Yerel Haberler
Erzurum
‘Sosyal medyadan sosyal meydana’ projesi, festival havasında geçti
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 14:18 ‘Sosyal medyadan sosyal meydana’ projesi, festival havasında geçti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği ‘Sosyal Medya’dan Sosyal Meydana’ projesi kapsamında Erzurum’da gençlik ve Spor festivali düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) Erzurum ile birlikte Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Sosyal medyadan sosyal meydana‘ projesi büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Millet Bahçesi’nde Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve Spor Festivali’ yoğun katılım yaşandı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Erzurum’daki Gençlik ve Spor Festivali adıyla düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yılmaz, Gençlik Merkezi Müdürleri, gençlik liderleri, gönüllü gençler ile GSB Yaz Spor Okullarına katılan gençler, eğlenceli dakikalar geçirdi. Oldukça keyifli geçen Etkinlikte çeşitli dallarda geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra halat çekme yarışmaları düzenlendi. Spor etkinliğine katılan ve gençlerle birlikte halat çekme yarışına katılan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Bakanlığımızın 25 Ağustos 2024 Pazar günü, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği "Sosyal medyadan sosyal meydana" etkinliği, “Gençlik ve Spor Festivali” adı altında yoğun katılım ile güzel bir etkinlik yaptık. Gençlerimizle birlikte burada eğlenceli anlar yaşadık. Katılan tüm hemşehrilerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Aşkale çimento fabrikasında çocuk şenliği
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 14:06 Aşkale çimento fabrikasında çocuk şenliği Aşkale Çimento Fabrikası personellerinin çocukları fabrikada unutamayacakları bir gün geçirdiler. Grup İş Sağlığı ve Güvenliği biriminin organize ettiği etkinliğe Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de katılarak fabrika bahçesinde çocuklarla buluştu. Çocukların oyunlar eşliğinde eğlendiği, yarışmalara katıldığı ve ailelerinin çalıştığı yeri görme fırsatı yakaladığı etkinliği, şirket yetkilileri “Aşkale Çimento olarak birinci hedefimiz çalışanlarımızın güvenli ve sağlıklı çalışmalarını en üst düzeyde tutmak. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz uygulamalarımıza bu sefer en kıymetlilerimiz olan çalışanlarımız çocuklarını dahil ettik. Fabrikamızda düzenlediğimiz ‘Çocuklarımız ve Çalışanlarımız’ etkinliğimizde çalışanlarımızın çocuklarını iş sağlığı ve güvenliği bilinci aşılamak adına babalarının ve annelerinin çalıştığı ortamı gezdirerek İş sağlığı iş güvenliği ile tanıştırıp güvenlik kültürünü küçük yaşta aşılamayı hedefledik. Çocuklarımıza kişisel koruyucu ekipmanlarını giydirerek Fabrikamızda belirlediğimiz güvenli alanda gezdirerek güvenlik kültürünün amacını ve İş sağlığı iş güvenliğinin önemini anlattık.” ifadeleriyle tanıttı. Hazırlanan etkinlik Aşkale Çimento Grubunun Trabzon, Samsun, Van, Erzincan ve Gümüşhane şehirlerinde bulunan fabrikalarında da düzenlenerek devam edecek.
Mevlana Vadisi’ne kapalı tenis kortu
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 13:30 Mevlana Vadisi’ne kapalı tenis kortu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’nin Mevlana Vadisi’nde bulunan tenis kordu kapalı hale getirildi. Çelik konstrüksiyon ve balon kort, sporseverlerden tam not aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Vadisine inşa edilen açık alan tenis kortu kapalı hale getirildi. Mevlana Vadisi’nde çelik konstrüksiyon ve balon kortla 2024-2025 sezonuna hazır olduklarını belirten Tenis Antrenörü Hasan Polat, “Erzurum Büyükşehir Belediyemizin verdiği desteklerle bu yıl şehrimize çelik konstrüksiyon bir kort kazandırdık. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile Spor A.Ş Genel Müdürümüz Ahmet Dal’a teşekkür ediyoruz” dedi. Cushion kullanıldı Aynı zamanda Erzurum Tenis Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı olan deneyimli tenis antrenörü Hasan Polat, “Yeni yapılan tenis kortunda cushion kullanıldı bu da tenis oynarken daha esnek bir yapıya sahip olduğu için topun hızını yavaşlatıp ve yükselmesini sağlayacak. Hem tenis severler, hem de aktif sporcular daha esnek bir ortamda tenis keyfi yaşayacaklar” diye konuştu. 64 takım içinde son 8’e kaldılar “2025 yılında daha başarılı turnuvalar geçirmek istiyoruz” diyen Erzurum Tenis Akademisi ve Tenis İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hasan Polat, hedeflerinin tüm yaş gruplarında Erzurum’un ismini öne taşımak olduğunu söyledi. Polat, “2024 yılında Veteranlar şampiyonasına 4 takımla katılarak bir ilki gerçekleştirdik. Doğu ve Güneydoğu takım şampiyonasında erkek takımımız çeyrek finalde kaybetmesine rağmen 64 takım arasında turnuvada ilk 8 takım arasına kalmayı başardık” dedi.
Kent Konseyi’nden ’Kara Kalem’ ve ’Okçuluk’ etkinliği
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:58 Kent Konseyi’nden ’Kara Kalem’ ve ’Okçuluk’ etkinliği Erzurum Kent Konseyi Gençlik Merkezi Öğrencileri tarafından Tarihi Erzurum Kalesi’nde’ Erzurum’un Yüzleri’ kara kalem sergisi, Geleneksel Okçuluk Atışları ilgi gördü. Melek Uygun Kara’nın çalışmasında Kazım Karabekir Paşa, İlhami Çiçek, Hüseyin Altın, ’Alvarlı Efe’ Muhammet Lufi, Şair Nefi, İbrahim Erkal, Arif Sağ’ın kara kalem sergi açılışına Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Gençlik Meclisi Başkanı Emirhan Keleş, Kent Konseyi’nin yürütme kurulu üyeleri katıldı. Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kent Konseyleri’nin kuruluş aşamasında sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, ’Öncelikle başta Kent Konseyimize desteklerini esirgemeyerek destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ekibine, Ata Sporumuz olan okçulukla ilgili, kara kalem çalışması yaparak bu kadim şehirde iz bırakarak değerlerimizi yaşatmak adına bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Merkezimizin kıymetli Başkanı Emirhan Keleş’e, kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kent Konseyi olarak bu tür organizasyonları her zaman destekliyoruz. Spora ve sanata önem veriyoruz. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Okçuluk sporuna gönül veren hemşerilerimiz için büyük bir fırsat, inşallah bizlerde bundan böyle vakit buldukça Ata Sporumuzu yaşatarak ok atacağız. Zamanla birlikte tabi ki isabet ettirme yeteneğimizi de geliştireceğiz. Öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, bundan sonraki, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum’ dedi.
Burası Afrika değil Erzurum Ovası
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:25 Burası Afrika değil Erzurum Ovası Erzurum’a 18 kilometre uzaklıktaki Söğütlü köyündeki mandaların doğal ortamında beslenmeleri sonrası dere içinde geçirdikleri keyifli dakikalar, Afrika’da çekilen belgesel görüntülerini andırdı. Kent merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Söğütlü köyü, efsaneleri ile dilden dile dolaşan balıklı gölü ve başta lahana olmak üzere yetiştirdiği yeşilliklere tanınan bir köy. Bu iki özelliği yanında sahip olduğu mandalarla da ilgi odağı haline gelen Söğütlü Köyü’nde yetiştirilen yüzlerce mandanın özellikle sütü ve sütünden yapılan yoğurt ile peynir adeta yok satıyor. Havaların çok sıcak olması nedeniyle birkaç saatlik otlamadan sonra dereye akın eden mandaların banyosu saatlerce sürüyor. Ancak bölgede yapılan kanal çalışmaları ve benzeri planlar mandaların su banyosu yaptığı doğal göletlerin hızla kurumasına neden oldu. Vatandaşlar bu anlamda yetkililerden destek bekliyor. “Onların en büyük keyfi su banyosu” 120 mandaya çobanlık yapan 8 çocuk babası Nazım Çelik (64), işini severek yaptığını anlatarak, “Her sabah köydeki mandaları meydanda topluyorum ve çayırlarda otlatıyorum. Mandaların en büyük ihtiyacı su ve su banyosu. Bu onlar için olmazsa olmaz. Su banyosunun vaktini mandalar ayarlıyor. İhtiyaçları olduğunu anlıyorum ve dere kenarına götürüyorum. Sudan ne zaman çıkacaklarına yine onlar karar veriyor. Serinlemek ve su içinde olmak onlara keyif veriyor. Hayvanların suya girmesi süt verimini artırıyor. Ancak bulunduğumuz alanda ciddi anlamda su sıkıntısı var. Yetkililerden bu anlamda destek bekliyoruz” diye konuştu.