GÜNDEM - 07 Temmuz 2024 Pazar 08:48

Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu

A
A
A

Hatay’da depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan depremzede Fatma Bakır, bir yıl önce taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik iş yerinde hayata tutundu. Azmiyle takdir toplayan başarılı kadın, hayatını kendi ayakları üzerinde durarak idame ettiriyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina ve iş yerleri yerle bir oldu. Asrın felaketi olarak nitelendiren depremde, iş yerlerinin zarar görmesi nedeniyle bazı esnaf farklı ilçelerde işlerine devam ediyor. Bu esnaftan biri olan Fatma Bakır, depreme Antakya ilçesi Esentepe Mahallesi’nde yakalandı. Bakır’ın butik işlemesi yaptığı iş yeri ve evi asrın felaketinde yıkıldı. Depremden birkaç ay sonra Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ne yerleşen Bakır, burada yeni bir hayata başladı. Yeni yerleştiği mahallede Bakır bir iş yeri açtı ve hayallerini süsleyen işine devam etmeye başladı. Yeni açtığı iş yerinde erkek ve kadın giyim ürünleri satan kadın, 12 metrekare olan iş yerini işleterek hayata tutunuyor.

“Evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız ve hayata tutunmaya devam ediyoruz”

Depremde son anda kurtularak yaşamayı başardığını belirten Fatma Bakır, “Deprem anında hemen çökme olmadı ama tavanlar direkt çökmeye başladı. Depremde son anda evden çıkmayı başardık. Ev yıkılmadı, tam çökmedi ama sonradan evimiz yıkıldı. Burada bir ev tuttuk. Sonradan da işte burayı işletmeye başladık. Ufak tefek çok şükür yani idare ediyoruz. Çocuk giyim var, bayan, iç giyim, dış giyim ve ondan sonra kozmetik var. Köylünün ne ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. En yüksek 850 TL ve en düşük 150 TL fiyatı var, ürünlerimin. Bu getirdiğimiz ürünle de bağlı oluyor. Fiyatlar öyle de değişkenlik gösterebiliyor. Hemen hemen bir yıl oldu, işletmeye başlayalı. En azından ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetiyor çok şükür. Antakya’daydık. İki katlı bir giyim mağazamız vardı. Orası işte yıkıldıktan sonra buraya geldik. Olmuyor illa bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse evlerimiz çıkana kadar evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız, devam edeceğiz. İş yerimizi de işleteceğiz. Hayata tutunmaya devam ediyoruz” dedi.

Ramazan İlın – Sancar Alp Fırat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Bülent Uygun: “Buradan puansız dönmek üzüntü verici” Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, son dakikaya kadar mücadele edip 90+4’de gol yemenin kendileri adına kötü bir sonuç olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Sivasspor, deplasmanda Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sözlerine Göztepe’yi tebrik ederek başlayan Uygun, “Bizim de İstanbul’dan, Sivas’tan gelen taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Onları mutlu etmek isterdik. Oyunu iki yönlü değerlendirmek lazım. İlk yarıdaki oyun anlayışımızda özellikle ilk 10 dakikada yaptığımız hatalarla 2-0 geriye düştük. Sakatlıktan çıkan futbolcularımızın istediğim performansı vermemesi de etkili oldu. Çalıştığımız taç atışı gibi pozisyonlardan yediğimiz gol bize açıkçası yakışmadı. İkinci yarı tam tersine oyun sistemini ve oyun taktiğini değiştirdik. İkinci yarıda çok iyi oynayan gol pozisyonlara girip 2 gol atan ve goller kaçıran bir Sivasspor vardı. Son dakikalarda yine kendi ayağımızdaki bir topu uzaklaştıramadık. Bir anda gol yiyerek 3-2 mağlup olduk. Bu oyunun iyi tarafı reaksiyonu iyi vermiş olmamız oldu. Üzücü taraf ise son dakikaya kadar mücadele edip buradan puansız dönmek diyebiliriz. Milli maç arasını da en iyi şekilde değerlendirip ona göre eksik yönlerimizi kapatacağız. Rey Manaj, uzun bir süre daha sakatlığından dolayı aramızda olmayacak. Bununla beraber santrforumuz Koita’nın da sakatlanarak ne olacağını bilmediğimiz bir sürece girmiş olması gerçekten bizim için sıkıntılı. Çünkü takımımızdan ayrılan 17 arkadaşımız olmuştu. Yerine gelen 7 tane oyuncuyla eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımıza da şans vermeye çalışıyoruz. Ama böyle bir deplasmandan puanla dönmek açıkçası istediğimiz, arzuladığımız bir durumdu” dedi.
Ankara Huzurevi sakinleri Vosvos araçlarla nostaljik şehir turu yaptı Ankara’da düzenlenen “Yaza Veda” etkinliğinde huzurevi sakinleri unutulmaz bir gün geçirdi. Vosvos araçlarla şehri turlayan yaşlı bireyler nostaljik bir deneyim yaşarken, etkinlikte gerçekleşen konserle gönüllerince eğlendi. Sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi ve farklı yaş gruplarını bir araya getirmeyi amaçlayan MİA Yaşam Merkezi, Dünya Yaşlılar Günü haftası kapsamında “Vos-Dostlar’la Yaza Veda” etkinliğine ev sahipliği yaptı. İncek’teki kampüste gerçekleştirilen etkinlikte, nostalji rüzgarları esti ve farklı yaş grupları bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı. Müzisyen Figen Genç’in sahne aldığı etkinlikte gönüllerince eğlenen yaşlı bireyler şarkılara da eşlik etti. Daha sonra vosvos araçlara binen yaşlı ve engelli bireyler konvoy eşliğinde şehir turu yaptı. Sağlık Direktörü Hatice Dağlı Yağıcı, MİA Yaşam Merkezinde Üç kuşağı bir araya getirdiklerini belirterek, "Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Vos Dostların katılımıyla yaza veda etkinliği düzenledik. Bugün günün anlamına uygun bir şekilde onları nostaljik araçlarla bir gezi turuna çıkaracağız" dedi. Psikolog Kübra Şahin, Yaza Veda etkinliğine yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, "Bu arada sadece yaşlı bireylerimiz değil dede torun ilişkisini bir arada olduğu bir etkinlik olsun istedik. Etkinliğimiz içerisinde engelli ve yaşlı bireylerimiz var" diye konuştu. Huzurevi sakinlerinden Nursel Buyurgan, "Arkadaşlarla geç saatlere kadar oturup sohbet ediyoruz. Benim Vosvos aracım vardı önceden. Vosvos aracımı çok seviyordum. Benim üstü açık aracım vardı. Eşimi kaybettim burada arkadaşlarımla kalıyorum. İyiyim ben felç rahatsızlığım yok ama denge problemim olduğu için kalıyorum. Tavsiye ediyorum. Gelsinler buraya gelsinler idarecilerimiz çok iyi" dedi. Huzurevi sakinlerinden Necla Ersöz, "Burada günlerim harika geçiyor. O kadar çok sevgilerini katarak bizi kucaklıyorlar ki. Ben daha evvel de kaldım huzur evlerinde böyle sevgi yumağı içinde olmadım. Herkes kendi halindeydi. Çırpınıyorlar adeta mutlu olalım diye. Artık 95 yaşındayım bir ayağım çukurda birazcık daha buranın keyfini yaşayım. İki çocuğum var. Onlar da beni burada mutlu gördükçe çok memnun oluyorlar. Anneleri son günlerini rahat geçirsin istiyorlar" ifadelerini kullandı.