ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 15:14

Samsun’da toprak altında kalan 2 kişinin cansız bedenleri çıkarıldı

A
A
A

Samsun’da su çıkarmak için kuyu kazarken toprak altında kalan 2 kişinin cansız bedeni çıkartıldı.

Olay, Samsun’un Bafra ilçesinin kırsal Evrenuşağı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın bahçede kullanmak amacıyla su çıkarmak için kuyu açmaya başladı. Bu sırada toprak çökmesi sonucu Mustafa Sabri Bayrak ve Mustafa Aydın toprak altında kaldı. Olay, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. Olay yerine Jandarma, itfaiye, AFAD ve UMKE ile ambulans sevk edildi. Toprak altında kalan 2 kişiyi çıkarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar sırasında 3 çocuk babası Sabri Bayraktar’ın önce eline ulaşıldı. Toprak altından çıkarılan Bayraktar’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Sabri Bayraktar’ın Eskişehir’de ikamet ettiği, eşinin memleketi Samsun’a gezmeye geldiği öğrenildi. Yapılan çalışmada Mustafa Aydın’ın da cansız bedenine ulaşılarak toprak altından çıkartıldı. Olay yerinde savcının incelemesi devam ediyor.

Ahmet Şükrü Uluçay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Turkcell’den 30’uncu yıla özel çekiliş duyurusu Turkcell, 30’uncu yıl kutlamaları kapsamında çekiliş kampanyasını başlattı. Tüm Turkcell’lilerin katılabileceği çekiliş başvuruları operatörün mağazalarından yapılacak. 16 Eylül-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek kampanyanın büyük hediyesi 3 adet Togg olacak. Turkcell 30’uncu yaşını müşterileriyle birlikte kutlamaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, 16 Eylül-15 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelindeki bin 40 Turkcell mağazasından başvuru yapılabilecek çekiliş kapsamında; 3 adet Togg, 5 adet motosikletin yanı sıra 3 telefon, 30 oyun konsolu, 30 elektrikli scooter, 200 tablet ve 30 oyun bilgisayarı Turkcell’lileri ve Turkcell’e katılacak yeni müşterileri bekliyor. Turkcell’lilerin 30’uncu yıl çekilişine katılmak için mağazalarda yer alan kampanya katılım ekranından ad - soyad, telefon numarası, il ve ilçe bilgilerini doldurmaları yeterli olacak. Ayrıca her gün yeni bir çekiliş hakkı sağlanacak. Şirket olarak, Türkiye’yi cepten ilk alo ile tanıştırdıkları günden bu yana geçen 30 yılda, bir mobil operatör olmanın çok ötesine geçtiklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell olarak bu özel seneyi müşterilerimizle birlikte kutlamaya devam ediyoruz. Yılın başından bu yana gigabyte’ları katladık, gençlere avantajlar-fırsatlar sunduk, keyifleri artırdık. Şimdi sırada Büyük 30’uncu Yıl Çekilişi var. Önümüzdeki 90 gün boyunca mağazalarımızdan yapabilecekleri başvuruyla bu heyecanlı çekilişe katılacak tüm müşterilerimize bol şans diliyorum” dedi.
Aydın Beslediği köpek hırsız çıktı Aydın’da büfe işletmeciliği yapan Deniz Kuşseven, iş yerinin dışına bıraktığı malzemelerin kaybolmasından şüphelenince, güvenlik kameralarını incelemeye karar verdi. İzlediği görüntüler sevimli hırsızı ortaya çıkartırken, paspası ağzıyla götüren köpek kameralara yakalandı. Aydın’da büfe işletmecisi Deniz Kuşseven iş yerinin dışarısındaki soğutucu dolaplarının arkasına bıraktığı paspas, faraş, kova gibi malzemelerin sıkça kaybolmasından şüphelenmeye başladı. Malzemelerini komşu esnafın alıp geri getirmediğini dahi düşünen Kuşseven son yaşadığı olay sonrası güvenlik kameralarını incelemeye karar verdi. Kamera kayıtlarını geriye dönüp izlediğinde mahallede sıkça dolaşan ve besledikleri bir köpeğin sabah kimsenin olmadığı saatlerde gelip paspası ağzıyla çekip götürdüğünü gören Kuşseven çok şaşırdı. İş yeri komşusunu telefonla arayıp durumu anlatan Kuşseven komşusundan da özür diledi. Beslediği sevimli köpeğin hırsızlık yapmasına kızmayan Kuşseven, "Kendisinden şikayetçi değilim. Helalühoş olsun. Gidip bir daha paspas alırım. Gelsin bu sefer onu gördüğümde sosis vereceğim" dedi. Güvenlik kameralarını izleyince gözlerine inanamadı, esnafı arayıp özür diledi Sıkça kaybolan malzemeleri besledikleri köpeğin götürdüğünü görünce gözlerine inanamadığını belirten büfe işletmecisi Deniz Kuşseven, "Her gün bir malzemem kayboluyordu. Önce bir süpürge kayboldu sonra bir paspas kovası kayboldu ardından da paspasın kendi kaybolunca durumdan şüphelendim. Komşulara sordum, çevre esnaflara sordum ama alan yok. Sonunda videoları izlemeye karar verdim. Geriye dönük yaptığım görüntü araştırmasında kaybolan malzemeleri bir köpeğin götürdüğünü gördüm ve çok şaşırdım. Her gün bir şey götürüyormuş da haberimiz olmuyormuş. Durumu eşimle de paylaştım. O da duruma çok şaşırdı. Bir komşumun günahını aldım ondan da görünce özür dileyeceğim. İhtiyacı olup aldığını paspas yaptıktan sonra da paspasın yaptığı yerde kaldığını ya da dışarda unuttuğunu ve insanların alıp götürdüğünü düşündüm ama durum başkaymış. Bu civarlarda gezen mahalle köpeği. Her gördüğümüzde besliyoruz ama bunu yapacağına hiç akıl erdiremedim. Gidip bir daha paspas alacağım bu aldığım kaçıncı paspas hatırlamıyorum. Sabah kimsenin olmadığı saatlerde saat 07.00 gibi önce gelip içeriyi kontrol ediyor kimse var mı yok mu diye. Sonra ağzıyla dolabın arkasından çıkartıp sürükleyerek götürüyor. Şikayetçi değilim, helalühoş olsun bir daha gelsin gördüğümde ona sosis vereceğim" ifadelerini kullandı.
Kocaeli 20. yılda hedef 1 milyonuncu kursiyer Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), 1 milyonuncu kursiyeriyle buluşmak için kapılarını açıyor. KO-MEK, Kocaeli’de ikamet eden vatandaşların talepleri doğrultusunda gelişerek 12 ilçedeki 44 kurs merkezinde 386 farklı branşla eğitim ve sosyal faaliyetlerini başarılı şekilde sürdürüyor. Geride bıraktığı 19 yılda 930 bin 939 kursiyere meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK yeni dönemde toplamda 1 milyondan fazla kursiyere eğitim vermek için hazırlıklarını tamamladı. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde büyük bir heyecanla kurs merkezlerinin fiziki altyapılarının yanı sıra tüm eksiklikleri tamamlayarak yeni döneme hazırlanan KO-MEK, kursiyerlerin en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda kurs sorumlularının ve usta öğreticilerinin kişisel gelişimine de önem veren KO-MEK, personelin daha donanımlı ve yeni döneme hazırlıklı olmalarını sağlamak için, bir dizi eğitim gerçekleştirdi. Branşlarda sadece sosyal kurslar değil kendini geliştirmek ve meslek edinmek isteyen herkesin bir meslek sahibi olabileceği kurslar da yer alıyor. El sanatlarından fiber optiğe, baristadan Fransızca’ya, deri ürünleri yapımından kaynakçılığa, kemençeden ahşap oymaya kadar yüzlerce farklı seçeneğiyle ilgi alanına göre eğitim veriliyor. Ayrıca; güzellik ve saç bakımı hizmetleri gibi ustalık ve kalfalık gerektiren branşlarda kursiyerlerin sınavları başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için binlerce kursiyere de ev sahipliği yapılıyor. Aynı zamanda vatandaşların kişisel gelişimine destek veren kurslar açmaya özen gösteren KO-MEK; bilgisayar, diksiyon, yabancı dil kursları, işaret dili eğitimi, resim ve müzik kursları gibi birçok önemli kursu bünyesinde bulunduruyor. Birçok önemli alanda olduğu gibi Türk sanat müziği branşında da eğitim veren KO-MEK, isteyen vatandaşlara Türk halk oyunları eğitimi de veriyor. Geleceğin sanatçılarını, müzisyenlerini yetiştiren KO-MEK, özellikle kişilerin konservatuar sınavlarına da hazırlanmalarına destek oluyor. İngilizce ve Almanca gibi önemli dillerde eğitim veren KO-MEK; Abazaca, Boşnakça, Bulgarca, Japonca ve Korece dillerini öğrenmek isteyen kursiyerlere de kapısını açıyor. Birçok üniversite öğrencisinin yanı sıra turistlik amaçlı ya da ticaret amaçlı ziyaretler için dil öğrenmek isteyenlerin de doğru adresi yine KO-MEK oluyor. Yabancı dillerin yanı sıra ülkemize yerleşen yabancı kursiyerlere de Türkçe eğitimi veren KO-MEK bu alanda verdiği ücretsiz eğitimlerle kursiyerlere maddi ve manevi destek sağlıyor.