Yerel Haberler
Balıkesir
Kıyıda Hareketi Ayvalık kıyılarına sahip çıktı 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:48:56 Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı (KIYIDA), Türkiye’de eş zamanlı olarak 16 bölgede “Kıyılar tüm canlı ve cansız varlıklarındır” sloganıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Akyaka Sahili, Altınoluk, Bodrum, Burgazada, Burhaniye, Çanakkale, Dalyan, Datça, Fethiye, Foça, Güzelbahçe, Heybeliada, İznik ve Van’da eş zamanlı gerçekleşen basın açıklamasının Ayvalık’taki etabı ise ilçenin dünyaca ünlü Sarımsaklı kumsalında gerçekleşti. Ortak yaşam alanlarının ticarileştirilmesine karşı yapılan açılamada, kıyı ekosistemlerini ve insanların kıyılara serbestçe erişimine ilişkin çağrıda bulunuldu. Ayvalık Tabiat Platformu tarafından yapılan açıklamada, kıyıların ranttan ve talandan kurtarılması gerektiği vurgulanarak, “Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi bizler; Sarımsaklı Plajlarında endemik tür bitkilerin yok edilmesinin yanı sıra plajlardaki şezlong istilalarına karşı Ayvalık’taki yerel yönetimleri göreve davet etmiştik. Çünkü Anayasamızın 43. Maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’muza göre; ’Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olmalıdır’ denilmektedir. Şimdi değişim zamanıdır. Bir bölümü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir bölümü de Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda olan kıyılar için, taleplerimizi yetkililere bir kez daha bugün buradan tekrarlıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Kıyı Kanunu uygulansın. Denetimler, bekletilmeden sezon içerisinde düzenli olarak yapılsın. Denizin içerisine girecek şekilde yerleştirilen şezlonglar geri çektirilsin. Kumsal üzerine kurulan duvarlar ve çitler kaldırılsın. Halkın denize girdiği tüm kıyılarda; ücretsiz soyunma kabini ve duş gibi şartlar sağlansın. Sermayenin değil, halkın canlı-cansız tüm varlıkların hakkı gözetilsin” taleplerinde bulunuldu. Ayvalık’ın kentsel siluetini mahveden Marina betonlaşması ve karşısındaki tarihi mirası yerle bir eden otel inşaatına işaret edilen açıklamada, “Ayvalık kentsel sit alanında kalan Setur Marina’nın peyzaj çalışması aldatmacasıyla betonlaştırılarak, AVM’ye çevrilmesini, denize adeta beton bir perde çekilmesini ve kamuya ait olan yeşil alanın KOÇ Grubu’na devredilmesini şiddetle kınıyoruz. Kent hakları kavramıyla hiç ilgisi olmayan, kamu yararını ve şeffaflığı hiçe sayan böylesi tepeden inme uygulamaları kente bir yarar sağlamayacağını artık tüm yetkililerin de anlaması gerekir. Ayvalık’ta betonlaşmaya son verilmelidir ve Ayvalık’ın tüm değerlerinin, kıyılarının korunması birinci öncelik olmalıdır" denildi.
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:06 Balıkesir’de yeni muhtarın hayrı 2 bin kişiyi buluşturdu Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 31 Mart seçimlerinde Hürriyet Mahallesi muhtar seçilen Aydın Kılcı’nın düzenlediği mahalle hayrı 2 bin kişiyi buluşturdu. Hürriyet Mahallesi’nde muhtar seçilen 48 yaşındaki Aydın Kılcı, mahallesinde hayır geleneğini başlatırken, 2 bin kişiye hayır yemeği düzenledi. Mahalle Camiinde Müftü Mustafa Ali Işık öncülüğünde mevlit ve dualar okunurken, cami çıkışında da masalar kuruldu ve 2 bin kişiye yemek verildi. Mahalle Camii’nde okunan mevlidin ardından hayra katılanlara, etli pilav, etli patates, çorba ve höşmerim ikramı yapıldı. Muhtar Kılcı, her ay 10 ihtiyaç sahibine de alışveriş kartı dağıtıyor. İlk hayrı yaptıklarını anlatan muhtar Aydın Kılcı, hayrı geleneksel hale getireceklerini söyledi. Hayır yemeğine, Belediye Başkan Vekili Murat Dinçer, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Ayten Tuna ile Burhaniye Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil ile AK Parti İlçe Başkanı Hayrı Zeybek, İYİ Parti İlçe Başkanı Erdoğan Kahya ile çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı, mahalle muhtarları ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Hayra katılanlara teşekkür eden Muhtar Aydın Kılcı, "31 Martta Hürriyet Mahallesi muhtarı oldum. Bugün de hayrımızı yapıyoruz. Bu sene ilk defa kendim yapıyorum hayrı. Ancak bundan sonra gelenek haline getireceğiz. Bu gün, çorbadır, etli yemektir, pilavdır, en az 2 bin kişiye yemek verdik. Bundan sonra da nasip olursa mahallemizde devamlı seçildiğim sürece her sene gelenek haline getireceğiz. Mahallemizin eksikliklerini biliyorum. Vatandaşımızın eksikliklerini biliyorum. Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Zaten daha önce söylediğimiz gibi, halkımıza her ay 10 aileye kartımızı market kartlarımızı dağıtıyoruz. Kimin ne eksiği varsa onları da gideriyoruz. Hayrımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kongre için Balıkesir’e geliyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:24 Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kongre için Balıkesir’e geliyor Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” ortaya koymak amacıyla 30-31 Mayıs günlerinde, şehrin bütün bileşenlerinin katılacağı bir “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” yapacak. Kongreye; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılım sağlayacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Kuvâ-yı Milliye’nin ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ruhuna uygun “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” ortaya koymak için şehrin bütün bileşenlerinin katılacağı bir “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” yapmaya hazırlanıyor. 30-31 Mayıs günlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak ve iki gün sürecek “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” ile hem temel kentsel sorunlar birçok ana başlık altında masaya yatırılarak kolektif bir akılla ortak çözümler üretilecek hem de söze, karara ve yetkiye Balıkesirlilerin katılımı sağlanacak. Balıkesir’in geleceğini, Balıkesirlilerle planlayacak Şehrin bütün yerel aktörleriyle ortak bir “kent laboratuvarı” oluşturularak kente yeni bir vizyon ve yönetim perspektifi sunacak olan Dönüşüm Kongresi’nde; katılımcılıktan taviz verilmeden, şehrin kendine özgü şartlarından da yola çıkarak “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” oluşturulacak. Böylelikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in geleceğini yine Balıkesirlilerle birlikte planlayacak. Şehrin tüm aktörleri dönüşümü konuşacak Aktif katılım, hesap verebilirlik, şeffaflık ve iş birliği ilkelerinin öne çıkarılacağı; yenilikçilik ve sürdürülebilirliğin sağlanacağı Balıkesir Dönüşüm Kongresi’nde hiçbir ayrım gözetmeksizin şehrin bütün aktörleri yer alacak. Meslek odaları, sendikalar, üniversiteler, akademisyenler, STK’lar, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri gibi birçok aktör, Balıkesir’in dönüşümünü konuşacak. 10 oturum ve 10 çalışma grubu gerçekleştirilecek Balıkesir’i, herkesin mutlu yaşadığı bir “dünya kenti” yapmak, tüm vatandaşların kentin her noktasında kendilerini özgür hissettiği, bireyin güçlendirildiği, kapsayıcı ve güçlü bir katılımcılığı esas alan yönetim anlayışıyla ortak yaşam kültürüne sahip bir kent oluşturmak amacıyla yapılacak kongrede; 10 oturum ve 10 çalışma grubu gerçekleştirilecek. Balıkesir’in; gücüne, tarihine, birikimine ve insanına güvenen bir gelecek planını ortaya koyulacak kongre, dönüşümün yol haritasına da katkı sağlayacak. Tecrübeli başkanlar ‘Planlı kent örneklerini konuşacak İkinci günün son oturumunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın moderatörlüğünde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Planlı Kent Örnekleri” başlığında konuşmalarını yapacak. Sonrasında ise Başkan Ahmet Akın, Balıkesir Dönüşüm Kongresi’nin sonuç sunumunu yapacak.
19 Mayıs heyecanı Altıeylül’de yaşanacak
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:36 19 Mayıs heyecanı Altıeylül’de yaşanacak Altıeylül Belediyesi ile Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Haftası bünyesinde yapılan etkinliklerle 19 Mayıs heyecanını Altıeylüllü vatandaşlarla birlikte kutlamak için bir dizi program hazırladı. 50. Yıl Parkı’nda 15-16-17 Mayıs’ta 3X3 Sokak Basketbol Turnuvası ve 17 Mayıs Cuma günüde Asuva’da yapılacak olan konserler ve etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Gençler 3X3 Basketbol Turnuvasında 50. Yıl Parkı’nda buluştu Altıeylül Belediyesi, Gençlik Haftası etkinlikleri Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte gençler için basketbol turnuvası büyük ilgi gördü. 38 takımın katılımıyla gerçekleşen ve 16-17 Mayıs’ta 50. Yıl Parkı’nda 3X3 Basketbol Turnuvası devam edecek. Başkan Şehirli, “Basketbol Turnuvasıyla gençlerimizi buluşturduk” Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli; “Belediyemiz Gençlik Spor Müdürlüğü ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile düzenlemiş olduğu Basketbol Turnuvası’na katılan gençlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimizi ve ailelerini buluşturduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla bir araya getiriyoruz” dedi. Başkan Şehirli: “Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım” Başkan Şehirli; “Hafta boyunca gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Belediyemiz bünyesinde 17 Mayıs Cuma günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konseri düzenliyoruz. Saat 20’da Pamukçu Bengisi Halk Oyunları Gösterisi, saat 20.45’de Altıeylül Harmandalı Topluluğu gösterisi ve saat 21’de Onur Yaman’ın konseriyle 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi (ASUVA PARKI)’nda ücretsiz olarak yapılacak etkinliklere siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Şehirli: “Kurtuluş Mücadelesinin 105. Yıldönümünü kutluyorum” Başkan Hakan Şehirli, “19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu vatanı emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 105. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.
Balıkesir’de Gençler ve Sporcular, Gençlik Haftası’nda bir araya geliyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:33 Balıkesir’de Gençler ve Sporcular, Gençlik Haftası’nda bir araya geliyor Balıkesir’de Gençler ve Sporcular, Gençlik Haftası’nda bir araya geliyor. Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası, gençlerin önemini vurgulayarak onların potansiyelini ve enerjisini kutluyor. Türkiye’de hafta boyunca süren programlarda gençler, Balıkesir’de de Atletizm Şenliği, bisiklet turu, basketbol ve voleybol turnuvaları, gençlik konserleri, sergiler, eskrim ve su topu turnuvaları gibi geniş bir yelpazede bir araya gelerek birbirinden renkli etkinliklerde yeteneklerini sergileyecekler. Balıkesir’de heyecan ve coşkuyla karşılanan Gençlik Haftası kutlamaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Geniş katılımla gerçekleşen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. İl Müdürü Özalp, “Gençlik Haftası, gençler arasında dayanışmayı artırmak, liderlik ve sorumluluk bilincini geliştirmek ve ülkenin geleceğine katkı sağlamak için önemli bir fırsat sunuyor. Bu etkinlikler, gençlerin daha aktif ve bilinçli bir şekilde toplumda yer almasını teşvik ediyor. Aynı zamanda Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmalarını, vatanseverlik duygularını geliştirmelerini ve daha iyi bir geleceğe hazırlanmalarını amaçlıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de Gençlik Haftası birbirinden renkli etkinliklerle hafta boyunca dolu dolu kutlanmaya devam edecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Engelli gencin Kazdağları’nı görme hayali gerçek oldu
16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:28 Engelli gencin Kazdağları’nı görme hayali gerçek oldu Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan doğuştan engelli ve tekerlekli sandalye ile hareket edebilen 14 yaşındaki Muhammet Hayran’ın Kazdağları’na çıkma hayalini Belediye Başkanı Mehmet Ertaş gerçekleştirdi. Engelli olarak dünyaya gelen Hamiyyet-Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Okulu 7. sınıf öğrencisi Muhammet Hayran, Edremit Belediyesine ait engelli rampası bulunan otobüs ile en büyük hayaline ulaştırılmak üzere evinden alındı. Kazdağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Cam Seyir Terasına götürülen Hayran’ın mutluluğu gözlerinden okundu. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın yakın ilgi gösterdiği engelli Muhammet Hayran, başkan sık sık sarılarak sevgi gösterisinde bulundu. Cam Seyir Terasta Başkan Ertaş ve Muhammet Hayran, bir süre Edremit Körfezini kuş bakışı seyrederek sohbet etme imkanı buldu. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş “İçinde bulunduğumuz haftaya binaen arkadaşımız Muhammet onu bir yerlere götürmemi benden istemişti. Ben de onu buraya getirmeyi uygun gördüm. Seyir terasımıza getirmeyi uygun gördüm. Birlikte geldik seyir terasımızda seyrettik, buluştuk ve çok mutlu anlar yaşadık Muhammed’le. Muhammed’in bu mutluluğu benim için ciddi bir önem taşıyor” dedi. Ertaş ayrıca “Senin bu mutluluğun; benim için her şeye değer. Seni bugün bu kadar mutlu edebildik ya arkadaşlarımızla birlikte bu organizasyonumuzda, gelişimizde, gidişimizde bizlere destek veren tüm arkadaşlarımıza ikimizin adına teşekkür ediyorum” dedi. Baba Mehmet Hayran ise tekerlekli sandalye ile hareket eden oğlunun en büyük hayalinin Kazdağları’na çıkmak olduğunu ifade ederek “Muhammet’im oğlum çok mutlu. Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. Onun mutluluğu her şeye değer. Ben kendim isteseydim getiremezdim. Yani gücüm, imkanım yok. Allah başkanımızdan razı olsun” dedi.
Ulusal doğal gaz boru hattı Dursunbey’e geliyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 00:23 Ulusal doğal gaz boru hattı Dursunbey’e geliyor Taşımalı CNG sistem ile 2021 yılında Dursunbey’e kazandırılan doğal gaz, 2025 yılında Dursunbey’e ulusal hat ile gelecek. Orhaneli üzerinden gelecek olan hatta çalışmalar başladı. Dursunbey’de gerçekleştirdiği projeler ile isminden sıklıkla söz ettiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, sözünü verdiği doğal gaz ulusal boru hattı projesine, BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı törende start verdi. Dursunbey 2. Etap TOKİ konutları üzerinde bulunan şantiye alanından başlayan projenin açılış törenine Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, BOTAŞ Kontrolör Amiri Abdullah Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, ilçe muhtarları, STK temsilcileri, yüklenici firma yetkilileri, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Bahçavan, yıllardır hayalini kurmuş oldukları bir projenin gerçekleşmesine bu törende şahitlik ettiklerini belirtti. Dursunbey’in yüzde yetmişinin ormanlarla kaplı olduğu halde hava kirliliğinin yaşandığını söyleyen Bahçavan; “Allaha şükür çabalarımız sonuç verdi. Burada BOTAŞ’ın yetkilileri var, onların nezdinde Enerji Bakanlığımıza ve BOTAŞ Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İlk etapta bakanlığımızın çabaları, bizlerin onlara defalarca gidip gelmemizle taşımalı sistem doğal gaza kavuştuk. Tabi o da bir yere kadar. Tüm Dursunbey’in daha konforlu doğal gaza kavuşması, OSB’mizde de doğal gaz ihtiyacı olması nedeni ile ulusal doğalgaz için de girişimlerimiz oldu. 37,5 kilometrelik bu hatta Büyükorhan’a doğru çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Ben bu çalışmalara vesile olan en başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji Bakanımıza, BOTAŞ Genel Müdürümüze, BOTAŞ yetkililerine ve elini taşın altına koyan kıymetli müteahhidimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Çalışmalar hakkında teknik bilgi veren BOTAŞ Kontrolör Amiri Abdullah Kılıç ise “Büyükorhan ilçesinden aldığımız doğal gazı Dursunbey’de yapacağımız PİG istasyonuna yaklaşık 38 kilometrelik bir hatla getireceğiz. Projemizin yer teslimi 27 Mart 2024’te yapıldı. Toplam yapım süresi 1 yıl olacak. Projemizin bitiş süresi ise 27 Mart 2025 olarak belirlendi. Ama biz bu projeyi bir yıl kadar uzatmak istemiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede inşallah Kasım ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz. Güzergâh açma çalışmalarımız başladı. Bu sürede yaklaşık olarak 3 km güzergâh açtık. Güzergâh açma çalışmalarımız devam ederken önümüzdeki hafta itibari ile boru dizmeye ve kaynak yapmaya başlayacağız. Yapılacak olan testlerin ardından yıl sonuna doğru bu hatta gazı vermeyi planlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Dursunbey Müftüsü Ali, Öztürk tarafından dua yapılırken, sonrasında ise kurban kesildi. Törenin ardından güzergâhta incelemelerde bulunan katılımcılar, yüklenici firma yetkililerine kolaylıklar diledi.
Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 20:09 Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğr. Gör. Kaya Nihat Pekbay ve Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabir’in katılımıyla gerçekleşen atölyede, öğrenciler çikolatanın üretim sürecini baştan sona detaylı bir şekilde öğrendiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklenen eğitimde, öğrenciler çikolata yapımı ile ilgili önemli adımları başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim sürecinde çikolatanın doğru şekilde eritilmesi ve temperlenmesi gibi temel adımları öğrenen katılımcılar, kakao yağı, yağ bazlı gıda boyası, kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, çeşitli kuvertür çikolata çeşitleri ve kalıpları kullanarak kendilerine özgü çikolata ürünleri ürettiler. Atölye çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, “ Gerçekleştirilen Çikolata Atölyesi etkinliği, öğrencilerimizin çikolata yapımını derinlemesine öğrenmelerine imkan sağlayarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindikleri bilgi ve deneyimleri geliştirme yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu tür uygulamalı etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Katkılarından dolayı Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e teşekkür eder ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı. Eğitim sonunda dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e plaket sunarak kendisine teşekkür etti.
Başkan Akın’dan, Yakupköy’e ziyaret
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:36 Başkan Akın’dan, Yakupköy’e ziyaret Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakupköy’de vatandaşlarla bir araya gelerek ücretsiz tarımsal sulama ve suda yüzde 15 oranındaki indirim teklifiyle ilgili müjdeyi kendisi verdi. Köyde incelemelerde bulunan Başkan Akın, eksikleri tespit ederek en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Yakupköy Mahallesi’ne sabahın erken saatlerinde bir ziyaret gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mahalle sakinleriyle birlikte köy kahvesinde kahvaltı yaptı. Vatandaşların her biriyle ayrı ayrı ilgilenen ve kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Başkan Ahmet Akın, Yakupköy Mahallesi’nin ihtiyaçlarını belirleyip, en kısa sürede eksikliklerin giderilerek çözüme kavuşturulacağını söyledi. Müjdelerle geldi Büyükşehir Belediye Meclisi ile BASKİ Genel Kurulu’na sunduğu 2024 yılı tarımsal sulamanın ücretsiz hale getirilmesi ile suya Haziran ayından itibaren uygulanacak olan yüzde 15 oranında indirim hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Ahmet Akın, “Herkes suya yüzde 70 zam yaparken biz yüzde 15 indirim yaptık. Bir sonraki mecliste oy çokluğuyla su indirimimiz gerçekleşecek” diyerek su indiriminin müjdesini verdi. Esnaf İşleri Dairesi Başkanlığı için verdiği sözü de yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Ahmet Akın, köye spor aleti kurulumu yapılmasını isteyen vatandaşlara da en kısa zamanda taleplerini yerine getireceklerinin sözünü verdi.
Engellilere balık tutmayı öğrettiler
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:10 Engellilere balık tutmayı öğrettiler Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ayvalık Belediyesi tarafından engellilere yönelik bir tekne turu düzenlendi. Belediye Başkanı Mesut Ergin’in talimatıyla düzenlenen tekne turunda; Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Özel Çocuklar Eğitim Evi, Özel Ayvalık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Zeytin Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyeleri katıldı. Tekne turunda bir günlük temsili askerlik yapacak olan engellilerin ellerine geleneksel kına yakılırken, doğum günü olan engelliler için de pasta kesildi. Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu öğrencileri tarafından yapılan olta takımları geziye katılanlara hediye edilirken, oltalarıyla balık tutan engelliler de adeta “Bize balık vermeyin. Balık tutmasını öğretin” mesajını verdiler. Gezi boyunca gönüllerince eğlenen, dans eden, şarkılar söyleyen konuklar özel olarak düzenlenen Engelliler Haftası’nın tadını çıkarmayı da ihmal etmedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Özel bireylerimizin normal bireylerden farklı olmadığını inanıyoruz. Onları etkinlikler vasıtasıyla topluma entegre olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz ve bu konuda başarılı olduğumuzu bir kez daha görüyor ve kanıtlamış oluyoruz. Şahsım ve Ayvalık halkı adına şunu söyleyebilirim; Biz onların daima yanındayız” dedi.