Yerel Haberler
Çankırı
Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu 23 Eylül 2024 Pazartesi - 20:03:00 Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 67 bin 574 oldu. Bu taşıtların yüzde 36,9’unu otomobil, yüzde 25,0’ini traktör, yüzde 18,7’sini motosiklet, yüzde 13,8’ini kamyonet, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,0’ini minibüs, yüzde 0,8’sini otobüs, yüzde 0,5’ini ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Çankırı’da ağustos ayında 599 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 599 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 72 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 13,2 ile otomobil, yüzde 6,8 ile kamyonet, yüzde 6,5 ile traktör takip etti. Öte yandan, Çankırı’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 248 adet azaldı. Kastamonu’da ise trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 158 bin 983 oldu. Bu taşıtların yüzde 45,3’ünü otomobil, yüzde 23,1’ini traktör, yüzde 13,2’sini kamyonet, yüzde 12,2’sini motosiklet, yüzde 3,6’sını kamyon, yüzde 1,5’ini minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs, yüzde 0,4’ünü ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Kastamonu’da Ağustos ayında 750 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 750 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 60 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 17,9 ile otomobil, yüzde 15,6 ile traktör ve yüzde 4,7 ile kamyonet takip etti. Öte yandan, Kastamonu’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 250 adet azaldı.
Otel odasında ölü bulunan gençle ilgili yeni gelişme: 1 kişi tutuklandı
31 Ocak 2024 Çarşamba - 22:16 Otel odasında ölü bulunan gençle ilgili yeni gelişme: 1 kişi tutuklandı Çankırı’da gizlice girdiği otel odasında temizlikçi tarafından ölü bulunan 22 yaşındaki gencin ölümü ile ilgili gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı. Olay, dün il merkezinde bulunan bir otelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otelde görevli temizlik personeli, temizlik için girdiği odada Berat Karakuş’un (22) cansız bedeni ile karşılaştı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Berat Karakuş’un hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından gencin cenazesi morga kaldırıldı. Otel odasına gizlice girdi Olayla ilgili Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan incelemeler neticesinde, otel odasının Ç.G. isimli şahıs tarafından ayırtıldığı öğrenildi. Gece saatlerinde Berat Karakuş’un odaya gizlice girdiği belirlenirken, sabaha kadar odada kalan iki gençten Ç.G.’nin sabah saatlerinde otelden ayrıldığı tespit edildi. Temizlik görevlisi boş olduğunu düşündüğü otel odasına temizlik için girdiğinde Karakuş’un cansız bedeni ile karşılaştığı belirtildi. Şüpheli tutuklandı Gencin ölümü ile ilgili gözaltına alınan Ç.G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan Ç.G. tutuklandı. Berat Karakuş’un kesim ölüm sebebinin ise otopsi raporunda kesinleşeceği öğrenildi.
Otel odasında ölü bulunan genç ile ilgili 1 kişi tutuklandı
31 Ocak 2024 Çarşamba - 22:15 Otel odasında ölü bulunan genç ile ilgili 1 kişi tutuklandı Çankırı’da gizlice girdiği otel odasında temizlikçi tarafından ölü bulunan 22 yaşındaki gencin ölümü ile ilgili gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı. Olay, dün il merkezinde bulunan bir otelde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, otelde görevli temizlik personeli, temizlik için girdiği odada Berat Karakuş’un (22) cansız bedeni ile karşılaştı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Berat K.’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından 22 yaşındaki gencin cenazesi morga kaldırıldı. Otel odasına gizlice girdi Olayla ilgili Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan incelemeler neticesinde, otel odasının Ç.G. isimli şahıs tarafından ayırtıldığı öğrenildi. Gece saatlerinde Berat Karakuş’un odaya gizlice girdiği belirlenirken, sabaha kadar odada kalan iki gençten Ç.G.’nin sabah saatlerinde otelden ayrıldığı tespit edildi. Temizlik görevlisi boş olduğunu düşündüğü otel odasına temizlik için girdiğinde Berar Karakuş’un cansız bedeni ile karşılaştığı belirtildi. Şüpheli tutuklandı Berat K.’nin ölümü ile ilgili gözaltına alınan Ç.G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan Ç.G. tutuklandı. Berat Karakuş’un kesim ölüm sebebinin ise otopsi raporunda kesinleşeceği öğrenildi.
Şehir beyaza büründü, çocuklar karın tadını doyasıya çıkardı
29 Ocak 2024 Pazartesi - 14:03 Şehir beyaza büründü, çocuklar karın tadını doyasıya çıkardı Çankırı’da etkili olan kar yağışı ile şehir merkezi beyaza büründü. Kentte yaşayan çocuklar, kartopu oynayıp kardan adam yaparak doyasıya eğlendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülke geneline yaptığı kar yağışı duyurusunun ardından Çankırı il merkezi ve ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Ara tatilde yağan kar çocuklar tarafından büyük sevinçle karşıladı. İl merkezinde yaşayan çocuklar, park ve sokaklarda kardan adam yapıp kar topu oynayarak karın tadını doyasıya çıkardı. “Çocuklarla karı görür görmez bizde dışarı çıktık” Kar yağışının ardından çocuklarıyla birlikte kartopu oynayan Merve Derelli, “Çok mutluyuz. Biraz mutlu olduk ama ilk defa ilimize kar yağdı. Çocuklarla karı görür görmez dışarı çıktık. Oynuyoruz, kardan adam yapıyoruz, çok mutluyuz. İnşallah bu hafta içerisinde yağar da bizde oynarız. Biraz üşüdük ama bu kara değer” dedi. “Kar yağdığı için çok mutluyum” Karın tatilde yağmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Batın Derelli de, “Kar yağdığı için çok mutluyum. Oynuyorum, kardan adam yapıyorum. Kardeşimle birlikte anneme kartopu attık, kardan adam yaptık. Tatilde zevkli oluyor” diye konuştu. “Sabah kalktığımda karı görünce şaşırdım” Kar yağışını görünce şaşırdığını söyleyen Muhammed Said Karayel ise “Sabah kalktığımda karı görünce şaşırdım. Çankırı’ya ilk defa kar yağdığı için çok mutluyum. Evimizin önünde kardan adam yapıyoruz. Arkadaşlarımla kartopu oynuyorum” şeklinde konuştu.