Yerel Haberler
Erzurum
DES: “Başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz”
09 Eylül 2024 Pazartesi - 09:35 DES: “Başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz” Demokrat Eğitimciler Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Güleç, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na yönelik yazılı bir basın açıklamasında bulunarak eğitimin ve eğitimcinin güncel sorunlarına değindi. Başkan Güleç yaptığı açıklamada “Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize başarılar diliyor, öğretmenlerimize ve eğitimin tüm paydaşlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek öğretmen atamalarından meslek kanununa, kira yardımından okulların fiziki yetersizliğine değin birçok konuya değinerek çözüm bulunması gereken konuların gün ve gün arttığını ifade etti. “Öğretmen Ataması Yapılmalı, Ücretli Öğretmenlik Kaldırılmalıdır” Başkan Güleç atama bekleyen 20 bin öğretmenin mülakat sonuçlarının biran evvel açıklanarak alımların tamamlanması gerektiğini ifade etti. Başkan Güleç şu açıklamaları yaptı: “2023 KPSS puanıyla henüz öğretmen alımının gerçekleştirilmemesinden endişe duyuyoruz. Öğretmenlerimiz bir yıldır atama bekliyor ve hâlâ mülakat sürecinin sonuçları açıklanmış değil. 20 bin öğretmen ataması biran evvel yapılmalı ve öğretmeni eksik olan okullarımız biran evvel öğretmenlerine kavuşmalıdır. Süreç daha fazla uzatılarak mağduriyetler oluşturulmamalıdır. Ataması yapılan tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Yıllardır söylediğimiz ve yine bu sene başında da izah etmeyi zorunlu gördüğümüz bir hususu da ifade etmeyi bir borç bilirim. “Öğretmen Öğretmendir” bunun başına sonuna ilave kelimeler getirmeyiniz. Ücretli Öğretmen, Sözleşmeli Öğretmen, Uzman Öğretmen gibi statüler öğretmenler odasındaki çalışma barışını bozmaktadır. Bölmeyin, parçalamayın. Çalışma barışını zedelemeyin. Tüm öğretmenler kadrolu statüde çalışmalıdır. Öğretmenlerimizin kariyer basamaklarıyla ilgili olarak da sadece öğretmenlikteki hizmet süreleri dikkate alınmalı ve sınav zorunluluğu vb. olmaksızın kıdeme göre ekonomik hakları geliştirilmelidir. Böylece aday, ücretli, sözleşmeli, uzman, başöğretmen vb. gibi statüler de kaldırılıp tek tip öğretmenlik sağlanmalıdır. Bu noktada önemli olan husus öğretmenlerimizin özlük, mali, sosyal vb. haklarını geliştirecek ve mevcut sorunlarına çözümler getirecek bir kanun düzenlenmesi üzerine çalışmaktır. Aksi halde sorunlar yumağı giderek büyümektedir.” “Okul Yetersizliği Büyük Problem Olmaya Devam Ediyor Başkan Güleç, okul binalarının yetersizliğine dikkat çekerek “Başta deprem bölgesi olmak üzere birçok ilimizde benzer sorunlar yaşanıyor. Deprem bölgesi dışında bilhassa büyükşehirlerimizde aynı binada iki okul eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Okullarımızın fiziki yeterlilikleri, temizlik sorunları çözülmeli ve sınıf mevcutları düşürülmelidir.” dedi. Başkan Güleç, açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize başarılar diliyor, öğretmenlerimize ve eğitimin tüm paydaşlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Vali Çiftçi: “Eğitim, her türlü değişim ve gelişimin anahtarı”
09 Eylül 2024 Pazartesi - 09:15 Vali Çiftçi: “Eğitim, her türlü değişim ve gelişimin anahtarı” Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İlköğretim Haftası sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Çiftçi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlangıcında, geleceği teminatı olan çocukların, gençlerin ve maarif ordusunun kıymetli çalışanları ile yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yürekten paylaştığını vurgulayarak, “Bu yıl da okullarımız yaz tatilinin ardından, öğrencilerimizi bilimle, teknolojiyle, sevgiyle, kadim değerlerimizle bir araya getirmek üzere, yeni umutlarla kapılarını aralıyor. Öğrencilerimiz, okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevinciyle dolup taşarken, bizler de eğitim öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi, her bir çocuğumuzun eğitim hakkından eşit şartlarda faydalanması için gayret gösteriyoruz. Çünkü bizler okullarımızda ülkemizin yarınlarını omuzlayacak olan nesilleri yetiştirmek, bilgi ve erdemle donatmak için büyük bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız.” dedi. “Eğitim, her türlü değişim ve gelişimin anahtarıdır” Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Evlatlarımızın varlığı ve geleceğe dair umutları, bizim en büyük gücümüzdür” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Yeni dönemde de azimle çalışarak başarıya ulaşacaklarına, ülkemizi daha müreffeh yarınlara ulaştırmak için hedeflerini belirleyeceklerine, gönüllerindeki vatan sevgisini her daim üstün tutacaklarına olan inancım tamdır. Eğitim, her türlü değişim ve gelişimin anahtarıdır. Çocuklarımızı, çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımlarla, milli, ahlaki ve kültürel değerlerle buluşturmak; en önemli hedefimizdir. Bu noktada eğitim ordumuzun bayrağını taşıyan öğretmenlerimiz, taşıdıkları büyük sorumluluğun bilinciyle, çocuklarımızı milli birlik ve beraberlik şuuruyla yaşadıkları topluma karşı duyarlı, yüksek erdemli bireyler olarak en iyi şekilde yetiştirmek için ellerinden geleni yapmalıdır.” “Tüm evlatlarımıza eğitim hayatlarında üstün başarılar diliyorum” Vali Çiftçi velilere de seslenerek, “Söz ile verilen öğüt kulağa, hâl ile verilen öğüt kalbe tesir eder. Ebeveynler olarak, çocuklarımıza yol göstermek, evlatlarımızın karakterlerini en güzel şekilde şekillendirmek için sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Onlara davranışlarınızla doğru rehber olarak, iyi bir geleceğe hazır olmaları için okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle iş birliği içinde bulunmanız çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyor, eğitime gönül veren herkesi en kalbi duygularla selamlıyorum. İlköğretim Haftası vesilesiyle, tüm evlatlarımıza eğitim hayatlarında üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Erzurum Çimse-İş’te Abuzer Atik güven tazeledi
08 Eylül 2024 Pazar - 15:25 Erzurum Çimse-İş’te Abuzer Atik güven tazeledi Türkiye Çimse-İş Sendikası (Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası), Erzurum Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Abuzer Atik yeninden şube başkanı olarak seçildi. Palandöken’de yapılan seçim coşkulu bir şekilde geçti. Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkan Zekeriye Nazlım, üyeler tarafından davul, zurna ve atlılar tarafından karşılandı. ÇİMSE-İŞ 3.Olağan Genel Kurulu’nda 135 oy alarak ÇİMSE-İŞ Erzurum Şube Başkanı olarak seçimi kazanan Abuzer Atik, konuşmasında; Çimse-İş için yapacağı çalışmalardan bahsederek, Genel Başkan Zekeriye Nazlım’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti. “Bayrağı en güzel şekilde taşımaya devam edeceğiz” Başkan Atik konuşmasına şöyle devam etti: "60 yıla aşkın bir süredir, emek ve alın teri mücadelesi veren Türkiye Çimse-İş Sendikamızın bir neferi olmaktan duyduğum gururu dile getirmek istiyorum. 20 yıla aşkın bir süredir, sendikamızın her seviyesinde görev almaktan onur duydum. ÇİMSE-İŞ Sendikasında görev alınmaz, görev verilir bilinç ve şuuru içerisinde oldum. Genel Başkanımızın teveccühü, emekçi kardeşlerimin desteği ve ÇİMSE-İŞ davasında olan inancımla bu yolda yürüyorum. Bu onurlu bayrak yarışında, amacım emek ve alın teri ile bayrağını taşıyabildiğim kadar yükseğe taşımaktır. El ele, gönül gönüle bunu başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu. Genel Kurula katılan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkan Zekeriye Nazlım da konuşma yaptı. Sık sık alkışlarla konuşması kesilen ve sloganlarla desteklenen Nazlım, Erzurum’da Nenehatun’un diyarında olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı. Konuşmasına İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırıma değinerek başlayan Başkan Nazlım, “Millet olarak birbirimize en fazla kenetlenmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Ülkemizde kayıt dışı işçilik ile karşı karşıyayız. Asgari ücretle hatta daha düşük ücretlerle kaçak işçi çalışan iş yerleri var. Bununla mücadele ve haksız rekabetin önlenmesinin tek yolu örgütlenmeden geçiyor. Kadınlara, çocuklara ve gençlere önem veriyoruz. Kadın kurultayları çocukları ve gençlere yönelik geziler düzenledik. Doğaya verdiğimiz önemi hatırı ormanları oluşturarak verdik. Ülkemizde yaşanan deprem ve coğrafyalarda derhal bölgeye intikal ettik ve tüm imkânlarımızı bölge halkının hizmetine sunduk. Ucuz işçiliğin önüne geçeceğiz, bölgemizde örgütsüz iş yeri kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Emekçinin alın terinin hakkını alarak bu ülkenin evlatlarının yarınları umutla bakmasını sağlayacağız. Vefa seviyesi için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ÇİMSE-İŞ Sendikası Erzurum Şube Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Bilim Erzurum’da çocuklar mutlu ve umutlu
08 Eylül 2024 Pazar - 11:37 Bilim Erzurum’da çocuklar mutlu ve umutlu Bünyesindeki Astronomi Havacılık ve Uzay, Doğa Bilimleri ve Akıllı Tarım Atölyesi gibi birçok programla dikkat çeken Bilim Erzurum, yaz tatilinde çocukların gözdesi haline geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Erzurum, Türkiye’nin daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan genç girişimciler için imkan sağlıyor. Çocuklar burada bir yanda atölyelerde yeteneklerini geliştirip dünyayı keşfederken bir yandan da eğleniyor, gönüllerince vakit geçiriyor. Bilim Erzurum Eğitmeni Abdulkadir Sümbül, yaz okulu etkinliklerinin beklenildiğinden çok fazla talep gördüğünü belirterek, "Atölyelerimizde titizlikle ve en güzel şekilde eğitimler veriliyor. Çocuklarımıza başlayacakları okullarına en iyi şekilde hazırlamayı da hedefliyoruz" dedi. Bilim Erzurum’da yürütülen proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedefliyor. Erzurum Bilim kapsamında; Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi (Fizik, Kimya, Biyoloji), Tasarım Atölyesi, Girişim Atölyesi ve Akıllı Tarım Atölyesi olmak üzere toplam yedi farklı alanda ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere özgün içeriğiyle uygulamalı atölye eğitimleri veriliyor.
Hacımüftüoğlu: “Sizler, Geleceğin teknolojilerini şekillendireceksiniz”
08 Eylül 2024 Pazar - 11:36 Hacımüftüoğlu: “Sizler, Geleceğin teknolojilerini şekillendireceksiniz” Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali olan TEKNOFEST, bu yıl 10. kez teknoloji meraklılarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Adana’da gerçekleşecek olan bu büyük etkinlikte, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde pek çok yenilikçi proje yarışacak. Bu projeler arasında yer alan Atatürk Üniversitesi ATA AIT Simurg Savaşan İHA Ekibi ve T Turks Roket Takımı, final aşamasına kalarak büyük bir başarıya imza attı. Bu büyük başarıyı kutlamak ve takımları onurlandırmak amacıyla, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, her iki takımı makamında ağırladı. Ziyaret sırasında Rektör Hacımüftüoğlu, takım üyeleriyle yakından ilgilendi ve başarılarından dolayı tebriklerini iletti. Öğrencilerin özverili çalışmaları ve üniversitenin sunduğu desteklerin bu başarıda önemli bir rol oynadığını vurgulayan Hacımüftüoğlu; Atatürk Üniversitesinin, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştirme konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Rektör Hacımüftüoğlu: “Üretilen tüm parçaların yerli olması önemli” Rektör Hacımüftüoğlu, gençlerin TEKNOFEST gibi büyük bir platformda üniversitelerini temsil etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Sizler geleceğin teknolojilerini şekillendirecek, ülkemizin bilimsel ve teknolojik alandaki gücünü artıracak önemli birer değersiniz. Üniversitemiz adına sizlerle gurur duyuyorum. TEKNOFEST’teki yolculuğunuzda başarılar diliyorum. Bu süreçte tüm imkanlarımızla sizlerin yanınızdayız. Gereken tüm desteği sizlere sunarak Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesine yönelik güçlü adımlar atacağınıza yürekten inanıyorum” dedi. Her iki takımın da projeleri hakkında bilgi alarak, bu projelerin ülkemizin savunma ve teknoloji alanlarındaki gelişimine nasıl katkı sağlayacağına dair görüşlerini paylaşan Rektör Hacımüftüoğlu, üretilen tüm parçaların yerli olmasının önemine vurgu yaptı ve özellikle bu konuya yönelik öğrencilerin daha fazla çalışma yapmalarını tavsiye etti. Ziyaretin ardından; ATA AIT Simurg Savaşan İHA Ekibi ve T Turks Roket Takımı üyeleri, Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkürlerini sundular. Öğrenciler, kendilerine verilen desteğin ve üniversitenin sunduğu imkanların başarılarında büyük pay sahibi olduğunu belirten öğrenciler ayrıca, TEKNOFEST’te elde edecekleri başarılarla Atatürk Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerinin sözünü verdiler.
Bilim Erzurum’da çocuklar mutlu ve umutlu
08 Eylül 2024 Pazar - 11:34 Bilim Erzurum’da çocuklar mutlu ve umutlu Bünyesindeki Astronomi Havacılık ve Uzay, Doğa Bilimleri ve Akıllı Tarım Atölyesi gibi bir çok programla dikkat çeken Bilim Erzurum, yaz tatilinde çocukların gözdesi haline geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Erzurum, Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan genç girişimciler için imkan sağlıyor. Çocuklar burada bir yanda atölyelerde yeteneklerini geliştirip dünyayı keşfederken bir yandan da eğleniyor, gönüllerince vakit geçiriyor. Bilim Erzurum Eğitmeni Abdulkadir Sümbül, yaz okulu etkinliklerinin beklenildiğinden çok fazla talep gördüğünü belirterek, “Atölyelerimizde titizlikle ve en güzel şekilde eğitimler veriliyor. Çocuklarımıza başlayacakları okullarına en iyi şekilde hazırlamayı da hedefliyoruz.” dedi. Bilim Erzurum’da yürütülen proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedefliyor. Erzurum Bilim kapsamında; Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi (Fizik, Kimya, Biyoloji), Tasarım Atölyesi, Girişim Atölyesi ve Akıllı Tarım Atölyesi olmak üzere toplam yedi farklı alanda ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere özgün içeriğiyle uygulamalı atölye eğitimleri veriliyor. (ERZ-NK)