GÜNDEM - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:58

Kent Konseyi’nden ’Kara Kalem’ ve ’Okçuluk’ etkinliği

A
A
A
Kent Konseyi’nden ’Kara Kalem’ ve ’Okçuluk’ etkinliği

Erzurum Kent Konseyi Gençlik Merkezi Öğrencileri tarafından Tarihi Erzurum Kalesi’nde’ Erzurum’un Yüzleri’ kara kalem sergisi, Geleneksel Okçuluk Atışları ilgi gördü.


Melek Uygun Kara’nın çalışmasında Kazım Karabekir Paşa, İlhami Çiçek, Hüseyin Altın, ’Alvarlı Efe’ Muhammet Lufi, Şair Nefi, İbrahim Erkal, Arif Sağ’ın kara kalem sergi açılışına Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Gençlik Meclisi Başkanı Emirhan Keleş, Kent Konseyi’nin yürütme kurulu üyeleri katıldı.


Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kent Konseyleri’nin kuruluş aşamasında sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, ’Öncelikle başta Kent Konseyimize desteklerini esirgemeyerek destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ekibine, Ata Sporumuz olan okçulukla ilgili, kara kalem çalışması yaparak bu kadim şehirde iz bırakarak değerlerimizi yaşatmak adına bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Merkezimizin kıymetli Başkanı Emirhan Keleş’e, kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kent Konseyi olarak bu tür organizasyonları her zaman destekliyoruz. Spora ve sanata önem veriyoruz. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Okçuluk sporuna gönül veren hemşerilerimiz için büyük bir fırsat, inşallah bizlerde bundan böyle vakit buldukça Ata Sporumuzu yaşatarak ok atacağız. Zamanla birlikte tabi ki isabet ettirme yeteneğimizi de geliştireceğiz. Öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, bundan sonraki, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum’ dedi.



Kent Konseyi’nden ’Kara Kalem’ ve ’Okçuluk’ etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara habersiz denetim Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara habersiz denetim gerçekleştiriyor. Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara habersiz denetim gerçekleştiriyor. Hizmet kalitesini artırmak ve eksiklikleri hızla tespit ederek çözüm üretmeye yönelik gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde, kurumların fiziksel şartları, hijyen standartları, personel yeterliliği ve sunulan hizmetlerin kalitesi detaylı bir şekilde inceleniyor. Denetimler kapsamında Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, İl Müdür Yardımcısı İsmail Bayram ile birlikte Uluborlu İbrahim Etem Erbil Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Uluborlu Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Özel Gardenya Bakım Merkezi ve Eğirdir Huzurevi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde, kurumların genel durumu yerinde incelenirken, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması ve hizmet niteliğinin sürekli geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Yapılan denetimlerde eksiklikler hızla tespit edilerek, hizmet standartlarının yükseltilmesi amacıyla gerekli adımlar atıldığı, hassas gruplara yönelik hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulması ve kuruluşların standartlarının sürekli olarak yükseltilmesi amacıyla devam edeceği vurgulandı.
Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlara şok baskın Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri habersiz olarak düzenledikleri denetimlerle kuruluşları yakından inceliyor. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara yapılan denetimlerle eksiklikler daha hızlı tespit edilerek hizmet kalitesi yakından takip ediliyor. Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara yönelik habersiz ve kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Mevzuata aykırı ve usulsüzlük gibi durumların önüne geçmek için yapılan denetimlerle kurumlar tek tek incelendi. İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş önderliğinde İl Müdür Yardımcıları Sinan Aktaş, Ferhat Fidan’ın ve ilgili meslek elemanlarının katılımlarıyla oluşturulan denetim ekipleri, Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ve Dört Eylül Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Ekipler kurumun genel durumunu yerinde inceleyerek vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi ve niteliklerinin artırılması noktasında uyarılarda bulundu. Standartlarının yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken denetim ekibi, ayrıca Sivas SHM ve Sivas Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Yapılan denetimler sırasında kurumların fiziki şartları, hijyen standartları, personel yeterliliği ve hizmet kalitesi incelendi.
Kütahya Bol suya kavuşan Hasanlar köylüleri hayır yemeği verdi Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar köyünde sağlıklı içme suyuna kavuşan köylüler muhtarlık önderliğinde hayır yemeği etkinliği düzenledi. Hayır yemeği etkinliğinde din görevlileri tarafından Kuranı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol tarafından şükür ve yağmur duası yapıldı. Duanın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Baraj bölgesinden 3 bin 500 metre boru döşenerek köylerinin sağlıklı ve bol içme suyuna kavuştuğunu söyleyen Muhtar Osman Kaçar,” Köyümüzün içme suyuna kavuşması aşamasında köy halkının maddi katkılarıyla su borularını kendi imkanlarımızla temin ettik. İlçe Özel İdare Müdürlüğü de bizlere iş makinesı desteğinde bulundu. Köyümüzün sağlıklı ve bol içme suyuna kavuşmasına verdikleri destekten dolayı başta Kaymakamımız Muhammet Samet Bahar olmak üzere, İlçe Özel İdare Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Köyümüzün bol içme suyuna kavuşması ve bolluk, bereket için hayırsever köylülerimizin katkılarıyla bu yıl ilk defa hayır yemeği düzenledik. Yemekte ayrıca İlçe Müftümüz tarafından şükür ve yağmur duası yapıldı. Allah hayrımızı kabul etsin. Bundan sonraki yıllarda da hayır yemeği etkinliğini geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Hayır yemeği etkinliğine Kaymakam Muhammet Samet Bahar, protokol üyeleri ve köylüler katıldı.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde senato toplantısı gerçekleştirildi Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Senato Toplantısında, 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri sahiplerine verilirken, kalite süreçleri ve performans değerlendirmeleri görüşüldü. Kastamonu Üniversitesi Olağan Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında, Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve senato üyeleri katıldı. Toplantının açılışında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından üniversitelerdeki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve yararlı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri” töreninden 38 bayrak ile birinci olarak dönen Kastamonu Üniversitesi’nde başarı kazanan fakültelere, yüksekokullara ve merkezlere ödülleri Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından takdim edildi. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin engelli bireylerin erişim haklarını destekleme ve onların üniversite hayatına tam katılımını sağlama konusundaki üstün çabalarının, 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri töreninde 38 bayrak kazanarak taçlandığını belirtti. Bu başarının, özveri ve engelleri kaldırma konusundaki kararlılığın bir sonucu olduğunu vurgulayan Rektör Topal, fakülteler, yüksekokullar ve merkezlerin engelli bireylerin eğitim ve sosyal hayatlarına katkıda bulunma çabalarının örnek teşkil ettiğini söyledi. Ayrıca, emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Rektör Topal, bu ödüllerin Kastamonu Üniversitesi’ne motivasyon kaynağı olmasını ve engelli bireylerin üniversite yaşamında daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamak için ortak bir çaba içinde olma kararlılığını yineledi. Ödül töreninin ardından toplantının devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından kalite süreçleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, kalite süreçlerinin de yer aldığı Kastamonu Üniversitesi birimlerince 2024 yılı için belirlenen hedef ve faaliyet planının 3 ve 6 aylık sonuçlarının yer aldığı rapor paylaşıldı. Prof. Dr. Küçük, mevcut performans durumu ve hedeflere ulaşılması yolunda atılması gereken adımları detaylandırdı. Sunumda ayrıca senato üyelerine akademik veri sistemi üzerinden güncel performans verileri uygulamalı olarak gösterilerek, Kastamonu Üniversitesi’nin genel performansını artırma ve öğrenci deneyimini iyileştirme üzerindeki etkileri anlatıldı. Ayrıca, kalite hedeflerine ulaşmak için Kastamonu Üniversitesi genelinde koordineli bir çabanın önemi ifade edildi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Bursa BUYSAD’dan yemekte kalite vurgusu Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, kamu kurumlarındaki yemek ihale şartlarının acilen güncellenmesi gerektiğini belirtti. Dönmez, ihalelerde fiyat öncelikli şartnameler yerine kalitenin ön planda tutulması gerektiğini vurgulayarak, bu değişikliklerin gıda güvenliği sorunlarını azaltacağını ifade etti. 2020 yılından bu yana gıda fiyatlarının global anlamda hızla yükseldiğini söyleyen Dönmez, bu durumu kuraklık, koronavirüs salgını ve bölgesel savaşlar gibi faktörlere bağladı. Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki yapısal sorunları nedeniyle fiyat artışlarının daha belirgin olduğuna dikkat çeken Dönmez, bu duruma bağlı olarak endüstriyel yemek sektörünün maliyetlerinin de hızla yükseldiğini vurguladı. Başkan Dönmez, "Personel giderleri, ambalaj maliyetleri ve diğer genel giderlerin aşırı artışıyla karşı karşıyayız. Bu yüzden maliyetleri neredeyse aylık periyotlarla menü fiyatlarına yansıtmak zorunda kalıyoruz" dedi. Kamunun yıllık bazda yemek ihalesi yapmasının sektöre zarar verdiğini belirten Coşkun Dönmez, "Kamu kurumları yıllık ihale yapıyor ve ihalelerde önceliği fiyata veriyor. Ancak gıda, çok ciddi bir iştir. Hem teknolojik yatırımlar hem de kalifiye personel gerektirir," dedi. Sektörde, devletin belirlediği asgari ücretin çok üzerinde ücretlerle personel istihdam ettiklerini vurgulayan Başkan Dönmez, gıda fiyatlarının dalgalanmasıyla birlikte yıllık ihalelerin öngörülemeyen maliyetleri karşılamada yetersiz kaldığını söyledi. Başkan Dönmez, "Kamu kurumları, en düşük maliyetleri göz önünde bulundurarak şartname hazırlıyor. Bu durumda da her ihale için söylemiyorum ama genellikle sektördeki merdiven altı diye tabir ettiğimiz işletmeler, fiyat kırarak ihaleleri kazanıyor. Sonuçta da gıda zehirlenmeleri ve sağlık sorunları yaşanıyor" diye ekledi. Bu gibi olumsuzlukların çözümü için kamu kurumlarının, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yemek ihalesi kriterlerini birlikte belirlemesinin önemini vurgulayan BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, "Sadece düşük fiyat odaklı hazırlanan ihale şartnameleri, ancak bu şekilde ortadan kalkabilir" dedi. Sektörün temsilcilerinin de ihalelerde görüşlerinin alınmasının önemine dikkat çeken Coşkun Dönmez, yemeklerde kalitenin artırılmasının, hijyen ve sanitasyon kurallarının sağlanmasının ancak bu şekilde mümkün olacağını savundu. Coşkun Dönmez, endüstriyel yemek firmalarından hizmet satın alan kamu kurumlarının numune denetimlerini aksatmaması gerektiğini de hatırlattı. Başkan Dönmez, "Kurum yetkilileri, numune tadımlarını mutlaka yapmalı, şüpheli durumlarda laboratuvar kontrolleri ihmal edilmemelidir. Bu denetimleri kurum amirleri bizzat yapmalı ve numuneleri özenle saklamalıdır" diyerek denetim süreçlerinin sıkı tutulmasının gıda güvenliği açısından önemine dikkat çekti.