GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 11:34

Nazilli’de piyasa denetimleri devam ediyor

A
A
A
Nazilli’de piyasa denetimleri devam ediyor

Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, piyasa denetimi çalışmaları çerçevesinde iyi tarım ve organik tarım ürünleri satan marketlerde kapsamlı denetimler gerçekleştirmeye devam ediyor.



Tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak ve piyasa standartlarının korunmasına katkıda bulunmak için Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sürüyor. Denetim ekipleri, marketlerde satılan organik ve iyi tarım ürünlerinin etiket bilgilerini, üretim belgelerini ve kalite standartlarını titizlikle inceliyor. Ayrıca, ürünlerin tarımda kullanılan kimyasallar açısından da kontrolü sağlanarak, güvenli gıda tüketimi teşvik ediliyor. Nazilli Tarım Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve tüketicilerin sağlığı için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.



Nazilli’de piyasa denetimleri devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır Üniversitesi, Özbekistan’ın kültür başkenti Semerkant’ta sempozyum düzenledi Iğdır Üniversitesi, Özbekistan’ın kültür ve ilim başkenti Semerkant’ta 29 Eylül-7 Ekim 2024 tarihleri arasında "Uluslararası Mâtürîdî Sempozyumu" düzenledi. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın Türk Cumhuriyetleriyle yaptığı ikili anlaşmalar çerçevesinde ve Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin koordinasyonunda Özbekistan’ın kültür başkenti Semerkant’ta organize ettiği sempozyum ve bir haftalık akademik çalıştaya, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde faaliyet gösteren 208 akademisyen; Özbekistan, Kırgızistan ve diğer Türk Cumhuriyetlerinden 45 akademisyen olmak üzere toplam 260’a yakın akademisyen katıldı. Söz konusu sempozyum ve akademik çalıştayın ilk 4 günü Semerkant’ta gerçekleştirilirken; Semerkant’ın kadim Registan Meydanı, Bibi Hanım Medresesi ve Türbesi, Şahı Zinde Külliyesi, tarihi medrese ve külliyeler, Uluğbek Medresesi, Tilla Kari Medresesi, Şerdar Medreseleri olmak üzere çeşitli tarihi mekanlarına, çağdaş eğitim kurumlarına ve camilere akademik gezi düzenlendi. 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen "Uluslararası Mâtürîdî Sempozyumu", Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın açılış konuşmasıyla başladı. Sempozyuma Özbekistan Din İşleri Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ergashhan Daminov, komite vekilleri ve temsilcileri, Düzce 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Özbekistan’daki Dini Kurum ve Enstitülerin Türkiye’deki resmi temsilcisi Dr. Alaskarhan Kasımov, Türkiye Cumhuriyeti Semerkant Başkonsolosu Salih Caner, “İmam Maturidi Araştırma Enstitüsü” Müdürü Dr. Jamoliddin Karimov, “İmam Buhari Araştırma Enstitüsü” Vekili Dr. Otabek Muhammadiyev, “İmam Tirmizi Araştırma Enstitüsü” Müdürü Dr. Muzaffarhan Joniyev, Özbekistan’daki çeşitli üniversitelerden ve komşu ülkelerin üniversitelerinden akademisyenler katıldı. Akademik çalıştayın geri kalan 3 günü Buhara’nın kadim Kokaldaş Medresesi, Mir Arab Medresesi, Nakşibendi ve Gijduvani cami ve medreseleri, tarihi sur ve külliyeleleri, Zerdüşt tapınakları ve tarihi çarşılarına yapılan akademik ziyaretlerle devam ederken, çalıştayın kapanış oturumu Buhara’da yapıldı. Kapanış oturumunda Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü ve İlahiyat Fakültesinin Türk Cumhuriyetlerinde bu tür akademik faaliyet ve çalıştayları önümüzdeki dönemlerde de devam ettireceği vurgulandı. Sempozyum ve akademik çalıştay, Türkiye Cumhuriyeti İlahiyat Fakülteleri tarihinde yurt dışında yapılan ilk akademik faaliyet olma özelliğini taşıyor.
Ankara Yağmursuyu Göleti’ne 10 bin yavru sazan salındı Ankara’da Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Yağmursuyu Göleti’ne sazan balığı popülasyonunu artırmak için 10 bin yavru sazan balığı salımı yapıldı. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yönetiminin amatör balıkçıların ve ailelerin balık tutmak için sıklıkla gittikleri Yağmursuyu Göleti’nde sazan balığı popülasyonunu artırmak için Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin ardından Bolu İl Tarım Müdürlüğü’nden temin edilen 10 bin adet yavru sazan balığı gölete bırakıldı. Balıkların salımı nedeniyle düzenlenen törende ASOF ve AOSB yönetimi, ASOF’a bağlı Sinabder, Oltacılarder ve Rastgeleder derneklerinin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Törende konuşan ASOF Yönetim Kurulu Başkanı Serkan İnanç, "Yağmursuyu Göleti’nde Anadolu Organize Sanayi Bölgesi 8 yıldır bizleri burada misafir ediyor. 8 yıldır aileler ve çocuklarla birlikte balık tutma yarışması düzenlenmektedir. Yağmursuyu Göleti’nde yerli sazanlarımızın yanı sıra biraz havuz balığı ve İsrail sazanı bulunmakta. Geçen haftalarda dernek üyeleri ile birlikte biraz havuz balığı ve İsrail sazanını göletten arındırma temizliği yaptık. Burada yerli sazan popülasyonunu artırabilmek için bakanlığımızla temasa geçerek, Bolu İl Tarım Müdürlüğü’nden 10 bin adet sazan balığı temin ederek gölete bıraktık. Bundan sonraki aktivitelerde bu hobiye yeni başlamış olta balıkçılarımız daha çok balık yakalama şansına sahip olacaklardır. Amacımız burada aileleri ve çocuklara sportif balıkçılığı tanıtmak ve bilinçlenmelerini sağlayarak sportif balıkçılığa yönelimi artırmak olacaktır. Yavru sazan balıklarımızın temininde bizlere destek olan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” dedi. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İyi ki demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Eksiklerimiz olsa da yaptığımız her şey Ankara’ya, Türkiye’ye miras. İmkanları iyi kullanmaya ve yaşam alanları oluşturmaya, geleceğe iyi bir miras bırakmaya çalışıyoruz. Geçen hafta burada 8. Sportif Sazan Balığı Tutma Yarışması düzenlendi. Aileler ve çocuklar piknik yaparak hem balık tutup hem de eğlendiler. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Sosyal ortamlar insanların daha rahat hareket ettiği, düşündüklerini daha rahat konuştukları, dinledikleri yerler oluyor ve dolayısı ile bu tarz aktivite alanlarını çoğaltmak gerekiyor. Ben ASOF’a bu girişimde bulunduğu, samimiyetle katkı koymaya çalıştıkları için teşekkür ediyorum.”
Konya YÖK Başkanı Özvar Selçuk Üniversitesi Akademik Yılı açılışına katıldı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye’nin son 22 yılda yükseköğretimde muazzam gelişme kaydettiğini ifade ederek, “Ülkemiz; 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin öğretim elemanı ve 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisiyle son derece büyük bir hacme ulaşmış vaziyettedir” dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Konya’da Selçuk Üniversitesi Akademik Yılı açılışına katıldı. Sultan Alparslan Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Özvar, 2024-2025 Akademik yılının tüm öğrencilere, akademisyenlere, idari personele hayırlı olmasını diledi. Başkan Özvar, “Türkiye son 22 yılda yükseköğretimde muazzam bir gelişme kaydetmiş bulunuyor. Bugün kapasite açısından bakıldığında ülkemiz 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin öğretim elemanı ve 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisiyle son derece büyük bir hacme ulaşmış vaziyettedir. Ancak bizler için önemli hususun bu kapasitenin her anlamada keyfiyete âit gelişme ile desteklenmesi olduğunu vurgulamak isterim” şeklinde konuştu. “Selçuk Üniversitemizin bütün göstergelerini büyük bir dikkatle takip ediyoruz” Başkan Özvar, Selçuk Üniversitesi’nin köklü geçmişine ve başarılarına değinerek, “Selçuk Üniversitesi şuanda Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na dahil olan 6 üniversiteden bir tanesidir. Önümüzdeki dönemde gösterilecek performans ile 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alması mümkündür. Araştırma üniversiteleri belirleme süreçleri tamamen veriye dayalı ve göstergeler üzerinden yürütülmektedir. Bu bakımdan diğer üniversiteler ile birlikte Selçuk Üniversitemizin de bütün göstergelerini büyük bir dikkatle takip ediyoruz” diye konuştu. “Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum” Konya Valisi İbrahim Akın, Selçuk Üniversitesi’nin kapılarını gençlere sonuna kadar açtığını belirterek, “Selçuk Üniversitesi’nin ve sizlerin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Yolunuz açık, başarınız daim olsun. Bu vesileyle, yeni akademik yılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, üniversitemize emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. “Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni akademik dönemin hepimiz için yeni fırsatlar ve başarılar ile dolu bir dönem olacağına inanıyorum. Birlikte çalışarak üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Aydın Sökeli girişimcinin mobil uygulaması, yeni bir başarıyı daha yakaladı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde geliştirilen "Atabeg Kurum Sınavları Mobil Uygulaması", devlet kurumlarının ardından sermaye piyasasının da ilgisini çekti. Sökeli genç girişimci Özgür Özsümer’in kurucusu olduğu Atabeg, kamu çalışanlarının Görevde Yükselme Sınavları (GYS) ve Unvan Değişikliği Sınavlarına (UDS) hazırlanmalarına yardımcı olan yerli ve milli bir uygulama olarak öne çıkıyor. Uygulama, kamu personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına hazırlanmasını sağlarken, güncel mevzuatlar, sesli anlatımlar, tarama testleri, deneme sınavları ve mülakat süreçleri gibi kapsamlı içeriklerle kullanıcılara hizmet veriyor. Emniyet, Jandarma, Diyanet, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi birçok kuruma yönelik sınavları tek bir platformda toplayan uygulama, kullanıcılarına özel bildirimler ve sınavlarla ilgili son gelişmeleri anında ulaştırıyor. Şu ana kadar 30 bin devlet memuruna ulaşan Atabeg, son olarak ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’den 150 bin dolarlık yatırım alarak dikkatleri üzerine çekti. Bu gelişme, Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) da duyuruldu. Özsümer, alınan yatırımın uygulamanın geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Amacımız, Türkiye’de kamu personelini ilgilendiren tüm sınavları tek çatı altında toplamak" dedi. "Yapay Zeka Entegrasyonu Geliyor" Özsümer, aldıkları sermaye desteğiyle uygulamaya yapay zeka entegrasyonları, yeni sınavlar, yarışmalar ve online interaktif yenilikler ekleyeceklerini belirtti. Bu sayede Atabeg’in kullanıcılarını başarıya ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, Atabeg’in devlet kurumlarına liyakatli personel yetiştirilmesine katkı sağladığını söyleyen Özsümer, "Kullanıcılarımız sınavlara hazırlık süreçlerinde görev ve yetkilerini gerçek anlamda öğreniyorlar" dedi. Atabeg’in kısa sürede büyük bir başarıya ulaştığını ifade eden Özsümer, ekibine ve tüm Atabeg kullanıcılarına teşekkür etti.
Konya YÖK Başkanı Özvar: “Son 22 yılda yükseköğretimde muazzam bir gelişme kaydettik” Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye’nin son 22 yılda yükseköğretimde muazzam gelişme kaydettiğini ifade ederek, “Ülkemiz; 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin öğretim elemanı ve 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisiyle son derece büyük bir hacme ulaşmış vaziyettedir” dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Konya’da Selçuk Üniversitesinin akademik yıl açılışına katıldı. Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan YÖK Başkanı Özvar, 2024-2025 Akademik yılının tüm öğrencilere, akademisyenlere, idari personele hayırlı olmasını diledi. Başkan Özvar, “Türkiye son 22 yılda yükseköğretimde muazzam bir gelişme kaydetmiş bulunuyor. Bugün kapasite açısından bakıldığında ülkemiz 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin öğretim elemanı ve 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisiyle son derece büyük bir hacme ulaşmış vaziyettedir. Ancak bizler için önemli hususun bu kapasitenin her anlamada niteliksel gelişme ile desteklenmesi olduğunu vurgulamak isterim” şeklinde konuştu. “Selçuk Üniversitemizin bütün göstergelerini büyük bir dikkatle takip ediyoruz” Başkan Özvar, Selçuk Üniversitesi’nin köklü geçmişine ve başarılarına değinerek, “Selçuk Üniversitesi şuanda Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına dahil olan 6 üniversiteden bir tanesidir. Önümüzdeki dönemde gösterilecek performans ile 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alması mümkündür. Araştırma üniversiteleri belirleme süreçleri tamamen veriye dayalı ve göstergeler üzerinden yürütülmektedir. Bu bakımdan diğer üniversiteler ile birlikte Selçuk Üniversitemizin de bütün göstergelerini büyük bir dikkatle takip ediyoruz” diye konuştu. “Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum” Konya Valisi İbrahim Akın, Selçuk Üniversitesinin kapılarını gençlere sonuna kadar açtığını belirterek, “Selçuk Üniversitesinin ve sizlerin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Yolunuz açık, başarınız daim olsun. Bu vesileyle, yeni akademik yılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, üniversitemize emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. “Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni akademik dönemin hepimiz için yeni fırsatlar ve başarılar ile dolu bir dönem olacağına inanıyorum. Birlikte çalışarak üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.