GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 10:47

Küçük Mert kurtarılamadı

A
A
A
Küçük Mert kurtarılamadı

Eskişehir’de küçük yaşlarda Epidermolysis Bullosa (EB) teşhisi konulan 13 yaşındaki Mert Akbaba, uzun yıllar süren yaşam mücadelesini kaybetti.


Eskişehir’de yaşayan ve doğumundan sonra vücudunda oluşan yaralar yüzünden büyük acılar çeken Akbaba için ülkedeki birçok duyarlı vatandaş seferber olmuştu. Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra birçok kamu kurumu, sivil toplum örgütü ve vatandaşların destek olmaya çalıştığı EB hastası küçük Mert, uzun yıllar süren yaşam mücadelesinin sonunda hayatını kaybetti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Akbaba, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bülent Sümeyra Akbaba’nın oğlu olan Mert Akbaba’nın cenazesi 3 Temmuz 2024 günü Alaaddin Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Asri Mezarlığı’na defnedilecek.



Küçük Mert kurtarılamadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni yapıldı Edirne’de bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilen Tarih Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni Sarayiçi Er Meydanı’nda yapıldı. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bugün ikinci gün müsabakalarının başlamasının ardından saat 17.00’de Sarayiçi Er Meydanı’nda resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz ve bestesi merhum Beyazıt Sansı’ya ait Kırkpınar Marşı söylendi. Törende Türk bayrağını göndere 2023 yılının 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek çekti. Daha sonra başpehlivan Zeybek’in Türk bayrağını taşıyarak öncülük ettiği kortej, protokolü ve seyircileri selamladı. Er Meydanı’nda seyirciye coşku pehlivanlara cesaret veren 40 kişilik davul zurna ekibinin de yer aldığı kortejde, cazgırların, hakemlerin ve saha görevlilerinin geçidini tamamlamasının ardından güreşlere devam edildi. 663’üncü Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Edirne Valisi Yunus Sezer, açılış töreninde konuşmalar gerçekleştirdi. Ağa Seyfettin Selim, Peygamber sporu güreşlere 15 senedir ağalık yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu Türkiye’yi sevene ne mutlu Türkiye vatandaşı olmaktan mutluluk duyana" şeklinde konuştu. Federasyon Başkanı İbrahim Türkiş de konuşmasında son 40 yılın en güzel Kırkpınar’ının yaşanacağına dikkat çekti. Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne olarak nice pehlivanlara ve hikayelere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, 663 yıllık geleneği sürdürmenin onurunu yaşadıklarını ve Kırkpınar’ın Edirne’nin bayramı olduğunu ifade etti.
Samsun Mühendislik öğrencileri bitirme projelerini sergiledi Elektronik Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri sergilendi. Öğrenciler, robot köpek, insansız tarım aracı, enkaz altında kalan insanları tespit eden cihazlar gibi projeler yaptı. Mühendislik Fakültesi binasında düzenlenen sergide öğrencilerin bitirme projeleri akademisyenlerin beğenisine sunuldu. Öğretim üyeleri ise öğrencilerin projelerini tek tek gezerek not verdi. OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, “Öğrencilerimizin bitirme projeleri sergileniyor. Bu bölümümüze ait yaklaşık 40 proje var. Bu projelerin yaklaşık yarısı daha önce TÜBİTAK ve TEKNOFEST etkinliklerinde fakültemizde bölümümüzü temsil etmiş ve çeşitli dereceler almış projeler. Bizler mühendislik fakültesi olarak proje tabanlı mühendislik eğitimi diye bir vizyonumuz var. Öğrencilerimizi bu şekilde mühendislik kariyerlerine hazırlıyoruz. YKS tercihlerinin gündeme geldiği bu günlerde ülkemizde bütün gençlerimizi mühendislik kariyeri için OMÜ Mühendislik Fakültesi bölümlerine davet ediyorum ”dedi. “Becerilerini bitirme projelerinde uygulamaya dönüştürüyorlar” Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Gökalp Clarke, “Burada son sınıf öğrencilerimiz 1 yıl boyunca üzerinde çalıştıkları bitirme projelerini sergiliyorlar. Hocalarımız gelerek inceliyor ve notlarını verebiliyor. Öğrenciler önceden edindikleri teorik ve uygulama becerilerini bitirme projelerinde uygulamaya dönüştürüyorlar. Daha çok şey öğreniyorlar. Öğrenciler için çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Böyle sergi olarak planlanması birbirlerinin yaptıkları çalışmaları da görüyorlar. İnsansız tarım aracı var, enkaz altında kalan insanları tespit eden cihaz var. Akıllı kampüs projesi var” diye konuştu. Öğrenciler projelerini anlattı Projesini anlatan Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Hasret Kevser Karagöz, “Bitirme tezim harita üzerinde kablosuz algılayıcı ağlarla bir aracı takip etmek. Bir kuruma ait aracı takip ediyorum. Burada kendim bir ara yüz tasarladım. Kişileri ara yüze kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak Google haritalara erişerek şahsi olarak araçlarını izleyebilmekteler” şeklinde konuştu. Öğrenci Fatih Özkoçak, “4 bacaklı robot yaptık. Bu robot enkaz durumunda afetzedelere bulmak için yapılıyor. Robotumuz aynı zamanda ortamın haritasını çıkartabiliyor. Enkaz altında kalan insanların termal kameralarla görüntüsünü alabiliyor” ifadelerini kullandı. Alihan Gök, “Projemizin amacı insansız insansız tarım araçlarında kullanılmak üzere yabancı bitki algılama sistemidir. Çiftçilerimiz tarım arazilerinde insansız tarım araçları üzerinde bu oluşturduğumuz algoritmayı kullanarak yabancı bitkileri algılayarak bunların yok edilme işlemlerini gerçekleştirilecektir” açıklamasında bulundu.
Samsun Mühendislik öğrencileri bitirme projelerini sergiledi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri sergilendi. Öğrenciler, robot köpek, insansız tarım aracı, enkaz altında kalan insanları tespit eden cihazlar gibi projeler yaptı. Mühendislik Fakültesi binasında düzenlenen sergide öğrencilerin bitirme projeleri akademisyenlerin beğenisine sunuldu. Öğretim üyeleri ise öğrencilerin projelerini tek tek gezerek not verdi. OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, “Öğrencilerimizin bitirme projeleri sergileniyor. Bu bölümümüze ait yaklaşık 40 proje var. Bu projelerin yaklaşık yarısı daha önce TÜBİTAK ve TEKNOFEST etkinliklerinde fakültemizde bölümümüzü temsil etmiş ve çeşitli dereceler almış projeler. Bizler mühendislik fakültesi olarak proje tabanlı mühendislik eğitimi diye bir vizyonumuz var. Öğrencilerimizi bu şekilde mühendislik kariyerlerine hazırlıyoruz. YKS tercihlerinin gündeme geldiği bu günlerde ülkemizde bütün gençlerimizi mühendislik kariyeri için OMÜ Mühendislik Fakültesi bölümlerine davet ediyorum ”dedi. “Becerilerini bitirme projelerinde uygulamaya dönüştürüyorlar” Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Gökalp Clarke, “Burada son sınıf öğrencilerimiz 1 yıl boyunca üzerinde çalıştıkları bitirme projelerini sergiliyorlar. Hocalarımız gelerek inceliyor ve notlarını verebiliyor. Öğrenciler önceden edindikleri teorik ve uygulama becerilerini bitirme projelerinde uygulamaya dönüştürüyorlar. Daha çok şey öğreniyorlar. Öğrenciler için çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Böyle sergi olarak planlanması birbirlerinin yaptıkları çalışmaları da görüyorlar. İnsansız tarım aracı var, enkaz altında kalan insanları tespit eden cihaz var. Akıllı kampüs projesi var” diye konuştu. Öğrenciler projelerini anlattı Projesini anlatan Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Hasret Kevser Karagöz, “Bitirme tezim harita üzerinde kablosuz algılayıcı ağlarla bir aracı takip etmek. Bir kuruma ait aracı takip ediyorum. Burada kendim bir ara yüz tasarladım. Kişileri ara yüze kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak Google haritalara erişerek şahsi olarak araçlarını izleyebilmekteler” şeklinde konuştu. Öğrenci Fatih Özkoçak, “4 bacaklı robot yaptık. Bu robot enkaz durumunda afetzedelere bulmak için yapılıyor. Robotumuz aynı zamanda ortamın haritasını çıkartabiliyor. Enkaz altında kalan insanların termal kameralarla görüntüsünü alabiliyor” ifadelerini kullandı. Alihan Gök, “Projemizin amacı insansız insansız tarım araçlarında kullanılmak üzere yabancı bitki algılama sistemidir. Çiftçilerimiz tarım arazilerinde insansız tarım araçları üzerinde bu oluşturduğumuz algoritmayı kullanarak yabancı bitkileri algılayarak bunların yok edilme işlemlerini gerçekleştirilecektir” açıklamasında bulundu.