EĞİTİM - 18 Ekim 2024 Cuma 09:41

Rektör Sözen: “ATÜ’lü olmak bir değerdir”

A
A
A
Rektör Sözen: “ATÜ’lü olmak bir değerdir”

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, “Unutmayınız ki ATÜ’lü olmak bir değerdir, siz de çok değerlisiniz” dedi.


Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik ‘Aramıza Hoş Geldiniz’ programı düzenledi. ATÜ Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. İki oturum şeklinde gerçekleşen programa ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, başta olmak üzere rektör yardımcıları, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.


“İyi ki ATÜ’lü oldunuz”


Programın açılış konuşmalarını yapan Rektör Sözen, “Bugün bizim için güzel bir hafta başladı. Zamanın bizlere kazandırdığı birikim ve yüklediği sorumlulukla, her birinizin ailelerinizin birer gözbebeği olduğunuz bilinciyle, bizlere emanet ettiği siz değerli öğrencilerimize, Üniversitemize adım atığınız bu ilk haftanın önemini anlatmak, heyecanını yaşatmak ve hayatınızda kalıcı yer edinecek bir karşılama yapmak üzere; bu programı tertip ediyoruz. Adana’mızın, üniversitemizin ev sahipliğinde yerleştiğiniz programlarda başarılar diliyorum. Karşılaşacağınız her türlü probleminizde her daim yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. İyi ki ATÜ’lü oldunuz diyorum. Unutmayınız ki ATÜ’lü olmak bir değerdir, siz de çok değerlisiniz” dedi.


TEKNOFEST finalistleri için ödül töreni yapıldı


Program öncesinde, 2-6 Ekim tarihleri arasında, final aşaması Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen, TEKNOFEST 2024’te yarışarak finale kalan öğrenciler ve onlara danışmanlık yapan hocalara, Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen tarafından belge takdimleri gerçekleştirildi. Bu yıl Adana’da düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan takımları tebrik eden Rektör Sözen, “Önümüzdeki yıllarda üniversitemizi temsil edecek takımlarında sizlerin olmanızı arzuluyoruz” dedi.


Belge takdiminin ardından öğrencilerin kampüs yaşamına daha çabuk uyum sağlaması, kaynaşması ve ATÜ’nün sunduğu imkanları anlatarak, doğru adreslere yönlendirilmeleri için Üniversite Birimleri tarafında sunumlar yapıldı.


Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Onur Çelik, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Hatice İmge Oktay Başeğmez, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Gül Bozkurt, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Seda Altunköse ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Çiğdem Aras Aktaş birimleri hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.


Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.



Rektör Sözen: “ATÜ’lü olmak bir değerdir”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta meslek lisesi öğrencilerine girişimcilik eğitimi Sinop’ta meslek lisesi öğrencilerine yönelik girişimcilik eğitimi gerçekleştirildi. Sinop’ta mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle girişimcilik eğitimi düzenlendi. Şehit Şakir Elkovan Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Eğitim kapsamında öğrencilere, “vergi ve sicil kaydı, sosyal güvenlik işlemleri, hazine destekli krediler ve KOSGEB destekleri” gibi önemli konularda bilgiler verildi. Programda konuşan Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat ise girişimcilik kavramının herkesin kendi durumuna göre farklı algılanabileceğini belirtti. Girişimciliğin yalnızca büyük yatırımlara dayalı olmadığını vurgulayan Bulat, “Girişimcilik Türkiye’de ve dünyada herkesin kendi durumuna göre algıladığı bir kavram. Girişimcilik denildiğinde aklımıza neler geliyor? Hemen bir yenilik, teknolojiye yönelik yüksek yatırımlar gerektiren bir şey olarak algılayabiliyoruz. Benim kafamdaki girişimcilik şudur; üç tane hayvan alarak ondan et ve süt üretmek de bir girişimciliktir. Yeni bir buluş elde edip çok yüksek yatırımlar yapmak da bir girişimciliktir. Buradaki fark ne? Herkes kapasitesine göre, coğrafyasına göre bir girişim yapıyor. Burada önemli olan, kendi kapasiteni kullanmak” dedi. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci ise geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacıyla bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “Bugün burada geleceğin girişimcilerini yetiştirmek ve gençlerimizin iş dünyasında sağlam adımlarla ilerlemesi için gereken bilgi ve donanımı sağlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle ve Ticaret İl Müdürlüğüyle düzenlediğimiz bu program, girişimcilik yolunda önemli bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Ticaret İl Müdürlüğümüzce, gerek kıymetli eğitimcilerimiz, siz gençlerimize vergi ve sicil kaydı, sosyal güvenlik işlemleri, hazine destekli krediler ve KOSGEB destekleri gibi girişimcilik alanında bilmeniz gereken temel konularda rehberlik edeceklerdir. Bu eğitimler, iş hayatına atılmayı planlayan, esnaf ve sanatkâr olma potansiyeline sahip öğrencilerimize yol gösterecek ve onları kendi işlerini kurarken ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerilerle donatacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından, alanında uzman isimler öğrencilere çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi. KOBİ Uzmanı Mustafa Bayrak, hazine ve KOSGEB destekleri hakkında bilgi verirken, Gelir Uzmanı Şükrü Yılmaz vergi ve sicil kaydı konusunu ele aldı. Sosyal Güvenlik Denetmeni Samet Özdemir ise sosyal güvenlik işlemleri hakkında bilgiler sunarken, Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan kredi destekleri konusunda sunum yaptı.
Bursa Özel eğitim kurumunun penceresinden çekilen fotoğraf ortalığı karıştırdı Bursa’da özel eğitim veren bir okulun penceresinden gizli çekilip sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada binlerce kişi okulda öğrenciye işkence yapıldığı şeklinde yorumlar yapıp okulu karalarken, olayın el işi dersinde öğrencinin oyun oynarken bantı ağzına kendisinin götürmesi sonrası gerçekleştiği ortaya çıktı. Bursa’da geçtiğimiz günlerde özel çocuklara eğitim veren bir okulda down sendromlu 18 yaşındaki N.K. isimli öğrencinin ağzında koli bandıyla çekilen fotoğrafı sosyal medyada ortalığı karıştırdı. Birçok sayfada paylaşılan ve binlerce kişi tarafından tepki yorumları yapılan fotoğraf hakkında önce Milli Eğitim Müdürlüğü, ardından da bakanlık inceleme başlattığını duyurdu. Ancak olayın sosyal medyada yayıldığı gibi olmadığı ortaya çıktı. Oğlunun oyun halinde bu tür davranışlar sergilediğini belirten anne Nuran Kargın, yalan sarmalına inanamadığını aktarıp, gözyaşlarına boğuldu. Kargın, “Okuldan, hocalarımızdan da çok memnunuz. Benim oğlumun fotoğrafını çekip paylaşanlardan davacı olacağım” diye konuştu. Oğlunun fotoğrafını çeken kişiye tepki gösteren Nuran Kargın, “Oğlum derste oyun esnasında böyle davranmış. Benim oğlumun psikolojisini düşünmeden böyle bir fotoğrafı çekip paylaşmışlar. Ben hocalardan, okuldan, müdürden şikayetçi değilim. Benim oğlumun fotoğrafını çekip paylaşanlardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Küçükmehmet ise, “2 yıldır haftanın 5 günü buradayım. Okul ve yöneticilerimize çok güveniyoruz. Dışarıdan iznimiz olmadan, okulumuzun içine girip bu tarz fotoğrafları çekip sosyal medyada yayınladıkları zaman sonuçlarını hiç düşünmüyorlar. Ailenin rencide olmasını, okulun rencide olmasını hiç düşünmüyorlar. Biz çocuklarımızın başarılarıyla sosyal medyada yer almak istiyoruz. Her gün yüzden fazla veli okula girip çıkıyor. Derece almış öğrencilerimiz var. Biz öğretmenlerimizle aile olduk. Biz her şeyden önce anneyiz. Keşke bizlerle önce bir iletişim kursalardı. İşin aslını bilmeden öğrenmeden çocuklarımızı ifşa etmeyin” dedi. Öte yandan, olayın okulun bahçesindeki şarj istasyonuna elektrikli aracını şarj etmeye getiren bir kişinin okulun penceresinden o anı görüp yanlış anlaması neticesi izin almadan fotoğraflaması ve sosyal medya hesaplarına göndermesiyle meydana geldiği, bu kişi hakkında da aile ve okul idaresinin şikayette bulunduğu öğrenildi.