ASAYİŞ - 17 Ekim 2024 Perşembe 13:03

5,9’luk depremle sarsılan Malatya’da ağır hasarlı binalar yıkılıyor

A
A
A

Malatya’da, Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerine hız verildi.

Malatya’nın Kale ilçesinde dün saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan ve yıkım işlemleri için yargı ile ihale süreçleri beklenen yapılarda yıkım çalışmalarına hız verildi. Ağır hasarlı binalardaki yıkım işlemlerinin bir kısmının yargı diğer bir kısmının ise ihale süreçleri nedeniyle bir süredir bekletilmekte olduğunu ifade eden mahalle muhtarları vatandaşlara çağrıda bulunarak yapıları ile ilgili konuları yargıya taşımamalarını istedi.

5,9’luk depremle sarsılan Malatya’da ağır hasarlı binalar yıkılıyor

Kentte depremlerinin sürdüğünü belirten mahalle muhtarları ağır hasarlı yapıların biran önce yıkılması gerektiğini kaydederek Vali Seddar Yavuz’unda bu konuda yoğun bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. Yeşilyurt Çukurdere Mahalle Muhtarı Fatih Mehmet Gönültaş mahallelerinden orta hasardan ağıra dönen ve yıkım bekleyen 21 yapının olduğunu ifade ederek, Kale ilçesinde meydana gelen deprem sonrası bölgede risk teşkil eden bir apartmanda hızlıca yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

5,9’luk depremle sarsılan Malatya’da ağır hasarlı binalar yıkılıyor

Mahallelerinde orta hasardan ağıra dönen yapılarla birlikte 65 bina için yıkım işlemlerinin beklendiğini kaydeden Battalgazi Hacı Abdi Mahallesi Muhtar Özdemir ise ağır hasarlı yapılarda yıkım işlemlerinin durdurulması bağlamında alınan yürütmeyi durdurma kararlarının sürece zarar verdiğini belirterek, 5.9’luk depremler sonrası kopmaların yaşandığı ve ihale süreci tamamlanan ağır hasarlı binalarda yıkım işlemlerine hız verildiğini söyledi.

Hasan Eryılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Davayı kazanan işçinin işbaşı yaptırılmamasına tepki Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir işçinin işe iade davasını kazanmasına rağmen işbaşı yaptırılmamasına sendika tepki gösterdi. Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Sendikacılıkla ilgili A’dan Z’ye özel sektörde, kamunun bütün taraflarında yanlış bir uygulama var. Teoride yazan başka, pratikte uygulanan başka. Sendika üyeliğinden dolayı çok mağduriyet yaşanıyor. Bu mağduriyetlerle alakalı biz sık sık kurumlarla karşı karşıya geliyoruz” diye konuştu. Sendikaya üye olmanın suç gibi kabul edildiğini belirten Şahin, “Bunu görüşerek çözmeye çalışıyoruz ama illa ki sürtüşme, tartışma ve kavga moduna getiriyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Çünkü buraya gelene kadar 6 ay boyunca belediyeyle görüşmek istedik. Fakat kurumda işler yolunda gitmiyor, her oturan orayı hak etmiyor. Birisi geldi ve ’ben gereken görüşmeleri yapacağım, çözüm neyse sağlayacağız’ dedi. Tamam ama öncesinde bir yanlışlık ve aksaklık var. 4 çocuklu bir işçiyi işten çıkartıyorsunuz, mahkemece bu gerekçeyi doğru bulmuyor, ’bunun çıkartılma sebebi sendikal değişiklik, baskı, bundan dolayı çıkartmışsın’ diyor. Bunu söylemek için gidiyorum, özel kalem 10 dakika boyunca bir bürokratın odasını konuşuyor" dedi. "Nemrut olmayın, Firavun olmayın" diye devam eden Şahin, "Burada bu iş çözülmez. Bir başkasına ulaşamıyorsunuz. Ben biriyle görüşmek için can atıyor değilim ama ortada bir sorun var ve bu sorun çözülsün istiyoruz. İnşallah sorun çözülür de 4 çocuklu aile mağduriyetten kurtulur. Hatta iş o kadar intikam noktasına gidiyordu ki başka yere başvurduğunda ’aman almayın’ diyorlar. Nemrut olmayın, Firavun olmayın. Bir insanın ekmeği ile oynamayın. Belediyede onlarca birim var. Çözüm üretilmiyor. Çözüm üretileceğine dair söz aldık. İnşallah üretilir de bir aile o sıkıntıdan kurtulur ve bizde bunun sevincini yaşarız" ifadelerini kullandı.