ASAYİŞ - 11 Eylül 2024 Çarşamba 09:21

Fazla su isteyince sopayla dövülerek öldürüldü

A
A
A

Kahramanmaraş’ta bir kişi fazla su istediği öne sürülerek sopayla dövülerek öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, Cuma günü meydana geldi. İddiaya göre, Mesut Kazancı aracıyla Küçük Sanayi Sitesi’ne gitti ve aşırı susadığını belirterek, su içebileceği bir yer olup olmadığını sordu. Metal fabrikasında çalışan bir kişi, Kazancı’ya bir bardak su verdi. Su içtikten sonra, Kazancı bir şişe su daha istedi. Su veren kişi, Kazancı’nın talebine olumsuz yanıt verdi ve tartışma başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek, 6 kişinin Kazancı’yı sopalarla dövmesine dönüştü. Bu anlar ise saniye saniye görüntülendi. Sopalarla dövülen Kazancı, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 2 gün süren yaşam mücadelesinin ardından genç vatandaş hastanede hayatını kaybetti.

Olayın ardından Kazancı’nın ailesi, kendisinden haber alamayınca polis ve hastanelere başvurdu. Yapılan aramalar sonucunda, yoğun bakımda kimliği belli olmayan bir kişinin bulunduğu bilgisiyle Kazancı’nın ailesi acı haberi aldı. 2 aylık çocuğu olduğu öğrenilen Kazancı toprağa verildi. Polis, olayın ardından 6 zanlıyı yakalayarak savcılığa sevk etti. Kazancı’nın cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından dün toprağa verildi.

Halil Ulubey

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sonbahar şap aşılama programı başlıyor Samsun’da “2024 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı” kapsamında, aşılama programları başlıyor. Aşılama yaptırmayan işletmelere 73 bin 143 TL idari para cezası uygulanacak. İl/ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından yürütülecek olan Sonbahar Şap Aşılama Programı, 16 Eylül-17 Kasım 2024 tarihleri arasında tamamlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Şap hastalığı, eskiden beri bilinen, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanların akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalığıdır. Bu hastalığa sığır, manda, koyun keçi domuzların yanında yabani çift tırnaklı hayvanlarda duyarlıdır. Hastalıktan korunmada aşılama çok önemli olduğundan, yetiştiricilerimizin büyükbaş hayvanlarına şap aşısını mutlaka yaptırması gerekmektedir. Ayrıca sevk edilecek büyükbaş hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanmış olmalıdır. 5996 sayılı ’Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 4. maddesi gereğince yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatmaları zorunlu olup, aksi yönde hareket edenler hakkında ilgili kanuna muhalefetten 2024 yılı için, işletme başına 73 bin 143 TL idari para cezası uygulanması hükmü de yasada yer almaktadır. Yine şap aşısı eksik olması durumunda hayvanların sevklerine müsaade edilmeyecek olup, veteriner sağlık raporu düzenlenmeyecektir. Aşılama programları, il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerimiz tarafından yürütülecektir. Üreticilerimizin mutlaka hayvanlarına şap aşısı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Yetiştiricilerimizin şap aşılama programına göstereceği ilgi ve hassasiyet, ilimizde şap hastalığı ile mücadelemizi kolaylaştıracaktır” dedi.
Aydın Efeler Belediyesi daha temiz bir dünya için harekete geçiyor Efeler Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Aydın’da düzenlenecek büyük temizlik etkinliğiyle çevre duyarlılığına dikkat çekmeye hazırlanıyor. Let’s Do It Türkiye Aydın İl Temsilcisi Muhsin Bekir Altınkalem öncülüğünde yapılacak bu anlamlı etkinlik, vatandaşların çevre temizliği konusunda bilinçlenmesini ve doğaya katkıda bulunmasını hedefliyor. 20 Eylül Cuma günü saat 14:00’te Pınarbaşı Mesire Alanı’nda başlayacak olan organizasyon, Efeler Belediyesi’nin çevreye olan duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serecek. Etkinlik boyunca, katılımcılar hem doğayı temizleyecek hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bilinci aşılayacak. Başkan Yetişkin, tüm Efeler halkını bu küresel harekete destek vermeye davet ederek, çevre temizliğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Yetişkin, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Doğamızı ve çevremizi korumak, geleceğe bırakabileceğimiz en büyük miraslardan biri. Dünya Temizlik Günü’nde, Efeler halkı olarak doğamıza sahip çıkmak için Pınarbaşı Mesire Alanı’nda bir araya geliyoruz. Bu anlamlı günde hemşehrilerimi bizimle el ele vererek çevremizi temiz tutmaya ve daha sürdürülebilir bir gelecek için birlikte çalışmaya davet ediyorum. Hep birlikte daha temiz, daha sağlıklı bir çevre oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı. Bu önemli etkinlikte, Efeler Belediyesi başta olmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, TEMA Vakfı ve AKUT Arama Kurtarma Derneği gibi birçok kuruluş da iş birliği yapacak.