ASAYİŞ - 18 Haziran 2024 Salı 17:43

Çanakkale yangınında Anafartalar köyü boşaltıldı

A
A
A
Çanakkale yangınında Anafartalar köyü boşaltıldı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın dolayısıyla Anafartalar köyü boşaltıldı.

 

 

Yangın, Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale başladı. Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada ise, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.

Anafartalar köyü boşaltıldı

Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltılırken, vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki 57. Alay ve Conkbayırı’na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

Mustafa Suiçmez



Çanakkale yangınında Anafartalar köyü boşaltıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Zeyrek: "Birlikte güzel işlere imza atacağız" Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, meclis üyeleri ve beraberindeki heyeti kabul etti. Adaletli, hakkaniyetli, adil ve ulaşılabilir bir yönetim sergileyeceğini belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Vatandaşlarımızın emanet ettiği bu koltuğu en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Kadın kolları Başkanı Berrin Zünbülcan Tosunoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Solmaz, meclis üyeleri ve CHP ilçe örgütü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in konuğu oldu. Ziyarette CHP İl Başkanı İlksen Özalper de yer aldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Ferdi Zeyrek adına Ege Orman Vakfı’na yaptıkları fidan bağışı sertifikasını takdim etti. Çok değerli bir hediye olduğunu belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Umarım orman yangınlarını bir daha yaşamayız ve bu fidanlardan daha çok dikeriz” dedi. “Birliğimiz bütünlüğümüz bize bu başarıyı kazandırdı” Güzel bir seçim döneminin yaşandığını dile getiren Başkan Ferdi Zeyrek, “Burada olan herkesin çok büyük emeği var. Bu koltuklarda oturuyorsak örgütümüzün emeği katkısı sayesindedir. Birliğimiz bütünlüğümüz bize bu başarıyı kazandırdı. 2028’de de inşallah taçlanacak ve o zaman tam bir anlam kazanacak. 75 yıl sonra gelen bir başarı Manisa merkez özelinde. Herkes çok özlemiş, biz de çok özledik. Bu başarıyı pekiştirmek lazım, çok çalışmak lazım. Bunun bilinciyle adaletli, hakkaniyetli, adil ve ulaşılabilir bir başkanlık sergileyeceğiz. İnşallah 5 yılımız da bu şekilde geçecek. Vatandaşlarımızın emanet ettiği bu koltuğu en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı. “Üzerimize düşeni yapıyoruz” Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, “İnşallah bu söylediğiniz temenniler gerçekleştir ki arzuladığımız büyük hedefe hep birlikte ulaşırız. Bu doğrultuda da biz hem ilçemizde üzerimize düşeni yapıyoruz hem de Büyükşehirle ilgili olan kısımda bize üstlenilen rolleri başarıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz” dedi. “Birlikte güzel işlere imza atacağız” CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma da, “Gerek Çetin Başkan, gerek siz, gerek de örgütümüz ciddi bir çalışma gerçekleştirdi. Semeresini aldığımızı düşünüyoruz. Genel Başkanımız, sizin ve Çetin başkanın söylediği gibi bu bir fırsat. Bu fırsatı zafere çevirdiğimiz zaman çok daha mutlu olacağız. Bizler de hem örgüt olarak, meclis üyelerimizle belediye başkanlarımız ve sizle birlikte güzel işlere imza atacağız. Zaten bunun emareleri görülmeye başlandı. Sözlerinizi yerine getirmenizle ilgili halkın içerisinde dolaştığımız zaman çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.