ASAYİŞ - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 06:06

Bozdoğan’daki orman yangınında ekiplerin zorlu mücadelesi gece boyunca sürdü

A
A
A
Bozdoğan’daki orman yangınında ekiplerin zorlu mücadelesi gece boyunca sürdü

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan orman yangına ekiplerin müdahalesi gece boyunca sürdü.


Yangın, 16 Ağustos Cuma günü saat 16.45 sıralarında Alhisar Mahallesi’nde meydana geldi. Kırsal alanda başlayan yangın ormana sıçradı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede büyüyen yangına ekipler karadan müdahale ederken, yangın söndürme helikopter ve uçakları da ekiplere sortileri ile havadan destek verdi. Yangının şiddetli rüzgar nedeniyle kontrolden çıkması, söndürme çalışmalarını oldukça zorlaştırdı. Alevlerin tehdit ettiği Örmepınar Mahallesi’nde de 45 vatandaş bölgeden tahliye edildi. Havanın kararması ile birlikte gece görüş kabiliyetine sahip yangın söndürme helikopteri devreye girerek alevlerin yayılmasını önlemeye çalıştı. Ekipler karadan yaptıkları çalışmalarla gece boyunca alevlerle adeta göğüs göğüse mücadele etti.


Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yangının sebep olduğu hasarın boyutu ise söndürme çalışmalarının ardından yapılacak incelemelerle netlik kazanacak.



Bozdoğan’daki orman yangınında ekiplerin zorlu mücadelesi gece boyunca sürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Riechedly Bazoer, Konyaspor’da Konyaspor, defans oyuncusu Riechedly Bazoer ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor transfer çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede defans oyuncusu Riechedly Bazoer ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Konyaspor Müzesi’nde yapılan imza töreninde, Futbol Şube Sorumlularından Erkut Çağlar Çelik hazır bulundu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Riechedly Bazoer’e hoş geldin diyor, yeşil beyaz formamız altında başarılar diliyoruz. Bazoer, takımımızda 20 numaralı formayı terletecek” denildi. Riechedly Bazoer: “Umarım güzel bir sezonu geride bırakırız” İmza töreninden sonra konuşan Riechedly Bazoer, "Konyaspor’un bana olan ilgisi beni çok memnun etti. Kulüp olarak umarım güzel bir sezonu geride bırakırız. Taraftarımızın bizi her zaman destekleyeceğini biliyorum. Onları alacağımız galibiyetlerle mutlu edeceğiz" dedi. Erkut Çağlar Çelik: “Kendisine çok güveniyoruz” Konyaspor Futbol Şube Sorumlularından Erkut Çağlar Çelik ise, "Riechedly Bazoer, gerçekten önemli bir isim. Kariyerinde Avrupa’nın çok önemli takımları var. PSV alt yapasında yetişti. Hollanda’nın Az Alkmar ekibinden Konyaspor’umuza katıldı. Kendisine çok güveniyoruz. Savunma anlamında takımımıza güç katacağını biliyoruz. Bir forvet takviyemiz olacak. Transfer döneminde net konuşmak doğru olmaz. Son dakikaya kadar fırsat transferlerimiz de olabilir" diye konuştu. PSV alt yapısından çıkan ve Hollanda Milli Takım formasını da giyen tecrübeli futbolcu, AZ Alkmaar, Vitesse, VfL Wolfsburg, FC Utrecht, FC Porto, Ajax takımlarında forma giydi.
Samsun Çarşamba’da tarımsal üretim toplantısı düzenlendi Samsun’un Çarşamba ilçesinde tarımsal üretim ve desteklemeler üzerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretime yönelik yeni destekleme ve planlama modelleri hakkında üreticileri bilgilendirmek amacıyla Çarşamba ilçesinde bir toplantı düzenledi. Çarşamba Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, bitkisel ve hayvansal üretim destekleri ile tarımsal üretim planlamasına dair önemli konular ele alındı. Toplantıda Resmi Gazete’de yayımlanan Tarımsal Üretim Planlaması ile ilgili yeni düzenlemeler ve destekler detaylı bir şekilde açıklanırken, hayvancılık desteklemeleri ve bu desteklerin nasıl sağlanacağı da detaylı bir şekilde anlatıldı. İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı konuşmada tarımsal üretim planlamasının önemini ve üreticilerin bu süreçte nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlattı. Çiftçilerin belirlenen planlama dahilinde üretim yapmaları durumunda daha fazla destekleme alacaklarını vurgulayan Sağlam, “Mazot ve gübre desteği kalkmadı, aksine artırıldı. Üreticilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereken tüm destekleri sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Muhtarlar Odası Derneği Başkanı Yusuf Özkan, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.
Trabzon Serdar Saatçı Trabzon’da Trabzonspor’un Braga’dan kadrosuna kattığı Serdar Saatçı Trabzon’a geldi. Trabzonspor’un Portekiz’in Braga takımından kadrosuna kattığı savunma oyuncusu Serdar Saatçı’yı akşam saatlerinde Trabzon’a getirdi. Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçak ile saat 18.30 sıralarında Trabzon’a gelen oyuncuyu kulüp profesyonelleri karşıladı. Serdar Saatçı ile birlikte Cihan Çanak da aynı uçakla Trabzon’a geldi. Basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan savunma oyuncusu aşırı mutlu olduğunu belirterek, “Beşiktaş ve Braga’nın ardından buraya geldim. Tecrübe de kazandım. İnşallah taraftara kendini en iyi şekilde yansıtabilirim. En iyi şekilde göstereceğimi düşünüyorum. İnşallah eski Avni Aker ruhunu geri getiririz. Taraftarımızla birlikte oradan kimsenin çıkamayacağını gösteririz" dedi. Sakatlığı ile ilgili olarak ise Saatçı, “Şu anda durumum çok iyi. Hazır durumdayım. Beşiktaş maçında hocam forma verirse hazırım. Beşiktaş maçında elimizden geleni yapacağız. Taraftarımızı oradan mutlu göndermek istiyoruz” ifadelerini kullandı Milli takım sonrası Trabzon’a dönen Cihan Çanak ise Serdar Saatçı’nın gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Takıma çok katkıda bulunacağına eminim. Milli Takımda gol attım memnun oldum. İnşallah Beşiktaş maçında da atarım ve kazanırız takım olarak” diye konuştu.
Kütahya Başkan Önsay: "Kütahya’mızın suni gündem ve tartışmalar içine çekilmesi hiç kimseye bir fayda getirmez" AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kütahya’nın suni gündem ve tartışmalar içine çekilmesinin hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğini ifade etti. İl Başkanı Mustafa Önsay, encümen ve meclis üyeleriyle Kütahya adına yapılacak her doğru işin yanında olacaklarını, karşılarında muadil davranışlar oldukça tutumlarını değiştirmeyeceklerini söyledi. Önsay, "Kütahya’mızın suni gündem ve tartışmalar içine çekilmesinin hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi arzusundayız. Kim neyle uğraşırsa uğraşsın, bizim gündemimizde sadece eser ve hizmet siyaseti olacaktır. Teşkilat ve vekillerimizle iş üretecek, Kütahya’mıza hizmet edecek, şehir için vizyon ve hedef koymaya devam edeceğiz. Türkiye’nin tam ortasında yer aldığı coğrafya ciddi krizlerden geçerken Kütahya olarak bizim de ’sorumlu siyaset’ anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Kütahya için tüm muhataplarınızdan sağduyuyu önceleyen tavır beklediğimizi, belediyemizin şehrimize daha iyi hizmetlerde bulunması için bize düşen her noktada destek vermeye devam edeceğimizi tüm Kütahya kamuoyuna tekraren deklare ediyoruz. Eyüp Kahveci’ye nazik ziyaretleri için teşekkür eder, görevinde başarılar dilerim” dedi.