ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 19:57

Edirne’de örtü yangını üç köye sıçradı: Tarlalar, ağaçlar, ahırlar alev alev yandı

A
A
A

Edirne'de tarlada çıkıp ormana sıçrayan ve üç köyü etkisi altına alan yangın, uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde çıkan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle Demirköy’e ve Tuğlalık köylerine yakın tarım alanlarına sıçradı. Yangında buğday tarlaları, ahırlar ve ağaçlık alanlar zarar gördü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, orman ekipleri, AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 6 saattir süren yangın kısmen kontrol altına alınırken, rüzgarın etkisiyle zaman zaman alevler güçleniyor. Alevlerin yerleşim yerine sıçramaması için ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

 Edirne'de üç köyü etkileyen yangın söndürüldü

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Demirköy köyü yakınlarında bir tarlada başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, çevre köyler Dombay ve Tuğlalık köylerinin yakınında bulunan tarım ve ormanlık alanlara sıçradı. Yaklaşık 750 dönüm alanın küle döndüğü yangında, ormanda bulunan çok sayıda ağaçta yandı. Yangının ortasında kalan bazı ahırlar da alevlere teslim oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmalarına köy halkı da destek verdi. Köy halkından bazıları tankerle su taşırken, bazıları da traktörlerine taktıkları pulluklarla tarlaları sürdü. Yangın yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda söndürüldü.
Edirne Valisi Yunus Sezer, yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Şener Urfa

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanı Fidan, Etiyopyalı ve Somalili mevkidaşlarıyla bir araya geldi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Etiyopyalı mevkidaşı Taye Atske Selassie ve Somalili mevkidaşı Ahmed Muallim Fiqi ile Ankara’da bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Etiyopyalı mevkidaşı Taye Atske Selassie ile Somalili mevkidaşı Ahmed Muallim Fiqi’yi Ankara’da ağırladı. Etiyopya ve Somali Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin ev sahipliğinde buluşmaları neticesinde, "Ortak Ankara Açıklaması" yayımlandı. Ortak Ankara Açıklaması’nda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan’ın daveti üzerine, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Taye Atske Selassie ve Somali Federal Cumhuriyeti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sayın Ahmed Moallim Fiqi 1 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da bir araya gelmiştir. İki ülkenin Bakanları, Türkiye’nin kolaylaştırıcılığında, farklılıklarına yönelik samimi, dostça ve ileriye dönük, ayrı ayrı görüş alışverişinde bulunmuş ve görüş farklılıklarını karşılıklı olarak kabul edilebilir çerçevede ele almaya yönelik perspektifler geliştirmişlerdir. Somali ve Etiyopya’nın Dışişleri Bakanları, farklılıkların barışçı yöntemlerle çözülmesi konusundaki kararlılıklarını yinelemişler; kolaylaştırıcılığı ve yapıcı katkılarından dolayı Türkiye’ye takdirlerini ifade etmişlerdir. Bakanlar, ihtilafların çözüme kavuşturulması ve bölgesel istikrarın sağlanması amacıyla diyaloğu sürdürme konusunda mutabık kalmışlardır. Bakanlar, 2 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da ikinci tur görüşmeleri gerçekleştirme konusunda anlaşmışlardır. Her iki taraf da bu girişiminden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunmuştur."