EĞİTİM - 18 Ekim 2024 Cuma 11:48

Batman’da öğrencilere polislik mesleği tanıtıldı

A
A
A
Batman’da öğrencilere polislik mesleği tanıtıldı

Batman’ın Kozluk ilçesinde eğitim gören öğrencilere, trafik eğitimi verilip polislik mesleği tanıtıldı.


Kozluk İlçe Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince polislik mesleği tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi. Bu çerçevede Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere trafik eğitimi verilerek polislik mesleği tanıtıldı. Faaliyetlerin belirli aralıklarla devam edeceği öğrenildi.



Batman’da öğrencilere polislik mesleği tanıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun ’Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi’ tamamlandı Girişimcilik alanında öğrencilerin kendi yetkinliklerinin farkına vararak uygulamaya yönelik olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçlayan olan ’Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi’ tamamlandı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi etkinlikleri 14-18 Ekim tarihleri arasında TEKNOPARK’ta gerçekleşti. Girişimcilik alanında öğrencilerin kendi yetkinliklerinin farkına vararak uygulamaya yönelik olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı ve bir iş fikrini uygulamaya geçirme ve iş planı hazırlama konusunda çözüm üretmeyi sağlayabilme farkındalığının kazandırılmasını amaçlayan ve bu doğrultusunda öğrencilerin girişimcilik eğilimlerinin artırılması hedeflendiği proje tamamlandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden(OMÜ) Prof. Dr. Mevlüt Gürbüz ve Samsun Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Hilal Tuğçe Lapçın tarafından, Triz-inovasyon, iş fikri geliştirme, iş planı tasarlama, fikri ve sınai hizmetler, kanvas iş modeli, kurumsal iletişim ve finansal yönetim konularında öğrencilere uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Samsun’un mesleki ve teknik eğitimde 11 ve 12. sınıfta öğrenim gören 30 kişilik proje grubuna ayrıca; Eskişehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhan Şengür, Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak, Doç. Dr. Halil Mutuk, Sinop Üniversitesi’nden Salih Dağlı, TEKNOPARK’tan Sinan Tosun, Sena Beşpınar ve Büyükşehir Belediyesi’nden Gülsüm Ayan, ayrıca Sudi Demirtürk tarafından farklı konularda bilgi aktarıldı. Projenin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi”nde görevli eğitmen ve öğrencilere katılım ve teşekkür belgelerini takdim etti. Öğrencilerin geleceğini olumlu yönde şekillendirecek, onlara yol gösterecek tüm projelerin kıymetli olduğunu belirten Ağar, projeye destek veren tüm kurum ve öğretmenlere teşekkür etti.
İzmir Bayraklı’da meme kanseri farkındalık semineri Bayraklı Belediyesi, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla uzman hekimlerin katılımıyla erken teşhisin hayati önemini anlatan seminer düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte meme kanserinde erken teşhisin, bilinçlenmenin önemi ile modern tedavi yöntemleri ve tarama süreçleri hakkında bilgiler verildi. Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 1-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında bilgilendirme semineri düzenledi. Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Ahmet Soner Emre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Toplum Sağlığı Eğitim Şube Müdürü Banu Erdal, Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Belgüzar Başer Köpüklü, meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce kadın katıldı. Seminerde, Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Dr. Sibel Akay Tıkıroğlu, meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatarak, hayat kurtardığını vurguladı. Modern tedavi yöntemleri ve tarama süreçlerinin önemini katılımcılarla paylaşan Tıkıroğlu, kadınlara düzenli kontrollerin aksatılmaması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, meme kanserinin erken tanı ile tedavi başarısının büyük ölçüde arttığı vurgulandı. Seminer sonunda, katılımcılara verilen numaralı biletlerle çekiliş yapıldı. Çekilişte 5 şanslı kişiye, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla hayırsever Aysun Tokbaş gönüllü tarafından pembe kurdele hayat sigortası poliçesi hediye edilerek farkındalık çalışmasına anlamlı bir katkı sağlandı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Sağlıklı bireyler ve gelecek için sağlık bilincinin artması gerekiyor. Bayraklı Belediyesi olarak kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ve ilçemizde yaşayan her bir bireyin sağlık konusunda bilgilendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğitimden sağlığa her alanda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.