EĞİTİM - 18 Ekim 2024 Cuma 07:52

Bayburt’ta çocuklara gıda eğitimleri verildi

A
A
A
Bayburt’ta çocuklara gıda eğitimleri verildi

Dünya Gıda Günü dolayısıyla Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce çocuklara gıda eğitimleri verildi. Bayburt Özel Eğitim Meslek Okulu ve Terzi Hacı Mustafa Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine verilen eğitimlerde çocuklara gıdayla alakalı önemli bilgiler aktarıldı.


Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimlerde gıda güvenilirliği, gıda hijyeni, kişisel hijyen ve gıda israfı gibi konular ele alınarak, sağlıklı beslenmenin önemine, gıdaların nasıl saklanması gerektiğine, kişisel temizliğin gıda güvenliğindeki rolüne ve gıda israfının nedenlerine vurgu yapıldı. Verilen bilgilerin ardından çocuklarla beraber meyve tabağı hazırlandı, hep birlikte afiyetle yenildi. Eğitim sonunda öğrencilere Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Gıda Kahramanı’ sertifikası verildi.



Bayburt’ta çocuklara gıda eğitimleri verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bereket Döner gelecek döneme ilişkin hedeflerini açıkladı İSTANBUL (İHA) – Bereket Döner, dün kapılarını açan 22. Bayim Olur Musun Fuarı’na katıldı. Marka, yatırımcılara franchise modelinin avantajlarını ve gelecek döneme ilişkin projelerini anlattı. Komagene’yi bünyesinde bulunduran Yörpaş A.Ş tarafından satın alınan Bereket Döner, dün kapılarını açan 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda yerini aldı. Birçok önemli lokasyonda faaliyette bulunan Bereket Döner, yeni şubeler için de hazırlıklarına devam ediyor. 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda yatırımcılara franchise modelinin avantajlarından bahseden marka, gelecek döneme ilişkin hedef ve projelerini açıkladı. "2025 yılında 300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" Gelecek döneme ilişkin hedeflerinden bahseden Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ceyhun Tekdemir, Bereket Döner’in Komagene ailesine katılmasından sonra 120 şubeye ulaştığının altını çizdi. Tekdemir, “2025 yılında 300 şube hedefimizi rahat bir şekilde gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Yeni bayilik anlaşmalarımız hızla sürüyor. Çok büyük bir ilgi görüyoruz. Satın almadan sonra yatırımcıların markamıza ilgisi daha da arttı” ifadelerini kullandı. Fuara ilişkin de bilgi veren Tekdemir, “Fuara katılım çok yüksek, yatırım yapmak isteyen çok sayıda girişimciyi standımızda ağırlıyoruz. Ayrıca fuarın açılışını yaptıktan 10 dakika sonra yeni bir bayilik sözleşmesi imzaladık. Bereket Döner Türkiye’nin en güvenilir markalarından bir tanesi. Kullanmış olduğumuz tavuk ve kırmızı et ürünlerimizde helal kesim olması noktasında hassasiyetimizi sürekli koruyoruz” dedi.
Manisa Manisa’da 469 kamu yatırım projesi uygulanıyor Manisa’da 2024 yılı yatırım programı 3. dönem uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve koordinasyon çalışmalarının tespitini amaçlayan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, toplam tutarı 43 milyar 797 milyon TL olan 469 kamu yatırım projesinin uygulamada olduğu vurgulandı. İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Vali Vahdettin Özkan başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Erhan Günay, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özkan, yatırım programları üzerinde değerlendirme yapacaklarını belirterek, “Manisa’da toplam tutarı 43 milyar 797 milyon TL olan 469 kamu yatırım projemiz var, bunlardan 318’i merkezi idareye, bakanlıklarımıza ait, 151’i belediyelerimize ait. Projeler için önceki yıllarda 6 milyar 397 milyon TL harcama yapılmış, 2024 yılı için bu projelere toplam 10 milyar 657 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Üçüncü dönem sonu itibariyle 6 milyar 728 milyon TL ödenek harcanarak, harcama oranı yüzde 63 olarak gerçekleşmiştir. Projelerimizden 154 tanesi bitmiş durumda. Devam eden 224 projemiz var. Bunların hepsinin yıl içerisinde bitmesi öngörülüyor. İhale aşamasında olan 18 projemiz var.” dedi. Yatırım programında olduğu halde hukuki, arsa temini gibi sorunlar sebebiyle hiç başlanamamış 68, tasfiye edilmiş 5 projenin olduğunu da söyleyen Vali Özkan, bu sayının minimum düzeyde tutulabilmesi amacıyla neler yapılabileceğinin değerlendirilmesi gerektiğini de vurguladı. İlçe belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi vereceğini aktaran Vali Özkan, diğer kurumlarla koordinasyonu gerektiren durumlar üzerinde odaklanıp değerlendirmelerde bulunulacağını ve yürütülen çalışmaları yakından takip edeceklerini de ifade etti. Toplantı, il genelinde devam eden yatırımlara ilişkin bilgi verilmesi, ilçelerin ve kurumların taleplerinin alınması ve koordinasyon gerektiren hususların değerlendirilmesi ile sona erdi.
Kayseri Başkan Yalçın: "Eğitimler can kurtarır" Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) işbirliğiyle düzenlenen ‘Afet Farkındalık Eğitimi’nde yaptığı konuşmada, “Bu eğitimler can kurtarır” dedi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ne Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra başkan yardımcıları, birim müdürleri, personel ve AFAD’dan yetkililer katıldı. Personelin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; afetlere karşı eğitimin önemine dikkat çekerek, önceki gün Malatya ve Sivas’ta meydana gelen depremlerin afet eğimini yeniden gündeme getirdiğini söyledi. Başkan Yalçın, “Öncelikle Hasan beye çok teşekkür ediyorum. Her şeyin bir bilimi olduğu gibi afetlerden korunma konusu da bir bilim dalı. Allah devletimize güç versin. İçişleri Bakanlığımıza bağlı olan AFAD, hakikaten son zamanlarda teknik donanım olarak çok ileri düzeye geldi. Afetlerde yapılması gerekenleri tam olarak bilseydik can kayıpları daha az olabilirdi. Bilgi her şeyin üstünde. Belki bazı afetlere engel olamıyoruz ama yapılacakları bilerek hareket etmek, hangi araçların nerede kullanılacağını bilmek bile çok önemli. Bu eğitimler, yeri gelir can kurtarır. O bakımdan hepimiz belediyeci olarak apartmandan işyerine, sokaktan caddeye bütün tabi afetlerde vatandaş tarafından görevlendirilmiş durumdayız.” diye konuştu. Programda Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Şube Müdürü Hasan Say tarafından başta deprem olmak üzere afetlerde yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verildi. Soru cevap şeklinde geçen programda ayrıca deprem anında yapılacaklarla ilgili uygulamalar gösterildi. Programın sonunda AFAD Şube Müdürü Hasan Say tarafından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a acil durum çantası hediye edilirken, Başkan Yalçın da kendisine katılımlarından dolayı plaket verdi.
Bursa ’Süleyman ve Öbürsüler’, Bursalılarla buluştu Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sanat sezonunun ikinci tiyatro oyunu olan ‘Süleyman ve Öbürsüler’in prömiyerini görkemli bir performansla gerçekleştirdi. Bursa’da onlarca yerli ve yabancı oyunu sanatseverlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sanat sezonunda yeni bir oyunu daha sanatseverlerle buluşturdu. Max Frisch’in ‘Biedermann ve Kundakçılar’ adlı oyunundan Yavuz Pekman tarafından uyarlanan ’Süleyman ve Öbürsüler’ adlı eser, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının muhteşem performansıyla Bursalılar için sahnelendi. Tayyare Kültür Merkezi’ndeki oyunun prömiyerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra, Bursa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, daire başkanları, şube müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. ‘Süleyman ve Öbürsüler’ oyunu, Süleyman karakterinin etrafında dönerken, onun yaşamındaki çatışmalar ve toplumsal baskılar ön plana çıkar. Kendi yaşamı dışındaki olaylara, durumlara duyarsız ve egoistce yaklaşan Süleyman’ın, her gün yangınların yaşandığı bir şehirde, kendi evinin yanmaması için bütün önlemleri alması, buna rağmen iki kundakçının evine gelmesine hatta yerleşmesine korkak ve duyarsızca yaklaşması üzerinden süregelen hikâyesi, mizahi bir dille sunuldu. Murat Liman, Seçil Girgin, Faruk Oğur, Mehmet Ali Açıl, Tuba Bayram, Sergen Bölük, Osman Murat Erten, Burak Çağatay Serinbaş ve Ömer Faruk Özkan’ın rol aldığı oyunu, Altuğ Görgü yönetiyor. Oyunda, yönetmen yardımcılığını Sergen Bölük, dekor ve kostüm tasarımını Merve Yörük, hareket düzenini ise Cihan Yöntem üstleniyor. Şehir Tiyatrosu sanatçılarının performansını beğeniyle izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, oyunun sonunda sahneye çıkarak tiyatrocuları tebrik etti. Yeni dönemde tüm oyunların akıcı ve güzel olacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa Şehir Tiyatrosu, sanatı Bursa’nın her yerine yayıyor. Atatürk’ün ’Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü unutmayalım. Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Sürpriz projelerle sanatseverlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi. Oyunun yönetmeni Altuğ Görgü, daha önce oynanmamış bir metinin sahnelenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Oyunun seyirciyle birlikte bir bütünlük kuracağına ve keyif vereceğine inandığını dile getiren Görgü, “Türkiye’nin en iyi müzisyeni Tolga Çebi ile çalıştık. Bir takım çalışması sonucunda bir oyun hazırlandı. Herkese teşekkür ediyoruz ve oyunumuza bekliyoruz” diye konuştu.
Samsun Özel sektörde çalışan mühendis ve mimarların talepleri Özel sektörde çalışan mimar, mühendis ve şehir plancıları, sorunlarının giderilmesini istediklerini söyledi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, 70. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan törende konuşan TMMOB İKK Sekreteri Veli Kebapçı, “Ülkemizin içinden geçtiği bu çoklu kriz ortamında giderek güçleşen yaşam şartları altında işsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları elbette mühendis, mimar ve şehir plancılarının da öncelikli sorunları olmaya devam etmektedir. Özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın tamamına yakını yatırımların durması, projelerin iptal edilmesi, reel sektörün tıkanması gibi sorunlardan etkilenmiştir. Kamuda çalışan meslektaşlarımız ise düşük ve eşitsiz ücret, sözleşmeli istihdam, özlük hakkı kayıpları ve teknik personel ataması yapılmaması gibi sorunlarla yüz yüzedir. Birliğimiz 70 yıllık mücadele tarihimizden ve meslek alanlarımızdan doğan kamusal sorumlulukla; meslektaşlarımızın sorunlarının derhal çözülmesi, ekonomik krizin emek yanlısı bir programla aşılması, üreten-sanayileşen-kalkınan bir Türkiye’nin oluşturulması için mücadele etmektedir” dedi. Törene ayrıca CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, mühendis, mimar ve şehir plancıları katıldı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.