SPOR - 09 Ekim 2024 Çarşamba 15:24

Şenol Güneş, eski öğrencileriyle bir araya geldi

A
A
A
Şenol Güneş, eski öğrencileriyle bir araya geldi

Trabzon’da düzenlenen Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası için Trabzon’a gelen eski futbolcular Teknik Direktör Şenol Güneş ile bir araya geldi.


Trabzonspor’da çeşitli dönemlerde forma giyen oyunculara, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yemek verildi. Yemeğe Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve Teknik Direktör Şenol Güneş katıldı.Teknik Direktör Şenol Güneş, yemek öncesi yaptığı konuşmada, "Kurulduğumuz günden bugüne kadar nice başkanlar, hocalar, oyuncular geldi geçti. Herkes bu kulübün büyümesi için görev yaptı. Emekleri için teşekkür ediyoruz. Bugün de Zeyyat Bey, Başkanımız Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulumuzu temsilen bizimle beraber. Ben de teknik direktör olarak, daha önce de oyuncu olarak bu kulüpte görev yaptım, birçoğunuzla birlikte çalıştım. Çalışmadığım ama kulübe katkıları olan nice arkadaşlarımız var. Bugün sizler buradasınız. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Kulüpler fiziki bir kuruluştur ama onları yaşatan insanlardır. Değeri de onlardan gelir. Kulüp içerisinde sizlerin, bizlerin ve nicelerinin katkısı var. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara ise Allah’tan uzun ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.


Asbaşkan Zeyyat Kafkas ise, "Öncelikle burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bizler bugün bu saygı gören görevi yapıyorsak, bu koltuklar bu kadar değerliyse bu efsaneyi yapan ve devam ettiren sizler sayesindedir. Bu bilinçle bu nöbeti devam ettiriyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.



Şenol Güneş, eski öğrencileriyle bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Sacır ve Göktürk Mahallesi’nde park yapımı başladı Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Daha Yeşil Bir Şehitkâmil” hedefi doğrultusunda çalışmalar doludizgin devam ediyor. Yıllardır park bekleyen Sacır Mahallesi’nde ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte park ve otopark, yeni mahallelerden Göktürk’te de park yapımı için çalışmalar başladı. Şehitkâmil, yeşil bir görünüme kavuşuyor. Başkan Umut Yılmaz’ın yeşil bir Şehitkâmil hedefiyle başlattığı çalışmalarla Şehitkâmil’de yeşil alan artacak. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu park ve yeşil alanlar için başlayan çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Sacır’a 15 bin metrekarelik park Şehitkamil bölgesinin yıllardır park bekleyen Sacır Mahallesi sakinleri, sonunda parka kavuşuyor. Parkın yanında mahallenin önemli bir ihtiyacı olan otopark sorunu da çözülecek. 15 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak park, çocuk oyun grubu, fitness alanı, yürüyüş yolu, basketbol sahası bulunuyor. Ayrıca 92 araçlık otopark da mahalleye kazandırılacak. 16 çeşit ağaç ve ağaççık olmak üzere toplamda 393 adet bitki dikilecek. Göktürk’e park yapılıyor Park yapımı başlanan bir diğer mahalle ise Göktürk. 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak parkta; çocuk oyun grubu, fitness alanı, yürüyüş yolu, basketbol sahası da bulunacak. Park yapımından duyduklarını memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, yeni yerleşim yeri olmasına rağmen Göktürk Mahallesi’nde belediye hizmetlerinin hızlı bir şekilde getirildiğini kaydetti. Banklar, belediye atölyelerinde üretiliyor Kısa sürede tamamlanması beklenen parklarda birbirinden renkli ağaçlar ve çimler için otomatik sulama sistemi de kurulacak. Bu sayede su tasarrufu da yapılacak. Öte yandan park yapımı tamamlandığında Şehitkamil Belediyesi atölyelerinde özkaynaklarla üretilen bank, masalı bank ve çöp kutuları yerleştirilerek, vatandaşların hizmetine açılacak.
Ankara Sosyal medyada çocukları tehdit eden şüpheli tutuklandı Ankara’da sosyal medya platformu Discord’da bir çocuğu sözde müstehcen görüntülerini yaymakla tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu ‘Discord’ üzerinden çocuklar hedef alınarak zorbalık yapıldığı, bazı üyelerin daha da ileri giderek çevrelerindeki çocukların cinsel bölgelerinin fotoğraf ve videolarını çekerek grupta paylaştıkları, bazı üyelerin ise şantajla küçük çocukları kendi çıplak görüntülerini çekmeye zorlayıp, bu görüntüleri grupta paylaştıkları yönünde sosyal medya paylaşımları üzerine soruşturma başlatmıştı. Başsavcılığın talimatı üzerine E.N.B. adlı çocuğun sözde müstehcen görüntülerini halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon yapan T.D., Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Şüpheli T.D.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Şüpheli T.D., sorgusunun ardından "şantaj", "müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek", "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Balıkesir Türk bilim insanları Antarktika’da canlı türü keşfetti Balıkesir Üniversitesi akademisyeninin aralarında bulunduğu Türk araştırma ekibi, Antarktika’da yeni bir canlı türü keşfetti. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) Koordinasyonunda düzenlenen 6. Türk Antarktika seferinde yeni bir canlı türü keşfedildi. Son yıllarda kutup araştırmalarına büyük yatırımlar yapan Türkiye, Antarktika’da bilimsel keşiflerde aktif rol alıyor. Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. Serdar Sak’ın da içerisinde yer aldığı Türk akademisyenler, Batı Antarktika’nın bentik habitatında yeni bir Kopepod türü keşfetti. Balıkesir Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Serdar Sak’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Süphan Karaytuğ, Adıyaman Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Serdar Sönmez ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu’nun keşfettiği canlı türüne, Türkiye’nin Antarktika’daki bilimsel faaliyetlerine atıfta bulunarak “Turkish Antarctic Expedition” (TAE) kısaltmasından yola çıkılarak “Harpacticus tae” ismi verildi. Harpacticus tae nedir Harpacticus tae türü, kopepod olarak bilinen bir eklem bacaklı türü. Çok eski dönemlere dayanan Kopepodlar, sucul ekosistemlerde önemli bir role sahip olan omurgasız mikroskobik canlılardır. Antarktika’nın Nansen adası kıyılarında bulunan Harpacticus tae türünün, birincil tüketici olarak önemli bir ekolojik rol üstlendiği düşünülmektedir. Keşif, Polar Biology’de yayımlandı Türkiye’nin kutup bölgelerindeki araştırmalarına katkısının önemini de bir kez daha ortaya koyan ve bilimsel literatürde yerini alan Harpacticus tae türünün keşfinin sonuçları, uluslararası saygın bilimsel dergilerden Polar Biology’de yayımlandı.
İstanbul İstanbul Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Turizmin önde gelen firmalarını buluşturan ve 2. İstanbul Turizm Fuarı (ITF), Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Türk Hava Yolları resmi hava yolu sponsorluğunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu destekleri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği stratejik partnerliğinde Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda dünya turizminin büyük oyuncuları, Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı’nda bir araya geldi. Fuarın açılışını Dream Project CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi. “Biz gelişime çok önem veriyoruz” Fuarı düzenleyen Dream Project CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman, “2 gün boyunca 15 bin profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Şu an 37 ülkeden tur operatörleri ve seyahat acenteleri burada. 2 günde 8 bin toplantı bekliyoruz. Çok ciddi iş anlaşmaları ve kontratlar yapılacak. Şu an iç pazardaki otel ve acente kontratları da fuarda başladı. Biz gelişime çok önem veriyoruz. Sektörün sorunlarını masaya yatırmaya, onlara çözüm önerisi bulmaya çok kıymet veriyoruz. 12 tane konu başlığında 57 tane çok değerli konuşmacımız var. Gastronomi turizmi de çok kıymetli. Bunun için de bir gastronomi oturumu gerçekleştirdik. Toplam 11 konu başlığı var, 78 konuşmacı var. Çok ünlü şeflerimiz var, sunumlar yapılacak, gastronomi sektörü ele alınacak. Sağlık turizmi alanında katılımcılarımız var” şeklinde konuştu. Türkiye’nin özgün lezzetlerini küresel çapta tanıtmak amacıyla İstanbul Turizm Fuarı’nın bu yıl teması ’Gastronomi Turizmi’ olacak. Anadolu’nun zengin mutfak kültürünün "Kardeş Mutfaklar" başlığı altında tanıtıldığı fuar yoğun ve zengin bir programa sahne olacak. Ataman “Ünlü şeflerin rehberliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile ziyaretçilere eşsiz tatlar sunduk. Gastronomi tutkunlarının damaklarında unutulmaz tatlar, hafızalarında keyifli anlar bıraktık” dedi. Fuar 2 gün sürecek İstanbul Turizm Fuarı, 9-10 Ekim tarihlerinde ziyaret edilebilecek. Fuara 37 ülkeden katılan satın alıcı tur operatörleri ve seyahat acentaları, fuar boyunca sektörün geleceğini şekillendiren önemli iş birliklerine imza atacak.