Yerel Haberler
Elazığ
Fuat Usta’dan ’Ejderha Kebabı’ kampanyası: Bin liralık tabağı 250 liraya sunuyor
09 Kasım 2024 Cumartesi - 11:18 Fuat Usta’dan ’Ejderha Kebabı’ kampanyası: Bin liralık tabağı 250 liraya sunuyor Elazığ’da 15 yıldır hizmet veren Fuat Usta, halkın uygun fiyata kaliteli yemek yiyebilmesi için ’Ejderha Kebabı’ gibi özel kampanyalar sunuyor. Kuşbaşı et, adana kebap, tavuk şiş, ciğer ve lahmacundan oluşan ’Ejderha Kebabını’ 250 liraya sunarak, büyükşehirlerde bin liraya satılan benzer tabaklara meydan okuyor. Bu lezzetli ve bütçe dostu kampanya, özellikle öğrenciler ve işçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Elazığ’da 15 yıldır kent merkezinde hizmet veren Fuat Usta, artan fiyatlara inat, herkesin uygun fiyata kaliteli yemek yiyebilmesi için özel kampanyalar sunmaya devam ediyor. Kebap ve lahmacun başta olmak üzere birçok ızgara çeşidiyle hizmet veren işletmede, geçtiğimiz günlerde duyurduğu 4 adana, 4 tavuk şiş ve 4 lahmacundan oluşan 550 liralık kampanya büyük ilgi görmüştü. Şimdi ise yeni kampanyası “Ejderha Kebabı” ile damaklarda lezzet şöleni oluşturuyor. Ejderha Kebabı adını verdiği bu özel tabak, kuşbaşı et, adana kebap, tavuk şiş, ciğer ve lahmacundan oluşuyor. Fuat Usta, diğer şehirlerde bin liraya kadar çıkan benzer tabakların aksine, maliyeti 190 lira olan bu lezzet dolu tabağı müşterilerine sadece 250 liradan veriyor. Fuat Usta, “Bırakın, halk yesin. Halk bizi bu yere getirdi, biz de halkımıza uygun fiyatla hizmet veriyoruz” diyerek fiyat politikasını halkın yararına şekillendirdiğini belirtti. Ayrıca, gün içerisinde yoğun ilgi gören bu kampanya, özellikle öğle saatlerinde öğrenci ve işçi gibi geniş bir müşteri kitlesi tarafından tercih ediliyor. Hem lezzetli hem de bütçe dostu olmasıyla öne çıkan Ejderha Kebabı, Elazığ’ın ve Türkiye’nin dört bir yanından müşterileri çekiyor. İstanbul’dan gelen müşteriler bile, buradaki fiyatların büyük şehirlerdekinin çok altında olduğunu belirterek, Fuat Usta’nın halk dostu kampanyasını takdirle karşılıyor. ’’Bir kamyon yemek yiyorsunuz, 250 lira veriyorsunuz’’ Fırsatçılara inat kampanyalarına devam edeceğini dile getiren Fuat Usta, ’’Gitmiş denizin ortasına veya yanına bir yer yapmış böyle bir tabağa 3 bin liradan fiyat veriyor. Normal yerlerde gördüğünüz tabağı 750 ile bin 500 lira arasında bir fiyat verenler var. Peki, Fuat Usta niye bunu 250 liraya veriyor? Bırakın, halk yesin. Halk sizi bir yere getirdi siz de halkın DNA’sıyla oynuyorsunuz. Sırf çocuklarınız güzel okullarda okusun, Amerika’larda okusun istiyorsunuz. Ben bu olaya izin vermem. Hak, haktır. Bu tabakta kuşbaşı, Adana kebap, tavuk şiş, ciğer ve lahmacun var. Bir kamyon yemek yiyorsunuz, 250 lira veriyorsunuz. Bu tabağın maliyeti 190 lira, biz sürümden kazanıyoruz. Kiramız da az değil, aylık 40 bin lira kira veriyorum. Bize çok lakap taktılar, bu kebabımızın adı da Ejderha Kebabı” dedi. ’’Bu tabak İstanbul’da bin liradır’’ İstanbul’dan gelen müşterilerden Çetin Kayacı, ’’Buraya iş icabı geldik ama yemeklerin tadına baktık çok güzel. Fiyatlar çok uygun. Bu fırsat döneminde Fuat Usta çok büyük kampanyalar yapıyor. Allah, daha bol kazançlar versin. Bu tabak İstanbul’da bin liradır” diye konuştu. Müşterilerden Tuncay ise ’’Nakliye sektöründen dolayı Türkiye’nin her yerini geziyorum. Önemli olan reklam değil, önemli olan lezzet ve kalite. Fuat Usta’da yemekler hem lezzetli hem kaliteli hem de uygun. Şimdiki dönemlerde fiyatları yükseltmenin bir anlamı yok. Ben, Fuat Usta’ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dr. Özcan: "Organ bağışı sayısı yeterli değil"
09 Kasım 2024 Cumartesi - 10:48 Dr. Özcan: "Organ bağışı sayısı yeterli değil" Fırat Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Cem Özcan, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeni ile ilgili yaptığı açıklamada, organ bağışı sayısının yeterli olmadığına dikkat çekti. Fırat Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Cem Özcan, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeni ile ilgili açıklamalarda bulundu. Organ naklinin işlemlerini yerine getiremeyen organların sağlam, sağlıklı ve yeni bir organla değiştirilmesi anlamına geldiğini ifade eden Dr. Özcan; en çok ihtiyaç duyulan organların böbrek, karaciğer olduğunu, yaklaşık yirmi beş bin civarında böbrek nakli bekleyen hastanın olduğunu, bunun yanı sıra üç bin civarında karaciğer hastasının da organ bağışı beklediğini, toplamda otuz dört bin organ bekleyen hastanın olduğunu söyledi. Canlıdan ziyade kadavradan organ nakil sayısının artırılması gerektiğine değinen Dr. Özcan, bugün Türkiye’de kadavradan organ nakli sayısının çok düşük olduğunu, geçen yıl 305 kişiden kadavra donörü olduğunu ve bu yıl da bu rakama ulaşmak üzere olduklarını kaydetti. Dr. Cem Özcan, organ bağışı sayısının yeterli olmadığını, amaçlarının bu sayıyı çok daha yüksek sayılara çıkarmak olduğunu ifade etti. Fırat Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Cem Özcan, Türkiye’de yaklaşık olarak yüzde 91-92 oranında canlıdan nakil yapıldığını ancak Avrupa ve dünyaya bakıldığında ise yüzde 91-92 oranında kadavradan nakil yapıldığını sözlerine ekledi. Dr. Cem Özcan, tüm vatandaşları organ nakline ve organ bağışına davet etti.
Depremzede kadınlar Elazığ’ın lezzet mirasını yarışmayla yaşattı
08 Kasım 2024 Cuma - 14:44 Depremzede kadınlar Elazığ’ın lezzet mirasını yarışmayla yaşattı Elazığ’da depremzede kadınların katılımıyla gerçekleştirilen “Depremzede Kadınların Elazığ Yemek Yarışması” yöresel lezzetleri ön plana çıkardı. İçli köfte ve taş ekmeği tatlısı ile Elazığ mutfağı tanıtılırken, kadınların emekleri ve dayanışması büyük takdir topladı. Elazığ’ın köklü mutfak kültürünü tüm Türkiye’ye tanıtmak ve depremzede kadınlar ile aşçılık öğrencilerine destek olmak amacıyla “Depremzede Kadınların Elazığ Yemek Yarışması” düzenlendi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı Uygulama Mutfağında gerçekleştirilen yarışmada, Elazığ mutfağının en özel lezzetlerinden içli köfte ve taş ekmeği tatlısı ön plana çıkarılarak adeta bir lezzet şöleni sunuldu. Yarışmada, depremzede kadınların ve aşçılık öğrencilerinin hazırladığı bu özgün lezzetler, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmaya katılan kadınlar, kendi elleriyle hazırladıkları yöresel yemeklerle hem emeklerini hem de Elazığ mutfağının zenginliğini sergiledi. Jüri değerlendirmesi sonucunda, lezzetleri ve sunumlarıyla öne çıkan yarışmacılar ödüllendirildi. Yaptığı içli köfte yemeği sunumuyla dereceye giren yarışmacılardan Kader Cebeci, ’’Daha önce de bu tarz yarışmalara katılmıştım. Birinciliğim ve üçüncülüğüm var, sürekli dereceye girdim. Tunceli’de iller arası yapılan yarışmada da üçüncü olmuştum. Bugün de bu yarışmaya katılmaktan çok memnunum. Hocalarım beni tercih ettikleri için de çok teşekkür ederim. İçli köfte yaptım. Gayet güzel ve başarılı yorumlar aldım. Özellikle Elazığ yöresine ait olduğu için çok beğenildi” dedi.
FÜ’ye en çok yapay zeka projesi üreten üniversite ödülü verildi
08 Kasım 2024 Cuma - 14:08 FÜ’ye en çok yapay zeka projesi üreten üniversite ödülü verildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen “Savunma Sanayii Yapay Zeka Zirvesi 2024’te, Fırat Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı. Üniversite, "2023 yılında TÜBİTAK ile en çok yapay zeka projesi üreten üniversite" ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Fırat Üniversitesi, yapay zeka ve savunma sanayiine yönelik araştırmalarındaki yenilikçi yaklaşımını ve yüksek bilimsel katkılarını bir kez daha kanıtladı. Fırat Üniversitesinin TÜBİTAK ile yürüttüğü projelerde elde ettiği başarı Türkiye’nin savunma sanayii ve teknoloji alanındaki gelişimine sağladığı desteğin de bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen ve savunma sanayiinde yapay zekanın konuşulduğu zirvede, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün gibi önemli isimler yer aldı. Zirveye Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "2023 Yılında TÜBİTAK ile en çok yapay zeka projesi üreten üniversite” ödülü anons edilirken sahneye Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş davet edildi. Rektör Prof. Dr. Göktaş ödülü YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Görgün’den aldı. Ödül töreninin ardından açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen Savunma Sanayii Yapay Zeka Zirvesi’nde böylesine önemli bir ödüle layık görülmekten büyük onur duyuyoruz. Fırat Üniversitesi olarak, 2023 yılında TÜBİTAK ile gerçekleştirdiğimiz yapay zeka projeleriyle bu ödüle ulaşmış olmamız, üniversitemizin bilimsel araştırma gücünü ve milli teknolojimize sunduğumuz katkıyı somut bir şekilde göstermektedir. Türkiye’nin bağımsızlığını ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırmak için başlatılan Milli Teknoloji Hamlesinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, yalnızca üniversitemiz adına değil, aynı zamanda ülkemizin geleceği adına da büyük bir anlam taşıyor. Bizler, savunma sanayiinde yüksek teknolojili çözümler geliştirme ve milli yapay zeka projelerine katkı sağlama misyonumuzu sürdüreceğiz. Fırat Üniversitesi, yapay zeka alanındaki yenilikçi araştırma ve projeleriyle yalnızca Türkiye’de değil, dünya genelinde de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanımıza, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve TÜBİTAK başta olmak üzere tüm iş birliği yaptığımız kurumlara teşekkürü borç biliyoruz. Fırat Üniversitesi olarak, bilime ve teknolojiye yaptığımız katkılarla ülkemizin uluslararası alandaki gücünü artırmayı ve savunma sanayiinde daha ileri noktalara ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm bu projelerde emeği geçen akademisyenlerimizi, idari personellerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum’’ dedi. Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, açıklamasının sonunda Fırat Üniversitesinin yüksek teknolojili projelerde öncü olmaya devam edeceğini vurgularken, gelecekte de üniversite olarak savunma sanayii ve yapay zeka alanında etkin rol oynayacaklarını belirtti.