Yerel Haberler
Balıkesir
Başkan Ahmet Akın, Hıdırellez Şenlikleri’ne katıldı
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:31 Başkan Ahmet Akın, Hıdırellez Şenlikleri’ne katıldı Kepsut’un kırsal Mahmudiye Mahallesi ile Sındırgı’nın kırsal Yüreğil Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan; Ahmet Akın, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve içtenlikle karşılandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, geride bıraktığımız hafta sonunda; Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Türk kültüründe de önemli bir yeri olan Hıdırellez Şenliklerine katıldı. Balıkesir’de de her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Hıdırellez Şenlikleri kapsamında; Kepsut’un kırsal Mahmudiye Mahallesi ile Sındırgı’nın kırsal Yüreğil Mahallesi’nde düzenlenen hayırlarda vatandaşlarla birlikte vakit geçirerek eğlencelere katılan Başkan Ahmet Akın, büyük ilgi ve içtenlikle karşılandı. ‘Size en yakın Ahmet Akın’ Hıdırellez Şenliği geleneğinin Balıkesirli vatandaşların gayretiyle en güzel şekilde sürdüğünü dile getiren Başkan Ahmet Akın “Cenabı Allah’ın bereketi üzerinizde olsun. Başta annelerimiz olmak üzere emeği geçen tün hemşehrilerime teşekkür ederim. Onların o güzel yemeklerini yedik. Hayırlarınız kabul olsun. Huzurlu mutlu günlerde yeniden birlikte olalım. Birlikte hareket edeceğiz. Her zaman söyledim, size en yakın Ahmet Akın. Yemyeşil doğada, insanlarımızın bir araya gelerek büyük bir coşkuyla kutladığı Hıdırellez Günümüz kutlu olsun” diye konuştu. Yüreğil Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Sındırgı Belediyesi tarafından işletilen Jeotermal Sebze ve Meyve Kurutma Tesisini de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Başkan Akın, yapılan işler hakkında brifing aldı.
Edremitspor şampiyon oldu
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:29 Edremitspor şampiyon oldu 1966 Edremitspor Balıkesir Süper Amatör Lig Play-Off Grubu’nun son maçında Gönen Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek bir yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükseldi. Balıkesir Süper Amatör Lig Play-Off Grubu’nun son haftasında lider 1966 Edremitspor ile ikinci sıradaki Gönen Belediyespor, Edremit Şehit Hamdibey Stadı’nda karşı karşıya geldi. Kazanan takımın şampiyonluğu elde edeceği maça taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Şehit Hamdibey Stadı uzun yıllar aradan sonra ilk kez tam kapasite dolarken, yoğun ilgi nedeniyle karşı tarafta ki tribünlerde taraftarlara açıldı. Taraftarlarının yoğun desteği ile maça başlayan ev sahibi yeşil sarılı ekip Ömer Karadağ ve Mehmet Gezer’in attığı gollerle ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstünlüğünü koruyan ve maçı 2-0 kazanan 1966 Edremitspor şampiyon olarak bir yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Lige yükselme hakkı elde etti. Karşılaşmayı Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Sekreteri Ertunç İşbay, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve binlerce taraftar takip etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte yeşil sarılı ekip saha içerisinde sevinç yumağı oluşturdu. Futbolcular ve taraftarlar şampiyonluğu doyasıya kutlarken Kaymakam Odabaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ta sporcuların sevincine ortak oldu. Düzenlenen törenle şampiyonluk kupası Kaymakam Odabaş, Başkan Ertaş ve Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Sekreteri Ertunç İşbay tarafından verildi. Kaymakam Odabaş ve Başkan Ertaş oyuncu, teknik heyet ve taraftarların şampiyonluğunu kutladı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, maç sonrası yaptığı değerlendirmede “Edremitspor’umuz bugün tüm Edremit’i mutlu etti. İşimiz, gücümüz Edremit, kazanan Edremit olacak demiştik. Ve kazanmaya başladık. Bundan sonrada bu kazanımlar devam edecek. Edremit’imize bu kupayı armağan ediyorum. Tüm taraftarlarımıza, yönetim kurulumuza, futbolcularımıza sezon boyunca vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarımız devam edecek” dedi. 1966 Edremitspor 2024-2025 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.
Ayvalık’ta can dostlara yeni barınak
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:21 Ayvalık’ta can dostlara yeni barınak Ayvalık Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında sokaktaki can dostlara müjdeli bir gündem maddesi, oy çokluğuyla onaylandı. Projesi biten ve ruhsatı verilen, ayrıca; tüm yapım, imal, inşa ile faal hale getirilip tamamlanması maliyet ve tefrişi giderleri hayırsever Ayvalıklı vatandaş Ahmet Armağan Yavuz tarafından karşılanan Ayvalık Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için önemli bir adım atıldı. Bulutçeşme Mahallesi’nde yaşam bulacak olan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokaktaki dostlarla bir değil her gün ilgilendiklerini, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı titizlikle önemsediklerini söyledi. 600 can dostun yararlanacağı, 40 dönümlük bir alanı kaplayan merkezin 21 bin metrekaresinin çalışma alanı olarak belirlendiğini, padoklar dahil kapalı alanların 2 bin 843 metre kare olduğunu ifade eden Başkan Ergin, “Yarı açık alanlar 2 bin 840 metre kare, açık alanlar ise 15 bin 326 metrekare olarak projelendirildi. Can dostlarımıza olan sevgimizin bir gün değil her gün. Onların konforlu bir yaşam sürmeleri için yeni bir Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi belirledik. Bir hastane kalitesinde can dostlarımızın bakımları, tedavileri gerçekleştirilecek. Ayrıca, vatandaşlarımız ve personel için otopark, çocuk parkı, köpek eğitim alanı ve kafeterya gibi sosyal donatı alanları bulunacak. Eski geçici hayvan barınağı da işlevini yine sürdürmeye devam edecek” dedi.
Minik Dahiler, Kazdağıları Bilim Köyünü ziyaret etti
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 09:54 Minik Dahiler, Kazdağıları Bilim Köyünü ziyaret etti Balıkesir’in Havran ilçesinde, Kazdağları Bilim Köyünü, kendilerine Minik Dahiler diyen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Minik Dahiler bilim köyünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Kazdağları Bilim Kampını ziyaret eden Minik Dahiler burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar ve Kazdağları’nın endemik bitki türlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Kazdağları Bilim Köyü ve AR-GE Firması sahibi Faruk Durukan Kazdağları Bilim Köyü’nün onlarca bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade ederek “Şu anda Kazdağları’nda 700 rakım yükseklikteyiz. Burası Kazdağları Bilim Köyü. Burada bilimsel çalışmalar yapılıyordu; bugüne kadar yine yapılıyor. Üniversitelerimiz bilimsel çalışma için geliyor fakat bugün ilk defa minik dahileri aldık, 5 yaş grubu” dedi. Kazdağları’nın farklı ve özel yapısı ile bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Durukan “Şu anda yapılan Kazdağı’ndaki bilimsel çalışmalar hakkında miniklere bilgi verdik. Onlar da çok heyecanlandı, biz de çok heyecanlandık. Buradaki amacımız çok küçük yaşta minik çocuklara bilimsel çalışmaları aşılamak, öğretmek, o heyecanı vermek. Bunu yaptığımız için de çok da mutluyuz. Çocuklarımız da çok mutlu. Bu projelerimiz bu şekilde 5 yaş grubuna kadar inmeyi başardık. O da bize büyük mutluluk veriyor” dedi.
Sındırgı yeni terminaline kavuşuyor
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 09:31 Sındırgı yeni terminaline kavuşuyor Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde şehir içi trafiği rahatlatacak, seyahat firmaları ve vatandaşlara kolaylık sağlayacak yeni Sındırgı Terminalinde çevre düzenleme çalışmaları başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile yapılan terminalde çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı. Sındırgı Belediye başkanı Serkan Sak “ Büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Akın’la beraber Sındırgımızın yeni otogarındayız. Başkanımız bugün burada incelemelerde bulundu önümüzdeki süreçte en hızlı bir şekilde burayı Sındırgı halkının hizmetine sunacak inşallah” sözleri ile vatandaşların merakla beklediği müjdeyi verdi. Sındırgı her şeyin en güzeline layık sözleri ile açıklamasına başlayan Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Akın ise “ Bunun için çok çalışacağız. Çok daha güzel projelerimiz var. Terminalimizi tamamlayacağız. Kısa bir süre içerisinde hemşerilerimin emrine sunacağız. Belediye başkanımız Serkan kardeşimle birlikte Sındırgı için çok daha güzel projelerimiz var. El ele kol kola omuz omuza vereceğiz ve Balıkesir’imizin incisi Sındırgı’ya her türlü hizmeti hayata geçirebilmek için mücadelemize devam edeceğiz. Çok hızlı çalışmaya başladık. Köy yollarından, tarla yollarından, tamamlanması gereken işlerden hızlıca ilerliyoruz. Mazeret değil iş üretiyoruz. Onu ben buradan özellikle söylemek istedim. Büyük bir mücadele ruhu, azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Çok daha güzel işlerle memleketimizi buluşturacağız. Bütün Sındırgı’ya selam” dedi. Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Akın tarafından verilen talimatla sosyal donatıları ve çevre düzenlemeleri ile birlikte Sındırgı Terminali en kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Akın, Sındırgı Belediye başkanı Serkan Sak, Cumhuriyet Halk Partisi Sındırgı ilçe başkanı Ahmet Algın, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilgili birim amirleri ve vatandaşlar ile birlikte terminal alanında incelemelerde bulundu.
Bandırmaspor-Ankara Keçiörengücü maçının ardından
05 Mayıs 2024 Pazar - 19:17 Bandırmaspor-Ankara Keçiörengücü maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında sahasında Ankara Keçiörencü’nü 2-1 yenen Bandırmaspor’un Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, son maçlarını kazanarak play-off’a kalmak istediklerini belirtti. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, maça iyi başladıklarını fakat şansız bir gol yediklerini söyledi. Üç puan aldıklarını için mutlu olduklarını anlatan Şimşek, "Özellikle bize, kulübe, yönetime inanan oyuncu arkadaşlarımıza ve çalışan personellerimize teşekkür ediyorum. Üç puan almak güzel ve bunun içinde mutluyuz. Hedefimize bir maçımız kaldı. Hedefimiz hep play-off’da kalmaktı. Biraz zor olacak ama Allah, inşallah kalbimize göre verir. Galibiyeti onursal başkanımıza, yönetimimize ve buraya kadar gelerek destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyoruz" dedi. - Ankara Keçiörengücü cephesi Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Tahsin Tam’da geçen hafta aldıkları galibiyetle ligde kalmayı garantilediklerini dile getirdi. Tam, bugünkü maçta iyi bir maç çıkardıklarını ifade ederek, "Bugün de puan ve puanlar almak istiyorduk. İkinci yarıya çok iyi başlamıştık. Bir anlık dalgınlıkla yediğimiz bir golle mağlup olduk ama oyuncularımı vermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Bandırmaspor’un da play-off’la ilgili ciddi bir mücadelesi vardı. Son haftaya girdik, onlara da başarılar diliyorum. Umarım bütün takımlar kazasız, sakatsız ligi bitirirler" dedi.
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - Ankara Keçiörengücü: 1
05 Mayıs 2024 Pazar - 18:01 Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - Ankara Keçiörengücü: 1 Trendyol 1. Lig’in 33. hafta maçında Bandırmaspor sahasında Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar 15. dakikada ceza alanı içinde Mehmet Özcan kötü bir vuruşla topu üstten auta attı. 22. dakikada sol çaprazdan kaleye yaklaşan Malaly Dembele’nin plase vuruşunda top kaleci Zafer Görgen’e çarparak ağlara gitti. 0-1 41. dakikada sağdan ceza sahasına yapılan ortada Mousse Djitte topu filelere gönderdi. 1-1 62. dakikada ceza sahasında topla buluşan Mustafa Çeçenoğlu’nun şutunda top ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ayberk Demirbaş, Güner Mumcu Taştan, Selim Şenöz Bandırmaspor: Zafer Görgen, Djitte, Mulumba (Jozefzoon dk. 60), Cebie Sokou (Emirhan Aydoğan dk. 60), Rahmetullah Berişbek, Sitoe, Levent Ayçiçek (Mustafa Çeçenoğlu dk. 11), Mehmet Özcan, Taha Batuhan Yayıkçı, Gakpa (Doğan Can Davas dk. 90+2) Yedekler: Akın Alkan, Emre Batuhan Adıgüzel, Emirhan Ayhan, Metehan Mimaroğlu, Aygün Özışıkyıldız, Bartu Sezen, Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Ankara Keçiörengücü: Ekrem Kılıçarslan, Muharrem Cinan, Erkam Develi (Enginalp Yamaç dk. 83), Şahverdi Çetin, (Mikail Okyay dk. 65), Melih İnan, Dembele, (Bahadır Yıldırım dk. 83) Barthi, Görkem Bitin (Camara dk. 35), Arda Hilmi Şengül, Orhan Nahırcı, Badara Traore Yedekler: Batuhan Ataç, Metin Uçar, Mert Kula Teknik Direktör: Tahsin Tam Goller: Dembele (dk. 22) (Ankara Keçiörengücü), Djitte (dk. 41), Mustafa Çeçenoğlu (dk. 63) (Bandırmaspor) Sarı kartlar: Mulumba (Bandırmaspor) Barthi (Ankara Keçiörengücü)