Yerel Haberler
Uşak
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:34 Başkan Yalım’dan 19 Mayıs mesajı Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım yayımlamış olduğu mesajında; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümünü kutluyoruz. Milli Mücadelenin başlangıç tarihi olarak bilinen 19 Mayıs 1919’da ulusumuzun kurtuluşu için büyük bir kararlılıkla hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz“ diye konuştu. Başkan Yalım mesajına şöyle devam etti; “Ulu Önder Atatürk; Türk milletini ileri götürecek olan ilim, bilim ve fikir demiştir. Bu fikir köklenmiş bilgilere, kalıplaşmış düşüncelere karşı olacak gençlerin fikridir. Fakat Mustafa Kemal’in genç olarak bahsettiği durum yaşla sınırlı değildir. Fikir olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir.Bizler de bu düsturla genç fikirleri benimseyecek, memleketimizin tüm değerlerine sahip çıkacağımız gibi spora ve sporcu gençlerimize de sahip çıkacağız.Çağdaş ve modern yarınlara hep birlikte yürüyeceğimiz, ülkemizin aydınlık geleceği olan tüm gençlerimizin gününü kutluyorum. Atatürk’ün gösterdiği yolda hiç durmadan sizinle beraber yürüyeceğime söz veriyorum.Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”. dedi.
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi bir büyük işbirliğine daha imza attı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:44 Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi bir büyük işbirliğine daha imza attı Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ‘Keramika’ ismi ile ürettiği seramikler ile Türkiye’nin en büyük seramik üreticilerinden olan Ünsa A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Türkiye’nin ismini dünyanın farklı noktalarında duyurmayı kendine görev edinmiş markalar ile işbirliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, yaptığı açıklamada şunları belirtti: ‘‘İmzaladığımız protokolün amacı Ünsa A.Ş ile Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi arasında tasarım, eğitim, bilimsel, teknik, iyileştirme faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, sonuçlarının bilimsel yöntemlerle araştırılarak çalışma programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesidir. Protokol kapsamında DTS Tasarım Merkezimiz, uzman tasarımcılarıyla firmaya tasarım ve teknik şartname hazırlayacak. Ayrıca ortak projeler gerçekleştirerek, fuar ve katalog faaliyetleri yapacaktır. Tasarımcılarımızın tasarımları Keramika markası aracılığı ile dünyanın 60’tan fazla ülkesine ulaşıp önemli fuarlarda görücüye çıkacak. Protokolde emeği geçen DTS Tasarım Merkezi personellerimizi kutluyorum.” dedi. Ünsa A.Ş. Genel Müdürü Emin Yüce ise Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin yapmış olduğu çalışmaların önemli olduğuna dikkati çekerek protokolün iki kuruma da hayırlı olmasını diledi.
Uşak’ta Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:40 Uşak’ta Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi Uşak Valisi Turan Ergün, Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme toplantısında, asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Uşak Valisi Turan Ergün, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında il genelindeki güvenlik değerlendirme verilerini vatandaşlar ile paylaştı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz ile birlikte Uşak’taki kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Ergün, asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularına değindi. 187 aranan şahıs yakalandı 2024 yılının Nisan ayında toplam bin 137 olay meydana geldi. Bu olaylarda aydınlatma oranı yüzde 84,7 oldu. Vali Ergün, gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında toplamda 281 bin 152 şahıs sorgulanırken, 25 bin 250 araç kontrol edilirken, bir önceki yıla göre sorgu yapılan şahıs sayısı yüzde 20 artış gösterdi. Bu çalışmalar neticesinde 187 aranan şahsın yakalandığını belirtti. Yakalanan şahıslardan 0 ile 5 yıl arası kesinleşmiş cezası olanların sayısı 169 şahıs olurken, 5 ile 10 yıl arası 12 şahıs ve 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahsın olduğu belirtti. Kadına Şiddetle Mücadele Vali Ergün, toplamda 66 olayda 43 koruyucu tedbir ve 138 önleyici tedbir uygulanarak 2 kişiye ise elektronik tabanca takılmıştır. Öte yandan KADES uygulamasını bugüne kadar toplamda 15 bin 10 kişi tarafından kullanım sağlanırken, 2024 yılı içeresinde bin 756 kişi indirildiği açıklandı. Okul Çevreleri ile Servis Araçları denetimi Vali Ergün, Nisan ayı içeresinde Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi hakkında bilgilere vererek, toplamda 715 ekip ve bin 997 personel ile 947 okul çevresi, 919 umumu açık alan, 553 okul servisi ve 13 bin 828 şahıs sorgulandığını belirtti. Öte yandan Vali Ergün, içinde bulunduğumuz trafik haftasını hatırlatma yaparak tüm vatandaşları trafik kurallarına uyarak, trafikte can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinde büyük bir önem rol aldığını dile getirdi.
Uşak’ta öğrencilere kırmızı düdük dağıtıldı
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:22 Uşak’ta öğrencilere kırmızı düdük dağıtıldı Uşak’ta “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydan’ında program düzenlendi. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik birimlerince Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydan’ında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Uşak Valisi Turan Ergün, trafik ekiplerinden, trafikte kullanılan ekipmanlar hakkında bilgiler alırken, protokol üyeleri ile birlikte öğrencilere kırmızı düdük ile bilgilendirici trafik dergileri dağıttı. Burada konuşma yapan Uşak Valisi Turan, emniyet kemerinin önemine vurgu yaparak “Bu etkinliklerde özellikle vatandaşımızın dikkatini çekmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturma gayreti içinde oluyoruz. Kıymetli vatandaşlarımızdan biz şunları istiyoruz, emniyet kemeri takmış olmak araç içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45 ağır yaralanmalarda ise yüzde 50 oranında azaltıyor” dedi. Vali Ergün, trafik kurallarına uymanın zor olmadığını ve Uşak’ta trafiğin halen istedikleri düzeyde olmadığını dile getirerek “Aslında trafik kuralları zor kurallar değildir. Bütün dünyada kabul edilmiş, denenmiş herkes tarafından bu kuralların kaza riskini azalttığı yaşama şartlarının arttırdığı değerlendirilmiş ve bütün dünyada trafik kuralların standart işaretlenip konulmuş. Uşak’ta halen trafik konusunda istediğimiz düzeyde değiliz. Bunu hep birlikte aşmamız lazım. Bu konuda sadece polis ve jandarma ekiplerin uygulaması yeterli değil. Bunun için bütün ve tek başına alacağımız tedbirleri de el birliği içinde konuya hassasiyet göstermesi ve bütün kurallara uyması önemlidir.” dedi. Vali Ergün sözlerine, “Kurallar çok basit ve bu kurallar trafik işaretlerine ve görevlilerin uyarılarına uymak, hız sınırlarına dikkat edeceğiz, kırmızı ışıkta geçmeyeceğiz, yaya ve bisiklete mutlaka dikkat ederek bunlara öncelik vermek zorundayız, araç kullanırken yorulmasak bile çok uzun süre araç kullanmayalım ve araç kullanırken yorgun olduğumuzu hissettiğimizde belli aralıklarla mola verelim ve araçta cep telefonu kullanmayalım çünkü cep telefonu bir şekilde dikkat dağıtarak kazalara sebep oluyor. Onun için bizde araçla trafiğe çıktığımızda hem kendimize hem karşıdakine hem de yayaya ne olur elimizden geldiği kadar son derece kibar ve nazik olarak acele etmeyelim. Çok acele etseniz de bir yere varacağınız zaman inanın yüzde 10 kazanç sağlıyorsunuz ama hayatınızı çok çok riske atmış oluyorsunuz. Ben vatandaşlarımıza şunu tavsiye ediyorum ki arkadaşlar lütfen kurallara uyalım çünkü ‘Hayatla Yarışılmaz’.” dedi. Düzenlenen etkinliği Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, trafik ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Uşak Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
07 Mayıs 2024 Salı - 15:02 Uşak Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek ABD ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde gerçekleştirilen Filistin protestolarına destek vermek için Uşak Üniversitesi öğrencileri basın açıklaması gerçekleştirdi. Uşak Üniversitesi önünde gerçekleşen ve "Kudüs’e selam direnişe devam", "İnsanlık ölüyor dünya seyrediyor", "Siyonist İsrail, Filistin’den defo", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı döviz ve pankartların açıldığı etkinlikte, grup adına hazırlanan basın açıklaması okundu. Türkçe ve İngilizce olarak yapılan basın açıklamasında tüm üniversitelerde ortak okunan metinde öğrenciler adına konuşan Oğuzhan Yanar, 1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendireceği bir soykırım halini aldığını ifade ettiler. 210 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşandığını vurgulayan öğrenciler şunları aktardı: “İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır.” Öğrencilerin tüm üniversiteler ile ortaklaşa olarak okudukları metinde ayrıca: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadeleri yer aldı. Açıklamanın ardından öğrenciler, ellerinde döviz ve pankartlarla, Filistin’deki soykırıma karşı slogan atarak dağıldılar.
Uşak halkı akıllı durakla tanışacak
07 Mayıs 2024 Salı - 14:20 Uşak halkı akıllı durakla tanışacak Uşak Belediyesi vatandaşın konforunu artırmak için kentin çeşitli noktalarına yerleştirmek üzere akıllı durak imalatına başladı. Özellikle büyükşehirlerde sıklıkla görülen ve otobüs bekleyen vatandaşların konforu için büyük önem taşıyan akıllı duraklar, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın talimatıyla bundan böyle Uşak halkına hizmet vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından belediye atölyesinde hazırlanan ilk akıllı durağı yerinde inceleyen ve aynı zamanda tanıtımını yapan Başkan Yalım; kentin çeşitli noktalarına bu duraklardan yerleştireceklerini söyledi. Akıllı durak üretimini artıracaklarını ve seri şekilde kente yayacaklarını ifade eden Başkan Yalım; “Özellikle öğrencilerimizin ve işçilerimizin yoğun olarak beklediği ve ulaşımın hareketli olduğu noktalara yerleştireceğiz. Bu duraklar sayesinde; otobüslere, okul servislerine ve işçi servislerine binmek için bekleyen vatandaşlarımız hava şartlarından etkilenmeden vakit geçirebilecek. Aynı zamanda özellikle kadınlarımız ve öğrenci kardeşlerimiz güvenli bir ortamda hiç korkmadan otobüslerini bekleyebilecek” dedi. Tam donanımlı ve güvenli bir sistem İçerisinde bulunan klima sayesinde vatandaşları yaz aylarında sıcaktan kış aylarında ise soğuktan koruyacak olan akıllı duraklar, ferah oturum alanı ve güvenli yapısı ile dikkat çekiyor. Akıllı duraklar sadece konfor anlamında değil güvenlik noktasında da üst düzey bir performans sunuyor. Tavanda yer alan güvelik kameraları ile emniyet güçleri tarafından 7/24 izlenen akıllı durak kabinleri; muhtemel bir sorun halinde direkt olarak polisin müdahalesine imkan sağlıyor. Aynı zamanda Uşak Belediyesi ekipleri tarafından da sürekli takip edilecek olan akıllı duraklar; sağlam yapısı sayesinde halkın yağmur, kar, güneş ve rüzgâr gibi etkenlerden etkilenmesini önlüyor.
Başkan Yalım’dan Tarhana Festivali ve Murat Dağı ile ilgili açıklama
05 Mayıs 2024 Pazar - 15:33 Başkan Yalım’dan Tarhana Festivali ve Murat Dağı ile ilgili açıklama Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel’in açıklamalarına karşılık olarak sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Bu karara istinaden Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel gerçekleşen toplantıda alınan karara yönelik sosyal medya hesaplarından kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’da yapılan açıklamaya karşılık olarak sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. İşte Özkan Yalım’ın açıklamaları; "Komşu ilçemizin Belediye Başkanı Sayın Necdet Akel, hem Murat Dağına hem de tarhanaya sahip çıkması sevindirici olduğu kadar bizi bu kadar yakından takip ve taklit etmesi de işi ehlinden öğrenme gayreti içerisinde olduğunu göstermektedir ki bu da bizim açımızdan sorun teşkil etmemektedir. Uşak Tarhanamız coğrafi işaret olarak 209 Tescil numarası ile; 31.07.2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede ilan olunup, 21.03.2017 tarihinde coğrafi işaret olarak tescil edilmiştir. Dolayısıyla coğrafi işaret olarak tescil ettirdiğimiz bir değerimizle ilgili festival yapmamız sizleri neden rahatsız etmiştir anlamış değiliz. Temmuz ayında yapacak olduğumuz Tarhana festivalimizde stant talebiniz olursa da yardımcı olacağımızdan şüpheniz olmasın. Keşke el birliği güç birliği ile ortak değerlerimizi nasıl tanıtabiliriz bununla ilgili ortak ne gibi çalışmalar yapabiliriz kaygısı gütmeniz memleket namına daha faydalı olabilirdi. Ayrıca Yine ortak değerimiz olan Murat dağının Uşak ilimiz sınırları içerisinde etekleri bulunmaktadır. Bizde ilimizin bir doğal güzelliği olan Murat dağının yok olmaması talan edilmemesi ile ilgili maddi manevi katkılar sunarken eylemler yaparken sizi yanımızda göremedik. Uşaklı ve Gedizli hemşerilerimiz bu eylemlerimizde bize destek olurken Murat Dağına sahip çıkmak şimdi aklınıza gelmiş olmalı. Yine de bu açıklamanız talihsiz ve acemice bir açıklama olarak görerek ortak değerlerimizle ilgili yapılacak her türlü çalışma ve işbirliğine açık olduğumuzu bildiriyor kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı.