GÜNDEM - 04 Temmuz 2024 Perşembe 16:52

Bölge halkı ölüm yoluna çözüm istiyor

A
A
A
Bölge halkı ölüm yoluna çözüm istiyor

Çorum’un Kargı ilçesinde 10 yıl önce yapımına başlanılan yolun bir kısmının tamamlanmamış olması tepkiye neden olurken, birçok ölümlü kazanın yaşandığı Yeşilköy-Dereköy çıkışına ise dönel kavşak isteniyor.


Çorum’un Kargı ilçesi batı çıkışından Yeşilköy, Dereköy çıkışına kadar olan yaklaşık 8 kilometrelik Sinop yolu bölge halkını endişelendiriyor. Birçok ölümlü ve hayati tehlikeli yaralanmalı trafik kazalarına neden olan yolda geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada Şakir Yağız isimli bir vatandaşın hayatını kaybetmesi bölge halkını derinden yaraladı.


Benzer ölümlü kazaların yaşandığı yola trafik işaretleri, trafik lambası, dönel kavşak veya güvenlik kamerası gibi tedbirler alınmasını isteyen bölge halkı birkaç yıl önce de köylerinden bir teyzenin aynı yolda hayatını kaybettiğini belirtti. Bölgede yaşayan halkın çocuklarının yola çıkmasından ciddi anlamda endişe duydukları belirtilirken, konunun Çorum Milletvekillerine de ilettikleri öğrenildi.


Kargı Dayanışma ve Kültür Derneği (KARDER) Başkanı Kadir İnkaya, Milletvekillerine iletilen ölüm yolu konusuna çözüm bulunmasını, 10 yıl önce yapımına başlanılan Sinop yolu başlangıcının tamamlanmayan kısmının da bitirilmesini bölge halkı olarak beklediklerini ifade etti.


Sinop yolu başlangıcı olan Beygircioğlu köyü ile Kargı ilçesi arasında 10 kilometrelik çift yönlü yolun gidiş yönünün tamamlandığı, ancak geliş yönünde yaklaşık 5 kilometrelik kısmının yıllardır bitilmediğini ifade eden bölge halkı 10 yılı aşan süre içerisinde tabelanın eskidiğini dile getirerek duruma tepki gösterdi.



Bölge halkı ölüm yoluna çözüm istiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu Hatay’da depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan depremzede Fatma Bakır, bir yıl önce taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik iş yerinde hayata tutundu. Azmiyle takdir toplayan başarılı kadın, hayatını kendi ayakları üzerinde durarak idame ettiriyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina ve iş yerleri yerle bir oldu. Asrın felaketi olarak nitelendiren depremde, iş yerlerinin zarar görmesi nedeniyle bazı esnaf farklı ilçelerde işlerine devam ediyor. Bu esnaftan biri olan Fatma Bakır, depreme Antakya ilçesi Esentepe Mahallesi’nde yakalandı. Bakır’ın butik işlemesi yaptığı iş yeri ve evi asrın felaketinde yıkıldı. Depremden birkaç ay sonra Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ne yerleşen Bakır, burada yeni bir hayata başladı. Yeni yerleştiği mahallede Bakır bir iş yeri açtı ve hayallerini süsleyen işine devam etmeye başladı. Yeni açtığı iş yerinde erkek ve kadın giyim ürünleri satan kadın, 12 metrekare olan iş yerini işleterek hayata tutunuyor. “Evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız ve hayata tutunmaya devam ediyoruz” Depremde son anda kurtularak yaşamayı başardığını belirten Fatma Bakır, “Deprem anında hemen çökme olmadı ama tavanlar direkt çökmeye başladı. Depremde son anda evden çıkmayı başardık. Ev yıkılmadı, tam çökmedi ama sonradan evimiz yıkıldı. Burada bir ev tuttuk. Sonradan da işte burayı işletmeye başladık. Ufak tefek çok şükür yani idare ediyoruz. Çocuk giyim var, bayan, iç giyim, dış giyim ve ondan sonra kozmetik var. Köylünün ne ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. En yüksek 850 TL ve en düşük 150 TL fiyatı var, ürünlerimin. Bu getirdiğimiz ürünle de bağlı oluyor. Fiyatlar öyle de değişkenlik gösterebiliyor. Hemen hemen bir yıl oldu, işletmeye başlayalı. En azından ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetiyor çok şükür. Antakya’daydık. İki katlı bir giyim mağazamız vardı. Orası işte yıkıldıktan sonra buraya geldik. Olmuyor illa bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse evlerimiz çıkana kadar evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız, devam edeceğiz. İş yerimizi de işleteceğiz. Hayata tutunmaya devam ediyoruz” dedi.
Hatay Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu Hatay’da depremde evi ve 2 katlı işyeri yıkılan depremzede Fatma Bakır, bir yıldır yeni taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik işyerinde hayata tutundu. Azmiyle takdir toplatan başarılı kadın, hayatını kendi ayakları üzerinde durarak idame ettiriyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina ve işyerleri yerle bir oldu. Asrın felaketi olarak nitelendiren depremde, işyerlerinin zarar görmesi nedeniyle bazı esnaflar farklı ilçelerde işlerine devam ediyorlar. Bu esnaflardan biri olan Fatma Bakır, depreme Antakya ilçesi Esentepe Mahallesi’nde yakalandı. Bakır’ın butik işlemesi yaptığı işyeri ve evi asrın felaketinde yıkıldı. Depremden birkaç ay sonra Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ne yerleşen Bakır, burada yeni bir yaşama başladı. Yeni yerleştiği mahallede yaşamaya başlayan Bakır, burada yeni bir işyeri açtı ve hayallerini süsleyen işine devam etmeye başladı. Yeni açtığı işyerinde; erkek ve kadın giyim ürünleri satan kadın, 12 metrekare olan iş yerini işleterek kazandığı kazançla hayata tutunmaya çabalıyor. “Evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız ve hayata tutunmaya devam ediyoruz” Depremde son anda kurtularak yaşamayı başardığını belirten Fatma Bakır, “Deprem anında hemen çökme olmadı ama tavanlar direkt çökmeye başladı. Depremde son anda evden çıkmayı başardık. Ev yıkılmadı, tam çökmedi ama sonradan evimiz yıkıldı. Burada bir ev tuttuk. Sonradan da işte burayı işletmeye başladık. Ufak tefek çok şükür yani idare ediyoruz. Çocuk giyim var, bayan, iç giyim, dış giyim ve ondan sonra kozmetik var. Köylünün ne ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. En yüksek 850 TL ve en düşük 150 TL fiyatı var, ürünlerimin. Bu getirdiğimiz ürünle de bağlı oluyor. Fiyatlar öyle de değişkenlik gösterebiliyor. Hemen hemen bir yıl oldu, işletmeye başlayalı. En azından ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetiyor çok şükür. Antakya’daydık. İki katlı bir giyim mağazamız vardı. Orası işte yıkıldıktan sonra buraya geldik. Olmuyor illa bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse evlerimiz çıkana kadar evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız, devam edeceğiz. İş yerimizi de işleteceğiz. Hayata tutunmaya devam ediyoruz” dedi.
Manisa Sarıgöl’deki okullar bir bir yenileniyor Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan ve aynı yerde inşaatına başlanan Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak Ortaokulunun yeni binası tamamlandı. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak inşaatı tamamlanan okulda şube müdürleri Yüksel Kanyılmaz ve Muhammet Çetin ile birlikte incelemelerde bulundu. İlçedeki eskiyen okul binalarını bir bir yenilemeye devam ettiklerini ifade eden Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Sarıgöl’ümüzü eğitimin güçlü yatırımları ile gelecekle buluşturuyoruz. Büyük ve güçlü devletimizin eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda İlçemiz genelindeki yeni okul inşaatları tüm hızıyla devam etmektedir. Bakanlığımız koordinesinde yıkımına ve yerine yenisi yapılmasına karar verilen Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak Ortaokulunun inşaatı tamamlandı. 4 sınıflı okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerimize kapılarını açacaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuza yakışır bir şekilde yeni yapılacak ve yapılan okullarımız modern dizaynları ile göz doldurmaktadır. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde eğitim alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Sarıgöl eğitim ailesi olarak ilçemizin eğitim seviyesinin yükseltilmesi noktasında üstümüze düşen görevleri hep daha ileriye şiarıyla hep birlikte en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.