POLİTİKA - 09 Ekim 2024 Çarşamba 13:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Adolf Behne’nin fikirleriyle can bulan eserler geleceğin mimarlarına ilham oldu Sakarya Büyükşehir Belediyesi OSM’de ev sahipliği yaptığı sergide, 1800’lü yıllarda mimarlık sanatına yön veren ünlü düşünür Adolf Behne’nin örnekleriyle yola çıkılarak hazırlanan eserler geleceğin mimarlarına örnek oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, her ay birbirinden değerli kültür programları ile sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor. Ekim Ayı Takvimi çerçevesinde son olarak, sanatın ve sanatçının şehirdeki merkez noktası olan Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) dikkat çekici bir sergi kapılarını açtı. 1800’lü yıllarda yaşayan ve kitaplarıyla sanat dünyasında büyük yankı uyandıran sanat tarihçisi ve mimarlık yazarı Adolf Behne’nin “Adolf Behne İle Diyalog” kitabından alıntıların yapıldığı sergiye çok sayıda üniversite öğrencisi de katıldı. Sergi öncesi OSM Konferans Salonu’nda öğrencilerle söyleşi yapan akademisyenler Dr. Merve Ertene, Sümeyye Yaşar ve Hayrun Nisa Kuruçay kitapla ilgili bilgiler verdi, mimarlık sanatıyla ilgili ilgi çekici anlatımlar yaptı. Alanda mimarlık dalında eğitim veren Hayrun Nisa Kuruçay ve Sümeyye Yaşar, Adolf Behne’nin vurguladığı teklilik, toplumsallık, görecelik, mutlak uyum ve alet kavramları ile zenginleştirdikleri eserlerini sergiledi. Mimari bir perspektif bakış açısı oluşturulan organizasyon, mimarlık öğrencilere de mesleki açıdan ışık oldu. Kapılarını tüm Sakarya’ya açan sergide mimarlık sanatıyla ilgili ilham veren çizimler sergileniyor. 8-13 Ekim tarihleri arasında herkesin ücretsiz olarak katılabileceği sergi, Adolf Behne’nin anlatımlarıyla bağdaşan detaylara rastlanabiliyor. Akademisyenler, özellikle bu alanda eğitim gören katılımcılara sergideki eserlerle ilgili organizma kavramı, yapı organikliği, nesnellik arayışı, diyalektik matrisin keşfi konu başlıklarıyla ilgili bilgiler veriyor. Tüm dünyanın çehresini sanatla değiştiren geleceğin mimarları, sergide örnek aldıkları nüanslarla geleceğin yapılarına şekil verecek.
Bursa 650 yıllık Gezek kültürü Osmangazi’de yaşatıldı Osmangazi Belediyesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlediği Bursa Dostluk Gezeği programıyla, Bursa’nın 650 yıllık ‘Gezek’ kültürünü aslına uygun şekilde gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde, Geleneksel Sohbet Toplantıları başlığı altında yer alan ‘Gezek’ kültürü, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Dostluk Gezeği programı ile günümüzde yaşatılıyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen program, Serhande Ali Piliçer, yönetiminde gezek duası ve hicaz makamında meydan faslıyla başladı. Gecenin ikinci bölümünde TRT Sanatçısı Neşe Dursun Saraç’ın seslendirdiği şarkılarla devam etti. Bursa Dostluk Gezeği Musiki Derneği, sazende ve hanende ustalarının eserleriyle renk kattığı gecede, müzik severler eğlenceli vakit geçirdi. Elazığ’da Kürsübaşı sohbeti, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da sıra gecesi, Erzincan’da velime geceleri, Manisa’da oturmah geceleri adını alan 650 yıllık Bursa Gezek kültürünün aslına uygun şekilde yaşatıldığı Bursa Dostluk Gezeği programına, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Sefa Yılmaz, Fatih Vardar, Mücahit Yıldızhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Tuncel, UNESCO Derneği Bursa Şube Başkanı İlker Özaslan, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan ve sanatseverler katıldı. Bursa Dostluk Gezeği programında keyif dolu bir akşam geçiren vatandaşlar, böyle güzel bir kültürü günümüzde yaşattığı ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.
Trabzon Şenol Güneş, eski öğrencileriyle bir araya geldi Trabzon’da düzenlenen Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası için Trabzon’a gelen eski futbolcular Teknik Direktör Şenol Güneş ile bir araya geldi. Trabzonspor’da çeşitli dönemlerde forma giyen oyunculara, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yemek verildi. Yemeğe Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve Teknik Direktör Şenol Güneş katıldı.Teknik Direktör Şenol Güneş, yemek öncesi yaptığı konuşmada, "Kurulduğumuz günden bugüne kadar nice başkanlar, hocalar, oyuncular geldi geçti. Herkes bu kulübün büyümesi için görev yaptı. Emekleri için teşekkür ediyoruz. Bugün de Zeyyat Bey, Başkanımız Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulumuzu temsilen bizimle beraber. Ben de teknik direktör olarak, daha önce de oyuncu olarak bu kulüpte görev yaptım, birçoğunuzla birlikte çalıştım. Çalışmadığım ama kulübe katkıları olan nice arkadaşlarımız var. Bugün sizler buradasınız. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Kulüpler fiziki bir kuruluştur ama onları yaşatan insanlardır. Değeri de onlardan gelir. Kulüp içerisinde sizlerin, bizlerin ve nicelerinin katkısı var. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara ise Allah’tan uzun ömür diliyorum" ifadelerini kullandı. Asbaşkan Zeyyat Kafkas ise, "Öncelikle burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bizler bugün bu saygı gören görevi yapıyorsak, bu koltuklar bu kadar değerliyse bu efsaneyi yapan ve devam ettiren sizler sayesindedir. Bu bilinçle bu nöbeti devam ettiriyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.