Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde “Farklılıkları Benimsemek: Kapsayıcı Eğitimin Anahtarı” temasıyla düzenlenen 5. TESOL Türkiye Konferansı, yabancı dil eğitimi öğreticilerini bir araya getirdi.
İngiliz Dili Öğretimi ve Mesleki Gelişim Derneğinin (TESOL) bu yılki toplantısı Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öncülüğünde BARÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. Kapsayıcı dil eğitiminin önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan konferans, dil eğitiminde kapsayıcılığın nasıl sağlanabileceğine dair fikir ve tartışmalar ile çeşitli örnek uygulamalarla tamamlandı. Yabancı dil alanındaki eğitim-öğretim süreçleri hakkında 3 gün süren farklı oturumlarla değerlendirmelerin yapıldığı etkinliğe, 7 ülke ve 14 ilden alanında uzman 130 eğitimci katıldı. Kapsayıcı dil eğitimi, dil öğreniminde eşitlik ve çeşitlilik üzerine yapılan 35 farklı sunumla, dil becerileri kazanımlarının ülkemizdeki her öğrenci için erişilebilir olmasına katkıda bulunulması amaçlandı.
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk “Türkiye’nin tüm illerinden olduğu gibi 72 farklı ülkeden öğrencileri bulunan bir üniversite olarak 5. TESOL Türkiye Konferansına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü gelişen ve değişen dünya dinamikleri ile birlikte kapsayıcı dil eğitiminin farkındayız ve tüm öğrencilerin, dil öğrenme fırsatına erişebilmesini önceliyoruz. Bu programda hepimizin önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” dedi.
İlgiyle takip edilen konferansa yazar Ahmet Şerif İzgören ile Gabriela Kleckova, Rachael Harris ve Senaca Ryan da konuşmaları ile katkıda bulundu.