EĞİTİM - 17 Ekim 2024 Perşembe 13:27

YÖK Başkanı Özvar: “Son 22 yılda yükseköğretimde muazzam bir gelişme kaydettik”

A
A
A
YÖK Başkanı Özvar: “Son 22 yılda yükseköğretimde muazzam bir gelişme kaydettik”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye’nin son 22 yılda yükseköğretimde muazzam gelişme kaydettiğini ifade ederek, “Ülkemiz; 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin öğretim elemanı ve 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisiyle son derece büyük bir hacme ulaşmış vaziyettedir” dedi.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Konya’da Selçuk Üniversitesinin akademik yıl açılışına katıldı. Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan YÖK Başkanı Özvar, 2024-2025 Akademik yılının tüm öğrencilere, akademisyenlere, idari personele hayırlı olmasını diledi. Başkan Özvar, “Türkiye son 22 yılda yükseköğretimde muazzam bir gelişme kaydetmiş bulunuyor. Bugün kapasite açısından bakıldığında ülkemiz 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin öğretim elemanı ve 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyona ulaşan öğrencisiyle son derece büyük bir hacme ulaşmış vaziyettedir. Ancak bizler için önemli hususun bu kapasitenin her anlamada niteliksel gelişme ile desteklenmesi olduğunu vurgulamak isterim” şeklinde konuştu.


“Selçuk Üniversitemizin bütün göstergelerini büyük bir dikkatle takip ediyoruz”


Başkan Özvar, Selçuk Üniversitesi’nin köklü geçmişine ve başarılarına değinerek, “Selçuk Üniversitesi şuanda Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına dahil olan 6 üniversiteden bir tanesidir. Önümüzdeki dönemde gösterilecek performans ile 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alması mümkündür. Araştırma üniversiteleri belirleme süreçleri tamamen veriye dayalı ve göstergeler üzerinden yürütülmektedir. Bu bakımdan diğer üniversiteler ile birlikte Selçuk Üniversitemizin de bütün göstergelerini büyük bir dikkatle takip ediyoruz” diye konuştu.


“Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum”


Konya Valisi İbrahim Akın, Selçuk Üniversitesinin kapılarını gençlere sonuna kadar açtığını belirterek, “Selçuk Üniversitesinin ve sizlerin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Yolunuz açık, başarınız daim olsun. Bu vesileyle, yeni akademik yılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, üniversitemize emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


“Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, geleceği hep birlikte inşa edeceğiz”


Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni akademik dönemin hepimiz için yeni fırsatlar ve başarılar ile dolu bir dönem olacağına inanıyorum. Birlikte çalışarak üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu (MYO), 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak en çok tercih edilen birimler arasında yer aldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan kontenjanların doluluk oranlarına göre Sungurlu MYO, tüm programlarında tam kapasite öğrenci alımı gerçekleştirdi. Bu yıl Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenci sayısı 1106’ya ulaştı. Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Buğra Bağcı, "Meslek Yüksek Okulu’nun 2020 yılında yeni kampüsüne taşındığını ve alanında uzman 22 akademik personel, 9 idari personel ve 9 yardımcı personelle akademik faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatarak, okulumuzda aktif olarak 6 bölümde 7 program bulunuyor. Doluluk oranlarımız yüzde 100’e ulaşmış durumda. Yeni eğitim-öğretim yılına 1106 öğrencimizle başlayacak olmak ilçemizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bağcı, sağlık ve savunma sanayi alanında istihdam odaklı yeni programların açılması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimine paralel olarak bu alanlardaki programların, hem yerel sanayiye hem de öğrencilerin kariyerine önemli katkılar sunması bekleniyor. Sungurlu MYO’yu tercih eden tüm öğrencilere yeni öğretim yılında başarılar dileyen Doç. Dr. Bağcı, "Üniversitemizi ve Meslek Yüksek Okulumuzu tercih eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
Sakarya Deprem hatırlatması yapan Başkan Alemdar: “Dönüşüm için bir olalım, birlikte başaralım” Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Çark Caddesi’nde esnaf ve vatandaşla kucaklaştı. Dönüşüm ihtiyacı olan öncelikli bölgeleri işaret eden Başkan Alemdar, deprem hatırlatması yaparak “Dönüşüm için bir olalım, birlikte başaralım” çağrısı yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, her gün mesai öncesi veya mesai çıkışında olduğu gibi yine vatandaşla kucaklaştı, esnafı ziyaret etti. Çark Caddesi’nde ziyaretler gerçekleştiren Başkan Alemdar, görüştüğü vatandaşlara ve esnaflara deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Deprem kuşağında bulunan Sakarya’nın en riskli bölgeler arasında yer aldığını ve şehir genelinde bulunan dayanıksız yapıların bir an önce dönüşüme tabi tutulması gerektiğini ifade eden Alemdar, "Her geçen dakika aleyhimize işliyor" vurgusu yaptı. Başkan Alemdar yol, su, park ve diğer belediyecilik hizmetlerinin her zaman yapılabileceğini ancak deprem kapıyı çaldığında verilecek kayıpların telafisinin mümkün olmadığını belirterek, "Bir olmalı, birlikte olmalı ve bir ses çıkarmalıyız" ifadelerine dikkat çekti. Sakarya’da yaşayan 1 milyon insana güvenli yapılar bırakmanın hayati önem taşıdığını ifade eden Alemdar, “Bu şehirde el birliğiyle yapmamız gereken şey yeniden Sakarya’yı dönüştürmek. İnsanlara dirençli bir şehir bırakmak. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Eğer bir olur, birlikte hareket edersek başarırız. Bu şehir çocuklarımız, yarınlarımız için yeniden yapılmak zorunda. Hep birlikte, beraberce başarabiliriz” şeklinde konuştu. Deprem gerçeğini her fırsatta hatırlattıklarını, her platformda dile getirdiklerini ve gündemde tuttuklarını aktaran Alemdar, “Her zaman söylediğim gibi en önemli önceliğimiz dönüşümdür. Afetlere bir Sakarya hedefine ulaşacaksak, bunun birliktelikle olacağını biliyoruz. Son 2 günde yine Malatya ve Sivas’ta depremler yaşandı. Ne zaman geleceğini bilemesek de çok zamanın kalmadığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla bir an önce hep birlikte harekete geçmeliyiz. Deprem gerçeğiyle, en somut adımları vatandaşlarımızın desteğiyle atabiliriz” ifadelerine yer verdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Alemdar’ın yönetiminde şehir genelindeki yapı stoku üzerine çalışıyor ve dönüşümün hazırlıklarını yapıyor.