EĞİTİM - 07 Temmuz 2024 Pazar 08:32

Sarıgöl’deki okullar bir bir yenileniyor

A
A
A
Sarıgöl’deki okullar bir bir yenileniyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan ve aynı yerde inşaatına başlanan Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak Ortaokulunun yeni binası tamamlandı.


Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak inşaatı tamamlanan okulda şube müdürleri Yüksel Kanyılmaz ve Muhammet Çetin ile birlikte incelemelerde bulundu.


İlçedeki eskiyen okul binalarını bir bir yenilemeye devam ettiklerini ifade eden Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Sarıgöl’ümüzü eğitimin güçlü yatırımları ile gelecekle buluşturuyoruz. Büyük ve güçlü devletimizin eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda İlçemiz genelindeki yeni okul inşaatları tüm hızıyla devam etmektedir. Bakanlığımız koordinesinde yıkımına ve yerine yenisi yapılmasına karar verilen Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak Ortaokulunun inşaatı tamamlandı. 4 sınıflı okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerimize kapılarını açacaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuza yakışır bir şekilde yeni yapılacak ve yapılan okullarımız modern dizaynları ile göz doldurmaktadır. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde eğitim alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Sarıgöl eğitim ailesi olarak ilçemizin eğitim seviyesinin yükseltilmesi noktasında üstümüze düşen görevleri hep daha ileriye şiarıyla hep birlikte en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.



Sarıgöl’deki okullar bir bir yenileniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Platonik aşk dehşetinde zanlı tutuklandı Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde platonik aşk nedeniyle meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1’i polis 4 kişinin yaralandığı olayın zanlısı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Olay, dün saat 12.30 sıralarında Süleymanpaşa ilçesi Hükümet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 33 yaşındaki Eren Uzuner, uzun süredir platonik bir aşk beslediği F.Ö.’yü çay ocağında otururken silahla hedef aldı. Saldırgan önce, yanında oturan Barkın Perçin’e silahını doğrultarak kafasına ateş etti. Ardından F.Ö.’ye yönelerek ateş etmeye devam etti. Saldırgan Eren Uzuner, olayın ardından çalıştığı iş yeri olan Evkur mağazasına giderek burada iş arkadaşları olduğu iddia edilen S.D. ve N.Ç.K.’yı da silahla yaraladı. Eren Uzuner, olaydan sonra iş yerinin sevkiyat aracıyla kaçmaya çalıştı. Çevre yoluna doğru ilerleyen Eren Uzuner, burada polis tarafından durdurulmak istendi. Kaçışı sırasında polis ekipleri tarafından silahını bırakması yönünde yapılan uyarıya uydu. Ancak, zanlı silahını yere bırakırken silahın ateş alması sonucu bir trafik polisi ayağından vuruldu. Yaralanan polis memuru, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde hayatını kaybetti Silahlı saldırının ardından bölgeye hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kafasından vurulan Barkın Perçin (34) olay yerinde hayatını kaybetti. F.Ö. ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda yaralanan S.D. ve N.Ç.K. da Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edildi. F.Ö.’nün durumunun kritik olduğu öğrenildi. Platonik aşk cinayeti İddiaya göre, saldırgan Eren Uzuner’in, bir süredir F.Ö.’ye platonik aşık olduğu ve bu aşkın karşılıksız kalması üzerine saldırıyı planladığı öne sürüldü. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen Eren Uzuner, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İzmir Bülent Uygun: “Buradan puansız dönmek üzüntü verici” Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, son dakikaya kadar mücadele edip 90+4’de gol yemenin kendileri adına kötü bir sonuç olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Sivasspor, deplasmanda Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sözlerine Göztepe’yi tebrik ederek başlayan Uygun, “Bizim de İstanbul’dan, Sivas’tan gelen taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Onları mutlu etmek isterdik. Oyunu iki yönlü değerlendirmek lazım. İlk yarıdaki oyun anlayışımızda özellikle ilk 10 dakikada yaptığımız hatalarla 2-0 geriye düştük. Sakatlıktan çıkan futbolcularımızın istediğim performansı vermemesi de etkili oldu. Çalıştığımız taç atışı gibi pozisyonlardan yediğimiz gol bize açıkçası yakışmadı. İkinci yarı tam tersine oyun sistemini ve oyun taktiğini değiştirdik. İkinci yarıda çok iyi oynayan gol pozisyonlara girip 2 gol atan ve goller kaçıran bir Sivasspor vardı. Son dakikalarda yine kendi ayağımızdaki bir topu uzaklaştıramadık. Bir anda gol yiyerek 3-2 mağlup olduk. Bu oyunun iyi tarafı reaksiyonu iyi vermiş olmamız oldu. Üzücü taraf ise son dakikaya kadar mücadele edip buradan puansız dönmek diyebiliriz. Milli maç arasını da en iyi şekilde değerlendirip ona göre eksik yönlerimizi kapatacağız. Rey Manaj, uzun bir süre daha sakatlığından dolayı aramızda olmayacak. Bununla beraber santrforumuz Koita’nın da sakatlanarak ne olacağını bilmediğimiz bir sürece girmiş olması gerçekten bizim için sıkıntılı. Çünkü takımımızdan ayrılan 17 arkadaşımız olmuştu. Yerine gelen 7 tane oyuncuyla eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımıza da şans vermeye çalışıyoruz. Ama böyle bir deplasmandan puanla dönmek açıkçası istediğimiz, arzuladığımız bir durumdu” dedi.
Ankara Huzurevi sakinleri Vosvos araçlarla nostaljik şehir turu yaptı Ankara’da düzenlenen “Yaza Veda” etkinliğinde huzurevi sakinleri unutulmaz bir gün geçirdi. Vosvos araçlarla şehri turlayan yaşlı bireyler nostaljik bir deneyim yaşarken, etkinlikte gerçekleşen konserle gönüllerince eğlendi. Sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi ve farklı yaş gruplarını bir araya getirmeyi amaçlayan MİA Yaşam Merkezi, Dünya Yaşlılar Günü haftası kapsamında “Vos-Dostlar’la Yaza Veda” etkinliğine ev sahipliği yaptı. İncek’teki kampüste gerçekleştirilen etkinlikte, nostalji rüzgarları esti ve farklı yaş grupları bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı. Müzisyen Figen Genç’in sahne aldığı etkinlikte gönüllerince eğlenen yaşlı bireyler şarkılara da eşlik etti. Daha sonra vosvos araçlara binen yaşlı ve engelli bireyler konvoy eşliğinde şehir turu yaptı. Sağlık Direktörü Hatice Dağlı Yağıcı, MİA Yaşam Merkezinde Üç kuşağı bir araya getirdiklerini belirterek, "Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Vos Dostların katılımıyla yaza veda etkinliği düzenledik. Bugün günün anlamına uygun bir şekilde onları nostaljik araçlarla bir gezi turuna çıkaracağız" dedi. Psikolog Kübra Şahin, Yaza Veda etkinliğine yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, "Bu arada sadece yaşlı bireylerimiz değil dede torun ilişkisini bir arada olduğu bir etkinlik olsun istedik. Etkinliğimiz içerisinde engelli ve yaşlı bireylerimiz var" diye konuştu. Huzurevi sakinlerinden Nursel Buyurgan, "Arkadaşlarla geç saatlere kadar oturup sohbet ediyoruz. Benim Vosvos aracım vardı önceden. Vosvos aracımı çok seviyordum. Benim üstü açık aracım vardı. Eşimi kaybettim burada arkadaşlarımla kalıyorum. İyiyim ben felç rahatsızlığım yok ama denge problemim olduğu için kalıyorum. Tavsiye ediyorum. Gelsinler buraya gelsinler idarecilerimiz çok iyi" dedi. Huzurevi sakinlerinden Necla Ersöz, "Burada günlerim harika geçiyor. O kadar çok sevgilerini katarak bizi kucaklıyorlar ki. Ben daha evvel de kaldım huzur evlerinde böyle sevgi yumağı içinde olmadım. Herkes kendi halindeydi. Çırpınıyorlar adeta mutlu olalım diye. Artık 95 yaşındayım bir ayağım çukurda birazcık daha buranın keyfini yaşayım. İki çocuğum var. Onlar da beni burada mutlu gördükçe çok memnun oluyorlar. Anneleri son günlerini rahat geçirsin istiyorlar" ifadelerini kullandı.