ASAYİŞ - 22 Ağustos 2024 Perşembe 00:41

Ayvacık açıklarında 19 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı

A
A
A
Ayvacık açıklarında 19 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince lastik bot içinde 19 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgeye giden ‘TCSG-905’ ve ‘KB-4304’ Sahil Güvenlik botları hareket halindeki durdurdukları fiber karinalı lastik bot içinde 19 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakaladı.

Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Karakoluna götürülen kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.


İpek Yavaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli’deki yolda yenileme çalışması yapıldı Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstiklal Mahallesi 171 Sokakta yol yenileme çalışmasını tamamladı. Tren yolu kenarında uzun yıllardır oldukça işlek olmasına rağmen bu güne kadar hiçbir işlem yapılamayan toprak yola Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 900 metrekarelik parke taşı döşemesi yaptı. Çalışmalar kapsamında Dallıca sınırından başlayan 171 sokakta iş makineleri ile stabilizesi gerçekleştirilen yaklaşık 1 kilometrelik yola parke taşı döşemeleri yapılırken eş zamanlı olarak yine İstiklal Mahallesi 522 sokaktaki yola da 750 metrekarelik kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirildi. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’e evlerinin önünden geçen ve oldukça yoğun olarak kullanılan yolun yapımı için müracaata bulunan mahalle sakini Ali Çetinkaya gerçekleştirilen çalışma için emeği geçen herkese teşekkür etti. Okul trafiği yoğunlaşmadan ve yağışlar başlamadan yolun bitirildiğini söyleyen Çetinkaya; “Biz yıllardır burada çile çekiyorduk. Songül muhtarımın da gayreti ve uğraşısı ile artık bu çilemiz bitti. Bizleri bu mağduriyetten kurtulmamızı sağlayan Belediye Başkanıma müdürüme ve burada emek veren tüm ekiplere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Mahallesinde ve özellikle de aciliyeti ön planda olan 171 sokakta yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Mahalle muhtarı Songül Meke; “Mahalle sakini Ali Çetinkaya ağabeyimizin halk gününde Başkanımızdan talep ettiği yol çalışması çok şükür ki sonuçsuz kalmadı. Bu yol mahallemizin kanayan bir yarasıydı yıllardır her yağan sağanak yağışta su altında kalıyordu. Bu kanayan yaramız sonlandırıldı. Öncelikle Başkanım Dr. Ertuğrul Tetik, Fen İşleri Müdürüm ve personeli ile burada emek harcayan herkese çok teşekkür ediyor, mahallemde çalışmaların devamını temenni ediyorum” diye konuştu. Her hafta gerçekleştirdikleri halk günü programı ile doğrudan vatandaşın istek ve taleplerini öğrenerek gereğini yerine getirdiklerini vurgulana Başkan Ertuğrul Tetik “Vatandaşımızın kanayan yara olarak belirttikleri bir sorunu daha çözmüş olduk. Kanayan yarasını kapatmış olduk. Çünkü işimiz gücümüz hep Nazilli“ dedi.
Adana Adana’da maden ocağında deprem tatbikatı yapıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı çerçevesinde maden ocağında deprem tatbikatı yapıldı. Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı çerçevesinde senaryo gereği Mersin’de 7,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Meydana gelen deprem Mersin’in yanı sıra Adana, Konya ve Niğde’yi etkiledi. Adana’nın Kozan ilçesinde de 6 Şubat depreminde enkaz altında kalan birçok insanı kurtaran Kozanlı madenciler bu kez tatbikat gereği depremde görevleri başında iken deprem anından kurtulmaya çalıştı. 6 Şubat depreminde gönüllü olarak Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde enkaz altında kalan insanları kurtarmak için seferber olan Kozan Horzum Maden Ocağı çalışanları, bu kez maden ocağında senaryo gereği depremden kurtulmaya çalıştı. Gerçeği aratmayan tatbikatta bir madenci senaryo gereği maden ocağından çıkarken merdivenlerden düştü, arama kurtarma ekipleri madenciyi çıkarmak için seferber oldu. Tatbikat başarı ile tamamlanırken Horzum Maden Ocağı Maden Mühendisi İlyas Beydilli, "6 Şubat’ta yaşadığımız afet sonrası bugün bir kez daha afetlere hazırlıklı olmamamız için maden ocağımızda başarı ile bir tatbikat gerçekleştirdik. Umarız bir daha afetler ülkemizde yaşanmaz ama yaşanacak bir afet durumunda da hazırlıklı olmak adına başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik” dedi.