EĞİTİM - 10 Ekim 2024 Perşembe 14:07

BURSEM’ de yeni dönem

A
A
A
BURSEM’ de yeni dönem

Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 6. dönem faaliyetlerine 400 öğrenci ile devam ediyor. BURSEM, kontenjan dahilinde düşük gelir ve asgari ücret ile geçimini sağlayan ailelerin çocuklarına öncelik tanıyarak, 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere LGS ve YKS hazırlık kursları ile okula destek kursları sunuyor.


Eğitim faaliyetleri çerçevesinde öğrencilere kaynak temini, deneme sınavları, birebir dersler, rehberlik hizmetleri ve tercih danışmanlığı sağlanıyor. Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak amacıyla kapsamlı bir destek sistemi ile çalışmalarını sürdüren BURSEM, Burhaniye Belediyesi’nin eğitim alanındaki önemli projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.


Başkan Deveciler: “Gençlerimizin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz”


Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, BURSEM’in eğitime verdiği desteğin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin başarılı bir gelecek inşa etmeleri için elimizden gelen tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. BURSEM, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bir faaliyettir. LGS ve YKS sınavlarında %80 gibi yüksek başarı oranı sağlayarak, çocuklarımızın eğitimine katkı sağladık. Burada sadece sınavlara hazırlık değil, aynı zamanda rehberlik ve kişisel gelişim alanında da önemli destekler veriyoruz. Eğitim, bizim en büyük önceliğimiz. Burhaniye Belediyesi olarak gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.



BURSEM’ de yeni dönem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Sanayinin Hayriye Ustası görenleri şaşırtıyor Türkiye’de sanayi sektöründe yaşanan çırak sorunu birçok kadını da meslek sahibi yaptı. Aydın’da çırak bulamayan eşine destek olmak amacıyla sanayiye gelen 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Hayriye Gedik, kısa sürede işi öğrenerek motor tamir etmeye başladı. Aydın’da motor tamircisi olan eşi Mustafa Gedik ile 13 yıl önce evlenen Hayriye Gedik, 2 yıl öncesine kadar hem eşiyle ilgilenip hem de peş peşe olan 3 çocuğunu bakıp büyüttü. Eşinin sürekli çırak sorunu yaşadığını gören Hayriye Gedik, soruna el atmak ve kocasının işlerini kolaylaştırmak üzere geldiği motor tamir atölyesinde bir anda kendini sektörün içinde buldu. Bir anda kendisini işin içinde bulduğunu belirterek, “Eşime yardımcı olmak için gelmiştim. Önce çırak oldum, şimdi işimin ustası oldum. Ufak tefek eksiklerim var ama bir motoru kendim söküp dağıtıp tamir ederek yerine monte edebiliyorum” dedi. Sanayide arızalı motosikletleri tamir ederken annelik vazifesini de ihmal etmeyen Hayriye Gedik bir yandan motor söküp takarken diğer yandan da zaman zaman çocukları ile ilgileniyor. Tamire getirilen motosikletlerin arıza tespitine ve tamiri yapılan motosikletlerin de test sürüşlerine bizzat kendisi yapan Hayriye Usta, istedikten sonra kadının başaramayacağı hiçbir şey olmadığını söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın sanayisinin de en büyük sıkıntılarından birinin çalışacak çırak bulamamak olduğunu belirten Mustafa Gedik, bir zamanlar çırağı şimdi ise dükkan sahibi olduğu içi patronu olan eşinden çok memnun olduğunu belirtti. Her gün sabah işe birlikte gelip akşam da işten eve birlikte gittiklerini ifade eden Mustafa Gedik, bir iş gereği il dışına çıksa bile eşinin işleri yürütüp gelen motosikletlerin tamirini yaptığını söyledi. “Başarmak güzel duygu” İşi severek yaptığını belirten Hayriye Gedik, “Kadın için bu iş biraz zor ama çalışarak gayret ederek hallediyoruz. İlk başta çok zorlandım. Şimdi rahatlıkla bir motoru indirip tamir edebiliyorum. Beni motor tamir ederken görüp şaşıranlar olabiliyor. Ama çok keyifli bir iş. Kadın isterse başaramayacağı bir şey yok. Başarmak güzel bir duygu” diye konuştu.
Aydın Söke Ovası’nda pamuk üretiminde verim kaybı Söke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Söke Ovası’ndaki pamuk üretiminde ciddi verim kaybı yaşandığını açıkladı. Özer, bu yılki hasadın yüzde 60’ının tamamlandığını ve kuraklık ile hastalıklar nedeniyle yüzde 25 oranında verim kaybı öngördüklerini belirterek, "Bölgede üreticiler yüzde 25 ile yüzde 40 arasında değişen kayıplar yaşıyor. Bu kadar büyük bir kayıp kimse tarafından beklenmiyordu" dedi. Pamuk ekili alanın 320 bin dekara çıktığını belirten Söke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer buna rağmen verim düşüklüğüne dikkat çekti. Geçen yıl 270 bin dekarda yapılan pamuk üretimine kıyasla bu yıl 50-55 bin dekar fazla ekim yapıldığını, ancak ortalama verimin yüzde 25 düştüğünü ifade etti. Özer, geçen yıl 500 kilogram ortalama verim elde edilirken bu yıl bu rakamın çok altında kalındığını dile getirdi. Verim kaybının yanı sıra, pamuk fiyatlarının da çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirten İsmail Özer, "Verim kaybı sonrası pamuk fiyatları ne olursa olsun çiftçiye yetmeyecek. 200 kilogram verim almış bir çiftçi, düşük fiyatlarla büyük ekonomik sıkıntı yaşayacak" dedi. Özer, bu yıl pamuk fiyatlarının 30-35 TL seviyelerinde olmasının çiftçiye fayda sağlamadığını ve Söke Tariş olarak fiyatları sezon başında 56 TL’den başlatıp 60 TL’ye çıkardıklarını, buna rağmen verim kaybı nedeniyle çiftçilerin gelirlerinin yeterli olmayacağını vurguladı. “Ege Bölgesi’nde de sorunlar yaşanıyor” Başkan Özer Ege Bölgesi genelinde de benzer sorunların yaşandığını, ancak Menemen ve Bergama gibi üretim alanlarındaki sıkıntıların Söke Ovası kadar büyük olmadığını söyledi. Söke’de yaşanan kuraklık ve hastalıkların etkisiyle bölgedeki pamuk üreticilerinin zor bir dönem geçirdiğini ifade eden Özer, "Söke Ovası’nda üreticiler ciddi kayıplar yaşıyor. Verim kaybı sonradan telafi edilemez ve hasat sonrasında fiyatlar ne olacak hala belirsiz" dedi. ’Hedef: 20 Milyon Kilogram Pamuk’ Hasadın kalan yüzde 40’lık kısmının durumu hakkında belirsizlik olduğunu söyleyen Özer, hava şartlarının aynı şekilde devam etmesi durumunda tüm ürünlerin 15 gün içinde toplanabileceğini kaydetti. "Bu yıl 20 milyon kilogramı geçersek kendimizi başarılı sayacağız" diyen Özer, geçen yılki alım rakamlarına ulaşmanın imkansız olduğunu belirtti.
İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi’nin yıkımı esnasında yan apartmana çelik direk saplandı, 1 kişi de ölümden döndü Şişli’de 26 yıldır faaliyet gösteren Profilo Alışveriş Merkezi’nin yıkımı esnasında yanındaki bir apartman dairesine çelik direk büyük gürültüyle saplandı. Bu sırada apartmandaki hasar gören dairede bulunan bir kişi, muhtemel faciadan 2 metreyle kurtuldu. Mecidiyeköy bulunan Profilo Alışveriş Merkezi, İş Bankası tarafından 425 milyon TL başlangıç bedeli ile satışa çıkarılmıştı. Kamhi Ailesi tarafından kurulan alışveriş merkezinin doluluk oranı yüzde 71 seviyesinde olduğu belirtilmişti. Teklif usulüyle yapılacak satışın başlangıç bedelinin 425 milyon lira, teminat bedeli ise 8.5 milyon lira olarak görülüyordu. Yaklaşık 16 bin metrekare arsa üzerine kurulu, 68 bin 780 metrekare kapalı alana sahip AVM’nin, 60 adet bağımsız bölümü bulunuyordu. 1998 yılında açılan ve 26 yıl boyunca hizmet veren Profilo Alışveriş Merkezi, mayıs ayında yıkılmaya başlanmıştı. Bir gayrimenkul şirketinin mülkiyetine geçtiği ve kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan AVM’nin rezidans artı ticari alan olarak yeniden inşa edileceği öğrenildi. Çelik direk arkadaki apartman dairesine saplandı, bir kişi ölümden döndü AVM’nin yıkımı sırasında çelik direk arkadaki apartman dairesine büyük bir gürültü ile girdi. Cihazlar zarar görürken, katta bulunan 1 kişi son anda ölümden döndü. O esnada hasar gören binada bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Duvarı yıkılan dairede bulunan bir vatandaş ise muhtemel faciadan 2 metreyle kurtuldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.
Balıkesir “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” Gençlere İlham Verdi Amatör Spor Haftası kapsamında Balıkesir Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” söyleşi programı, gençlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Balıkesir Lisesi Konferans Salonu’nda moderatörlüğünü Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan Ali Bozdemir’in üstlendiği panelde, uluslararası başarılarıyla tanınan olimpiyat sporcuları gençlerle bir araya geldi. Etkinlikte, güreşte iki kez Dünya Şampiyonu ve yedi kez Avrupa Şampiyonu unvanına sahip milli sporcu Yasemin Adar, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda çeyrek finale çıkarak 5’incilik elde eden milli boksör Esra Yıldız Kahraman ve +73 kg taekwondo kategorisinde Paris 2024 Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan milli sporcumuz Nafia Kuş Aydın, gençlere deneyimlerini aktardı. Sporcular, amatör spordaki başarı hikayelerini ve bu yolda verdikleri mücadeleleri samimiyetle paylaşarak, motivasyon kaynaklarını nasıl bulduklarını anlattılar. Gelecekteki hedeflerine ulaşmak için gençlere ilham verici tavsiyelerde bulunan sporcular, etkinliğe katılan öğrencilerin spor alanındaki ilgilerini artırmayı hedeflediler. Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Her yıl Ekim ayında düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası etkinlikleriyle, sporun geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı ve herkesin spor yapma fırsatını elde etmesini hedefliyoruz. Değerli sporcularımızın gençlerimize örnek olması, onların ilham kaynağı olmaları son derece önemli. Son yıllarda ilimizde spor kültürünün gelişmesi ve gençlerde spor sevgisinin artması konusunda kaydedilen ilerleme umut verici. Bu tür etkinlikler, sporun daha da büyümesine katkı sağlayacak ve gençlerimizin spora olan ilgisini pekiştirecektir. Sporcularımıza ve gençlerimize başarılar dileyerek, bu buluşmaların devam edeceğini ve spor alanında yeni fırsatlar sunmaya kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isterim. Bu tür etkinliklerin, Balıkesir’de spor kültürünün gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.