ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 15:35

Profilo Alışveriş Merkezi’nin yıkımı esnasında yan apartmana çelik direk saplandı, 1 kişi de ölümden döndü

A
A
A
Profilo Alışveriş Merkezi’nin yıkımı esnasında yan apartmana çelik direk saplandı, 1 kişi de ölümden döndü

Şişli’de 26 yıldır faaliyet gösteren Profilo Alışveriş Merkezi’nin yıkımı esnasında yanındaki bir apartman dairesine çelik direk büyük gürültüyle saplandı. Bu sırada apartmandaki hasar gören dairede bulunan bir kişi, muhtemel faciadan 2 metreyle kurtuldu.


Mecidiyeköy bulunan Profilo Alışveriş Merkezi, 425 milyon TL başlangıç bedeli ile satışa çıkarılmıştı. Kamhi Ailesi tarafından kurulan alışveriş merkezinin doluluk oranı yüzde 71 seviyesinde olduğu belirtilmişti. Teklif usulüyle yapılacak satışın başlangıç bedelinin 425 milyon lira, teminat bedeli ise 8.5 milyon lira olarak görülüyordu. Yaklaşık 16 bin metrekare arsa üzerine kurulu, 68 bin 780 metrekare kapalı alana sahip AVM’nin, 60 adet bağımsız bölümü bulunuyordu. 1998 yılında açılan ve 26 yıl boyunca hizmet veren Profilo Alışveriş Merkezi, mayıs ayında yıkılmaya başlanmıştı. Bir gayrimenkul şirketinin mülkiyetine geçtiği ve kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan AVM’nin rezidans artı ticari alan olarak yeniden inşa edileceği öğrenildi.



Çelik direk arkadaki apartman dairesine saplandı, bir kişi ölümden döndü


AVM’nin yıkımı sırasında çelik direk arkadaki apartman dairesine büyük bir gürültü ile girdi. Cihazlar zarar görürken, katta bulunan 1 kişi son anda ölümden döndü. O esnada hasar gören binada bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Duvarı yıkılan dairede bulunan bir vatandaş ise muhtemel faciadan 2 metreyle kurtuldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen itfaiye ekipleriyle bir araya geldi Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 310’uncu yıl dönümü dolayısıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le bir araya geldi. Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Haftanın tamamlanması münasebetiyle Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le makamında bir araya geldi. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, hafta hakkında ve itfaiye müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Balcı, “Bizlere bugüne kadar gerek araç yönünden gerek malzeme yönünden her türlü desteği verdiniz. Hiçbir malzemeyi bizden esirgemediniz. Allah razı olsun başkanım” dedi. "Zor ancak çok kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz" İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 310’uncu yıl dönümünü kutlayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, itfaiye ekiplerine çalışmalarında kolaylıklar diledi. İtfaiyeciliğin çok zor bir görev olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Zor ancak çok kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Zorda kalan vatandaşlarımıza yardımcı oluyorsunuz, yeri geliyor bir yangın mahallinde, yeri geliyor kaza yerindesiniz. Yine bir hayvanın kurtarılması noktasında yine sizler varsınız. Suda boğulma hadisesi varsa oradasınız. Her yerde sizler varsınız. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yaşayabilmesi, sorunlarının giderilmesi için sizler çok emek veriyorsunuz. Tehlikeli ve zor bir görev. Rabbim sizleri korusun, sizlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Isparta İtfaiyesinin altyapısının çok kuvvetli olduğuna değinen ve her türlü araç ve gerece sahip olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Her türlü olumsuzluğa hazırız. Bölgede 43 metre merdiven uzunluğuna sahip bir itfaiye aracına sahibiz ve bunun ne kadar önem taşıdığının bilincindeyiz. Altyapımızı daha da kuvvetlendirmek için çalışıyoruz. Rabbim bu araç ve gereçleri kullandırmayı nasip etmesin ancak tedbirimizi de elden bırakmıyoruz. Çalışmalarınızdan dolayı tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Gaziantep’te 227 hafızlık öğrencisi icazet belgesi aldı Gaziantep’te Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 227 kız ve erkek öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olan 83 kız ve 144 erkek öğrenci, düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi" töreni ile icazet belgelerini aldı. Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende öğrenciler, tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdi. Törende öğrencilerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Kimi katılımcılar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Öğrencilerin salona girmesinin ardından törende Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı. Hafız öğrencilerin de Kur’an-ı Kerim tilavet ettiği törende Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Doktor Hafız Osman Şahin, dua etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve yapılan duanın ardından törende yapılan konuşmalarda Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve hafızlığın önemine değinildi. Törende, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Akpınar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, birer konuşma yaptı. Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Sizler gibi ben de çok mutluyum. Her biriniz gibi ben de çok gururluyum ve onurluyum. Her biriniz gibi ben de geleceğe daha bir güzel, daha bir umutlu ve daha bir aydınlık bakıyorum. Çünkü bu manzara bana hem hafızlıklarını tamamlayarak hem de okullarına devam ederek derslerini ihmal etmeyerek kendilerini geleceğe hazırlayan çok güzel bir nesil yetişiyor. Bu yüzden mutluyum, gururluyum ve onurluyum” dedi. Konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayan 227 kız ve erkek öğrenciye hafızlık belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törene, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Akpınar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Ünal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, ilçe müftüleri, öğrenciler, aileleri ve yakınları katıldı.