolunu 7/24 açık tutmak için mesai harcadıklarını ifade eden Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, “Her yıl olduğu gibi kar yağışını eğlenceye dönüştürmek ve yaylanın doğal güzelliklerini görmek isteyenler şehir merkezlerinden yaylaya çıkıyor. Bizde bir turistik alan olan Kulakkaya Yayla yolunu devamlı açık tutmak için çalışıyoruz. Buna rağmen yeterli tedbiri almayan vatandaşlar yollarda kalabiliyor. Biz ekiplerimizle yollarda kimse mağdur olmasın diye görev yapmaya devam ediyoruz” dedi.
26 Kasım 2024 Salı - 14:10
Giresun’da yangın
Giresun merkeze bağlı Lapa köyünde meydana gelen yangında bir ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Giresun merkeze bağlı Lapa köyü Deregözü mahallesinde henüz nedeni tespit edilemeyen bir nedenle yalnız yaşayan Pembe Ö.’ye ait evde yangın çıktı. O sırada evde olan 65 yaşındaki Pembe Ö. bağırışlarını duyan komşuları hemen harekete geçti. Komşuları tarafından yaşlı kadın evden çıkarıldı. Yangının büyümesi üzerine jandarma ve Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Ekiplerin ve vatandaşların yoğun çabasıyla yangın diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme sürüyor.
25 Kasım 2024 Pazartesi - 21:06
Giresun İl Genel Meclisi üyeleri trafik kazası geçirdi
AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Erol Kapucu ve Yakup Urtaç, Giresun’un Alucra ilçesinde trafik kazası geçirdi. Giresun’un Çamoluk ilçesi AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Erol Kapucu ve Yakup Urtaç, Giresun İl Genel Meclisi toplantısına gitmek üzere yola çıktıkları sırada Alucra ilçesinin Aktepe Köyü yakınlarında kaza yaptı. Yakup Urtaç’ın kullandığı 34 NS 1701 plakalı otomobil, yolun buzlanması ve kaygan zemin nedeniyle kontrolden çıkarak köprüden dereye uçtu. Kazanın ardından yaralanan meclis üyeleri, çevredeki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı ve ilk müdahale için Alucra Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahale sonrası, yaralıların Şebinkarahisar Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
25 Kasım 2024 Pazartesi - 13:32
Giresun’da eğitime bir gün ara verilen ilçelerde çocuklar kar tatilinin tadını çıkardı
Giresun’un iç kesimlerinin etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, karla gelen tatil çocukların yüzünü güldürdü. Tatili ve karı fırsat bilen çocuklar doyasıya eğlendi. Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar ve Dereli ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilirken, Giresun merkez ve Espiye ilçelerinde de köy okullarında taşımalı eğitim yapılan okullar bugün tatil edildi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar, boş kalan sokakları kayak pistine çevirdi. Soğuğa aldırmadan karda oynayan çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar ise kar tatili nedeniyle köy yollarının ve ilçelerin komşu ilçelerle ulaşıma kapandığı karın tadını ise çocukların çıkardığını ifade etti. Öte yandan Giresun’un Alucra’da, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan 233 köy yolunun ise ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.
25 Aralık 2023 Pazartesi - 21:12
Giresunspor, Mehmet Birinci ile yolları ayırdı
Trendyol 1. Lig takımlarından Giresunspor, Teknik Direktör Mehmet Birinci ile yollarını ayırdı. Ligde transfer yasağı bulunan ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Giresunspor’dan yapılan açıklamada teknik direktör Birinci ile yolların ayrıldığı belirtildi. Giresunspor’dan yapılan yazılı açıklamada, “Futbol A Takım teknik direktörlüğü görevini yürüten, Giresunspor’umuzla şampiyonluk yaşamış değerli hocamız Mehmet Birinci ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine Giresunspor’umuz için vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz” denildi. Sezon başından beri Giresunspor’da Hakan Keleş, İrfan Buz ve Mustafa Kaplan’ın ardından Mehmet Birinci, takımdan ayrılan 4. teknik adam oldu.
25 Aralık 2023 Pazartesi - 15:26
Giresun Millet Bahçesi 2024 yılı yaz döneminde hizmete girecek
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Millet Bahçesi’nin yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin yaz döneminde hizmete gireceği müjdesini verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle projelendirilen ve yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi’nde kaba inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. ‘Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Giresun’ hedefi için 24 bin 160 metrekarelik bir alana projelendirilen Millet Bahçesi’nde beton bloklar ve perde kolonlar tamamlanarak tabliye dökümüne başlandı. Projenin içerisinde yer alan Millet Kıraathanesi de son şeklini almaya başladı. Şehrin sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek olan devasa projede peyzaj çalışmalarına geçileceği ve yaz mevsimine kadar vatandaşların kullanımına sunulacağı açıklandı. Millet Bahçesi projesi Giresun’a vizyon katacak Millet Bahçesi Projesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Giresun’u farklı bir çehreye kavuşturacak olan ve şehrin en kapsamlı sosyal donatı alanı olan Millet Bahçesi Giresun’un güzelliğine, doğasına ayrı bir değer katacak olup, proje içeriğinde ise, 15 bin m2 yeşil alan, koşu yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, açık otopark, peyzaj donatı alanları, yaya yürüyüş yolları, tematik bahçeler, biyolojik gölet ve kütüphane yer alıyor. Belediye olarak şehrimizdeki potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimize vizyon katacak projeleri, çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Şehrimizin göbeğine projelendirdiğimiz Millet Bahçemizde de ailelerimizle ve sevdiklerimizle yeşilin içinde güzel dakikalar geçireceğiz. Böylesine büyük bir projeyi Giresunumuza kazandıracağımız için oldukça mutluyuz” dedi.
25 Aralık 2023 Pazartesi - 15:12
Yeni yıla günler kala fındık fiyatı 100 TL istikrarını sürdürüyor
Sezon başında 110 TL sınırını aşarak üreticiyi memnun eden fındık fiyatı, yılbaşına günler kala 100 TL’ye sabitlendi. Giresunlu üreticiler tarafından sezon başında fındık fiyatının 110 TL’ye çıkmasının ardından 120 lira seviyelerinde olması yönündeki beklentiler 2023 yılının tamamlanmasına kısa bir süre kala gerçekleşmeyeceği görüldü. Yeni yıla günler kala fındığın fiyat istikrarını koruduğunu ifade eden Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, “Toprak Mahsulleri Ofisi sezon başında Giresun için 84 TL, levant için 82,50 TL, Sivri fındık içinde 80 TL’den fındık almaya başlamasıyla rekoltenin azlığıyla birlikte serbest piyasada bir ara 110 liranın üzerine çıkan fiyatlar daha sonra 90-94 lira arasında gidip gelmeye başladı. Serbest piyasada kasım ayının son haftalarında yeniden yükselişe geçen fındık fiyatı yılbaşına günler kala 100 TL’lik fiyat istikrarını sürdürüyor” dedi.
25 Aralık 2023 Pazartesi - 14:56
Giresun yaylalarından kartpostallık manzaralar
Giresun’un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Giresun’da hafta sonundan itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı Giresun’un turistik yerlerinden olan Kulakkaya ve Kümbet yaylalarında da görsel bir şölen oluşturdu. Yurdun büyük bir kısmında görülen kar yağışı, Giresun’un orta ve kesimlerinde de etkili oldu. Kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki turistik alanlardan olan Kulakkaya ve Kümbet yaylalarında kar kalınlığı yarım metreyi buldu. Çam ağaçlarının üzerinde biriken karlar, renkli görüntüler oluşturdu. Ortaya çıkan kartpostallık görüntüleriyle Giresun yaylaları kış turizmcilerinin de dikkat çekerken, Yavuzkemal Belde Belediyesi ekipleri ise Kulakkaya Yaylası ve obalarında yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
24 Aralık 2023 Pazar - 23:37
Giresun’da iki ilçede daha eğitime kar engeli
Giresun’un yüksek ve iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Çamoluk ilçesinin ardından Alucra ilçesi ile Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır köyündeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Giresun’un Çamoluk ilçesinin ardından Alucra ilçesi genelinde ve Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır köyünde 25 Aralık Pazartesi günü okullar tatil edildi. Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki tüm okullarda, Yağlıdere ilçesinin ise Sınır köyündeki Sınır Ahmet Elmalı İlkokulu ile Şehit Süleyman Kul Ortaokulu’nda eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ayrıca Yağlıdere’nin Sınır ve Yeşilpınar köylerinden Yağlıdere ilçe merkezindeki okullara gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de 1 gün izinli sayılacağı bildirildi.
24 Aralık 2023 Pazar - 21:19
Giresun’da bir ilçede eğitime ara verildi
Giresun’un alçak kesimlerinde etkili olan şiddetli yağmur, yüksek kesimlerde ise kendini kar olarak gösterdi. Kar yağışı nedeniyle Çamoluk ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. Çamoluk Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle yollarda oluşan buzlanma riski ulaşımı tehlikeye sokacağından yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Öte yandan Giresun İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:44
O çorba kara lahana değil beyaz lahana çorbasıymış...
TasteAtlas sitesinin ’Dünyanın en kötü 100 yemeği’ listesinde 7. sırada yer alan yemeğin sanılanın aksine Karadeniz’in meşhur kara lahana çorbası değil beyaz lahana çorbası olduğu ortaya çıktı.
22 Aralık 2023 Cuma - 11:13
Prof. Dr. Mustafa Cin: “Doğu Karadeniz Bölgesi deprem tehdidi altında”
Sismik olarak dünyanın en tehlikeli ve en aktif faylarından biri olarak kabul edilen Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonunun, doğu ve orta kesiminde meydana gelebilecek bir depremin Doğu Karadeniz bölgesindeki şehirlerde de yıkıma ve can kaybına neden olabileceği belirtildi. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşanan 4.3 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin Doğu Karadeniz bölgesindeki bazı illerde de hissedilmesinin ardından Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonu üzerinde meydana gelebilecek olası bir depremin, güvenli olduğu düşünülen bu bölgeye etkileri ve riskleri gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun Üniversitesi Afet Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Cin, Kuzey Anadolu Fay zonunun, doğuda Bingöl’ün Karlıova ilçesi ile batıda Saros Körfezi arasında yaklaşık bin 200 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek son yüzyılda bu fay üzerinde en büyüğü 1939 Erzincan depremi olmak üzere, büyüklüğü 7 ve üzerinde olan 6 tane yıkıcı deprem meydana geldiğini söyledi. "1939 yılındaki Erzincan depremi, Doğu Karadeniz’de binlerce can kaybına neden oldu" Doğu Karadeniz Bölgesinin büyük deprem üretebilecek aktif bir fay hattı üzerinde olmadığını fakat hemen güneyinde yer alan Kuzey Anadolu Fay zonunun, bu bölgeyi de oldukça yüksek derecede etkileme potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Cin, “1939 yılında Erzincan’da meydana gelen ve Türkiye’nin yaşadığı en büyük depremlerden biri olan Erzincan depreminde, bu bölgedeki binlerce kişi de hayatını kaybetti. Giresun’da 1100 kişi, Ordu’da 500 kişi, Samsun’da daha fazla kişi, Rize ve Trabzon’da keza biraz daha az olmak üzere toplamda 3000’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. En son 6 Şubat Kahramanmaraş depremini incelersek, depremin merkez üssü Pazarcık. Pazarcık depremi, 10 ili etkileyen ve binlerce kişinin ölümüne, yaralanmasına neden olan büyük bir deprem. Bu depremde Adıyaman ili, depremin merkez üssü olan Pazarcık’a ne kadar yakınsa, Giresun ve Ordu, Kuzey Anadolu Fay zonuna o derecede yakındır. Dolayısıyla aslında büyük depremlerde mesafe çok önemli değil. Yine Pazarcık’tan yaklaşık 250 kilometre ötedeki Diyarbakır’da da çok sayıda kişinin ölümüne şahit olduk. Bu bölgeyi düşünürsek, Kuzey Anadolu Fay zonu aslında Ordu ve Giresun’a 80-100 kilometre, Samsun’a 50, Trabzon’a 130, Rize’ye 140 kilometre uzaklıktadır” ifadelerini kullandı. "Kuzey Anadolu Fay zonu, dünyanın en yıkıcı fay hatlarından biridir" Kuzey Anadolu Fay zonunun, dünyadaki en yıkıcı fay hatlarından biri olduğunun altını çizen Cin, “Bu fayın çok nadir oluşum özellikleri vardır. Amerika’daki San Andreas fay hattı buna benzerdir ve oldukça yıkıcıdır. Diğer faylara benzemiyor. Büyüklüğü çok uzun bir fay, kollara ayrılan bir fay. Tabii bu deneyimlerden hareketle, Kuzey Anadolu Fay hattının doğu kısmında yaşanacak büyük bir deprem burayı da çok ciddi şekilde etkileyecektir. Harita üzerinde bakıp da, işte burası üçüncü derece deprem bölgesi, dördüncü derece deprem bölgesi, burası güvenlidir diye bir şey söz konusu değil aslında. Burası da oldukça riskli bir bölgedir” şeklinde konuştu. "Doğu Karadeniz’deki yerleşim alanlarında zemin sıvılaşması riski yüksek" Doğu Karadeniz Bölgesindeki il ve ilçelerde nüfusun en yoğun olduğu kesimin sahil kısmı olduğunu belirten Cin, şu ifadeleri kullandı: “Yerleşim yerlerine baktığımızda büyük iller, ilçeler genellikle sahil kesiminde kurulmuş ve akarsuyun denizle buluştuğu yerde alüvyon düzlükler üzerine kurulduğunu görüyoruz. Bu alüvyon düzlükler aslında akarsuların taşıdığı kumlardır, çakıllardır ve diğer materyallerdir. Ve oldukça yumuşak, gevşek dokulu yapıya sahiptir. Yerleşmeler genelde bu gevşek dokulu yapı üzerinde inşa edilmiştir. Deprem dalgaları bu gevşek dokulu yapı üzerinde çok daha etkili ilerler. Çok daha hızlı genliklerini arttırır, yıkıcılıklarını daha fazla arttırırlar. Dolayısıyla bu bölgenin zemin özellikleri, kıyı kesiminin zemin özellikleri deprem dalgaları için, bunların hareketi için oldukça müsaittir. Yıkıcılıkları oldukça yüksektir. Diğer taraftan gevşek dokulu yapılar üzerinde inşa edilen binalar her zaman için sıvılaşma riskiyle karşı karşıyadır. Sıvılaşma dediğimiz zeminde bulunan bu kum tanecikleri, çakıl tanecikleri altında bulunan suyun titreşimle birlikte yukarıya doğru çıkması ve zeminin sıvılaşmasıdır. Bu sıvılaşma sırasında binayı ne kadar sağlam yaparsanız yapın, bina ya içeri batacaktır ya da yan yatacaktır. Ancak binanın temeli fore kazık ya da kazık temel dediğimiz şekilde inşa edilirse sıvılaşmadan da oldukça az etkilenir. Normal radye temellerde yapılan binalarda sıvılaşmanın etkili olması oldukça yüksektir. Bu bölgenin sıvılaşmadan etkilenme ihtimali her zaman yüksektir.” "İç bölgelerde depremle tetiklenecek heyelanlar yaşanabilir" Prof. Dr. Mustafa Cin, Doğu Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinin, hem Kuzey Anadolu Fay zonuna yakınlığı, hem de bölgenin arazi yapısının eğimli olması nedeniyle heyelan riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Cin, “Heyelan riskleri aslında bu bölgede her zaman vardır ama titreşimle bu tetiklenecektir. Deprem sırasında depremin kendisinin mevcut yıkımından ziyade heyelanların yıkımı da ortaya çıkacaktır. Yine iç bölgelerde tabii ki binaların nasıl yapıldığı, ahşap binalardan bahsetmiyorum, son yıllarda yapılan çok katlı beton binaların mühendislik esaslarına göre yapılıp yapılmadığı soru işaretidir. Bu yapıların temelleri, kolonları, kirişleri nasıl yapılmış, bunların sorgulanması da gerekiyor. Çünkü hem bu bölgedeki, iç kesimlerdeki bu alanların Kuzey Anadolu Fay zonuna yakın olması, hem de zemin koşullarının uygun olmaması depremde büyük bir riski de beraberinde getiriyor” dedi. "Kuzey Anadolu Fayında yaşanacak bir deprem, Doğu Karadeniz’de can ve mal kayıplarına neden olabilir" Gerekli önlemlerin alınmaması halinde, Kuzey Anadolu Fay zonunun orta veya doğu kısmında meydana gelecek bir depremde, merkez üssünün yanı sıra Doğu Karadeniz bölgesinde de çok sayıda can ve mal kaybının yaşanabileceği uyarısında bulunan Cin, “1939 yılındaki Erzincan depreminde yaklaşık 32 bin kişi hayatını kaybetti. O dönem Türkiye’nin nüfusu yaklaşık 20 milyon kişi civarındaydı. Günümüze geldiğimizde Türkiye’nin nüfusu 80 milyonu aşmış durumdadır. Erzincan depreminin bu bölgeye etkilerini gördüğümüzde, binlerce kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Nüfusa oranlarsak günümüzde o bölgede, Kuzey Anadolu fay hattında meydana gelecek bir deprem, önlemler alınmazsa Doğu Karadeniz bölgesindeki bütün insanları etkileyecek hatta daha fazla can ve mal kaybına neden olacaktır. O dönemde, 1939 yılında bu bölgenin yerleşim özelliklerine baktığımızda nüfusun büyük bir kısmı kırsal kesimde, depreme daha dayanıklı, küçük yani az katlı evlerde yaşadığı için can kaybı sayısının belki biraz daha düşük olduğu düşünülebilir. Ama günümüze baktığımızda nüfus şehir merkezlerine toplanmış, yüksek katlı binalar fazla, ahşap ve tek katlı evler çok az, dolayısıyla meydana gelecek bir depremde eğer bu bina stoku yeterince sağlam değilse çok daha fazla kayıplara neden olacaktır” şeklinde konuştu. "İmar izinleri verilirken zemin koşullarına dikkat edilmesi gerekiyor" Doğu Karadeniz’de yerleşik olan insanların büyük deprem hafızalarının olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Cin, 1939 yılındaki Erzincan depremini yaşamış neslin şuan hayatta olmadığını belirterek; “Tabii bu bölgede yaşayan insanlar 1939 yılından itibaren büyük bir deprem yaşamadılar, hafızalarda değil o deprem, çünkü o nesil şu an hayatta değil. Şu an bu bölgedeki nesil böyle büyük bir depremi yaşamadı. Ama yaşama ihtimali her zaman için var. Dolayısıyla deprem bu bölgede kendini unutturmuştur. İnsanların bunu tekrar hatırlaması gerekiyor. Eğer hatırlamaz ve yeterli önlemleri almazlarsa kayıplar kaçınılmaz olacaktır. Burada hem toplumdan bahsediyoruz hem de yetkililerden ve vatandaşlardan bahsediyoruz. Yani afet yönetiminin tüm ayaklarından bahsediyoruz. Herkesin depreme karşı gerekli önlemleri alması gerekiyor ki, bunlar aslında oldukça basit şeylerdir. Deprem öncesinde, sırasında, sonrasında vatandaşlar nasıl davranacak, evlerini nasıl dizayn edecekler. Yetkililerin bina stokuna bakması gerekiyor, incelemesi gerekiyor. Düşük kalitedeki binaların kentsel dönüşümle dönüştürülmesi gerekiyor. Ayrıca işi biraz daha ciddi bir şekilde, yerleşim alanları oluştururken, imar izni verilirken, imarlar oluşturulurken özellikle zemin koşullarına dikkat edilmesi gerekiyor” dedi. "Sadece deprem riski olan yerlere odaklanmak doğru değil" Cin, Türkiye’de genellikle hep deprem riski olan yerlerin ön plana çıkarıldığını hatırlatarak, “Fay hattı üzerindeki iller ön plana çıkıyor, hazırlıklar oralarda yapılıyor. Beklenen İstanbul depremi, Ege bölgesinde İzmir ve çevresi, doğudaki iller Elazığ, Van, Kuzey Anadolu’daki iller ve ilçeler, genellikle buralara odaklanılmış durumdadır. Hâlbuki bu bölge de deprem fay hattına çok yakın olduğu için aynı derecede büyük bir depremden etkilenecektir. Onun için buradaki illerin de aynı şekilde, diğer iller gibi hazırlıklı olması gerekiyor. Yetkililerin de, vatandaşların da bu noktada deprem riskini biraz daha öncelemesi gerekiyor” uyarısında bulundu.
21 Aralık 2023 Perşembe - 20:20
Giresunspor’da yönetime sürpriz talip
Trendyol 1. Lig’de mücadele eden ve bu sezon puan cetvelinde son sıralarda yer alan Giresunspor’da, kulüp yönetimine Serkan Cihan talip oldu. Bir süredir Giresunspor İstanbul temsilciliği görevini sürdüren, Giresun Çepni Derneği Başkanı ve Eyüpsultan Belediyesi MHP Meclis Üyesi Serkan Cihan, mevcut kulüp yönetimine çağrıda bulunarak kongre kararı almaları halinde kulüp yönetimine aday olduğunu açıkladı. Cihan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Giresunspor’u hak ettiği yere getirmek için birlikte çalışmak ve bu büyük camianın yeniden parlamasına yardımcı olmak için adaylığımızı açıklıyoruz. Giresunspor Kulübü mevcut yönetiminin olağanüstü kongre kararı alması halinde yapacağımız bir basın toplantısıyla projelerimizi, hedeflerimizi, stratejilerimizi ve tabi ki ekibimizi sizlerle paylaşacağız. Sizlerden özellikle şartlar ne olursa olsun kulübümüzün kurumsal markasının saygınlığını zedeleyecek tartışmalardan uzak durmanızı ve ne olursa olsun sahaya çıkan takımımızın sonuna kadar destekçisi olmanızı rica ediyorum. Bizler bir yola çıktık, olur ya da olmaz ama bu bir savaş değil, bunun sadece bir değişim talebi olarak değerlendirilmesini istiyorum." 26 Şubat’tan bu yana görevde olan Başkan Nahid Yamak, son düzenlediği basın toplantısında, kulübün toplam borcunun 350 milyon TL olduğunu açıklarken, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren yeşil-beyazlılar, bu sezon 1. Lig’de oynadığı 16 karşılaşmadan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 yenilgiyle ayrıldı. Ayrıca TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamındaki değerlendirme sonucunda eksikliklerini giderememesi nedeniyle 3 puan silme cezasına çarptırılan kulübün transfer tahtası da kapalı durumda bulunuyor.
21 Aralık 2023 Perşembe - 12:54
Öğrenciler hamsiye doydu
Giresun’un Eynesil ilçesinde Giresun Üniversitesi Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunda geleneksel hamsi şenliği düzenlendi. Öğrencilerin yoğun katılımıyla Yüksekokul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 150 kilogram hamsi ızgarada pişirilerek ikram edildi. Yüksekokul Müdürü Engin Kaban, yaptığı açıklamada "Yaklaşık 900 öğrencimizin stresten uzak bir gün geçirmeleri için her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hamsi şenliği yaptık. Önceki yıllar olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler" dedi. Öğrencilerin çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiği şenliğe, Eynesil Kaymakamı Erkut Pamuk, Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
19 Aralık 2023 Salı - 20:37
Giresunspor-Gençlerbirliği maçının ardından
Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında oynanan Giresunspor-Gençlerbirliği maçının ardından teknik direktörler maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Giresunspor, konuk ettiği Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, “Öncelikle takımımı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Giresunspor’u da tebrik ediyorum. Çocuklar gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Zorlandık. Maçın başında şans geldi, penaltı kaçırdık. Bu sezon kaçırdığımız dördüncü penaltı. Kritik maçlarda kaçırdığımız penaltılarla puanlar kaybettik. Tabi maç zora girdi. Maçın içinde gol gelmedikçe rakibimizin direnci daha da arttı. Bizde tam tersi tecrübeli bir takım olmamıza rağmen saha içinde strese girdik, panik yapmaya başladık. Bu panik te bizi zaman zaman hataya sürükledi. Açıkçası kolay maç değildi. Zaten Giresunspor, ligin sonlarında bir takım olabilir, zor günler yaşıyor olabilir. Ama gerçekten verdikleri mücadeleyle çocuklar takdiri hak ediyorlar. O yüzden zor bir karşılaşmaydı. Bu tip maçlar zirvede olan takımlar için kolay olmuyor. Erken gol bulursak tabi ki maçın kırılma anları olabilirdi. Ama gol gelmedikçe rakibin direnci artıyor. Bizde maalesef strese giriyoruz. Ama sonuçta son dakikalarda da olsa skoru yakalayıp kazanmayı bildik. O yüzden mutluyuz” şeklinde konuştu. Giresunspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci yaptığı konuşmada, “İyi bir mücadele oldu sahada. Ünlü fizikçi Arşimet’in bir sözü var. Hatırladığım kadarıyla “Bana bir kaldıraç verin, dünyayı kaldırayım” diyor. Maalesef bize de öyle bir şey lazım. Çünkü gerçekten oyuncumuz yok. Sezon başı geldiğimde bu ligde kalacağız, her zaman söylemiştim. O takımda Kuwas denen arkadaşımız kulübü tek taraflı fesih ederek bıraktı. Erol kardeşimizi biliyorsunuz. Çaprazları koptu, sezonu bitirdi. Savicevic’in durumu belli değil. O da herhalde gidecek. Tamamen amatör ruhla bugün sahada 3 tane amatör gencimiz oynadı. Tabi bunlar bahane değil ama gücümüz bu kadar. Hakem arkadaşımız gol pozisyonuna kadar iyi maç yönetti. Geçen hafta olan tasvip etmediğimiz olaydan sonra TFF Başkanımız çıkıp hakemlerde insandır, hakemlerde hata yapabilir diye söyleyişte bulundu. Gerçekten doğru bir söz. Ama maalesef bizim yaptığımız hataları yönetim kabul etmiyor. Giresunspor için bunu söylemiyoruz. Her takımda hakemin yaptığı hatadan sen cezalandırılıyorsun ve kulüpten gönderiliyorsun. O zaman hata yapan hakemlerinde 1-2 hafta değil 3-5 ay dışarı bırakın da görelim” dedi.
19 Aralık 2023 Salı - 19:05
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 0 - Gençlerbirliği: 1
Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Giresunspor, konuk ettiği Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu. Maçtan Dakikalar: 2. dakikada atağa geçen Gençlerbirliği’nde Buğra, Kadir’in müdahalesi sonucu yerde kaldı. Hakem Oğuzhan Çakır, penaltı noktasını gösterdi. 3. dakikada topun başına geçen Buğra’nın kullandığı penaltı üst direkten döndü. 12. dakikada Çekdar, sol kanattan ceza sahasına yaklaştı. Ceza sahasında girmeden kaleye şut denemesi yaptı, ancak rakip oyuncu Musa kaleye giden topa müdahale ederek uzaklaştırdı. 34. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Amilton, sağ kanattan gelen pası kontrol etti. Topu fazla bekletmeden ceza sahası sağ çaprazdan sert şut çeken Amilton’un topunu kaleci Erkan uzanarak kurtardı. 76. dakikada sol kanatta Faruk Can’dan pası alan Çekdar, hızla kaleye koştu. Ceza sahasına yaklaştığında Çekdar, kaleye sert şut çekti ancak az farkla direğin yanından dışarı çıktı. 89. dakikada Giresunspor ceza sahasında oluşan karambolde Enes, pasını Amilton’a bıraktı. Amilton 3 savunma oyuncusunu geçerek topu ağlara yolladı. 0-1 Hakemler: Oğuzhan Çınar, Güner Mumcu Taştan, Haydar Avcı Giresunspor: Erkan, Faruk Can, Anıl Yiğit, Kadir, Talha, Enishan (Mehmet dk. 83), Furkan, Şahin, Çekdar, Ertuğrul (Ali Emirhan dk. 83), Muhammet (Mert Han dk. 70) Yedekler: Göktan, Fatih, Furkan Arda, Kasım Alperen, Emre, Metin Caner, Ahmet Lütfü Teknik Direktör: Mehmet Birinci Gençlerbirliği: Orkun, Yasin, Musa, Nzaba, Uğur, Akabueze (Oltan dk 71), Amilton, Buğra (Yiğit Efe dk 90+2), Rodriguez (Erdal dk. 71), Muhammed (Ensar dk. 70), Yatabare (Enes dk. 77) Yedekler: Osman, Atalay, Wu, Ulusoy Mert, Melih Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Gol: Amilton Da Silva (dk. 89) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Kadir Seven (Giresunspor), Tiago Rodriguez (Gençlerbirliği)
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder